!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, bywa, że zanik objawów zwiastuje zatrzymanie ciąży. Ale może być też zupełnie na odwrót! Ja miałam zgage i wielkie bolące cyce. I nagle ustąpiło. Minęła zgaga, cyce zrobiły się flaki, nie bolące. A jednak urodziłam dziecko. I takich historii jest wiele, nawet na tym forum można je znaleźć. Natomiast są odwrotnej sytuacje - można mieć całe spectrum objawów, które dopiero przy poronieniu odpuszczają. Dlatego jak słabną objawy, to naprawdę nie ma sensu zakładać od razu najgorsze.
-
Domi1995 wrote:Ja jestem kosmetyczką, wiec płyny do sterylizacji, lakiery, aceton, z całą tą chemią mam styczność
-
Erre mam łóżeczko po synku. Mamy niedużą sypialnię w nowym domu i i3 chce żeby mi to łóżeczko zagracalo cały pokój, A syn i tak spał że mną przy cycku A na drzemki w wózku przez kilka pierwszych miesięcy. A taki kosz można wszędzie przeniesc, już mi się nie chce wózka znowu co chwila czyścić po spacerach.
Zamówiłam właśnie leginsy w hm ciążowe i tunike. Oby tunika była dobra i ładnie leżała. Trochę się bałam cokolwiek kupować żeby nie zapeszyc. -
Witam nowe dziewczyny
Mnie od kawy odrzuciło niestety, ale chyba zacznę próbować trochę pić, bo jest ciężko, w pierwszej ciąży to spałam ile się dało i tyle, a teraz już nie jest tak różowo. Wczoraj jak mnie poskładało to dziecko do mnie gadało przez ileś minut a ja nie byłam w stanie mu odpowiadać 🙄 i może tak było lepiej, bo z kolei jak się odezwałam to powiedziałam coś zupełnie od rzeczy, bo zdążyło mi się coś przyśnić w międzyczasie 🙈
Co do testu pappa to w pierwszej ciąży nie robiłam, zresztą w ogóle nie robiłam pierwszych prenatalnych. Teraz mam za free z tego projektu unijnego i jest tam też test pappa właśnie, więc robię. Ale nawet jak wyjdzie podwyższone ryzyko to w dalszą diagnostykę nie idę.
Kosza Mojżesza nie kupuję, córka przez pierwsze miesiące spała w wózku, bo tak mi było wygodniej - ciągnęłam ją wszędzie za sobą. Łóżeczko też mamy, ale pełni rolę skladzika, bo córka śpi w nocy od początku z nami a jak wyrosła z wózka to drzemki też w naszym łóżku robi. Mamy materac płasko na podłodze, więc nie musiałam się bać upadków. Jak urodzi się drugie to właśnie rozkminiam jak to rozwiązać i jeśli będzie chciało spać w łóżeczku to dostawimy je ze zdjętym bokiem do naszego łóżka, a jeśli nie to będziemy spać wszyscy razem 😁
-
Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie...
Powiecie mi czy na oko pęcherzyk rośnie ok?
22.01(pecherzyk ciazowy 4-4.4mm bez pęcherzyka żółtkowego)
29.01 dzisiaj (pęcherzyk ciążowy 10mm, żółtkowy 4mm)
Dzidzi nie było widać...
Myślicie, że ten przyrost jest okey?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka dobrze ze pojawił się pęcherzyk żółtkowy, weź się trochę wyluzuj kochana. Na tym etapie nie masz wielkiego wpływu co będzie, ale po co czarne myśli i ciągły stres? Myśl pozytywnie, musi być dobrze i ciesz się ciążą.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Patutka wrote:Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie...
Powiecie mi czy na oko pęcherzyk rośnie ok?
22.01(pecherzyk ciazowy 4-4.4mm bez pęcherzyka żółtkowego)
29.01 dzisiaj (pęcherzyk ciążowy 10mm, żółtkowy 4mm)
Dzidzi nie było widać...
Myślicie, że ten przyrost jest okey? -
Annia wrote:Patutka dobrze ze pojawił się pęcherzyk żółtkowy, weź się trochę wyluzuj kochana. Na tym etapie nie masz wielkiego wpływu co będzie, ale po co czarne myśli i ciągły stres? Myśl pozytywnie, musi być dobrze i ciesz się ciążą.2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:To, że teraz kolejny straszy mnie pustym jajem....
Edit: Patutka poczytaj sobie i może cię to trochę uspokoi: https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 13:56
Chmurka, Patutka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ale jak puste jajo przy pęcherzyku żółtkowym? Mi się wydawało, że jak pęcherzyk żółtkowy jest to już nie będzie puste jajo. Też wiem że jak pęcherzyk żółtkowy jest za duży i nie widać zarodka to nie za dobrze, ale wydaje mi się że ten pęcherzyk żółtkowy musi być dużo większy niż 4 mm. Coś kiedyś u mamyginkelog czytałam.
Edit: Patutka poczytaj sobie i może cię to trochę uspokoi: https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
I mama ginekolog dała mi nadzieję.
Czyli w sumie ten żółtkowy jakoś niedawno się pojawił wychodzi na to?
Ten gin kazał mi przyjść za 2 tygodnie na usg, pytanie czy czekać 2 czy iść za tydzień prywatnie?
Ja wiem, że każda ciąża jest inna, tylko chyba niepotrzebnie patrze na to że z córką też była ciąża młodsza, a w 5t6d już było serduszko 🤷♀️2016 🩷
2020 🩵
Patutka ja bym nie panikowała. Jest pęcherzyk, jest żółtkowy, skoro wiesz, że owulacja była później, zagnieżdżenie też może być chyba od 6 do 12 dni, jeśli dobrze pamiętam, więc pewnie ciąża dużo młodsza niż zakładałaś
u mnie w tej ciąży też wszystko później niż było w pierwszej
-
Totoro wrote:Patutka ja bym nie panikowała. Jest pęcherzyk, jest żółtkowy, skoro wiesz, że owulacja była później, zagnieżdżenie też może być chyba od 6 do 12 dni, jeśli dobrze pamiętam, więc pewnie ciąża dużo młodsza niż zakładałaś
u mnie w tej ciąży też wszystko później niż było w pierwszej
Czy napisałam coś takiego?
Po prostu zapytałam, czy uważacie, że jest okej. Niektóre z dziewczyn mają bardzo duża wiedzę na ten temat, chyba że nie życzycie sobie żebym tu coś pisała, to ok.
Po prostu nie wiedziałam, że to coś złego jeśli pytam o zdanie.2016 🩷
2020 🩵
erre wrote:Nie bez powodu lekarz mówi, żeby przyjść za 2 tygodnie, a nie za tydzień.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️