!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Maddelainen wrote:To ja nie wiem co ja zrobię, mój jest na urlopie do 29 lipca... A jutro dopiero robię badanie krwi na ten odczyn... Masakra jakaś.
Dobrze chociaż że po porodzie podają ten zastrzyk za darmo.
Edka, to widzę że są różne dawki tego ☺ Boże, 36tc😱 to już poważnie brzmi. Urodzisz pierwsza spośród nas?🤔😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 20:52
-
Wiem, widzę właśnie że do 30, z tym, że ja byłam w szpitalu i przepadły mi wizyty u mojego ginekologa stąd to zamieszanie całe jest. Sama też nie mogę sobie tego zastrzyku zrobić bo widzę że jakieś powikłania mogą być.👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Jejuuuu ale mi młody szaleje w brzuchu... Jakieś ADHD dostał chyba 😂 dziś pewnie też w środku nocy mnie obudzi... Szykuje matkę na nocne wstawanie
Wasze dzieciątka też tak szaleją?
-
Mój mąż będzie brał 2 tygodnie urlopu. Planowo od 31 sierpnia, bo termin z OM mam na 4 września. Jakby zaczęło się wcześniej, to weźmie z dnia na dzien, ale pracuje u mojego kuzyna, z którym mamy bardzo dobry kontakt, będzie chrzestnym Amelki więc nie ma problemu z tym akurat 😊
Moja mała ostatnio bardziej aktywna nocą, nad ranem i w południe. Chyba dlatego, bo wtedy najwięcej leżę 😁 Teraz też ją czuje, ale nie jest to jakieś spektakularne.. 😉
Faktycznie, nasz czas zbliża się wielkimi krokami. Życzę nam, żeby w lipcu jeszcze wszystkie dzieciaczki grzecznie siedziały w brzuszkach.. a od połowy sierpnia, zgodnie z listą na pierwszej stronie i jej kolejnością - mogą wyskakiwać 😁😉Pogoda, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ja w tym tygodniu zaczynam 36tc,tak więc muszę się już sprężać z tą wyprawką i walizką 😣
Maddelainen, ten zastrzyk to Rhophylac 150.
Jeeej, jestem tylko kilka dni za Tobą i aż mnie uderzyło, że to już tak blisko końca 🙈 Nie mogę się doczekać kiedy będę miała już wszystko ogarnięte i będę sobie po prostu czekała na rozwój sytuacji 🙈
A moja dziś nie jest akurat jakoś wyjątkowo aktywnaczuję ją, rozpychala się, ale miewałam już takie dni, że zastanawiałam się czy z nią wszystko ok, bo chyba w ogóle nie spała🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 21:34
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Leila, a nie myślałaś żeby mąż poszedł na opiekę na Ciebie? Bo trochę szkoda urlopu. Mój już mówił swojemu szefowi że jak urodzę idzie na 2 tygodnie na opiekę-szef mu płaci pensję normalnie, urlop zachowany i kasa z ZUSu za te 2 tygodnie. Położna mi i szwagierce to doradziła ☺
-
Audrey ,,urlop" miał być w cudzysłowie, bo to będzie taki umowny urlop, który nie będzie potrącany z prawdziwego urlopu, o!
Ale dzięki za informacje, jeśli za ten czas wypłaca ZUS, a nie pracodawca - temat do zapoznania się
Dziewczyny będę jutro w Rossmanie (min. odebrać Pampersy) kupowałyście tam coś z wyprawki? Coś, co akurat tam jest np. w fajnej cenie czy godne polecenia?
-
Moj jest bardzo aktywny ostatnio. Chyba nadrabia te miesiące ciszy 😅
U mnie maz planuje i urlop wypoczynkowy 2 tyg i ten tacierzynski 2 tyg czy jak to sie nazywa 😄 czyli w sumie miesiac z nami. W pracy uprzedzal, wiec raczej uda sie wziac z dnia na dzień.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka wrote:A opieka to nie jest po CC? Mój planuje wziąć opiekę właśnie z tytułu CC. i później ewentualnie tacierzynski( czy jakoś tak,też dwa tygodnie)
-
Nie jest potrącany z macierzynskiego. Macierzyński ma tylko kobieta a potem rodzicielski bodajże. i ten może wziąć albo ojciec albo matka. Albo właśnie chyba jakoś podzielić. Ale nie jestem w stu procentach pewna. W każdym razie tacierzynski to dwa tygodnie które przysługują ojcu do wykorzystania w ciągu pierwszych dwóch lat życia dziecka.i nie jest potrącany ani z urlopu wypoczynkowego ani z żadnego matki świadczenia
-
Moj synek cos dzosiaj ma spuchnieta rączkę. Wygląda jak po ugryzieniu bo są 2 bable. Teraz śpi ale męczy mnie czy nie powinnam to zabrać do lekarza by to zobaczył. Mialyscie coś takiego? Bardzo się martwię. Kleszcza żadnego nie znalazłam, nie uderzył się.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Leeila26 wrote:
Dziewczyny będę jutro w Rossmanie (min. odebrać Pampersy) kupowałyście tam coś z wyprawki? Coś, co akurat tam jest np. w fajnej cenie czy godne polecenia?
Leeila26 lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g