!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko mnie od wczoraj głowa boli, w nocy też bolała... Ale chyba faktycznie trochę za mało piję
W ogóle mam ostatnio jakieś schizy w nocy... Budzę się i ogarnia mnie mega stres, że coś złego się dzieje, mimo, że kopniaki są konkretne. Chyba podświadomość mi płata figle.
Dzwoniłam do gabinetu i mam ujemny gbs, także się cieszę
Jeszcze mam jedną rzeczy, która mnie drażni - wyszedł mi pod pachą miękki włókniak i go jakimś cudem podraznilam chyba przy myciu i wygląda jak mały wiszący strup i trochę boli. Zaklejam go plastrem żeby bardziej nie drażnić. Dzwoniłam do jakiejś dermokliniki i babka stwierdziła że lepiej usunąć dopiero po urodzeniu 🤔 miała któraś z Was podobny problem? -
My teraz śpimy na ,,amerykance" takiej wysuwanej, którą mam jeszcze za czasów panieństwa i przywiozłam ją tu 😅 ona jest szeroka na 110cm 😕 uparłam się, że przed narodzinami córci koniecznie musimy zmienić łóżko, no bo jak ja będę karmić w nocy 😂 w środę przyjeżdża nam sofa, która po rozłożeniu ma 140cm szerokości 😁
U mnie dzisiaj jakaś biegunka.. i teraz nie wiem czy to efekt po kawie na czczo, czy też może organizm się zaczął oczyszczac 😅 albo już sobie wkręcam, bo powoli przestaje wierzyć, że obejdzie się bez wywołania.. 🤦 Ta moja szyjka to krótka, miękka i ogólnie do dupy.. ale chyba ze stali 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:33
-
nick nieaktualny
-
Leeila no w ciąży ciężko przewidzieć, mnie obudziły skurcze i plamienia i potem doszła biegunka wtedy wiedziałam,że rodzę teraz nie mam pojęcia jak będzie 🙈
Moja mała też miała coś z kupka na rano, zastanawialam się żyć jakiś wirus tu przypadkiem nie krąży. A propo szyjki to dobrze ze miękka, moja była twarda nawet w dniu porodu i długo trwało zanim się zgładziła wić dopiero to ja jestem ze stali 🙈Leeila26 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Pogoda wrote:Kroko mnie od wczoraj głowa boli, w nocy też bolała... Ale chyba faktycznie trochę za mało piję
W ogóle mam ostatnio jakieś schizy w nocy... Budzę się i ogarnia mnie mega stres, że coś złego się dzieje, mimo, że kopniaki są konkretne. Chyba podświadomość mi płata figle.
Dzwoniłam do gabinetu i mam ujemny gbs, także się cieszę
Jeszcze mam jedną rzeczy, która mnie drażni - wyszedł mi pod pachą miękki włókniak i go jakimś cudem podraznilam chyba przy myciu i wygląda jak mały wiszący strup i trochę boli. Zaklejam go plastrem żeby bardziej nie drażnić. Dzwoniłam do jakiejś dermokliniki i babka stwierdziła że lepiej usunąć dopiero po urodzeniu 🤔 miała któraś z Was podobny problem?
-
nick nieaktualnyNa taki bol żołądka i jelit ja bralam no spę, apap i espumisan. Niestety taki pakiet w miarę dopiero pomagał, a bol byl naprawdę silny, gdyby nie to, ze nie mieliśmy za bardzo co z synem zrobic, bo to noc, to pewnie jechałabym na IP. Mialam tak ze 3-4 razy w tej ciazy.
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj się nawet wyspałam
Dopakowalam torbę, wozek i fotelik juz odświeżone i złożone. Dzisiaj nawet wypralam takie miękkie zabawki niemowlęce po synku
Chyba kwestię przygotowan mam juz zakonczonąteraz juz tylko oczekiwanie 😀
Tez planuję w przyszlym tygodniu zabral synka do sklepu, zeby wybrał cos dla siostry i od razu pomyślał, co sam chcialby dostac
-
Britty haha 😂 ciekawe co lepsze - szyjka ze stali czy ,,być" ze stali 😅😉 co ja się strachu najadłam przez ostatnie tygodnie, dzięki tej szyjce - to moje
a teraz jak już jestem spokojna, może się rozkręcać, to pewnie okaże się, że przenoszę 🤦😅
Domi u mnie takie bóle jak na okres już od 33 tcMoja mała też ma takie dni, że mało się rusza, a pozniej np. nadrabia wieczorem, ostatnio jest tak coraz czesciej. Zjedz coś słodkiego, napij się zimnej wody, spróbuj się położyć i obserwuj - zaufaj swojej intuicji.
-
nick nieaktualnyLeeila mój syn chyba po prostu spał, a ja już panikuje 🤦🏼🤦🏼 Ale ten ból na okres to pierwszy raz mam. Właściwie to od wtedy, co mi wczoraj wieczorem kawałek czopa wypadł. Ale ja z kolei porodem to jestem bardzo podekscytowana, jakoś wcale się nie boję i wyczekuję z niecierpliwością 😛
-
KotkaPsotka3 wrote:Totoro ty dzisiaj masz wizyte?
Co masz w domu przygotowane do tekiego porodu?
Tak, dziś przed 13a do porodu domowego mam raptem podkłady takie 90x60 i ceratę, żeby rozłożyć w miejscu docelowym 😁 wszystko inne rzeczy mam w torbie szpitalnej, typu jakieś tam majtki siatkowe, podklady do nich itd
-
Totoro wrote:Tak, dziś przed 13
a do porodu domowego mam raptem podkłady takie 90x60 i ceratę, żeby rozłożyć w miejscu docelowym 😁 wszystko inne rzeczy mam w torbie szpitalnej, typu jakieś tam majtki siatkowe, podklady do nich itd
-
KotkaPsotka3 wrote:A co w tym czasie z synkiem?
Z córkązależy jak to będzie wyglądało. Założenie jest takie, że będzie normalnie z nami w domu. No ale wiadomo, jak będzie się bała, albo zwyczajnie będzie jej się nudziło i będzie chciała wyjść na dwór itd to moi rodzice będą w pogotowiu
-
Domi to piona, bo ja tak samo! 😉👍 Dziewczyny zaraz napiszą: młode, głupie - nie wiedzą co je czeka 😂😂 Młody matkę straszy 😉
Tak się zastanawiam, czy ten ucisk na krocze, bóle w dole brzucha i trudności w chodzeniu, to nie jest czasami rozejście spojenia..Strasznie to dokuczliwe.. tu niby energia jest, coś by się porobiło, ale cóż jak chodzić ciężko.. 🤷
Kotka ty bierzesz Provag w tabletkach? -
nick nieaktualny
-
'95 twarde babki 😉💪 Damy radę! 😅 Najwyżej się będziemy śmiać z tej naszej odwagi.. 😂
-
nick nieaktualny
-
E tam nic nie będziemy pisać.
Nie ma się co bać, wiadomo, poród boli jak jasny skur**** ale trzeba to przejść i tyle.
Poza tym wydaje mi się że przy pierwszym też się nie bałam tak jak teraz przy trzecim.
Ja dzwoniłam do mamy żeby przyszła po południu z odsieczą bo czuję się tak fatalnie że tylko leżę i zdycham.AHope lubi tę wiadomość