X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai
    To wymiar pęcherzyka chyba. GS
    Wyczytałam że zdjęcia usg

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę się już wdawać w dyskusję bo rzeczywiście zrobiło się nieprzyjemnie, chociaż i mnie trochę to i owo zabolało. Z dyskusją można się przenieść na priv jak sądzę. Już nie psujmy sobie krwi. Dziewczyny fajne rzeczy dla kobiet w ciazy są też w C&A. Ja się jeszcze boję zamawiać cokolwiek Chcoiaz przydałby mi się leginsy ciążowe. Chodzę w starych, są jeszcze trochę luźne. Mam dwie pary, ale jedna już ma dziurki delikatne na szwach, więc to moje domowe leginsy. Mam dwie pary dzinsow w ciąży z synem, ale przydałaby mi się jakaś sukienka bo lrz3d ciąża ostra io wcale nie chodzilam w nich. Muszę coś kupić przed wizytą u gina żeby dupka nie świecić.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli pęcherzyka ma 1,58 (To GS) to mogło to być serduszko? Jeśli nie to co tak pulsowalo?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio skoro gin mówi że ok to znaczy że tak jest. :)

A ja swoich ciążowych ubrań się pozbyłam, głupia ja. :P

• pap86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    To jeśli pęcherzyka ma 1,58 (To GS) to mogło to być serduszko? Jeśli nie to co tak pulsowalo?
    Mialam wczoraj to samo. Widac pecherzyk zoltkowy i cos tam pulsowalo (widzialam to) ale zarodka nie dalo soe wyodrebnic.

Ptysio lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, spokojnie, moze mialas pozno owulacje?:) u mnie i w 1 i w tej ciąży rozbieżności, musisz poczekać do następnego USG, chociaż to cholernie ciężkie :( dużo zależy też od sprzętu i od lekarza, wystarczy, że złapie pomiar minimalnie obok i wychodzą już różnice. Na tym etapie to w ogóle ciężko złapać te maluszki ;)

Moje ciuchy ciążowe są dużo za duże :( za to na allegro zamówiłam w grudniu fajne leginsy bambusowe więc nic nie uciska.

Ounai allegro smart to moja zguba :p chociaż zwroty są na prawdę spoko. No i wysyłka za darmo od 40zl to mega opcja.

Ptysio lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu człowieku mądry. Pulsowanie było wyraźne tylko nie wiem co to. Ehh chyba muszę wytrwać do 10.02. Koszmar

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki jak zrobić te śliczne suwaczki?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, jeżeli nie możesz wytrzymać i masz się denerwować to jedź wcześniej do innego lekarza albo do szpitala.
    Powinnyśmy na 1 wizycie u gina dostawać domowe USG na czas ciąży :D eh... mogłabym zrezygnować z netflixa wtedy 🤣

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ptysio, jeżeli nie możesz wytrzymać i masz się denerwować to jedź wcześniej do innego lekarza albo do szpitala.
    Powinnyśmy na 1 wizycie u gina dostawać domowe USG na czas ciąży :D eh... mogłabym zrezygnować z netflixa wtedy 🤣

Hahahaha 🤣 to prawda! Podlaczylabym się chyba na stałe.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na USG było widać zarodek i lekko pulsujący punkcik 😁 nie dostałam zdjęcia i jedyne co mogę rozczytać z bazgroł lekarza to CRL 6,5 i to jest chyba wiek ciąży. Niestety gin wypatrzył jeszcze krwiak a dwa tygodnie temu jak byłam w szpitalu to nie było go widać, kolejna wizyta za dwa tygodnie j

Ptysio, Ounai, edka85, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo zdrówka!!

Ja walczę, nadal po tej drugiej stronie mocy, ale wierzę, że się w końcu uda!.
    Wpadłam tu do Anni, bo jej wszędzie szukam i miała dać znać po wizycie, ale widzę, że wszystko dobrze!

Annia, kochana, gratuluję Ci najmocniej tego serduszka, które bije pod Twoim 😍

Annia, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, dużo zdrówka!!

Ja walczę, nadal po tej drugiej stronie mocy, ale wierzę, że się w końcu uda!.
    Wpadłam tu do Anni, bo jej wszędzie szukam i miała dać znać po wizycie, ale widzę, że wszystko dobrze!

Annia, kochana, gratuluję Ci najmocniej tego serduszka, które bije pod Twoim 😍
    Lalia kochana, dziękuję Ci! 🥰 Powiem szczerze, że nie pisałam tego na wątkach staraczkowych, bo nie chciałam potencjalnej przykrości sprawiać innym dziewczynom, jakoś nie chciałam być niestosowna. :( Cały czas dzielnie trzymam za Ciebie i za wszystkie inne dziewczyny kciuki! Mam nadzieję że i Ty jak najszybciej przeniesiesz się na fiolet. 😘😘😘

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Chciałabym sów do Was dołączyć 😍 byłam dzisiaj u ginekologa, 8tc, planowana data porodu- 5.09.

Ptysio, erre, Monia91:), Ounai, edka85, Krokodylica, diamentowa, Asia000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pierwsze pytanie ode mnie. Czy miewacie duszności? Mnie ostatnio męczą, szczególnie wieczorami i tak się zastanawiam czy można coś w tym zrobić 😌

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi
    Duszności jako takich nie mam, ale strasznie szybko się męczę. W ogóle jak zombie wyglądam, ppdkrazone oczy i zero energii. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi, to lecimy podobnie bo ja mam termin na 4 września:-)
    Dziewczyny a pijecie kawę? Ja przed piłam tylko rozpuszczalna ale jak podeszłam do transferu to od tego dnia nie pije. Jakoś słyszałam że to może źle wpływać. A czasami bym się na piła :-P

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Witaj Domi
    Duszności jako takich nie mam, ale strasznie szybko się męczę. W ogóle jak zombie wyglądam, ppdkrazone oczy i zero energii. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży.

Przybjam piatk3 z Tobą bo mam to samo... Jestem jak ślimak. Dzisiaj zostawiam syna w przedszkolu na drzemkę I mam zamiar spać w domu bo jestem bez siły.
    Co do kawy to ja pije jedną dziennie rano, chociaż wczoraj mi kompletnie kawa nie podeszła i wcale nie wypilam.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ciri Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Lepiej nie. Zresztą jeszcze nie czas na to :) Prowadziłam kiedyś ożywioną dyskusję na ten temat na wątku amniopunkcji. Myślę, że kilka osób mnie przez to przestało lubić 😁 Chociaż ostatnio spotkałam się z jedną dziewczyną na wątku kp i jesteśmy już jak psiapsióły. Trochę też na październiku 2018 pisałam, ale tam był luzik. W każdym razie ja będę robić tylko usg w 12 tc.
    Jasne, nie chcę wywoływać burzy, jeśli się boisz, że się to tak skończy :D pytałam z totalnej ciekawości, bo sama planuję zrobić papp-a (w poprzedniej ciąży nie robiłam), a jak wyjdzie wysokie prawdopodobieństwo, to pewnie coś dalej. Ale nie wiem jeszcze, na razie się próbuję rozeznać.

Domi, witaj i gratuluję! Duszności nie mam, ale pod zmęczenie się podpisuję. Ostatnio jak wróciłam do domu i położyłam się na łóżko, to mąż przyszedł zaniepokojony i mówi: "wszystko w porządku? ciągle jesteś śpiąca, to może być objaw depresji", a ja: "yyy albo ciąży?!"

Ptysio, gratuluję!!!

A co do kawy, to ja piłam baaaardzo dużo przed ciążą, teraz ograniczyłam do dwóch (czasem trzech, ale wtedy trzecia jest bardzo słaba). Z tego co się orientuję, jak się nie ma dodatkowych problemów, to nie ma przeciwwskazań do picia kawy w rozsądnych ilościach, ja dodatkowo naturalnie mam bardzo niskie ciśnienie i bez kawy praktycznie nie funkcjonuję.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną kawę;)
    Ciri na którą dziś wizytą?

Witaj Domi, witaj Ptysiu;)

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ