!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy któraś z Was chodzi do ginekologa tak typowo na NFZ do szpitala?
-
Ancys, mojej mamie zrobili lewatywę, poszła do kibelku i udało jej się złapać moją główkę bo nie czuła że rodzi. Krzyczała żeby ktoś jej pomógł. A wszystko przez to że jakaś siksa pielęgniarka zaaplikowała jej lewatywę w ostatniej fazie porodu. Gdyby nie złapała główki to najprawdopodobniej by mnie zabiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 20:55
-
Ancys pamietam jak powoedzieli mi w srodku noccy ze zaraz mam cc to tak mnie przetrenowala do toalety ze sttachu ze szok
Wiec jak zrobili mi lewatywe kilka minut pozniej to juz nie miala takiej sily ale fakt toalety daleko i nikt nawet nie spraedzil czy wolne ...bardzo to upokarzajace ...na szczescie w nocy toalety byly wolne
Na drugie cc zglaszalam sie planowo o 6 rano mialam miec cc na 7 ale do 11 nawet nie przyjeli mnie na oddzial bo tyle bylo porodow . lewatywy nikt nie robil .
A jak wreszcie trafilam na oddzial to lekarz zlecil kroplowki nawet nie zdazylyz zleciec i na stol a tam zespol wsciekly ze jeszcze ja i ze wlasnie bez lewatywy . i ze oni juz skonczyli ciecia .wirc pospiech .znieczulenie i cyk tniemy.wiec mowie ze czuje smarowanie brzucha i ze jedna noga ciepla a druga normalna .ale nikt nie sluchal bo przeciez im pokrzyzowalam plany ...szybko szybko i cięcie na żywca
Myslalam ze umre z bólu .dolozyli mi 2 dodatkowe znieczulenia .nie mogli jakos ogarnac sytuacji ból narastal az wkoncu mnie uspili. Mala dali mężowi a mnie wywiezli dopiero po 45 minutach . czy nawet dluzej dzis maz mowi ze nie pamięta juz dokladnie czasu.pozniej bylo tylko gorzej ale to opowiem jak jiz wszytkie urodza. Koniec koncow brak lewatywy w tym przypadku tez sie odbil bo poznien ciezko sie wyproznic lepiej chyba z lewatywa dluzej jelita sa czyste.
-
Dziewczyny moja pani dr ma negatywny test ulga ...ale ja z tych co jednak przezywaja takie akcje i boje sie teraz jechac na wizyty slyszy sie ze oo takich akcjach jest kwarantanna wiec wolalabym jechac za ok 2 tyg .ale pani dr martwi sie nasza poszerzona pepowina i woli nie robic tak duzej przerwy....
-
pap86 wrote:Dave oj zeby to nie byla cholestaza na koniec. Ewentualnie cos zwiazanego z fosforanami czy jakos tak. Moj tata,ktory choruje na nerki ma takie swedzace krosty i wtedy ma za duzo fosforu. Ostatnie badania krwi i moczu mialas dobre?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Wypisali mnie do domu, bo skurcze wyciszyli 😊 wiec data 27.08 pozostaje wg planu. Dzis maz w nocy pojechal odwiezc mojego tate do Polski i jutro ma wrocic. Umowilismy sie, ze nie mam rodzic 😂 i spokojnie do jutra na niego czekac.
A tu taka sytuacja: syn 16 lat naprawial pod wiata laczaca nasz dom z garazem swoj skuter.
Łaczył dwa kabelki taka tasma ktora pod wplywem temp sie kurczy. Uzyl zapalniczki 😱 i podpalil skuter. Krzyczal mama ratunku, a ja pedem do niego. Dzieci zamknelam w ogrodzie i przylecialam z wezem ogrodowym. Syn w tym czasie pobiegl po gasnice i dzwonil po straz. Woda z weza leciala ledwo i nic nie pomagalo a ja balam sie ze wybuchnie skuter. Syn przybiegl z gadnica i zgasil. Sasiedzi zebrali sie by patrzec - tylko najblizsi - tacy staruszkowie przyszli nas wesprzec. Potem byly 2 wozy strazackie, policja i mnostwo gapowiczow. Maz do mnie dzwoni, ze ja go nie informuje o pozarze tylko sasiedzi 😩- dalsi- tez Polacy.
Tak wiec mial byc spokojny dzien...
29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
pap86 wrote:Dave oj zeby to nie byla cholestaza na koniec. Ewentualnie cos zwiazanego z fosforanami czy jakos tak. Moj tata,ktory choruje na nerki ma takie swedzace krosty i wtedy ma za duzo fosforu. Ostatnie badania krwi i moczu mialas dobre?
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
maja2024 wrote:Mi wyskoczyło na plecach i na piersi ponoć to pokrzywka. U mnie to krosty jakby takie zaczerwienione na plecach a na piersi zlało się w całość. Swędzi i piecze ale tylko w tych miejscach jutro idę do lekarza to jeszcze dopytam i dam znać. Ja smaruję fenistilem i robię okłady z rumianku i go też piję.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam nic, ale na bieżąco Was czytam i lajkuje. Wcześniej byłam zdołowana i nie bardzo miałam co pisać na temat wyprawek, gdyż sama bardzo opozmilam kupienie czegokolwiek po tej sytuacji z szyjka i pobytem w szpitalu. Odzywałam się jedynie na forum z niewydolnością.
Gratuluję udanych wizyt, donoszonych ciąż, a przede wszystkim tym co już urodziły ♥️Leeila26 lubi tę wiadomość
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Wikisen dobrze ze wszystko sie dobrze skończyło...
U mnie polozna robila lewatywe w łazience. Tam jest lezanka postawiona, kazala wypiąć pupcie i zrobila swoje. Nie było zle, ja tego naprawdę nie wspominam jakos zle. Wiwm ze poszlam zeobic swoje i potem od razu pod prysznic.
Ja dzis bylam na ktg. Wszystko w porzadku z synkiem, a u mnie skurczy jak nie bylo tak nie ma. Sadze ze ze mna bedzie jak przy porodzie syna. 2 -3 dniw czesniej sie akircze zaczęły a dzien przed porodem wypadł mi czop. Wczesniej nic absolutnie sie nie dzialo.joana, erre lubią tę wiadomość
-
Wikisen - ludzie.. akcja jak z filmu. Dobrze, że zakończenie szczęśliwe..
Maddelainen kciuki za jak najdłuższy dwupak! Ja chodzę z centymetrową szyjką od 33tc, teraz nie ma już jej prawie wcale. Ale wiem, że u Ciebie skracanie zaczęło się dużo wcześniej.. Powodzenia i radości w kompletowaniu wyprawki
Też się zastanawiam jak to będzie z tą lewatywąu mnie w szpitalu są 2 kible na cały oddział
i przejście przez korytarz również mnie przeraża. No chyba, że lewatywa będzie na porodówce, a tam chyba jest łazienka
Nie miałam nigdy robionej, nawet nie umiem sobie wyobrazić jakie to jest uczucie jak wodę do tyłka wlewają
Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Ja mialam jakies czopki, po ktorych niezle mnie przeczyscilo ale to juz bylo na sali porodowej ze swoja lazienką. Ale nie omieszkam po cichu wspimniec,ze mimo oczyszczania to przy parciu lekko no wiecie..popuscilam 🙊🙉🙈 i zaczelam przepraszac na co polozna mowi "nie zwracaj uwagi,przyj"
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Co Wam pomaga na opuchnięte stopy?
Dziś mi tak spuchły że szoook
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪