!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, bywa, że zanik objawów zwiastuje zatrzymanie ciąży. Ale może być też zupełnie na odwrót! Ja miałam zgage i wielkie bolące cyce. I nagle ustąpiło. Minęła zgaga, cyce zrobiły się flaki, nie bolące. A jednak urodziłam dziecko. I takich historii jest wiele, nawet na tym forum można je znaleźć. Natomiast są odwrotnej sytuacje - można mieć całe spectrum objawów, które dopiero przy poronieniu odpuszczają. Dlatego jak słabną objawy, to naprawdę nie ma sensu zakładać od razu najgorsze.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Domi1995 wrote:Ja jestem kosmetyczką, wiec płyny do sterylizacji, lakiery, aceton, z całą tą chemią mam styczność
-
Erre mam łóżeczko po synku. Mamy niedużą sypialnię w nowym domu i i3 chce żeby mi to łóżeczko zagracalo cały pokój, A syn i tak spał że mną przy cycku A na drzemki w wózku przez kilka pierwszych miesięcy. A taki kosz można wszędzie przeniesc, już mi się nie chce wózka znowu co chwila czyścić po spacerach.
Zamówiłam właśnie leginsy w hm ciążowe i tunike. Oby tunika była dobra i ładnie leżała. Trochę się bałam cokolwiek kupować żeby nie zapeszyc. -
Witam nowe dziewczyny
Mnie od kawy odrzuciło niestety, ale chyba zacznę próbować trochę pić, bo jest ciężko, w pierwszej ciąży to spałam ile się dało i tyle, a teraz już nie jest tak różowo. Wczoraj jak mnie poskładało to dziecko do mnie gadało przez ileś minut a ja nie byłam w stanie mu odpowiadać 🙄 i może tak było lepiej, bo z kolei jak się odezwałam to powiedziałam coś zupełnie od rzeczy, bo zdążyło mi się coś przyśnić w międzyczasie 🙈
Co do testu pappa to w pierwszej ciąży nie robiłam, zresztą w ogóle nie robiłam pierwszych prenatalnych. Teraz mam za free z tego projektu unijnego i jest tam też test pappa właśnie, więc robię. Ale nawet jak wyjdzie podwyższone ryzyko to w dalszą diagnostykę nie idę.
Kosza Mojżesza nie kupuję, córka przez pierwsze miesiące spała w wózku, bo tak mi było wygodniej - ciągnęłam ją wszędzie za sobą. Łóżeczko też mamy, ale pełni rolę skladzika, bo córka śpi w nocy od początku z nami a jak wyrosła z wózka to drzemki też w naszym łóżku robi. Mamy materac płasko na podłodze, więc nie musiałam się bać upadków. Jak urodzi się drugie to właśnie rozkminiam jak to rozwiązać i jeśli będzie chciało spać w łóżeczku to dostawimy je ze zdjętym bokiem do naszego łóżka, a jeśli nie to będziemy spać wszyscy razem 😁
-
Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie...
Powiecie mi czy na oko pęcherzyk rośnie ok?
22.01(pecherzyk ciazowy 4-4.4mm bez pęcherzyka żółtkowego)
29.01 dzisiaj (pęcherzyk ciążowy 10mm, żółtkowy 4mm)
Dzidzi nie było widać...
Myślicie, że ten przyrost jest okey?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka dobrze ze pojawił się pęcherzyk żółtkowy, weź się trochę wyluzuj kochana. Na tym etapie nie masz wielkiego wpływu co będzie, ale po co czarne myśli i ciągły stres? Myśl pozytywnie, musi być dobrze i ciesz się ciążą.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Patutka wrote:Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie...
Powiecie mi czy na oko pęcherzyk rośnie ok?
22.01(pecherzyk ciazowy 4-4.4mm bez pęcherzyka żółtkowego)
29.01 dzisiaj (pęcherzyk ciążowy 10mm, żółtkowy 4mm)
Dzidzi nie było widać...
Myślicie, że ten przyrost jest okey? -
Annia wrote:Patutka dobrze ze pojawił się pęcherzyk żółtkowy, weź się trochę wyluzuj kochana. Na tym etapie nie masz wielkiego wpływu co będzie, ale po co czarne myśli i ciągły stres? Myśl pozytywnie, musi być dobrze i ciesz się ciążą.2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:To, że teraz kolejny straszy mnie pustym jajem....
Edit: Patutka poczytaj sobie i może cię to trochę uspokoi: https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 13:56
Chmurka, Patutka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ale jak puste jajo przy pęcherzyku żółtkowym? Mi się wydawało, że jak pęcherzyk żółtkowy jest to już nie będzie puste jajo. Też wiem że jak pęcherzyk żółtkowy jest za duży i nie widać zarodka to nie za dobrze, ale wydaje mi się że ten pęcherzyk żółtkowy musi być dużo większy niż 4 mm. Coś kiedyś u mamyginkelog czytałam.
Edit: Patutka poczytaj sobie i może cię to trochę uspokoi: https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac
I mama ginekolog dała mi nadzieję.
Czyli w sumie ten żółtkowy jakoś niedawno się pojawił wychodzi na to?
Ten gin kazał mi przyjść za 2 tygodnie na usg, pytanie czy czekać 2 czy iść za tydzień prywatnie?
Ja wiem, że każda ciąża jest inna, tylko chyba niepotrzebnie patrze na to że z córką też była ciąża młodsza, a w 5t6d już było serduszko 🤷♀️2016 🩷
2020 🩵
Patutka ja bym nie panikowała. Jest pęcherzyk, jest żółtkowy, skoro wiesz, że owulacja była później, zagnieżdżenie też może być chyba od 6 do 12 dni, jeśli dobrze pamiętam, więc pewnie ciąża dużo młodsza niż zakładałaś u mnie w tej ciąży też wszystko później niż było w pierwszej
-
Totoro wrote:Patutka ja bym nie panikowała. Jest pęcherzyk, jest żółtkowy, skoro wiesz, że owulacja była później, zagnieżdżenie też może być chyba od 6 do 12 dni, jeśli dobrze pamiętam, więc pewnie ciąża dużo młodsza niż zakładałaś u mnie w tej ciąży też wszystko później niż było w pierwszej
Czy napisałam coś takiego?
Po prostu zapytałam, czy uważacie, że jest okej. Niektóre z dziewczyn mają bardzo duża wiedzę na ten temat, chyba że nie życzycie sobie żebym tu coś pisała, to ok.
Po prostu nie wiedziałam, że to coś złego jeśli pytam o zdanie.2016 🩷
2020 🩵
erre wrote:Nie bez powodu lekarz mówi, żeby przyjść za 2 tygodnie, a nie za tydzień.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️