X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze przy drugim trymestrze przejdzie, bo to mega męczące, szczególnie jak jeszcze chodzę do pracy. Ja kawy w ogóle nie piłam, jak już to cappuccino i tak u mnie zostało.
    A dziewczyny, pracujecie jeszcze? Czy już odpoczywanie?

• erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciągam minimum jedną kawę dziennie.

Przekonałyście mnie do tego Zalando, mąż mnie chyba udusi, jak będę za dużo kupować :D

Domi, ja jestem na wychowawczym. W pierwszej ciąży poszłam na l4 od 6 miesiąca, bo lekarz mi zabronił siedzieć non stop przed komputerem, a moja praca na tym polega ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuję. Ogólnie to mam spokojną, siedzącą i mało stresującą pracę w stałych godzinach więc jak wszystko będzie ok to chciałabym pracować minimum do końca 6 miesiąca. Ale wiadomo nie wiadomo jak wyjdzie:)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, moja praca tez polega na siedzeniu przed komputerem. Czemu to źle?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze względu na hipotrofię płodu.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, pulsować może tylko serce. Zapewne lekarka nie mogła zmierzyć zarodka, bo był jeszcze za mały, a na tym jej sprzęcie mogło być dodatkowo trudno. U mnie przy GS ok. 15 mm dziecko miało 3 mm - ale to zmierzył lekarz prywatnie. Najlepiej umów się na dodatkowe usg. A i powiedz mi na kiedy masz wstępnie tp.

Ciri, ja po bardzo dobrym usg dałam się namówić na pappe. I to był początek mojej gehenny trwającej ponad miesiąc. Miesiąc wyjęty z życia z powodu cholernej statystyki, według której miałam 1:198, że urodzę dziecko z ZD. A i tak wszystko okazało się dobrze. Wystarczyło zaufać usg. I nawet 3 tysiące bym miała nadal w kieszeni. Ehh, szkoda wracać do tego.

Kawę normalnie piję. Aktualnie 2 filiżanki dziennie.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam siedząca prace i zastanawiam się, czy dam radę pracować do końca maja, bo to tez praca w chemii, przy lakierach. Ginekolog już chciała mi dać zwolnienie, ale stwierdziłam, że dopóki dam radę, to będę pracować 😌

• Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie piję kawy, ale dlatego że nagle jak czuję jej zapach to mi niedobrze. 🙄 A kawę normalnie uwielbiam. 😂

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kawa 1 dziennie (chociaż nie powinnam pić kawy i czarnej herbaty ale ciiiiii 🤫)

Teraz na zwolnienie nie pójdę bo nie pracuje :p siedzę w domu z córką :) I tak w planie było, że do czasu pójścia do przedszkola będę z nią w domu, dla mnie to miał być czas na leczenie (3 lata jeżeli będzie ok) z tym, że lekarz powiedział, że najlepiej jeżeli z tym czasie zamknę swoje plany rozrodcze, bo każda ciąża może powodować nawrót choroby i kolejne lata leczenia...także jak mówił tak robię :D w 1 ciąży poszłam bardzo szybko na zwolnienie ze względu na skórcze podczas siedzenia i bardzo stresująca pracę.

Edka, znam kilka takich przypadków i wszystkie dzieci zdrowe. Stres jakie przezywaly te rodziny jest nie do opisania. Ja nie robiłam w 1 ciąży i jeżeli teraz będzie USG ok to tez nie zrobię.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie pije, a przed ciaza wpadaly 2- 3 dziennie. Ale nieraz jak jest bardzo senny dzien to robie sobie taka slabsza z 1 lyzeczki plaskiej. I nieraz to pomaga a nieraz to czuje po niej jakby serce mialo mi wypasc..

Powiem Wam, ze tak piszecie o objawach... a u mnie to one juz prawie znikly. Wiem, ze co ciaza to inna. Ale tak mnie meczyly mdlosci. Teraz troche tez ale juz nieznacznie. I nie wiem czy ktoras tez tak ma? Juz sobie wkrecam, ze cos zlego sie dzieje.. a wizyta za tydzien.

Co do zalando to napewno cos zamowie 😊 zawsze wygoda.
    A co do allegro smart to uwielbiam 😊 my teraz się meblowalismy i duzo rzeczy nam przychodzilo i mnostwo pieniedzy zaoszczedzilismy na przesylkach.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ciri Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ciri na którą dziś wizytą?
    Na 16, dzięki za pamięć :)

edka85, rozumiem, faktycznie musiałaś przeżyć ciężki miesiąc, chociaż prawdopodobieństwa rzędu 1:200 nie uznałabym za duże, ja myślałam, żeby pomyśleć nad dodatkowymi badaniami, jak wyjdzie wyższe niż 1:100. No nie wiem, na pewno najpierw poczekam na usg i sobie spokojnie jeszcze wszystko przemyślę.

Jeśli chodzi o pracę, to jeśli wszystko będzie z ciążą dobrze i nie będę mieć przeciwwskazań, to chciałabym pracować jak najdłużej, myślę, że nawet do końca sierpnia. No ale wiadomo, plany planami, a życie życiem, więc to wszystko się jeszcze okaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ja kawy nie pije, a przed ciaza wpadaly 2- 3 dziennie. Ale nieraz jak jest bardzo senny dzien to robie sobie taka slabsza z 1 lyzeczki plaskiej. I nieraz to pomaga a nieraz to czuje po niej jakby serce mialo mi wypasc..

Powiem Wam, ze tak piszecie o objawach... a u mnie to one juz prawie znikly. Wiem, ze co ciaza to inna. Ale tak mnie meczyly mdlosci. Teraz troche tez ale juz nieznacznie. I nie wiem czy ktoras tez tak ma? Juz sobie wkrecam, ze cos zlego sie dzieje.. a wizyta za tydzien.

Co do zalando to napewno cos zamowie 😊 zawsze wygoda.
    A co do allegro smart to uwielbiam 😊 my teraz się meblowalismy i duzo rzeczy nam przychodzilo i mnostwo pieniedzy zaoszczedzilismy na przesylkach.

Ja tez tak mam, że bardzo mocno bolały mnie piersi i ciągły odruch wymiotny, nie mogłam jeść słodyczy przez jakiś czas a teraz wszystko przeszło. Wczoraj byłam u ginekologa i wszystko jak najbardziej w porządku 😀😀

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię swoją pracę, ale ze względu na kontakt z chemicznymi substancjami tym razem odpuściłam. Nie znam przyczyny niepowodzenia poprzedniej ciąży dlatego wolę wyeliminować każde potencjalne zagrożenie. A poza tym kiedy mam odpocząć jak nie teraz? :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam do końca maja, ale z doświadczeń innych dziewczyn podczas ciąży z mojej branży, twierdzą, ze nie dam rady. Znajoma w tamtym roku miała termin na wrzesień, chciała pracować do końca maja i nie dała rady, moja szefowa tak samo mówi ze max koniec marca i żebym sobie już odpuściła, wiec chyba tak zrobię :)

• ciri Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam, że bym zwariowała w domu. Ale oczywiście, jeśli będzie trzeba, to tak zrobię, tylko sama z siebie nie zamierzam iść na L4 szybciej niż to będzie konieczne.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ustepowania objawow to ja tez tak mam..coraz mniej bola mnie piersi a moze nawet juz prawie nie bola. Kur** mam zle przeczucia u siebie ale nic nie poradze. Jak by mozna bylo zasnac i obudzic sie w poniedzialek na wizyte.. ide dzis po melise i bede pic hektolitrami.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, najgorsze były 2 pierwsze miesiące... chociaż praktycznie cała ciążę przespalam :p ale to taki szok... jak nagle z osoby aktywnej zawodowo stajesz się niezdolna do pracy, a Twój stan jest taki, że nawet w domu nie możesz wysprzatac na błysk.

Pap86... mam tak samo jak Ty :( tylko, że ja muszę czekać do 05.02 mam jakieś cholernie zle przeczucia...W dodatku ciągle boli mnie podbrzusze ale w poprzedniej ciąży też tak miałam.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 20:18

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem wyjątkiem. Kawy nie pije w ogóle bo nie lubię. Jeśli chodzi o objawy to w pierwszej ciąży miałam mało co j lekko A teraz chyba muszę nadrobić:/ piersi tak mnie bolą,że z podziwu wyjść nie mogę, często mnie mdli i jakies ciągnięcia na dole...
    W pierwszej ciąży chciałam iść na zwolnienie na ostatnie 3 miesiące ciąży ale poszłam około połowy ponieważ pewnego dnia mi słabo bardzo w pracy było. Trafiłam do szpitala, ogólnie niby było ok ale lekarz powiedział że jak nie chce rodzić przedwcześnie to koniec pracy.
    Teraz jestem na urlopie wychowawczym. Miałam być na nim do września aż synek pójdzie do przedszkola lub daje drugi raz w ciążę. Wyszłam z założenia że jak ryzykuje utratę pracy to dwójka za jednym zamachem. Jeśli z ciąża będzie wszystko ok to chce przejść na L4 bo podobno normalnie pensja wraca A potem normalnie płatny macierzyński. Czy ktoś ma doświadczenie z tym wychowawczym?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wiesz... U mnie chyba przez to, że pierwsza wizytę u mojego lekarza, któremu absolutnie ufam mam dopiero 24.02 i to tez mam wyproszone bo terminy były dopiero na koniec marca (prywatnie). W 1 ciąży brałam dupka, teraz bez i też się trochę boję bo mam spore problemy zdrowotne i hormonalne, oprócz bólu podbrzusza i sutkow, czasem zawrotow głowy i już coraz rzadziej mdłości nic mi nie jest... gdzie w 1 ciąży spałam, rzygalam jak kot, jadłam ogromne ilości słodkiego, miałam wieczna zgage, cycki bolały mnie tak, że jadąc autem płakałam na naszych wiejskich drogach... :D każda ciąża jest inna ale że aż tak? I chyba ciężko uwierzyć, że MI się uda, bo przecież tyle razy się nie udalo...........

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ