!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja dzisiaj byłam na krótkiej wizycie bez usg ale sprawdzała szyjke. Jest długa i zamknięta. Uspokoiło mnie to bo ostatnio byłam bardzo aktywna fizycznie.pomagalam mężowi przy wykańczaniu góry domu i te wariacje z synkiem na plaży... potem miałam wyrzuty sumienia czy nie za ostro jak na kobietę w ciazy ale ponoć wszystko ok.
Czy któraś Was brała te tabletki omegamed pregna? Bo dostałam 75 kapsułek jako próbkę. Natomiast w domu mam kupione mama dha premium + (Tak jak w pierwszej ciazy) i teraz zastanawiam się w jakiej kolejności to brać...
Odebrałam też na swoje i męża konto pampersy z rossmanna:) ale na oliwke mąż dostał maila A ja jeszcze nie 🤔
Na plusie jestem około 1kg od początku. Ciesze sie bo w pierwszej ciąży przytylam kilkanaście.
Zakupy wyprawkowe mam prawie ogarnięte ale coś nie mogę się zebrać do zapakowania walizki do szpitala... A ten czas tak leci że masakra. A gdzie tu jeszcze odświeżanie wózka i fotelika...
Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio ja w 1 trymestrze bralam omega med optima start i bylam mega zadowolona pozniej zmienilam na mamadha premium plus. Tak wiec plusem jest to ze omega ma zelazo teraz przyjmuje i tak oddzielnie ale ma mniej kwasow dha natomiast czytalam artykul chyba matkiaptekarki ze wlasnie omega poleca jako kwasy dha. No ale musisz brac chyba albo jedno albo drugie nie ze dwa suplementy na raz
Jak wy ogarniacie te pampersy ja tez bym chciala ale nie wiem jak to zrobic zapisalam sie do klubu rossne i nic zero maili ani komunikatow ze moge cos za free dostac a ustawilam termin porodu. -
Zabka_89 wrote:Ptysio ja w 1 trymestrze bralam omega med optima start i bylam mega zadowolona pozniej zmienilam na mamadha premium plus. Tak wiec plusem jest to ze omega ma zelazo teraz przyjmuje i tak oddzielnie ale ma mniej kwasow dha natomiast czytalam artykul chyba matkiaptekarki ze wlasnie omega poleca jako kwasy dha. No ale musisz brac chyba albo jedno albo drugie nie ze dwa suplementy na raz
Jak wy ogarniacie te pampersy ja tez bym chciala ale nie wiem jak to zrobic zapisalam sie do klubu rossne i nic zero maili ani komunikatow ze moge cos za free dostac a ustawilam termin porodu.
Tak tak wiem że albo jedno albo drugie. Po prostu chciałabym wykorzystać jedno i drugie A że różni się składem to nie wiem teraz które najpierw wykorzystać...
W tym rossmannie ja też nie mogłam nic zrobić bo miałam stara wersję aplikacji. Po aktualizacji widzisz w zakładkę rossne i klikasz w spodziewam się dziecka. Podajesz datę no i ważne żebyś zaznaczyła że zgadzasz się na newslettery. I ja chyba dostałam jakoś po 2 dniach maila i w tym mailu było że mogę odebrać pieluszki za 1gr. Mój mąż z kolei dostał tego maila chyba 2-3dni później. Tyle że ja odebrałam paczkę 26 szt. A mąż dostał 22szt. No coz.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja zainstalowałam rossne dwa miesiące temu i nic nie dostałam. Dwa dni temu kupiłam coś na kartę rossne i wczoraj dostałam maila z informacją że mogę odebrać oliwkę .. ciekawe czy i kiedy przyjdzie mail o odbiór pampersów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:00
-
Co do zdjęć usg 3d, to prawdę mówiąc jak pierwszy raz zobaczyłam portret mojego małego to też nie wiedziałam gdzie co jest. Dopiero lekarz mi wyjaśnił gdzie jest nosek, oczka, usteczka. . Ostatnie usg miałam robione takie zwykłe to na nim nawet dziecka nie mogłam dostrzec 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:09
-
Ja nic nie kupowalam jeszcze z Rossne a wczoraj dostalam email, ze moge zjawic sie po paczke pampersow. Takze napewno trzeba czekac 33tc.
O oliwce narazie nic nie bylo.
Co do czopa to mi kazda kolezanka mowila, ze nic takiego jej nie odeszlo.. tylko jedna mowila, ze miala ale to w drugiej ciąży.
Poza tym kazda do szpitala kierowaly najczezciej skurcze. I kazda mi podkreslala nie jedz za wczesnie. Przejdz poczatek na spokojnie w domu, bo tam albo Cie odesla albo nic nie pomoga.
Mi zostaly pojedyncze rzeczy do kupienia, np pieluchy tetrowe albo kolejne muslinowe, bo te pierwsze po praniu okazaly sie tak okropne, ze oddalam je mezowi do przecedzania nalewek.
Wczoraj zamowilam tez termometr na melisie i Tulik z motherhood.
Zostaly mi juz glownie dekoracje pokoju typu zaslony, jakies poleczki itp.
No i spakowac walizke plus poukladac wszystko na tip top. Dojdzie mi jedzcze zamowienie z smyka i kappahl dla małego.
Chmurka słodkie zdjecie 🥰 ale taka reakcje to maja wszyscy mezowie.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka wrote:Ja zainstalowałam rossne dwa miesiące temu i nic nie dostałam. Dwa dni temu kupiłam coś na kartę rossne i wczoraj dostałam maila z informacją że mogę odebrać oliwkę .. ciekawe czy i kiedy przyjdzie mail o odbiór pampersów08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ja pobralam aplikacje jakoś tydzień temu, a w czwartek czy piątek dostałam maila o pampersy. O oliwce póki co cisza.. z pampersami chyba jest tak, że dają po 33 tc tak czy siak. A żeby dostać oliwkę, możliwe, że trzeba użyć karty przy zakupach.
-
Z tym rossmannem to trochę jak z tym waszym zusem chyba hahaha. Nigdy nie wiadomo. Mój mąż nic nie kupił ale maila o opiece dostał dzień później jak odebrał pampersy. Wychodzi na to że nie ma reguły. Ja tam zaczekam i tyle.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Freja000 wrote:43
Kotka, robiłaś badania? i kwasy i alat i aspat?
U Was naprawde lada chwila mogą zacząć się porody :0 oby nie za szybko!
Alat i Aspat powyzej normy ale nie krytyczn, dwucyfrowe. Wyniki kwasow pod koniec tyg. Dostalam leki, jutro zaczne brac, choc mam wrazenie ze swedzenie zelzalo.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Maddelainen wrote:Hej, dziewczyny które mają krew ujemna i musiały wstrzyknąć sobie zastrzyk. Mieliście go na NFZ? Jeżeli tak to jak się nazywał? Bo z tego co widzę, to nie są refundowane...
Meddelainen, tylko u Ciebie to ostatni tydzień gdzie możesz go przyjąć,bo to do 30tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 20:45
-
Ja w tym tygodniu zaczynam 36tc,tak więc muszę się już sprężać z tą wyprawką i walizką 😣
Maddelainen, ten zastrzyk to Rhophylac 150. -
Audrey wrote:Ja miałam na ostatniej wizycie. Jak chodzisz prywatnie to nie ma szans żeby gdzieś Ci receptę nieodpłatną dali, ja obdzwoniłan 3 miasta naokoło i zawsze mówili to samo. Jeśli chodzilabym do lekarza na NFZ to wtedy by mi dali za free. Jeśli by w ogóle dali bo żydzą na ten lek, położna mówiła że był wymagany a potem wycofali się z tego że niby nie musi być, a to tylko dlatego że każdy państwowy gabinet/przychodnia musiałby 50 zł zapłacić za to, bo tyle Po zwrocie z ZUSu wychodzi. A tak to musiałam zapłacić 320zl, i tak dałam tanio bo jak dzwoniłam do aptek to cena dochodziła do 500 zł. Nazwa to Rhophylac 300.
Meddelainen, tylko u Ciebie to ostatni tydzień gdzie możesz go przyjąć,bo to do 30tc.👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com]