X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mnie od wczoraj głowa boli, w nocy też bolała... Ale chyba faktycznie trochę za mało piję :/
    W ogóle mam ostatnio jakieś schizy w nocy... Budzę się i ogarnia mnie mega stres, że coś złego się dzieje, mimo, że kopniaki są konkretne. Chyba podświadomość mi płata figle.
    Dzwoniłam do gabinetu i mam ujemny gbs, także się cieszę :)
    Jeszcze mam jedną rzeczy, która mnie drażni - wyszedł mi pod pachą miękki włókniak i go jakimś cudem podraznilam chyba przy myciu i wygląda jak mały wiszący strup i trochę boli. Zaklejam go plastrem żeby bardziej nie drażnić. Dzwoniłam do jakiejś dermokliniki i babka stwierdziła że lepiej usunąć dopiero po urodzeniu 🤔 miała któraś z Was podobny problem?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica zazdroszczę dużego łóżka 😁🤪 my dwa lata temu oddaliśmy naszą sypialnie synowi wiec pozostało nam rozkładane łóżko na 130cm szerokie 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 08:47

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Britty ale to albo od żołądka albo od pogody. Sama nie wiem.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz śpimy na ,,amerykance" takiej wysuwanej, którą mam jeszcze za czasów panieństwa i przywiozłam ją tu 😅 ona jest szeroka na 110cm 😕 uparłam się, że przed narodzinami córci koniecznie musimy zmienić łóżko, no bo jak ja będę karmić w nocy 😂 w środę przyjeżdża nam sofa, która po rozłożeniu ma 140cm szerokości 😁

U mnie dzisiaj jakaś biegunka.. i teraz nie wiem czy to efekt po kawie na czczo, czy też może organizm się zaczął oczyszczac 😅 albo już sobie wkręcam, bo powoli przestaje wierzyć, że obejdzie się bez wywołania.. 🤦 Ta moja szyjka to krótka, miękka i ogólnie do dupy.. ale chyba ze stali 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:33

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez noc do dupy... miałyście takie bóle jak na okres? Ja od wczoraj wieczór takie mam, Młody bardzo mało się rusza od rana, nie wiem, trochę zaczynam się denerwować, że coś jest nie tak

• Britty Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila no w ciąży ciężko przewidzieć, mnie obudziły skurcze i plamienia i potem doszła biegunka wtedy wiedziałam,że rodzę teraz nie mam pojęcia jak będzie 🙈
    Moja mała też miała coś z kupka na rano, zastanawialam się żyć jakiś wirus tu przypadkiem nie krąży. A propo szyjki to dobrze ze miękka, moja była twarda nawet w dniu porodu i długo trwało zanim się zgładziła wić dopiero to ja jestem ze stali 🙈

Leeila26 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Kroko mnie od wczoraj głowa boli, w nocy też bolała... Ale chyba faktycznie trochę za mało piję :/
    W ogóle mam ostatnio jakieś schizy w nocy... Budzę się i ogarnia mnie mega stres, że coś złego się dzieje, mimo, że kopniaki są konkretne. Chyba podświadomość mi płata figle.
    Dzwoniłam do gabinetu i mam ujemny gbs, także się cieszę :)
    Jeszcze mam jedną rzeczy, która mnie drażni - wyszedł mi pod pachą miękki włókniak i go jakimś cudem podraznilam chyba przy myciu i wygląda jak mały wiszący strup i trochę boli. Zaklejam go plastrem żeby bardziej nie drażnić. Dzwoniłam do jakiejś dermokliniki i babka stwierdziła że lepiej usunąć dopiero po urodzeniu 🤔 miała któraś z Was podobny problem?
    Ja od 36 tc mam na wejściu do pochwy guzka, tłuszczaka. Muszę go usunąć po ciąży, wcześniej pilnować, żeby mi go nie nacieli podczas porodu. Stresuje się że to spowoduje dodatkowy ból przy porodzie.

ae88538f61.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ty dzisiaj masz wizyte?

Co masz w domu przygotowane do tekiego porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:45

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na taki bol żołądka i jelit ja bralam no spę, apap i espumisan. Niestety taki pakiet w miarę dopiero pomagał, a bol byl naprawdę silny, gdyby nie to, ze nie mieliśmy za bardzo co z synem zrobic, bo to noc, to pewnie jechałabym na IP. Mialam tak ze 3-4 razy w tej ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się nawet wyspałam :)
    Dopakowalam torbę, wozek i fotelik juz odświeżone i złożone. Dzisiaj nawet wypralam takie miękkie zabawki niemowlęce po synku :)
    Chyba kwestię przygotowan mam juz zakonczoną :) teraz juz tylko oczekiwanie 😀
    Tez planuję w przyszlym tygodniu zabral synka do sklepu, zeby wybrał cos dla siostry i od razu pomyślał, co sam chcialby dostac ;)

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty haha 😂 ciekawe co lepsze - szyjka ze stali czy ,,być" ze stali 😅😉 co ja się strachu najadłam przez ostatnie tygodnie, dzięki tej szyjce - to moje :/ a teraz jak już jestem spokojna, może się rozkręcać, to pewnie okaże się, że przenoszę 🤦😅

Domi u mnie takie bóle jak na okres już od 33 tc :/ Moja mała też ma takie dni, że mało się rusza, a pozniej np. nadrabia wieczorem, ostatnio jest tak coraz czesciej. Zjedz coś słodkiego, napij się zimnej wody, spróbuj się położyć i obserwuj - zaufaj swojej intuicji.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila mój syn chyba po prostu spał, a ja już panikuje 🤦🏼🤦🏼 Ale ten ból na okres to pierwszy raz mam. Właściwie to od wtedy, co mi wczoraj wieczorem kawałek czopa wypadł. Ale ja z kolei porodem to jestem bardzo podekscytowana, jakoś wcale się nie boję i wyczekuję z niecierpliwością 😛

• Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Totoro ty dzisiaj masz wizyte?

Co masz w domu przygotowane do tekiego porodu?

Tak, dziś przed 13 :) a do porodu domowego mam raptem podkłady takie 90x60 i ceratę, żeby rozłożyć w miejscu docelowym 😁 wszystko inne rzeczy mam w torbie szpitalnej, typu jakieś tam majtki siatkowe, podklady do nich itd

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Tak, dziś przed 13 :) a do porodu domowego mam raptem podkłady takie 90x60 i ceratę, żeby rozłożyć w miejscu docelowym 😁 wszystko inne rzeczy mam w torbie szpitalnej, typu jakieś tam majtki siatkowe, podklady do nich itd
    A co w tym czasie z synkiem?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A co w tym czasie z synkiem?

Z córką ;) zależy jak to będzie wyglądało. Założenie jest takie, że będzie normalnie z nami w domu. No ale wiadomo, jak będzie się bała, albo zwyczajnie będzie jej się nudziło i będzie chciała wyjść na dwór itd to moi rodzice będą w pogotowiu :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to piona, bo ja tak samo! 😉👍 Dziewczyny zaraz napiszą: młode, głupie - nie wiedzą co je czeka 😂😂 Młody matkę straszy 😉

Tak się zastanawiam, czy ten ucisk na krocze, bóle w dole brzucha i trudności w chodzeniu, to nie jest czasami rozejście spojenia.. :/ Strasznie to dokuczliwe.. tu niby energia jest, coś by się porobiło, ale cóż jak chodzić ciężko.. 🤷

Kotka ty bierzesz Provag w tabletkach?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyślałam, że dziewczyny zaraz nas wyprowadzą z błędu 😂😂 nam tez pewnie się odechce jak już te prawdziwe skurcze będą miały miejsce 😂

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '95 twarde babki 😉💪 Damy radę! 😅 Najwyżej się będziemy śmiać z tej naszej odwagi.. 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że teraz jesteśmy dobrej myśli, poród to już sama końcówka, więc może nie będzie tak tragicznie 😂

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam nic nie będziemy pisać. :)
    Nie ma się co bać, wiadomo, poród boli jak jasny skur**** ale trzeba to przejść i tyle. :)
    Poza tym wydaje mi się że przy pierwszym też się nie bałam tak jak teraz przy trzecim.

Ja dzwoniłam do mamy żeby przyszła po południu z odsieczą bo czuję się tak fatalnie że tylko leżę i zdycham.

AHope lubi tę wiadomość

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ