!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też jestem ciekawa czemu nie zgadzacie się na zabieg Credego.
Na stronie PZH jest kalendarz szczepień na nfz. Jeśli chcecie szczepic skojarzonymi, to poprosić pediatre o rozpisanie kalendarza, bo można dostać szału, zwłaszcza jak dajecie jakieś dodatkowe szczepienia np. rotawirusy czy meningokoki 🤪
-
Agata dzieki 😘
Ancys no stres zaczyna mnie pozerac ale jestem tak szczęśliwa ❤ i z syna i ze wreszcie brzuch nie bedzie mi ciążył 🤣 ale glownie ze wreszcie go przytule. Szkoda tylko, ze tyle trzeba czekac na bycie razem we troje.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Edka. Oby Mała szybko doszła do siebie! 😙
Ounai. Trzymam kciuki, żeby jutro już podjęli jakieś konkretne kroki. Najgorsze to czekanie. Ale już bliżej niż dalej 😊
Joana. Ale kawał faceta! Fajnie, że znasz już termin 😊
Dziewczyny. Od kilku dni strasznie Puchna mi stopy, kostki. Mocze sobie w chłodnej wodzie na wieczór, w dzień jak Syn jest w basenie te wtedy też korzystam. Ulga chwilowa. Na noc smaruje balsamem bielenda sexy mama na zmęczone nogi, któraś z Was polecala. Wsyztskp przynosi ulgę na chwile.
Dziś napuchniete kostki i nad kostkami zaczęło mnie swedziec i piec... widzę na stopach, że wychodzą żyłki, których wcześniej nie było...
boje się czy nic się nie dzieje złego, czy to raczej normalne na tym etapie. -
U nas pobierają normalnie krew, niezależnie od szczepień. No i pobierają krew w kierunku chorób np tarczyca wrodzona itp, wysyłają do instytutu matki i dziecka, po 2 tygodniach nie dostajesz wcale informacji co znaczy że wszystko jest ok, lub dostajesz info że musisz badania jeszcze raz powtórzyć.
U nas kalendarz szczepień daje położna środowiskowa. -
Wiem, że w szpitalu pobierają krew noworodkom, tylko myślałam, że robią to rutynowo ZAWSZE PRZED szczepieniem. No i co, jak np. wyjdzie wysokie CRP? To przed sprawdzeniem wyników, szczepią takie dziecko z potencjalną infekcją?
Ata podaje rękę jeśli chodzi o spuchnięte stopymi też Bielenda przynosi już tylko chwilową ulgę.. ale w kwestii tych żyłek nie pomogę ☹️🤷
-
ata89 wrote:Edka. Oby Mała szybko doszła do siebie! 😙
Ounai. Trzymam kciuki, żeby jutro już podjęli jakieś konkretne kroki. Najgorsze to czekanie. Ale już bliżej niż dalej 😊
Joana. Ale kawał faceta! Fajnie, że znasz już termin 😊
Dziewczyny. Od kilku dni strasznie Puchna mi stopy, kostki. Mocze sobie w chłodnej wodzie na wieczór, w dzień jak Syn jest w basenie te wtedy też korzystam. Ulga chwilowa. Na noc smaruje balsamem bielenda sexy mama na zmęczone nogi, któraś z Was polecala. Wsyztskp przynosi ulgę na chwile.
Dziś napuchniete kostki i nad kostkami zaczęło mnie swedziec i piec... widzę na stopach, że wychodzą żyłki, których wcześniej nie było...
boje się czy nic się nie dzieje złego, czy to raczej normalne na tym etapie.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Łomatko to ja sie ciesze,ze mi nie puchną. Znaczy troszke puchna ale widze i czuje to tylko ja bo mam bardzo szczuple stopy. Uczucie tylko tego ciala jest takie inne,dziwne
mi tez pomaga chlodna woda-jakos wtedy taki komfort czuje.
U Ouinai powinni zacząc od cewnika foleya albo zelu z proglastynami czy czyms tam zeby aacząc od szyjki. Mocno Ci Ouinai kibicuje z ttm wywolaniem i oby tylko Cie nie wymeczyli a na koniec cc. Jak Ci sie uda ladnie sn w pare godzin to bede spokojniejsza o siebie hehe. Wiecie-w sumie przeciez mozna sie nie zglosic do szpitala na to wywolanie przy cukrzycy tylko monitorowac u swojego gina ale ten moj tez jest za konczeniem ciazy w cukrzycy wczesniej..
Joana no jak w pt za tydzien zrobią Ci cc to jesli z Adasiem wszystko bedzie ok to w poniedzialek wroze Ci wyjscie do domku. Z dzidziusiem!i pamietaj rade ciotki Pap-w szpitalu szczegolnie po cc moze byc ciezko z laktacją, wtedy na spokojnie daj mm ale izywaj laktatora i przystawiaj zeby rozbudzac. A potem w domku juz tylko piers-i to pojdzie
madrze sie bo ja rodzilam pierwszego sn a polozne powiedzialy,ze moj orgsnizm zareagowal tak jak po cc ze mleko pojawilo sie dopiero w 4dobie! Caly pobyt w szpitalu dawalam mm,troche probowalam przystawiac ale tak naprawdr dopiero w domu udalo mi sie kp(przez 2tyg sutki bolaly mnie BARDZO,ale kapturkow nie uzywalam bo wiedzialam,se ciezko bedzie wrocic do samego sutka bo dziecko sie przyzwyczai).
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja jak tylko czuje że zaczynam puchnac to nogi do basenu dziecka lub z węża zimna woda sobie polewam. Jak mam siłę to chodzę na pobliska plażę taka mała nad rzeką. Mały się bawi A ja się mocze i to pomaga na resztę dnia. Jak ktoś ma takie możliwości to bardzo polecam. Jeśli nie to czasami używam takiego żelu chlodzacego z Wieliczki. Można to kupić na miejscu lub od nich przez neta.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualny
-
Leila, jeśli chodzi o provag żel to śmiało możesz stosować. Ja co jakiś czas sobie aplikuję, w tych upałach tym bardziej aby niczego nie złapać.
Ja o stopach to mogłabym książkę pisać. Wieczorem to nawet laczki domowe mnie cisną, sandały które zawsze były luźne teraz zostawiają odciśnięte pasy na stopach. Kostki wyglądają jak połamane, a o bólu stóp nawet się nie wypowiem bo nigdy mnie tak stopy nie bolały jak teraz 🤦♀️🙈 -
erre wrote:Katwie, my mamy taką karetkę, która ma 4 przyciski i robi ijo ijo. Cholery można dostać 🙉
-
Dziewczyny, czy wy też miałyście mdłości w okolicy 34 tygodnia? Nie mogę nic zjeść, bo zaraz mnie odrzuca. Do tego mam biegunkę.. boje się, że organizm już mój przygotowuje się do porodu. Z tym, że akurat to może też być przez magnez bo biorę 3 razy dziennie.. ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 23:28
👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Kurde, a mi tak boleśnie znowu spina się brzuch, że zaczęłam czuć taki trochę niepokój co do tej nocy... 😬 Jakby się miało coś dziać to ja chcę rano albo w ciągu dnia 🙈 jakoś tak w nocy bardziej się stresuję 🙈 w ogóle to nie wiem czy mi się szyjka nie skróciła, no ale jutro wizyta, liczę, że do niej dotrwam i lekarz mi wszystko powie 😅
Madelainen ja nie odnotowałam takich dolegliwości chyba 🤔 tzn mdłości, bo biegunki to na pewno nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 23:26
-
Hej,
Gratulacje dla rozpakowanych. Zazdroszczę, że macie to już za sobą.
Na ostatniej wizycie lekarz zmienił mi termin porodu na 1.09.20
Obiecałam sobie dzisiaj, że zaatakuje mojego i poprzytulamy się, ale dopadł mnie strach, że urodzę jutro. Niby chce już bardzo, a jednak boję się.
Chciałabym już być po, z drugiej strony boję się tych wszystkich zmian jakie nas czekają. Teraz córka już samodzielna jest, a tu takie maleństwo się pojawi, zależne od nas. Dla mnie to 2 dziecko, a dla mojego partnera 1. Boję się jak sobie da radę z taką zmiana. On jeszcze nie wie co to znaczy być tatą 🙂