X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero sobie uświadomiłam, że Wy (Leeila i Domi) takie młodziutkie jesteście 🙉🙈
    ... no młódki przy mnie dosłownie 😂🤣

Ja, w różnych sprawach, zawsze sobie tłumaczę, że skoro tyle kobiet daje rade to i ja dam 💪 urodzić już trzeba, wyjścia nie ma więc według mnie Wasze nastawienie jak najbardziej prawidłowe 😀

AHope, Leeila26, Domi1995, Krokodylica lubią tę wiadomość

• AHope Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica oczywiscie polubiłam za pierwszą część wpisu :)

Współczuję wszystkim czującym się fatalnie. U nas dzisiaj znowu upały, kleszczy mnie w kręgosłupie, jak kichnełam idąc do kuchni, to mnie taki ból przeszył z tyłu, że myślałam, że kroku nie zrobię :/ Oby mnie rwa nie złapała, jak na końcówce poprzedniej ciąży :/

Totoro powodzenia na wizycie :)

Dzisiaj obudziłam po 5 i tak mi się dzień dłuży, że chyba już teraz pójdę usmażyć placki ziemniaczane na obiad, zanim jeszcze w mieszkaniu nie mam piekła 🤣 A mam na nie taka ochotę, że nie dam rady zrezygnować z nich, więc trzeba się przemęczyć :)
    Miłego dnia Wszystkim :)

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyś, ale u nas to pierwsze dzieci, a ty już swój dorobek tylko powiększasz 😉😅
    To co?! Już nie chcesz przyjechać na kawę do takiej gówniary!? 😂

Też sobie tłumacze właśnie w ten sposób.. wszystkie babki dają radę.. ja nie dam?! 😉 Jak mam się nastawić źle i być w strachu, to chociaż w dzień porodu, a nie teraz. Po co sobie stresu dokładać.. 😉

AHope, Pogoda, Domi1995, joana, ancys85 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umre dzis chyba na zgage... no tak mnie dopadło jak nigdy dotąd chyba.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo piszecie ostatnio;) aż ciężko nadrobić. Ja też mam jakiś lek przed tym żeby nie zaczęlo się przypadkiem w nocy. Nie wiem dlaczego ale noc mnie jakoś przeraża. Teraz jak trafiłam do szpitala to bóle miałam prawie całą noc a pojechałam dopiero rano;P może to głupie ale...
    Ja ogólnie sypiam dobrze, chodzę siku , czasem bolą plecy i nie mogę się ułożyć ale nie jest najgorzej.
    Nie puchne też jakoś bardzo, czasem same palce u stóp ale nie jest to częste i bardzo uciążliwe.
    Któraś pisała że już z jednej strony chciała by urodzic a z drugiej wolała by jeszcze nie bo boi się tego jak się zmieni życie i jak to będzie itd.ka w prawdzie jeszcze urodzić nie chce, chce dotrzymać do donoszonej ale ostatnio dotarło do mnie że to już tak blisko .... I nagle cała ekscytacja opadła.. wcześniej prasowalam i układałam ciuszki, jarałam się torba do szpitala, przekładam sto razy w komodzie rzeczy, szukałam dekoracji do pokoiku. I to wszystko mnie tak strasznie cieszyło a teraz nagle nie mogę się zmusić żeby zrobić/ kupić te kilka ostatnich dupereli.. taki mnie strach obleciał że niedługo życie do góry nogami nam się wywróci ze mnie to paraliżuje;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ale dużo piszecie ostatnio;) aż ciężko nadrobić. Ja też mam jakiś lek przed tym żeby nie zaczęlo się przypadkiem w nocy. Nie wiem dlaczego ale noc mnie jakoś przeraża. Teraz jak trafiłam do szpitala to bóle miałam prawie całą noc a pojechałam dopiero rano;P może to głupie ale...
    Ja ogólnie sypiam dobrze, chodzę siku , czasem bolą plecy i nie mogę się ułożyć ale nie jest najgorzej.
    Nie puchne też jakoś bardzo, czasem same palce u stóp ale nie jest to częste i bardzo uciążliwe.
    Któraś pisała że już z jednej strony chciała by urodzic a z drugiej wolała by jeszcze nie bo boi się tego jak się zmieni życie i jak to będzie itd.ka w prawdzie jeszcze urodzić nie chce, chce dotrzymać do donoszonej ale ostatnio dotarło do mnie że to już tak blisko .... I nagle cała ekscytacja opadła.. wcześniej prasowalam i układałam ciuszki, jarałam się torba do szpitala, przekładam sto razy w komodzie rzeczy, szukałam dekoracji do pokoiku. I to wszystko mnie tak strasznie cieszyło a teraz nagle nie mogę się zmusić żeby zrobić/ kupić te kilka ostatnich dupereli.. taki mnie strach obleciał że niedługo życie do góry nogami nam się wywróci ze mnie to paraliżuje;P

Mam identyczne odczucia! 🙈

Chmurka lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś wizytuje o 16.30 💕 już nie mogę się doczekać . Ciekawe ile młoda urosła 😂

Maddelainen, Asia000, Domi1995, Pogoda, joana, Krokodylica, Chmurka, AHope, Audrey, Leeila26, katwie27, Totoro lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Kotka ty bierzesz Provag w tabletkach?

Nie,ja biore Estabiom pregna doustnie.

Leeila26 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Nie martwcie się. Owszem maluszek zmienia nasze życie i przewraca do góry nogami. Ale tak już ma być 😊
    A spojrzenie maluszka, te Kochane oczka, uśmiechy, wynagradzaja wszystko. 😍

Babcia Upolowała takie cuda w Pepco 😊
    8b4bf6e74fe0.jpg

Chmurka, AHope, Pogoda, Leeila26, Krokodylica, Asia000, Maddelainen, Totoro lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie próbuję Was nadganiać. Wrzucam tylko update. Mam założony cewnik Foleya i po 30 min od założenia zaczęły się skurcze z bólami krzyżowymi. Staram się jak najwięcej chodzić, choć lekarze zakładają że rodzić pewnie będę jutro.

katwie27, Leeila26, Krokodylica, Chmurka, Domi1995, joana, Maddelainen, Anika, AHope, Dave87, Natalii, erre, Szczęśliwa, maja2024, Audrey, Totoro, Ptysio lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też jedną z młodszych bo rocznik 93 🤪😅

U mnie znowu noc koszmarna czyli nic nowego 🥺

Zapowiada się na dodatek taki upał że szok 😱😡

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ancyś, ale u nas to pierwsze dzieci, a ty już swój dorobek tylko powiększasz 😉😅
    To co?! Już nie chcesz przyjechać na kawę do takiej gówniary!? 😂

Też sobie tłumacze właśnie w ten sposób.. wszystkie babki dają radę.. ja nie dam?! 😉 Jak mam się nastawić źle i być w strachu, to chociaż w dzień porodu, a nie teraz. Po co sobie stresu dokładać.. 😉

Od kawy się już nie wykręcisz, spotkanie wpisałam w kalendarz 😂😁

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze jednak są co 5 min. Oby nie przeszły. Poziomów bólu porodowy. Obiadu już nie byłam w stanie tknąć.

joana, KotkaPsotka3, Leeila26, Anika, Krokodylica, Chmurka, AHope, Domi1995, erre, Asia000, Pogoda, maja2024, Audrey, Totoro, Ptysio lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai mocne kciuki za Ciebie 😘
    Jestes silna i dasz rade 😘 a pozniej slodka nagroda w postaci Martusi 😘

Kochane ja tez sie nie odniose do wszystkiego co bylo pisane. Czuje sie fatalnie 🥺 jestem doslownie bez siły. Kolejna noc prawie nie spalam. Tak mi goraco i niewygodnie.. wszystko mnie boli, ledwo dycham 🥺

I marze juz o 28.08.. serio, serio..

Ata cudne ubranka 🥰

Dave kciuki za wizyte i za inne dziewczyny, jesli wizytuja tez ❤

Katwie na zgage Neobianacid.

Zabka super, ze już bedziecie w domu i z Mikolajem wszystko dobrze 😘😘😘 dawaj znac co u Was wiecej slychac 😊

Dave87 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai przechodza mnie dreszcze od slow o bolu ale co 5min to dobry znak. Byle szyjka sie ladnie rozwierala to Ci wroze dzis kolo 22 najpozniej porod! :D ale lepiej by bylo jak byssie uwinela w pare godzinek :)

Chmurka jak to sie boisz,ze sie zacznie w nocy?. No wlasnie porody aaczynaja sie w nocy zwykle! Czy nad ranem :) ale to sie dopiero zaczyna-odejda wody lub zaczynaja sie skurcze(te pierwsze sa tylko regularne i nieprztjemne jak na miesiaczke). Moim zdaniem lepiej jak wlasnie sie w nocy zaczyna a nie w dzien jak Cie zlapie a mąz w pracy, korki-srorki itp.

Ancys nie martw sie-ja tylko roczek mniej od Ciebie-starsza pani ze mnie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 13:48

ancys85, AHope, Pogoda lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to energii mam nadal sporo. Wczoraj zasnelam o 4tej* a wstalam o 8:30. Teraz jestesmy na dzialce.

*Wczoraj o 18tej wyruszylismy znad morza do Wroclawia. Mielismy byc o 24tej a zajechalismy po 3ciej....
    Gdy zaczal zapadac zmrok wysiadly nam tylnie swiatla w aucie i przyczepie (a ona ma 7m!). Ludzie nam dali znac swiatlami. Zjechalismy na jakas stacje w miasteczku i 3h tam sie meczylismy. Maz zadzwonil do ubezpieczenia, mieli sciagnac mechanika. Ale podeszli do nas tacy mlodzi ludzie i jeden z nich byl mechanikiem i nam pomogli 😍. Okazalo sie ze to byl bezpiecznik. Maz te bezpieczniki sprawdzal tylko, ze ich tam jest ze sto i sprawdzalismy tylko te ktore maja cos ze swiatlami wspolnego a ten mechanik wzial probnik faz i szybko do kazdego poprzykladal. Ale najdziwniejsze jest to ze to byl bezpiecznik odpowiedzialny za elektryke okien....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai powodzenia!!!

Ja stawiam ze za jakies 4h bedzie po wszystkim.

Robimy zaklady😉?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Skurcze jednak są co 5 min. Oby nie przeszły. Poziomów bólu porodowy. Obiadu już nie byłam w stanie tknąć.

Ounai dawaj czadu!! Pokaż im tam jak się rodzi!! 💪💪💪😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ounai powodzenia!!!

Ja stawiam ze za jakies 4h bedzie po wszystkim.

Robimy zaklady😉?

Ja wróżę Ounai okolice 19-20, ale na pewno dzisiaj 👍😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• ata89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai. Mocno trzymam kciuki! ✊
    Oby poszlo szybko i sprawnie! 😙

Jeju.. ale się dzieje... !

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ