X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka gratulacje i zdrówka

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja teraz nogi zaciskam, żeby przypadkiem jutro nie urodzić, bo są urodziny męża 😂

U Was też leje? W sumie się cieszę, że nie kupiłam nadmiaru bodziaków z krótkim rękawem...

Erre a może mąż chciałby taki urodzinowy prezent 😂😉😁

U nas zdecydowane ochłodzenie dziś... z jednej skrajności w drugą...

Moja siostra zaproponowała dziś opiekę nad dziećmi jak pójdę rodzić, lepiej późno niż wcale ale ona nawet nie wiedziała, że teraz nie ma odwiedzin w szpitalu...nie ma jak to być na czasie 🤦‍♀️

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słonecznie, ale wieje 🤷 no ciekawe jaki ten wrzesień będzie 🤔

Ja za każdym razem jak gole nogi i myje włosy to wyzywam: k.. już ostatni raz przed porodem 😅😅 z nadzieją, że zacznę zaraz rodzić.. 😂 i tak co 3 dni historia się powtarza.. 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na przyspieszenie porodu zdecydowanie pomaga wyzeranie przekąsek z torby szpitalnej, polecam 😂 w piątek wyjęłam paczkę migdałów, w nocy urodziłam 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, gratuluję 🥰

Chciałam dodać zdjęcie brzuszka ale stwierdziłam że wyglądam w obiektywie tak źle że nawet anonimowo nie wstawię 😱🤦‍♀️ rozstępy, rozstępy wszędzie 🙈 dodatkowo mój organizm przez ostatnie dni nagromadzil tyle wody że dzisiaj zobaczyłam drugi podbródek a laczki gumowe pod prysznic które kupiłam 2tyg temu do szpitala pod prysznic to przymierzalam dzisiaj i nie wchodzę 😩😡 a kupiłam rozm 37/38 a n8sze 36 🤦‍♀️ to straszne.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, to ja w sobotę ogolilam nogi i to wczoraj mąż mówi "z tyłu żyda zostawiłaś, jak nie mogłaś dosięgnąć to trzeba było wołać " 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 09:30

ancys85, katwie27, Leeila26 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woskiem robie nogi to na dluzej starcza 😊. Niedawno robilam to drugi raz przed porode zrobie za jakies 2-3tyg

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, mąż mi powiedział, że nie ma nic przeciwko, ale mi byłoby żal dziecka, że to nie jego osobisty dzień 😅

Mi chyba serio brzuch opadł, bo zaczęły mnie kłuć odrastające włoski 🙈

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro słyszałam o tym podjadaniu z torby szpitalnej...moje dzieci się przy niej kręcą bo wyczaiły tam biszkopty i suszone jabłka 😄🤣
    Mąż ma zakaz zbliżania się do mnie bo jutro rozpoczęcie roku szkolnego i przedszkola i chcę na nich być a na amory mu się zebrało 😜

Audrey padłam.... 😂😜

Erre my braliśmy ślub w urodziny męża, przynajmniej nie umknie mu żadna rocznica 🤭

Dziś wizytuje 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 10:03

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyjęłam 7 daysa z torby kilka dni temu, ale odkupiłam i wsadziłam.. to się chyba nie liczy, bo oszukane, nie? 😂

Audrey hahaha 😂😂 ja nogi względnie ogarniam. Wystawiam racice na kibel i tak gole. Ale za to wołam męża do szorowania stóp.. biedny ten mój chłop 😂

Ja to już nie wiem czy mi opadł, czy nie.. niby wszyscy mówią, że tak. Ale żeby to zwiastowało poród, chyba muszę go wlec po ziemi 🤷 Ja pierdziele.. jak czołg albo ślimak.. 😂😂😉 ewentualnie spych do odśnieżania jak mnie zima zastanie z tym brzuchem 🤦😂😂

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• pap86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a mierzysz jeszcze cukry? Teeaz to chyba 2h po posilku ma byc do 140. A jak to jest ze szczepieniem po porodzie domowym? Bo o wit.k cos pisalas ale sa jeszcze szczepienia w pierwszych dobach(chyba ze Ty rego nie chcialas) no i czy wybierasz sie na jakas wizyte do pediatry?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Leeila trzeba było zmobilizować się do innych rzeczy albo męża 😂😁

Krokodylica psotny ten Twój Maksiu 🤪 ale dobrze, że zdecydował się jeszcze zaczekać.

Ja w ogóle nie mam lini negra 🤷‍♀️ rozstępów nowych póki co nie widzę ale skóra rozciągnięta na maksa.
    Młody wygina śmiało ciało, nawet udało mi się nagrać jego harce...

Toć pisałam że wredny po ojcu. :P

Powodzenia na wizycie.

Pap miałam takie same badania, hiv, morfologia, mocz i coś tam jeszcze.

Rano dzwoniłam do mamy żeby jej powiedzieć że się w nocy wszystko uspokoiło to ona cała w stresie "JUŻ???? JECHAĆ????" Biedna zestresowała się że rodzę.

No i dowiedziała się wczoraj że żona mojego kolegi urodziła w samochodzie pod szpitalem. Ten mój kolega walił do drzwi pięściami, darł się żeby go wpuścili ale nie bo covid i procedury.... no i kobieta urodziła w aucie.... serio, jebnięte to wszystko co się dzieje.

ancys85 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila no masz kilka dni na wypakowanie sie w terminie. A na kiedy wychodzil Ci termin z pierwszego usg prenatalnego z 13tc?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka gratuluję!

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, pierwsze prenatalne 6 września, czyli różnica znikoma.. 🤷

Kroko biedna mama.. 😂 teraz to strach do kogokolwiek dzwonić, bo każdy myśli, że to z ,,dobrą nowiną" 😁. Ostatnio dzwoniłam do koleżanki w urodziny w życzeniami.. przywitała mnie słowami: JUŻ? JEST? 😂

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zjadlam wczesniej z toeby szpitalnej przekąski. Zreszta maz sie śmiał ze wyjem wszystko, wyjadalam i odkupowalam. Ale w sumie dlugi czas juz nie zagladalam tam, chyba tych słodyczy to troche mam sporo to moze sie skuszę na czekolade :D w sunie nusze przejrzeć raz jeszcze walizke i torbe.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Toć pisałam że wredny po ojcu. :P

Powodzenia na wizycie.

Pap miałam takie same badania, hiv, morfologia, mocz i coś tam jeszcze.

Rano dzwoniłam do mamy żeby jej powiedzieć że się w nocy wszystko uspokoiło to ona cała w stresie "JUŻ???? JECHAĆ????" Biedna zestresowała się że rodzę.

No i dowiedziała się wczoraj że żona mojego kolegi urodziła w samochodzie pod szpitalem. Ten mój kolega walił do drzwi pięściami, darł się żeby go wpuścili ale nie bo covid i procedury.... no i kobieta urodziła w aucie.... serio, jebnięte to wszystko co się dzieje.

Wiecie co? Jakbym mieszkala w Polsce to bym serio zorganizowala manifestacje. Rodzenie w maseczce, zakaz odwiedzin i porodow rodzinnych i jeszcze takie przypadki o jakich ty piszesz.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Wiecie co? Jakbym mieszkala w Polsce to bym serio zorganizowala manifestacje. Rodzenie w maseczce, zakaz odwiedzin i porodow rodzinnych i jeszcze takie przypadki o jakich ty piszesz.
    Jestem jak najbardziej za manifestacja. Chociaż nie musiałam rodzic w masce, ani w niej chodzić po oddziale. Poród też miałam rodzinny. Niemniej jednak to co się wyprawia w służbie zdrowia w związku z covid to przegina. Patrzę na statystykę ostatnio, a tam liczba zakażeń jakies 700, wyzdrowień 650,a zgon 1. I to jest choroba na miarę cholerny, dżumy i eboli...

Krokodylica, maja2024 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ogromne gratulacje! 😙
    Dużo zdrowia i sił! Odpoczywajcie!
    Poród błyskawiczny! Chyba mamy jakieś skłonności do szybkich akcji 😊
    Oby wszystkie talię były 😊

Fasolka. Również ogromne gratulacje dla Was! Trzymajcie się mocno i wypoczywajcie! Dużo zdrówka i sił! 😙

My wczoraj wróciliśmy do domu. Mały zachwycony siostrzyczką. Chce ja zaglaskac I zacalowac. 😍
    I tak urósł przez te dwa dni! już taki duży chłopak , a ona taka maleńka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 11:54

ancys85, Krokodylica, AHope, Leeila26, Anika, Ptysio, Pogoda, Natalii, Chmurka, erre, Audrey, Asia000, maja2024 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Jestem jak najbardziej za manifestacja. Chociaż nie musiałam rodzic w masce, ani w niej chodzić po oddziale. Poród też miałam rodzinny. Niemniej jednak to co się wyprawia w służbie zdrowia w związku z covid to przegina. Patrzę na statystykę ostatnio, a tam liczba zakażeń jakies 700, wyzdrowień 650,a zgon 1. I to jest choroba na miarę cholerny, dżumy i eboli...

Bo to juz sie stalo narzedziem w rekach rzadow. Pierwsze obostrzenia i, kwarantanny itp popieram bo to bylo cos nowego i szybka i zdecydowana reakcja byla jak najbardziej wskazana. Ale teraz to juz jest inna sprawa.
    Nadal uwazam, ze to wirus grozniejszy niz zwykla grypa ale prawdopodobienstwo zarazenia sie i smierci jedt bardzo male.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 12:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ