X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieg Credego polega na zakropleniu oczu dziecka roztworem azotanu srebra, który usuwa z jego powierzchni groźne bakterie.
    Zabieg Credego ma chronić dzieci przed rzeżączkowym zapaleniem spojówek.

joana lubi tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa czemu nie zgadzacie się na zabieg Credego.

Na stronie PZH jest kalendarz szczepień na nfz. Jeśli chcecie szczepic skojarzonymi, to poprosić pediatre o rozpisanie kalendarza, bo można dostać szału, zwłaszcza jak dajecie jakieś dodatkowe szczepienia np. rotawirusy czy meningokoki 🤪

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzieki 😘

Ancys no stres zaczyna mnie pozerac ale jestem tak szczęśliwa ❤ i z syna i ze wreszcie brzuch nie bedzie mi ciążył 🤣 ale glownie ze wreszcie go przytule. Szkoda tylko, ze tyle trzeba czekac na bycie razem we troje.

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka. Oby Mała szybko doszła do siebie! 😙

Ounai. Trzymam kciuki, żeby jutro już podjęli jakieś konkretne kroki. Najgorsze to czekanie. Ale już bliżej niż dalej 😊

Joana. Ale kawał faceta! Fajnie, że znasz już termin 😊

Dziewczyny. Od kilku dni strasznie Puchna mi stopy, kostki. Mocze sobie w chłodnej wodzie na wieczór, w dzień jak Syn jest w basenie te wtedy też korzystam. Ulga chwilowa. Na noc smaruje balsamem bielenda sexy mama na zmęczone nogi, któraś z Was polecala. Wsyztskp przynosi ulgę na chwile.
    Dziś napuchniete kostki i nad kostkami zaczęło mnie swedziec i piec... widzę na stopach, że wychodzą żyłki, których wcześniej nie było...
    boje się czy nic się nie dzieje złego, czy to raczej normalne na tym etapie.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobierają normalnie krew, niezależnie od szczepień. No i pobierają krew w kierunku chorób np tarczyca wrodzona itp, wysyłają do instytutu matki i dziecka, po 2 tygodniach nie dostajesz wcale informacji co znaczy że wszystko jest ok, lub dostajesz info że musisz badania jeszcze raz powtórzyć.

U nas kalendarz szczepień daje położna środowiskowa.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, my mamy taką karetkę, która ma 4 przyciski i robi ijo ijo. Cholery można dostać 🙉

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pracuje w instytucie matki i dziecka, więc ominęło mnie to "czekanie" na wynik i stres.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że w szpitalu pobierają krew noworodkom, tylko myślałam, że robią to rutynowo ZAWSZE PRZED szczepieniem. No i co, jak np. wyjdzie wysokie CRP? To przed sprawdzeniem wyników, szczepią takie dziecko z potencjalną infekcją?

Ata podaje rękę jeśli chodzi o spuchnięte stopy :( mi też Bielenda przynosi już tylko chwilową ulgę.. ale w kwestii tych żyłek nie pomogę ☹️🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Edka. Oby Mała szybko doszła do siebie! 😙

Ounai. Trzymam kciuki, żeby jutro już podjęli jakieś konkretne kroki. Najgorsze to czekanie. Ale już bliżej niż dalej 😊

Joana. Ale kawał faceta! Fajnie, że znasz już termin 😊

Dziewczyny. Od kilku dni strasznie Puchna mi stopy, kostki. Mocze sobie w chłodnej wodzie na wieczór, w dzień jak Syn jest w basenie te wtedy też korzystam. Ulga chwilowa. Na noc smaruje balsamem bielenda sexy mama na zmęczone nogi, któraś z Was polecala. Wsyztskp przynosi ulgę na chwile.
    Dziś napuchniete kostki i nad kostkami zaczęło mnie swedziec i piec... widzę na stopach, że wychodzą żyłki, których wcześniej nie było...
    boje się czy nic się nie dzieje złego, czy to raczej normalne na tym etapie.
    Nic mi nie mów o nogach. Ja mam stopu banie ... Butów nie mogę tzn sandałów nosić , wszystkie laczki za małe . Też moczę w wodzie , smaruje balsamem i nawet pije pokrzywę i nic nie pomaga

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila jeśli provag to ten żel to ja używałam w pierwszej ciąży jak szłam na basen. Lekarka wtedy mi to poleciła smarować przed wejściem żeby uchronić się przed bakteriami. Poza basenem nie używałam.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łomatko to ja sie ciesze,ze mi nie puchną. Znaczy troszke puchna ale widze i czuje to tylko ja bo mam bardzo szczuple stopy. Uczucie tylko tego ciala jest takie inne,dziwne :) mi tez pomaga chlodna woda-jakos wtedy taki komfort czuje.
    U Ouinai powinni zacząc od cewnika foleya albo zelu z proglastynami czy czyms tam zeby aacząc od szyjki. Mocno Ci Ouinai kibicuje z ttm wywolaniem i oby tylko Cie nie wymeczyli a na koniec cc. Jak Ci sie uda ladnie sn w pare godzin to bede spokojniejsza o siebie hehe. Wiecie-w sumie przeciez mozna sie nie zglosic do szpitala na to wywolanie przy cukrzycy tylko monitorowac u swojego gina ale ten moj tez jest za konczeniem ciazy w cukrzycy wczesniej..
    Joana no jak w pt za tydzien zrobią Ci cc to jesli z Adasiem wszystko bedzie ok to w poniedzialek wroze Ci wyjscie do domku. Z dzidziusiem! :D i pamietaj rade ciotki Pap-w szpitalu szczegolnie po cc moze byc ciezko z laktacją, wtedy na spokojnie daj mm ale izywaj laktatora i przystawiaj zeby rozbudzac. A potem w domku juz tylko piers-i to pojdzie :) madrze sie bo ja rodzilam pierwszego sn a polozne powiedzialy,ze moj orgsnizm zareagowal tak jak po cc ze mleko pojawilo sie dopiero w 4dobie! Caly pobyt w szpitalu dawalam mm,troche probowalam przystawiac ale tak naprawdr dopiero w domu udalo mi sie kp(przez 2tyg sutki bolaly mnie BARDZO,ale kapturkow nie uzywalam bo wiedzialam,se ciezko bedzie wrocic do samego sutka bo dziecko sie przyzwyczai).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko czuje że zaczynam puchnac to nogi do basenu dziecka lub z węża zimna woda sobie polewam. Jak mam siłę to chodzę na pobliska plażę taka mała nad rzeką. Mały się bawi A ja się mocze i to pomaga na resztę dnia. Jak ktoś ma takie możliwości to bardzo polecam. Jeśli nie to czasami używam takiego żelu chlodzacego z Wieliczki. Można to kupić na miejscu lub od nich przez neta.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, jak ja tu leżę i patrzę na te śliczne dzieci dziewczyn i słyszę jak kwilą to już mi obojętne ile mnie wymęczą. Już chcę słuchać kwilenia mojej Martusi. Chcę też wrócić do tęskniącego syna.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki wiecie co, chyba zauważyłam, że mi kawałek czopa wypadł :o

Ounai, Ptysio, Totoro, Anika, joana, DarlAa, Chmurka, maja2024 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, jeśli chodzi o provag żel to śmiało możesz stosować. Ja co jakiś czas sobie aplikuję, w tych upałach tym bardziej aby niczego nie złapać.

Ja o stopach to mogłabym książkę pisać. Wieczorem to nawet laczki domowe mnie cisną, sandały które zawsze były luźne teraz zostawiają odciśnięte pasy na stopach. Kostki wyglądają jak połamane, a o bólu stóp nawet się nie wypowiem bo nigdy mnie tak stopy nie bolały jak teraz 🤦‍♀️🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Katwie, my mamy taką karetkę, która ma 4 przyciski i robi ijo ijo. Cholery można dostać 🙉
    Hehe u nas i karetki sa i wozy strażackie takze juz przywykłam, ale wiadomo floty nigdy dosyc zwlaszcza ze polki zrobiły sie gole bo wszystko wyniósł do piaskownicy :D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też miałyście mdłości w okolicy 34 tygodnia? Nie mogę nic zjeść, bo zaraz mnie odrzuca. Do tego mam biegunkę.. boje się, że organizm już mój przygotowuje się do porodu. Z tym, że akurat to może też być przez magnez bo biorę 3 razy dziennie.. ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 23:28

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a mi tak boleśnie znowu spina się brzuch, że zaczęłam czuć taki trochę niepokój co do tej nocy... 😬 Jakby się miało coś dziać to ja chcę rano albo w ciągu dnia 🙈 jakoś tak w nocy bardziej się stresuję 🙈 w ogóle to nie wiem czy mi się szyjka nie skróciła, no ale jutro wizyta, liczę, że do niej dotrwam i lekarz mi wszystko powie 😅

Madelainen ja nie odnotowałam takich dolegliwości chyba 🤔 tzn mdłości, bo biegunki to na pewno nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 23:26

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Gratulacje dla rozpakowanych. Zazdroszczę, że macie to już za sobą.
    Na ostatniej wizycie lekarz zmienił mi termin porodu na 1.09.20
    Obiecałam sobie dzisiaj, że zaatakuje mojego i poprzytulamy się, ale dopadł mnie strach, że urodzę jutro. Niby chce już bardzo, a jednak boję się.
    Chciałabym już być po, z drugiej strony boję się tych wszystkich zmian jakie nas czekają. Teraz córka już samodzielna jest, a tu takie maleństwo się pojawi, zależne od nas. Dla mnie to 2 dziecko, a dla mojego partnera 1. Boję się jak sobie da radę z taką zmiana. On jeszcze nie wie co to znaczy być tatą 🙂

ae88538f61.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości nue miałam, ale ja cały czas rzygam. Właśnie niedawno skończyłam.

A biegunka (może to za mocne słowo) to mam z dobre 2 miesiące.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ