X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bywa, że zanik objawów zwiastuje zatrzymanie ciąży. Ale może być też zupełnie na odwrót! Ja miałam zgage i wielkie bolące cyce. I nagle ustąpiło. Minęła zgaga, cyce zrobiły się flaki, nie bolące. A jednak urodziłam dziecko. I takich historii jest wiele, nawet na tym forum można je znaleźć. Natomiast są odwrotnej sytuacje - można mieć całe spectrum objawów, które dopiero przy poronieniu odpuszczają. Dlatego jak słabną objawy, to naprawdę nie ma sensu zakładać od razu najgorsze.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, ja nie korzystałam z kosza, bo wydaje mi się, że to tylko na ok. pół roku jest, bo dziecko zacznie siadać/podciągać się i może wypaść. A jak podrośnie, to co planujesz?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Ja jestem kosmetyczką, wiec płyny do sterylizacji, lakiery, aceton, z całą tą chemią mam styczność
    Witaj w klubie! Mi już bardzo te zapachy przeszkadzały...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre mam łóżeczko po synku. Mamy niedużą sypialnię w nowym domu i i3 chce żeby mi to łóżeczko zagracalo cały pokój, A syn i tak spał że mną przy cycku A na drzemki w wózku przez kilka pierwszych miesięcy. A taki kosz można wszędzie przeniesc, już mi się nie chce wózka znowu co chwila czyścić po spacerach.
    Zamówiłam właśnie leginsy w hm ciążowe i tunike. Oby tunika była dobra i ładnie leżała. Trochę się bałam cokolwiek kupować żeby nie zapeszyc.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Mnie od kawy odrzuciło niestety, ale chyba zacznę próbować trochę pić, bo jest ciężko, w pierwszej ciąży to spałam ile się dało i tyle, a teraz już nie jest tak różowo. Wczoraj jak mnie poskładało to dziecko do mnie gadało przez ileś minut a ja nie byłam w stanie mu odpowiadać 🙄 i może tak było lepiej, bo z kolei jak się odezwałam to powiedziałam coś zupełnie od rzeczy, bo zdążyło mi się coś przyśnić w międzyczasie 🙈

Co do testu pappa to w pierwszej ciąży nie robiłam, zresztą w ogóle nie robiłam pierwszych prenatalnych. Teraz mam za free z tego projektu unijnego i jest tam też test pappa właśnie, więc robię. Ale nawet jak wyjdzie podwyższone ryzyko to w dalszą diagnostykę nie idę.

Kosza Mojżesza nie kupuję, córka przez pierwsze miesiące spała w wózku, bo tak mi było wygodniej - ciągnęłam ją wszędzie za sobą. Łóżeczko też mamy, ale pełni rolę skladzika, bo córka śpi w nocy od początku z nami a jak wyrosła z wózka to drzemki też w naszym łóżku robi. Mamy materac płasko na podłodze, więc nie musiałam się bać upadków. Jak urodzi się drugie to właśnie rozkminiam jak to rozwiązać i jeśli będzie chciało spać w łóżeczku to dostawimy je ze zdjętym bokiem do naszego łóżka, a jeśli nie to będziemy spać wszyscy razem 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem po wizycie...

Powiecie mi czy na oko pęcherzyk rośnie ok?

22.01(pecherzyk ciazowy 4-4.4mm bez pęcherzyka żółtkowego)

29.01 dzisiaj (pęcherzyk ciążowy 10mm, żółtkowy 4mm)
    Dzidzi nie było widać...

Myślicie, że ten przyrost jest okey?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka dobrze ze pojawił się pęcherzyk żółtkowy, weź się trochę wyluzuj kochana. Na tym etapie nie masz wielkiego wpływu co będzie, ale po co czarne myśli i ciągły stres? Myśl pozytywnie, musi być dobrze i ciesz się ciążą. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • diamentowa Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palutka a ktory u Ciebie tc ?

xnw4dqk3i3b1iekf.png
  • fasolka86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jestem po wizycie...

Powiecie mi czy na oko pęcherzyk rośnie ok?

22.01(pecherzyk ciazowy 4-4.4mm bez pęcherzyka żółtkowego)

29.01 dzisiaj (pęcherzyk ciążowy 10mm, żółtkowy 4mm)
    Dzidzi nie było widać...

Myślicie, że ten przyrost jest okey?
    Nie jestem lekarzem ale ja bym była zadowolona z wizyty po takich wiadomościach

ae88538f61.png
  • erre Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, a co lekarz odpowiedział na to pytanie?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Patutka dobrze ze pojawił się pęcherzyk żółtkowy, weź się trochę wyluzuj kochana. Na tym etapie nie masz wielkiego wpływu co będzie, ale po co czarne myśli i ciągły stres? Myśl pozytywnie, musi być dobrze i ciesz się ciążą. :)
    To, że teraz kolejny straszy mnie pustym jajem.... :(

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamentowa wrote:
    Palutka a ktory u Ciebie tc ?
    Wg OM to 7t2d ale owu była dużo później niz 14dc, wg wielkości pęcherzyka na tym usg tydzień temu to był koniec 4 początku 5 tc

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Patutka, a co lekarz odpowiedział na to pytanie?
    Że zobaczymy na usg za 2 tygodnie.

2016 🩷

2020 🩵

• Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To, że teraz kolejny straszy mnie pustym jajem.... :(
    Ale jak puste jajo przy pęcherzyku żółtkowym? Mi się wydawało, że jak pęcherzyk żółtkowy jest to już nie będzie puste jajo. Też wiem że jak pęcherzyk żółtkowy jest za duży i nie widać zarodka to nie za dobrze, ale wydaje mi się że ten pęcherzyk żółtkowy musi być dużo większy niż 4 mm. Coś kiedyś u mamyginkelog czytałam.

Edit: Patutka poczytaj sobie i może cię to trochę uspokoi: https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 13:56

Chmurka, Patutka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ale jak puste jajo przy pęcherzyku żółtkowym? Mi się wydawało, że jak pęcherzyk żółtkowy jest to już nie będzie puste jajo. Też wiem że jak pęcherzyk żółtkowy jest za duży i nie widać zarodka to nie za dobrze, ale wydaje mi się że ten pęcherzyk żółtkowy musi być dużo większy niż 4 mm. Coś kiedyś u mamyginkelog czytałam.

Edit: Patutka poczytaj sobie i może cię to trochę uspokoi: https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
    Tak właśnie czytałam to, wtedy kiedy tamten straszył mnie zabiegiem i cp.
    I mama ginekolog dała mi nadzieję.
    Czyli w sumie ten żółtkowy jakoś niedawno się pojawił wychodzi na to?

Ten gin kazał mi przyjść za 2 tygodnie na usg, pytanie czy czekać 2 czy iść za tydzień prywatnie?

Ja wiem, że każda ciąża jest inna, tylko chyba niepotrzebnie patrze na to że z córką też była ciąża młodsza, a w 5t6d już było serduszko 🤷‍♀️

2016 🩷

2020 🩵

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja bym nie panikowała. Jest pęcherzyk, jest żółtkowy, skoro wiesz, że owulacja była później, zagnieżdżenie też może być chyba od 6 do 12 dni, jeśli dobrze pamiętam, więc pewnie ciąża dużo młodsza niż zakładałaś :) u mnie w tej ciąży też wszystko później niż było w pierwszej :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Patutka ja bym nie panikowała. Jest pęcherzyk, jest żółtkowy, skoro wiesz, że owulacja była później, zagnieżdżenie też może być chyba od 6 do 12 dni, jeśli dobrze pamiętam, więc pewnie ciąża dużo młodsza niż zakładałaś :) u mnie w tej ciąży też wszystko później niż było w pierwszej :)
    Kochana, ale ja nie panikuje. :)
    Czy napisałam coś takiego?

Po prostu zapytałam, czy uważacie, że jest okej. Niektóre z dziewczyn mają bardzo duża wiedzę na ten temat, chyba że nie życzycie sobie żebym tu coś pisała, to ok.

Po prostu nie wiedziałam, że to coś złego jeśli pytam o zdanie.

2016 🩷

2020 🩵

• erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Że zobaczymy na usg za 2 tygodnie.
    Nie bez powodu lekarz mówi, żeby przyjść za 2 tygodnie, a nie za tydzień.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Nie bez powodu lekarz mówi, żeby przyjść za 2 tygodnie, a nie za tydzień.
    Uważam, że 200 zł za usg nie płaciłam mu za milczenie i odpowiedź, że zaprasza za 2 tygodnie, tylko liczyłam na większe konkrety :)

2016 🩷

2020 🩵

• erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, to dlaczego nie zadałaś więcej pytań? Po to właśnie lekarz jest, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.

Domi1995 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ