X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placki ziemniaczane miałam wczoraj 😋

Ounai, nie zleci Ci szybko 😊👍

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też tak dziwnie się rozpychają? Tzn np u góry brzucha z lewej strony jest jedna gula a z prawej strony druga, i czasem jest aż dzika w tym brzuchu. Może to dziwnie brzmi ale czasem jak zacznie czymś przesuwać to jakby takie dziwne uczucie łamania, no nie wiem 🙈🤔 przedwczoraj byłam na wizycie, wszystko było ok no ale to takie dziwne uczucie 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, ale nie wiem ile mój mózg z tego zapamiętał 🙈

Utkwiły mi placki ziemniaczane oczywiście 😁 i pizza. 😅 Ja od dwóch dni jestem ciągle głodna a tu cukry wcale się nie regulują 😔 i dalej się muszę mega pilnować... A ostatnio mam ochotę tylko na to, czego nie mogę... Zabiłabym za bułkę z masłem, szynką i pomidorem 🤤🤤🤤 tymczasem przychodzi pora posilku a ja staję przed otwartą lodówką i chce mi się płakać 😭

Ja miałam wielką nadzieję usłyszeć dziś na wizycie, że szyjki ni ma 🙄 brzuch mi się non stop spina, wieczorami to już tak boleśnie... No ale dobre i tyle, grunt, że w ogóle cokolwiek ruszyło 🙄 mam nadzieję, że mała się zmobilizuje przed terminem, bo to czekanie jest koszmarne dla mnie...

Ciekawe jak tam idzie Ounai. Cały czas trzymam kciuki 😊

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u mnie też takie cuda 😅

Aaa, jeszcze o rocznikach pisałyście! 😁 Ja jestem 90'😁

Audrey lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem chyba najmłodsza z Was wszystkich. Jestem rocznik 97, wiem bardzo wcześnie na dziecko ale podjęliśmy taką decyzję z mężem ze względu na moje choroby. Później już bym nie zaszła w ciążę 🙂

Pogoda, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • AHope Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey moja też tak szaleje. Czasem jak spojrzę na swój brzuch to widzę jakieś dziwne wypukłości i serio nie wiem co ona tam wyprawia 🤣 A jak zacznie przesuwać kończynami po skórze, to czasami czuję jakby o coś 'haczyła', coś trzaskało itd

Ja Was podziwiam dziewczyny na tych dietach cukrzycowych, serio. Mam nadzieję, że jeszcze trochę i będziecie mogły zjeść to za czym tak tęsknicie 😘 Chyba już nie będę nic pisać o jedzeniu 🤣

A co do roczników, jestem 91. I serio PAP, Ancys, Krokodylica do babć to Wam daleko daleko ;) Do tej pory mam przed oczami ostatnią fotę Ancys, gdzie wygląda jak hot mamita 🥰
    (Mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam, że Wy pisałyście o tym wieku, bo tak z doskoku zaglądałam na forum i lajkowałam poszczególne wpisy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 16:45

ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madelainen bardzo fajnie, ja zawsze chciałam być taką młodą mamusią, niestety właśnie problemy zdrowotne pokrzyżowały mi plany i staraliśmy się o pierwsze dziecko ponad 4 lata :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja tak lubie jesc a jak podchodze do lodowki to tez mi smutno :( dzis na obiad zrobilam spaghetti z miesem z indyka z passatą ale do tego ugotowalam zwykly makaron. Totoro! Po duzej porcji mialam tylko 119! Jestem w szoku,do tej pory meczylam sie z tymi ciemnymi makaronami a i tak po nich potrafilo mi wybic. Wczoraj wieczorem zas zjadlam pol kajzerki z maslem(boziu jaka byla pyyyyszna!)-juz mam dosc i tak sobie troche pozwalam :(

Audrey moje dziecko jak zaczyna swoje harce w brzuchu to mi sie plakac chce.. brzuch w kazdą strone, tylkiem kreci w pepku, nogi pod zebrami w prawym boku, na dole po lewej str macha glową..i do wszystkiego przytula sie do pecherza. Ma sa kra..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AHope nawet nie wiem co napisać...Dziękuję 😊😘😘🤩🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 16:53

AHope, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap u mnie nie ma szans na takie grzeszki:/ zjadłam dziś owsiankę z dwóch całkiem płaskich łyżek płatków, szklanki mleka, do tego wiórki, orzechy, słonecznik, pestki z dyni, więc reszta to same tłuszcze w sumie - cukier 142 :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, no fakt potem po 40 druga młodość 😂
    Ważne, że się udało! Moja kuzynka stara się już o dziecko 8 lat z tymi samymi chorobami co ja, a zaczęła myśleć o dziecku w tym samym wieku w jakim ja jestem. Także u mnie to po prostu było szczęście 🙂

Totoro, AHope, Chmurka, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci też tak dziwnie się rozpychają? Tzn np u góry brzucha z lewej strony jest jedna gula a z prawej strony druga, i czasem jest aż dzika w tym brzuchu. Może to dziwnie brzmi ale czasem jak zacznie czymś przesuwać to jakby takie dziwne uczucie łamania, no nie wiem 🙈🤔 przedwczoraj byłam na wizycie, wszystko było ok no ale to takie dziwne uczucie 🙈

Też tak odczuwam. Z prawej strony chyba dupka a po lewej jakieś nogi czy ręce :D w każdym razie cos chudego i wystającego :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • AHope Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP świetnie opisałaś te harce 🤣 Ja to jeszcze próbuję dłonią zatrzymać te wypychania, bo mi się wydaje, że mi skórę rozerwie o bólu już nie wspomnę. O ile syn był delikatniejszy i wystarczyło, że 'docisnęłam' dłoń do miejsca gdzie wypchnął stopę i ją zabierał. To młoda, to jeszcze dwa razy wypchnie w tym samym miejscu i mocniej, jakby chciała przekazać wiadomość 'wypchnęłam stopę, to wypchnęłam, nie będziesz mnie ograniczać już na starcie' 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 17:01

Chmurka, Leeila26, Domi1995, Krokodylica, Pogoda, ancys85 lubią tę wiadomość

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AHope piątka ja też rocznik 91. Moja też się kreci czasem okrutnie. Dupke jak wypchnie to mam wrażenie że w sama przeponę bo aż tchu nie mogę złapać... A te małe kochane nogi to siły mają aż nadto, i jak po żebrach dostaje to aż z bólu syczę, albo jak mi wypycha te nogi z boku to taka mała ale bardzo wystającą Hulka jest że mam wrażenie że mi rozerwie skórę;P a jak się położę na tym boku co nogami tłucze to mnie wtedy głową po pęcherzu zasuwa jakby na złość chciała zrobić:D

AHope lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u mnie tak samo.. wczoraj nawet udało mi się nagrać jak przesuwa nogą (chyba. 🤔) Często aż skóra boli 😂

Maddelainen (zawsze wyzywam jak przepisuje Twój nick 🙈😂) czemu uważasz, że to wcześnie? 23 lata to fajny wiek na pierwsze dziecko i powiedziałabym ,, normalny". Ja wyszłam za mąż mając 19 lat, po dwóch miesiącach już byłam w pierwszej ciąży - bo tak chcieliśmy. No ale to nie był nasz czas.. trzeba było poczekać 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AHope, dokładnie jakby coś haczyło, trzaskało. No i też jak u pap, trochę mi ułożyło, więc moje dziecko nie jest aż tak dziwne 🙈
    AHope, moja też jest nerwus mały, czasem też próbuje ją jakoś odepchnąć jak mi uwiera a ona jakby mówiła " nie będziesz mi mówiła jak mam żyć" i wali jeszcze mocniej 🤣🤦‍♀️ a wczoraj mąż jak patrzą co ona tam wyprawia to mówił że ma wrażenie jakby chciała górą wyjść 🤪😂

Współczuję wam cukrzyczki 🥺 ja to miałam dzisiaj śledzie i ziemniaczki ciepłe z masełkiem jadłam

AHope lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, haha no fakt mój nick może być "ciężki" po prostu nie przepisuj co do literki nie obrazę się 😂
    Ja wyglądam bardzo młodo, wręcz na 14 latke, i czuję się obserwowana przez osoby starsze że małolata w ciąży. Stąd może takie moje myślenie, Ale nawet jak będę mieć 30 lat to nadal dosyć młodo bym wyglądała 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 17:30

Leeila26 lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Audrey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelein, moja bratowa w Twoim wieku miała już dwójkę, wcale nie uważam że to za wcześnie. Ja sama chciałam szybciej dziecko no ale życie to zweryfikowało troszkę. Zawsze też chciałam mieć dwójkę przed 30 ale nie wiem czy mi się uda bo już jest 27🙈

Boże, czy u was dzisiaj też tak jest że nie da się oddychać? 🤢 a jeszcze muszę jechać na pocztę i chyba zrobię zakupy żeby nie robić jutro. Ale to później pojadę sobie. Zaletą małych miasteczek jest taka że wszystko jest w jednej kupie 😂

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Totoro, no fakt potem po 40 druga młodość 😂
    Ważne, że się udało! Moja kuzynka stara się już o dziecko 8 lat z tymi samymi chorobami co ja, a zaczęła myśleć o dziecku w tym samym wieku w jakim ja jestem. Także u mnie to po prostu było szczęście 🙂

Moja nauczycielka języka rosyjskiego zawsze mówiła:
    - lepiej wcześniej niż później bądź wcale 😉😁

Dziewczyny skoro znalazłyście godnego dawce nasienia 😂😜 to na co czekać, koło 30 będziecie miały odchowane bąbelki 😁

Maddelainen, Chmurka, Totoro lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło 30tki będą rodzić trzecie dziecko. ;)
    Nie to co my dinozaury. 😂😂😂

ancys85 lubi tę wiadomość

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ