!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje ze dzis rozmawialm telefonicznie z fajna pania w sekretariacie szpitala.
Jutro mam zeskanowac wyniki i usg w zwiazku z poszerzona pepowina.na wizycie poprosic lekarza o dopisanie tego faktu na sskierowaniu .i beda konsultowac to z neantologiem i wtedy podejma decyzje kiedy mnie zapisac.
Dzis poczatkowo dostalam propozycje konca wrzesnia pozniej 24.09 a jak pani juz o wszystko wypytala uznala ze moze tak byc ze lekarze beda chcieli ok 14.09.
A z Krakowem taka sutuacja ze pani dr zaoferowala ze podczas swojego urlopu poniedzialek wtorek moze mnie przyjąć zamiast tamtej wizyty .ale uwaga zepsulo nam sie auto.wpisali mnie na 31.08 ale pani dr mowi ze z powodu pepowiny nie moge miec takiej duzej przerwy miedzy wizytami.i jesli nie dotre tam mam jechać na ip we wtorekWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 15:28
-
Aina no to rob wszystko tak zeby jakos dojechac do pani dr. Moze ktos pomoze i cie zawiezie. Jak musisz byc pod obserwacja to musisz.
Edka biedna Malutkana szczescie jak dziewczyny piszą,kosteczki jeszcze są miekkie, niedlugo bedzie lepiej. Powiedz jak tam Twoje krocze-jak to zrobilas,ze ochroniliscie,jak sie teraz czujesz i co tam stosujesz-tylko woda z mydlem? Tantum rosa? Octenisept?
Ciekawe jak tam Ouinai.
Ja sie zapisalam na za tydzien na ktg do szpitala, w ktorym planuje rodzic zeby juz mnie tam mieli wpisana to moze lekarz tez wpisze do planowanego przyjecia.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja nie mogę przy cukrzycy ani bananów, ani daktyli, ani ananasa, pozostają liście malin i seksy, cóż. 😂
Edka moja córka miała złamany obojczyk, nadlal się jeszcze w szpitalu (leżałyśmy 6 dni). Nie odczuwała bólu, nie sprawiało to ani jej ani nam żadnego problemuMiałam na uwadze oczywiście, trochę stresowałam się przy ubieraniu jej, ale absolutnie nic się nie działo
Co do oxy to już tu kiedyś pisałam, że jak dostałam skurczu tężcowego, to zaczęłam się tak drzeć, że szybciusio mi oxy odpieli i na tym się skończyła moja przygoda z niąza to małą wypchnęli. Cóż.
Ciekawe co tam u OunaiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 17:12
-
Natalii wrote:Polecicie jakąś suszarkę wolnostojącą? Będzie stala w garażu, gdzie nie mamy odpływu wody. Niestety nie pomyslalam 4 lata temu przy zakupie pralki, zeby wziac od razu z suszarką i teraz zaluje...
Do suszarki nie potrzebujesz odpływu wody tylko gniazdko z prądem.
Ja mam Bosha i póki co jestem zadowolona, ale nie mam jej długo.Natalii lubi tę wiadomość
-
Agnieszka, jak tam bilirubina u malutkiej?
Totoro z czego się bierze ten skurcz tężcowy, co to jest? Bo brzmi strasznie..
Tak czytałam teraz posty wstecz, żeby przypomnieć sobie co pisała Edka wczoraj o objawach i rzuciło mi się ,,ee.. to tylko straszaki" Jak to nigdy nic nie wiadomo..
erre lubi tę wiadomość
-
Kroko no zabijta mnie ale wszyscy lekarze czy polozne jak mowie,ze jestem 35+4 to wpisuja ni 35tc wiec to wg ginow nie skonczony 😅 ale nie ma co nad tym dywagowac. Najwazniejsze,ze zesmy dotrwaly do ostatniego miesiaca ciazy i juz niedlugo poznamy nasze bąble!
kurcze ja w sumie jeszcze tak o tym nie myslalam za duzo,ze przeciez zaraz zycie zmieni sie na zawsze. Jedno co wiem to,ze dziadkowie z dwojka juz tak chetnie nie zostana wiec znowu jakies 3-4lata nie wybierzemy sie z mezem raczej nigdzie sami 😂
ktosiowa lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Edka gratuluję! Super poród. malutka na pewno zaraz dojdzie do siebie. Dużo zdrówka i spokoju Wam życzę.
Ja dzisiaj wypralam fotelik i spora część wózka. Wygląda jak nowe😍 jakoś tak mi się przypomniało jak synek był maleńki i te wszystkie piękne chwile. Z takim uśmiechem to wszystko robiłam że musiałam śmiesznie wyglądać.
Mam też pytanko czy można baraszkowac jeśli rano oddaje mocz do badania?
Qunai nadal trzymam kciuki i czekam na wieści.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pap, no bo wpisują pełne, skończone tygodnie
35+4 jesteś teoretycznie w 36, ale w skończonym 35
u mnie też tak wpisują. Ja np. jutro mam 37+7 czyli wchodzę w 39. A dla lekarzy będę po prostu w 38 😅
Totoro ale to jest jakaś reakcja uczuleniowa na oxy czy co? Wiesz dlaczego Twój organizm tak zareagował? Bo rozumiem, nie każdego czeka taka ,,przyjemność"? 😅
Ptysio wydaje mi się, że śmiało. Przed pobraniem moczu i tak się trzeba podmyć, a mocz przecież nie z tej dziury leci, tylko z innej 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 18:22
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ptysio mysle, ze swobodnie.. przecież po wspolzyciu bedziesz sie podmywac i przed pobraniem moczu rowniez.
Kroko masz racje skonczylas 35. Dokladnie jak poszlam do lekarza jak mialam 37+1 to powiedzial do mnie, ze skoro skonczylam 37 tc to ciaza donoszona 😊
My juz po wizycie i ktg. Mały waga już prawie 4200 😅 termin cc ustalony na 28.08. Zobaczymy, ktorym numerkiem bede na liscie 😝 mam sie stawic do szpitala w czwartek kolo 16 na porodowke.
A na ktg zero skurczy. Tak samo szyjka mocno skrocona ale zamknieta. Więc nic nie zapowiadałoby narazie porodu naturalnego.Leeila26, Pogoda, Ptysio, AHope, Natalii, Asia000, ancys85, Szczęśliwa, Totoro, DarlAa, erre, Audrey, Chmurka, Krokodylica, edka85, maja2024 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny