!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola. wrote:Dziewczyny ile wasze maluszki ważyły w 34+3 mniej więcej. Miałam wczoraj usg i wyszło ze syncio ma już 2900g martwię się ile kozę ważyć do terminu i jak ja mam go wycisnąć 😅
U mnie w 34+2 waga 2740. Będzie spory chłopakz tym, że u nas waga zawyżona mocno przez wymiar brzuszka, po cichu liczę, że nie bezie już rósł w takim tempie.
-
Baki. Z tego, co wiem odwiedzin nie ma. Tylko możliwość obecności osoby towarzyszącej przy sn, z wynikiem negatywnym testu na covid.
Z tymi daktylami to pewnie jak z ananasem czy bananami. Niby pomagają ale pewnie w jakiś mega ilościach.
Chyba któraś z Was kiedyś wstawiala ten link 😊
https://blekitnyporod.pl/naturalne-sposoby-na-wywolanie-i-wspomaganie-porodu/?fbclid=IwAR1FUPt0E3RAVxx12YAoRkOMeatH29lxDTLiVWxh5leCXV73znhTSy9mZT0 -
No właśnie ja też bym chciała żeby się samo rozkręciło, nie chce oxy, będę robić za 2 tygodnie wszystko żeby rodzić, seks, myć okna, masować sutki (to zlecę mężowi 🤭 ) itp. Moja mama mówiła że rodziła 5 dzieci i 1 raz miała wywoływane przez ich i mówi że ból o wiele większy niż jak wszystko idzie samo.
Moja swój intensywny wzrost ma już chyba za sobą, lekarz stwierdził że będzie około 3300 i w sumie się cieszę bo bałam się że będzie duża i jak ja ją urodze 🙈 brzuszek jest tylko 5mm mniejszy niż główką więc idealnie 😊 -
Czytałam ostatnio sporo o podawaniu oksytocyny, że tak naprawdę w większości przypadków nie ma żadnej podstawy, aby to zrobić, jedynie lekarzom chodzi o zaoszczędzeniu czasu. A poród powinien rozkręcać się w swoim tempie i wtedy będzie to mniej stresujące dla dziecka.
-
erre wrote:Czytałam ostatnio sporo o podawaniu oksytocyny, że tak naprawdę w większości przypadków nie ma żadnej podstawy, aby to zrobić, jedynie lekarzom chodzi o zaoszczędzeniu czasu. A poród powinien rozkręcać się w swoim tempie i wtedy będzie to mniej stresujące dla dziecka.
-
Ja przy pierwszym porodzie tez dostalam oxy ale dopiero po kilku godzinach od rozpoczecia akcji. Mlodemu po oxy nic nie bylo ale zrobili mi cc bo juz za dlugo to wszystko trwalo a dziecko nie schodzilo do kanalu.
Ja pierwsze urodzilam 4 dni przed tp a drugie 2 dni przed tp.
Qle statystycznie wiekszosc kobiet przenosci ciaze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 12:32
-
nick nieaktualny
-
Żeby nie było tak idealnie, to neantolog stwierdził u małej złamanie prawego obojczyka. Podobno zdarza się przy sn, gdy dziecko źle ułoży rękę przy wychodzeniu. Ale nic się z tym nie robi, po kilku tygodniach powinno samo się zrosnąć. Tyle że trzeba uważać na ten obojczyk przy przebieraniu i nie kłaść na tę stronę dziecko. Biedna mała pewnie będzie nieraz cierpiała z bólu ruszając rączką 😔
-
nick nieaktualny
-
Edka, strasznie mi przykro. Malutka będzie cierpieć. Ale miejmy nadzieję że się szybko zrośnie;)
Agata jak leżałam na oddziale to były dwie dziewczyny z ciszą przenoszona i jedna dostała właśnie tez koktajl położnej. W tym przypadku olejek rycynowy z jakimś sokiem czy coś... I powiem Ci że najpierw się nameczyla bo ja do toalety goniło i brzuch bolał, potem dostała skurczy i odeszły jej wody w nocy, po kilku godzinach akcja nie postępowała to jej podali oksytocyne a na koniec i tak skończyło się CC bo dzidzius nie zszedł do kanału... -
Leeila26 wrote:Dzisiaj moja cudowna szwagierka ,,złota rada" mówi mi: tylko nie przenoś ciąży! 😅 Odpowiedziałam równie mądrze: no coś ty! Jak zacznę 40 tydzień, to robię serie 50 podskoków rano i 30 wieczorem, żeby małą wykurzyć 😅 Spojrzała pytającym wzrokiem: to pomaga? 😅🤦
Jak moja siostra była w ciąży to ciotka zapytała ją "jak dziecko jest karmione w brzuchu?! Ma jakąś rurkę w buzi?!" 🙊🙈
Zamurowało mnie a potem wszystkie się śmiałyśmy z jej zaćmienia umysłu...
więc Leeila geniusze są wśród nas 😂🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:19
-
Edka kosteczki u dzieciatek są bardzo elastyczne więc i ból jest inaczej odczuwalny. Oby wszystko szybciutko i ładnie się zrosło a przy przewijaniu maluszka i tak się bardzo uważa 😁
Ściskam 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:18
edka85 lubi tę wiadomość
-
Mnie ostatnio tesciowa zapytala jak dam sobie rade po narodzinach dziecka, bo teraz kolo kota tyle pracy a jeszcze dziecko dojdzie 🤣
Nawet nie skomentowalam 🤣
Edka współczuję 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:18
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Edka , jeju, bardzo mi przykro. Mam nadzieję że faktycznie te kosci u dzieci są tak elastyczne że nie będzie cierpieć. Jeju , aż mnie zaczęło boleć i zaczęłam myśleć o swojej córci i załamałabym siegdybym nie mogła jej ulżyć🥺😔 a jak to stwierdzili, miała robione prześwietlenie ? Czy to tak po prostu widać?
-
Edka oby szybko się zrosło i malutka nie cierpiała 😔
Ten koktajl chyba działa tak, że ma gonić na dwójkę, a dwójka ma wywołać skurcze.. 🤔 nie no, ja cały czas wierzę, że jednak samo się zacznie w ciągu tych 2 tygodni.. 😅
Joana bardzo nie na miejscu są te pytania i uwagi Twojej teściowej.. ale to już wiemy 😁 nie przejmuj się, faktycznie szkoda komentować.. 🤦
Pytania i ,,rady" niektórych zasługują na jakieś ordery.. 😂 mi ostatnio 20 letnia kuzynka dotykała brzuch. Rzuciłam żartem: uważaj, bo to zaraźliwe 😂 odsunęła się jak poparzona i mówi z pełną powagą: no nie gadaj.. 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:38
erre, joana, Baki1982, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Audrey, lekarz to stwierdza po badaniu ruchów rąk. Widzi asymetrię, obrzęk i płacz dziecka, gdy dotyka obojczyk. No cóż, nie dało się tego uniknąć. Ale staram się jak najmniej dotykać małą w tym miejscu.
Koktajl położnych wypiłam w poprzedniej ciąży. U mnie nie wywołał silnego efektu przeczyszczającego, po prostu zrobiłam normalna dwójkę, a później dostałam skurczy. -
edka85 wrote:Urodziłam o 6.45 zdrową dziewuchę 😁 Jeszcze nie wiem ile waży, bo na razie 2h się przytulamy i cycujemy.
edka85 lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Czytałam teraz troche o tym ,,koktajlu położnych" i powiem Wam, że po 39tc (jeśli dotrwamy
) chętnie bym spróbowała
Nie mam żadnych oporów przed wypiciem oleju w sumie.. nawet jakoś w 20tc miałam tak straszne zaparcia, że wypiłam mleko z olejem (tak, podziałało
)