X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai
    To wymiar pęcherzyka chyba. GS
    Wyczytałam że zdjęcia usg

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę się już wdawać w dyskusję bo rzeczywiście zrobiło się nieprzyjemnie, chociaż i mnie trochę to i owo zabolało. Z dyskusją można się przenieść na priv jak sądzę. Już nie psujmy sobie krwi. Dziewczyny fajne rzeczy dla kobiet w ciazy są też w C&A. Ja się jeszcze boję zamawiać cokolwiek Chcoiaz przydałby mi się leginsy ciążowe. Chodzę w starych, są jeszcze trochę luźne. Mam dwie pary, ale jedna już ma dziurki delikatne na szwach, więc to moje domowe leginsy. Mam dwie pary dzinsow w ciąży z synem, ale przydałaby mi się jakaś sukienka bo lrz3d ciąża ostra io wcale nie chodzilam w nich. Muszę coś kupić przed wizytą u gina żeby dupka nie świecić.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli pęcherzyka ma 1,58 (To GS) to mogło to być serduszko? Jeśli nie to co tak pulsowalo?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio skoro gin mówi że ok to znaczy że tak jest. :)

A ja swoich ciążowych ubrań się pozbyłam, głupia ja. :P

• pap86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    To jeśli pęcherzyka ma 1,58 (To GS) to mogło to być serduszko? Jeśli nie to co tak pulsowalo?
    Mialam wczoraj to samo. Widac pecherzyk zoltkowy i cos tam pulsowalo (widzialam to) ale zarodka nie dalo soe wyodrebnic.

Ptysio lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, spokojnie, moze mialas pozno owulacje?:) u mnie i w 1 i w tej ciąży rozbieżności, musisz poczekać do następnego USG, chociaż to cholernie ciężkie :( dużo zależy też od sprzętu i od lekarza, wystarczy, że złapie pomiar minimalnie obok i wychodzą już różnice. Na tym etapie to w ogóle ciężko złapać te maluszki ;)

Moje ciuchy ciążowe są dużo za duże :( za to na allegro zamówiłam w grudniu fajne leginsy bambusowe więc nic nie uciska.

Ounai allegro smart to moja zguba :p chociaż zwroty są na prawdę spoko. No i wysyłka za darmo od 40zl to mega opcja.

Ptysio lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu człowieku mądry. Pulsowanie było wyraźne tylko nie wiem co to. Ehh chyba muszę wytrwać do 10.02. Koszmar

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki jak zrobić te śliczne suwaczki?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, jeżeli nie możesz wytrzymać i masz się denerwować to jedź wcześniej do innego lekarza albo do szpitala.
    Powinnyśmy na 1 wizycie u gina dostawać domowe USG na czas ciąży :D eh... mogłabym zrezygnować z netflixa wtedy 🤣

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ptysio, jeżeli nie możesz wytrzymać i masz się denerwować to jedź wcześniej do innego lekarza albo do szpitala.
    Powinnyśmy na 1 wizycie u gina dostawać domowe USG na czas ciąży :D eh... mogłabym zrezygnować z netflixa wtedy 🤣

Hahahaha 🤣 to prawda! Podlaczylabym się chyba na stałe.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na USG było widać zarodek i lekko pulsujący punkcik 😁 nie dostałam zdjęcia i jedyne co mogę rozczytać z bazgroł lekarza to CRL 6,5 i to jest chyba wiek ciąży. Niestety gin wypatrzył jeszcze krwiak a dwa tygodnie temu jak byłam w szpitalu to nie było go widać, kolejna wizyta za dwa tygodnie j

Ptysio, Ounai, edka85, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo zdrówka!!

Ja walczę, nadal po tej drugiej stronie mocy, ale wierzę, że się w końcu uda!.
    Wpadłam tu do Anni, bo jej wszędzie szukam i miała dać znać po wizycie, ale widzę, że wszystko dobrze!

Annia, kochana, gratuluję Ci najmocniej tego serduszka, które bije pod Twoim 😍

Annia, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, dużo zdrówka!!

Ja walczę, nadal po tej drugiej stronie mocy, ale wierzę, że się w końcu uda!.
    Wpadłam tu do Anni, bo jej wszędzie szukam i miała dać znać po wizycie, ale widzę, że wszystko dobrze!

Annia, kochana, gratuluję Ci najmocniej tego serduszka, które bije pod Twoim 😍
    Lalia kochana, dziękuję Ci! 🥰 Powiem szczerze, że nie pisałam tego na wątkach staraczkowych, bo nie chciałam potencjalnej przykrości sprawiać innym dziewczynom, jakoś nie chciałam być niestosowna. :( Cały czas dzielnie trzymam za Ciebie i za wszystkie inne dziewczyny kciuki! Mam nadzieję że i Ty jak najszybciej przeniesiesz się na fiolet. 😘😘😘

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Chciałabym sów do Was dołączyć 😍 byłam dzisiaj u ginekologa, 8tc, planowana data porodu- 5.09.

Ptysio, erre, Monia91:), Ounai, edka85, Krokodylica, diamentowa, Asia000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pierwsze pytanie ode mnie. Czy miewacie duszności? Mnie ostatnio męczą, szczególnie wieczorami i tak się zastanawiam czy można coś w tym zrobić 😌

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi
    Duszności jako takich nie mam, ale strasznie szybko się męczę. W ogóle jak zombie wyglądam, ppdkrazone oczy i zero energii. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi, to lecimy podobnie bo ja mam termin na 4 września:-)
    Dziewczyny a pijecie kawę? Ja przed piłam tylko rozpuszczalna ale jak podeszłam do transferu to od tego dnia nie pije. Jakoś słyszałam że to może źle wpływać. A czasami bym się na piła :-P

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Witaj Domi
    Duszności jako takich nie mam, ale strasznie szybko się męczę. W ogóle jak zombie wyglądam, ppdkrazone oczy i zero energii. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży.

Przybjam piatk3 z Tobą bo mam to samo... Jestem jak ślimak. Dzisiaj zostawiam syna w przedszkolu na drzemkę I mam zamiar spać w domu bo jestem bez siły.
    Co do kawy to ja pije jedną dziennie rano, chociaż wczoraj mi kompletnie kawa nie podeszła i wcale nie wypilam.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ciri Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Lepiej nie. Zresztą jeszcze nie czas na to :) Prowadziłam kiedyś ożywioną dyskusję na ten temat na wątku amniopunkcji. Myślę, że kilka osób mnie przez to przestało lubić 😁 Chociaż ostatnio spotkałam się z jedną dziewczyną na wątku kp i jesteśmy już jak psiapsióły. Trochę też na październiku 2018 pisałam, ale tam był luzik. W każdym razie ja będę robić tylko usg w 12 tc.
    Jasne, nie chcę wywoływać burzy, jeśli się boisz, że się to tak skończy :D pytałam z totalnej ciekawości, bo sama planuję zrobić papp-a (w poprzedniej ciąży nie robiłam), a jak wyjdzie wysokie prawdopodobieństwo, to pewnie coś dalej. Ale nie wiem jeszcze, na razie się próbuję rozeznać.

Domi, witaj i gratuluję! Duszności nie mam, ale pod zmęczenie się podpisuję. Ostatnio jak wróciłam do domu i położyłam się na łóżko, to mąż przyszedł zaniepokojony i mówi: "wszystko w porządku? ciągle jesteś śpiąca, to może być objaw depresji", a ja: "yyy albo ciąży?!"

Ptysio, gratuluję!!!

A co do kawy, to ja piłam baaaardzo dużo przed ciążą, teraz ograniczyłam do dwóch (czasem trzech, ale wtedy trzecia jest bardzo słaba). Z tego co się orientuję, jak się nie ma dodatkowych problemów, to nie ma przeciwwskazań do picia kawy w rozsądnych ilościach, ja dodatkowo naturalnie mam bardzo niskie ciśnienie i bez kawy praktycznie nie funkcjonuję.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną kawę;)
    Ciri na którą dziś wizytą?

Witaj Domi, witaj Ptysiu;)

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ