!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w nocy tez nie podjadam, zawsze staram się uzupełniać wodą, no ale zjadam wiecej na pewno.
Moze masz rację, że juz jest gotowa, organizm sie oczyszcza, może też woda sie nie zatrzymuje. W kazdym razie zazdroszczę, ze za dzien lub dwa bedziesz juz malą trzymała w ramionach -
Pogoda, szczęka mi opadła! Fantastyczne obrazki!
Ancys, a chcecie domek kupić w np. Castoramie/LM czy w jakimś "specjalistycznym" sklepie? Ostatnio trafiłam na stronę jakiejś firmy, która produkuje takie domki i byłam pod wrażeniem, bo to domek z drabinką, huśtawki, zjeżdżalnia itd. Bajer, sama bym taki chciała
Dave, świetne ujęcia!
Dziewczyny, które już rodziły. Czy Was przeczyszczało przed porodem sn? To jest jakaś reguła czy kwestia indywidualna? Mnie złapała właśnie "biegunka" i się tak zastanawiam, a wczoraj były tylko dwa skurcze wieczorem...Pogoda, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki gbs wynik ujemny więc chyba ok
Krokodylica, Totoro, Domi1995, Pogoda lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Jejku, ja mam dzisiaj pierwszy raz przez całą ciążę taki dzień, że nie pamiętam czy wbijalam rano zastrzyk ☹️ na 90% jestem pewna, że zapomnialam, dlatego wbiłam teraz. Myślicie, że taka jednorazowa długa przerwa może zaszkodzić? Albo gdybym np. wzięła podwójna dawkę? (Pojedyncza to 0,4) Jest się czym martwić?
-
Dziewczyny równy miesiąc został do porodu ❤️ zaczynamy 9 miesiąc kalendarzowy termin 19.09.2020
Chmurka, joana, pap86, Krokodylica, edka85, Totoro, Pogoda, ancys85, Anika, Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Leila nie poradze, bo w tym temacie nie znam sie...
Dave super, ze taki wynik.
Qunai ja nie chudne a jeszcze przybieram 😅 mam nadzieje, ze to jednak Adas 😉
Erre ja zawsze po tych dniach skurczy mam biegunke 😪
A odnośnie lewatywy, pytanie do dziewczyn po cc lub przed, czy robia ja w szpitalu? Czy skoro mam miec cc planowane to mam ja sobie zrobic w domu? Czy wogole przed cc nie robia?Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leeila26 wrote:Jejku, ja mam dzisiaj pierwszy raz przez całą ciążę taki dzień, że nie pamiętam czy wbijalam rano zastrzyk ☹️ na 90% jestem pewna, że zapomnialam, dlatego wbiłam teraz. Myślicie, że taka jednorazowa długa przerwa może zaszkodzić? Albo gdybym np. wzięła podwójna dawkę? (Pojedyncza to 0,4) Jest się czym martwić?
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Na wadze kolejne +2kg czyli od początku jest +14 😱
Mała zdrowa, przepływy, serducho i inne organy prawidłowe. Zwolniła w wadze bo ma 2780g czyli w 3 tygodnie przybrała niecałe 500g. Pytałam się czy to nie za mało ale lekarz mówił że jest ok. Przewiduje wagę 3300g czyli jak twierdzi idealna do pierwszego porodu.
A, no i szyjka twarda, mocna, 34mm i nie zapowiada się na żaden przedwczesny poród. Mąż dostał przekaz że za 2 tygodnie ma być dużo seksu i za 2tyg też nastepna wizyta. I też mój lekarz jest zdania że 2 tygodnie jeszcze dziecko jak jest najlepiej w brzuchu, ze ten 37tc to wcale nie taki gwarant.
Q powiedzcie mi jak to jest z gbs? Te które robiły prywatnie. Bo ginekolog wysłał mnie do szpitala z wymazem. Do odbioru w poniedziałek ale zapytałam jaki koszt. No i laborantka mówi ze płatność przy odbiorze wyników bo jak gbs ujemny to 40zł, a jak dodatki to 80zł za każdy pozytywny wynik, co to znaczy?pap86, edka85, Chmurka, erre, katwie27, Domi1995, Pogoda, ancys85, Leeila26, Natalii, DarlAa, maja2024, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Audrey 3300rodzilam synka. Bylo ok,ze tak powiem(nie za duzy, taki maly kroliczek
i wchodzil w 56ubranka ladnie
Co do gbs to moze chodzi o to,ze i z pochwy i z odbytu to jak pozytywny to wtedy 160? Dziwne dziwy ale na wszelki wypadek miej kase ze sobą.
Ja tez czekam na wizyte wlasnie ale opiznienie.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny, spokojnie. Na razie u mnie tylko straszaki
To jeszcze nie bóle porodowe, ale ewidentnie organizm robi sobie rozgrzewkę przed właściwym meczem
Erre, mnie przeczyszcza od kilku dni. To jest normalne pod koniec ciąży.
A u mnie gbs aktualnie ujemny. A w poprzedniej ciąży był dodatni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 16:22
-
Co do gbs dziwne..
Ja tez mialam do oddania w szpitalu. Odrazu placilam 50zl. Tylko ja napewno mialam pobrany z pochwy.
Co do wizyty to super 😊 jakie usteczka😍
I co do 37tc to nie bez powodu termin porodu jest podany 40tc. 37 tc to tylko ciąża donoszona, czyli bezpieczna dla dziecka gdyby cos.
Ale natura tak nas stworzyla, ze powinno byc 40tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 16:23
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
No właśnie miałam z pochwy i odbytu. 1 patyczek w fiolce. No i kobita coś właśnie gadała że za każda pozytywna bakterie (czy jakoś tak) dodatkowe 80 zł. Byłam tak zaaferowana że nie zapytałam ile mogę maksymalnie zapłacić. I serio aż jestem przerażona ile zapłacę jak będzie pozytywny 😱
-
Chmurka super, że wszystko ok
Agnieszka oby bilirubina szybko spadała i puścili Was do domku
Ja nie miałam biegunki przed porodem, jedynie łatwiej było mi się załatwić niż wcześniej
Edka o kurczę, robi się poważnie 😱 dawaj nam tu znać jak sytuacja w wolnych chwilach 😀
Mnie dziś momentami brzuch trochę cmi i zarlabym cały dzień 😑 i oczywiście jak to popołudniami mam spadek formy totalny, a mam jeszcze tyle planów na dziś 😑
-
nick nieaktualny
-
Audrey świetna fotka, taka naburmuszona minka.
Ja wizytę mam za tydzień, to będzie po miesiącu od poprzedniej. Wtedy dr ma mi pobrać gbs.
Moja młodsza córka urodziła się 2 tygodnie przed terminem i dlatego teraz też przewiduję wcześniejszy poród. Ale ja już to po prostu czuję że to będzie niedługo, do tp na pewno nie wytrzymam. Modlę się żeby wytrzymać jeszcze te dwa tygodnie do ciąży donoszonej.
Jeszcze wczoraj gadam z moją mamą a ona mi mówi że zapisała się na 3dniową wycieczkę od 5 września. Zesłabiło mnie na maksa bo ona ma przyjechać do moich dziewczyn kiedy ja zacznę rodzić. No ale po moich gadkach wypisała się z tej wycieczki. -
Audrey super zdjęcia, ja też bym takie chciała, ale ten mały skubaniec się ciągle zasłania 😅 mam nadzieję, że zasłania się, bo się wstydzi, a nie dlatego że jest brzydki 😂
Audrey, maja2024 lubią tę wiadomość