!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ata89 wrote:Edka. Ogromne gratulacje dla Was! 😘
Dużo sił i zdrówka! 😙 Odpocznij tyle ile się da 😊
Ounai. Trzymam mocno kciuki! ✊
Ale się dzieje..
U nas dziś równo dwa tygodnie do terminu. A ja ciągle mam wrażenie , że to jeszcze tyle czasu...
Baki. Piszesz o Salve w Łodzi? Jesteś umowiona na termin cc?
Ty też będziesz w Salve w podobnym terminie? -
Na wywoływaniu porodu sie nie znam
Ale lezac na patologii z synem widzialam dziewczyny ktore na przestrzeni tych moich 2 tyg doatawaly co jakis czas oxytocyne chodzily z mezami po korytarzu i nic a byly tak umeczone skurczami ze nie mialy sily już do tych spacerów. Często konczylo sie cc -
Aina wrote:Na wywoływaniu porodu sie nie znam
Ale lezac na patologii z synem widzialam dziewczyny ktore na przestrzeni tych moich 2 tyg doatawaly co jakis czas oxytocyne chodzily z mezami po korytarzu i nic a byly tak umeczone skurczami ze nie mialy sily już do tych spacerów. Często konczylo sie cc
No właśnie dlatego lepiej żeby wszystko samo się zaczęło 🙈 ja to się wgl boje oxy bo jestem po CC i blizna może różnie zareagować02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Dziewczyny z tym,że pierworódki lubią przenosić ciąże to jakiś mit, osobiście znam większość przenoszonych ciąż przez wieloródki, ja urodziłam córkę dokładnie w termin wyznaczony na 1 wizycie
co do oxy jestem bardzo przeciwna, ma za dużo skutków ubocznych a takie porody często kończą się CC bo dziecku spada tętno.
Strasznie się boje teraz powtórki.. pytałam lekarza jak to jest z oksytocyna po cc, to stwierdził, że różnica w porodach jest duża (3,5 roku) i w sumie nie ma reguły, jak będzie trzeba to podadzą... myślałam, że po cc ogólnie oksytocyny się unika a jak widać nie koniecznie. -
Dzisiaj moja cudowna szwagierka ,,złota rada" mówi mi: tylko nie przenoś ciąży! 😅 Odpowiedziałam równie mądrze: no coś ty! Jak zacznę 40 tydzień, to robię serie 50 podskoków rano i 30 wieczorem, żeby małą wykurzyć 😅 Spojrzała pytającym wzrokiem: to pomaga? 😅🤦
ancys85, AHope, Pogoda, ata89, Chmurka, joana, Totoro, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Dzisiaj moja cudowna szwagierka ,,złota rada" mówi mi: tylko nie przenoś ciąży! 😅 Odpowiedziałam równie mądrze: no coś ty! Jak zacznę 40 tydzień, to robię serie 50 podskoków rano i 30 wieczorem, żeby małą wykurzyć 😅 Spojrzała pytającym wzrokiem: to pomaga? 😅🤦
Hahaha 😂🤣Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Baki1982 wrote:To trzymam kciuki bo pewnie się nie spotkamy.
Wszystko będzie u Was napewno ok:)👍👍👍
A można wiedzieć dlaczego cc?
Leeila26. 😂😂 Masz jeszcze jakies cudowne rady? 😉 chętnie poczytamy 😂
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ile wasze maluszki ważyły w 34+3 mniej więcej. Miałam wczoraj usg i wyszło ze syncio ma już 2900g martwię się ile kozę ważyć do terminu i jak ja mam go wycisnąć 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 11:29
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
ancys85 wrote:Ounai powodzenia!
Pamiętam jak wychodziłam do szpitala, rozejrzałam się po mieszkaniu i ogarnęło mnie uczucie, że już nigdy nie będzie tu tak samo, bo nie wrócę sama do domu tylko z dzieciatkiem, które zmieni moje życie... uczucie nie do opisania...
-
Baki1982 wrote:To trzymam kciuki bo pewnie się nie spotkamy.
Wszystko będzie u Was napewno ok:)👍👍👍
Bo przy porodzie mąż nie będzie mógł być zwzg na pandemię-tak powiedziała Pani doktor ale nie pytałam jeszcze o odwiedziny -
ata89 wrote:Również mocne kciuki! ✊
A można wiedzieć dlaczego cc?
Mam 38 lat więc to już zaawansowany wiek a poza tym bardzo bałam się powikłań i bólu przy sn i jako wskazanie mam tokofobię
Leeila26. 😂😂 Masz jeszcze jakies cudowne rady? 😉 chętnie poczytamy 😂 -
ata89 wrote:Jestem zakwalifikowana do Salve. Termin mam na 03.09. Szykuje się na vbac. Zobaczymy, wiec jak to będzie i kiedy.
Ja na 3 września jestem wpisana do przyjęcia, do szpitala a 4 mam mieć cięcie więc może nasze dzidziulki będą z tego samego dnia 😁 -
ata89 wrote:Leeila26. 😂😂 Masz jeszcze jakies cudowne rady? 😉 chętnie poczytamy 😂
Musiałabym pytać szwagierki, pewnie coś by doradziła 😅 szkoda, że nie powiedziała mi jak nie przenosić ciąży.. 😂 Teściowa po tym moim mądrym komentarzu zaczęła się strasznie śmiać.. jak szwagierka pojechała, zapytałam ją czemu się tak śmiała. Mówi: a bo wyobraziłam sobie Ciebie jak tak skaczesz z tym brzuchem 😂😂🙈
Lola moja mała miała ok. 2800, ale tydzień później 🙈 Pan doktor szacuje na max. 3600, czyli będzie średnia. Twoja dzidzia może dobić w terminie do 4kg 😉
O daktylach też słyszałam. Ale pewnie trzeba jeść tonami 😂 tak samo jak herbata z liści malin - podobno dopiero przy 2l dziennie może przynieść efekt 😉 nie wiem ile w tym prawdy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 11:48
-
Lola. wrote:Dziewczyny ile wasze maluszki ważyły w 34+3 mniej więcej. Miałam wczoraj usg i wyszło ze syncio ma już 2900g martwię się ile kozę ważyć do terminu i jak ja mam go wycisnąć 😅
U nas w 34+6 było 2360g.
I właśnie poprawiłam literówkę, bo cały czas miałam wpisaną wagę 3260g
-
Lola. wrote:Dziewczyny ile wasze maluszki ważyły w 34+3 mniej więcej. Miałam wczoraj usg i wyszło ze syncio ma już 2900g martwię się ile kozę ważyć do terminu i jak ja mam go wycisnąć 😅
Moja Niunia wazyla wczoraj 2356g i ginekolog mówił że idealnie do wieku ciąży( z om wczoraj byłam w 34+3 właśnie)