Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ancys ale się wstrzeliłaś z tą ,,weekendową torbą" 😂 Nie masz wyjścia - musisz zrobić tak jak napisałaś - w piątek urodzić, niedziela do domu. Powiesz im, że masz po prostu weekendową torbę i nie możesz dłużej zostać 🤷😂

... I to jest argument, że ja wcześniej na to nie wpadłam 🤔
    😂😜🤣

Leeila26, Aina, Ptysio lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja juz kiedys pisalam- z pierwszym dzieckiemnwe cswartek mialam wizyte-szyjla dluga zamknieta, nie ma szans na porod. A w niedziele rano trafilam na porodowke bo w nocy zaczely sie skurcze. Szyjka u pierworodki bedzie trzymac az faktycznie zacznie sie porod. Co do wagi dzidzi to czesto jest przeszacowana (zobacz u Ouinai!) Do 4-4,2kg da sie naturalnie urodzic :) jesli nie masz metr piecdziesiac w kapeluszu i malutkich bioder to wypchniesz, po czym powiesz,ze nigdy wiecej a za pare lat bedziesz chciala drugie! 😆😅 tak jest z nami babami.

Ptysio lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, dzięki, ja naprawdę się w ogóle nie oszczędzam dlatego się dziwię że ta szyjka tak trzyma. Dlatego mam nadzieję że seks coś ruszy 😅

pap86 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale mi się dłuży ta końcówka... Co miałam porobic grubszego to już porobiłam, a nawet jakbym jednak coś znalazła, to już nie do końca mam na to siłę. Ileż można oglądać YouTube i leżeć 🤦 wiem, że jeszcze będę tęsknić za tym nudzeniem się, ale muszę sobie trochę pomarudzić :)
    W tamtym tygodniu zrobiłam za dużo, żeby w tym tygodniu odpoczywać. Wszystko z checklisty zrobione więc... Julian wychodź! 😁

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani pierogi, ani odkurzanie, ani gotowanie sosu nie pomoglo. Jakieś mini skurcze nie robiace wrazenia na mnie były i cisza. No trzeba czekac na elektryka, nie ma bata :D Pobawilam sie w sklep z synem i teraz siedzimy na dworze.
    Pogoda ja dlatego boje sie niedzieli. W tygodniu to mam czym zajac głowę, no ale ta niedziela to najgorszy dzien w tygodniu, za cicho, nic sie nie dzieje :D

Pogoda lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja mam tak samo, więc łączę się w bólu 😕 porobione mam wszystko, w domu sterylnie i czysto jak nigdy. Nie zostało mi nic, poza tym, że dziennie zamiatam i ścieram kurze no bo pies i kot.. podłogi myje mąż. Ale to zajmuje chwilę 🤦 Najgorzej jest właśnie do 18, bo mąż w pracy.. strasznie dłuży mi się ten czas. Jak przyjedzie, to już jest fajnie 😅 wczoraj np. naprawiał kosiarkę, ja siedziałam koło niego i gadaliśmy.. on zawsze coś robi, ja wtedy razem z nim. Jak składał meble to ja targałam kartony.. praktycznie cały remont byłam obok i gadałam mu za uchem, bo mi wtedy czas szybciej leciał 😅 Na szczęście mówi, że mu to nie przeszkadza.. chyba mnie lubi 🙈😜

Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Ani pierogi, ani odkurzanie, ani gotowanie sosu nie pomoglo. Jakieś mini skurcze nie robiace wrazenia na mnie były i cisza. No trzeba czekac na elektryka, nie ma bata :D Pobawilam sie w sklep z synem i teraz siedzimy na dworze.
    Pogoda ja dlatego boje sie niedzieli. W tygodniu to mam czym zajac głowę, no ale ta niedziela to najgorszy dzien w tygodniu, za cicho, nic sie nie dzieje :D

Katwie jeszcze nic straconego, daj sobie czas.. 😅 Kurcze bo ja chyba coś przegapiłam - o co chodzi z tym elektrykiem? U mnie co prawda wszystko sprawne (ale zawsze mogę zepsuć!), ale ciekawi mnie jego wpływ na poród.. jestem mega zdeterminowana! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 17:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila mojego męża też wlasnie nie ma. Generalnie pracuje z domu, ale dziś musiał jechac no i czekam na niego. A tak to mu obiad podgrzeje albo po prostu się pokręci po domu, a ja za nim :D on też jak nie pracuje to i tak coś robi

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Katwie jeszcze nic straconego, daj sobie czas.. 😅 Kurcze bo ja chyba coś przegapiłam - o co chodzi z tym elektrykiem? U mnie co prawda wszystko sprawne (ale zawsze mogę zepsuć!), ale ciekawi mnie jego wpływ na poród.. jestem mega zdeterminowana! 😂

Dołączam się do pytania 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam różowy śluz, to normalnie co nie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Edka kupiłam na allegro z linku poniżej 😉
    https://allegro.pl/oferta/torba-podrozna-weekendowa-duza-motyw-kwiaty-motyle-9341189543?snapshot=MjAyMC0wNi0wOVQxMjo1NDo0OS4yNjZaO2J1eWVyOzczOGZjZWY3NGUyOTkwZmYyYjU2ODdiMzNkOGI4MDhhYjgzZjM3YjQ0ZjU2YTUxYzcxMzQyZTYzMDlmZmFlMWM%3D

Torba 27,5x30x58 więc nie taka mała 😉
    Krokodylica nie pochwaliłaś się ubrankami 😁

Ancys zestaw identyczny jak musztardowy tylko niebieski. Nie chciałam drugiego musztardowego bo myślę dziwnie drugi taki sam. 😂😂😂

c4dfc70965c5.jpg

Ale się uśmiałam z tej weekendowej torby. 😂😂😂

ancys85 lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba rodzę od dwóch godz skurcze co 4 min też zaczęłam krwawić. Boje się strasznie. Te skurcze jakieś dziwne tylko w dole brzucha

Audrey lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

To chodzi o to że mąż katwie jest na tym promie a ona będzie miała elektryka w domu. No i ten teges no 😅🤣 o ile dobrze zrozumiałam, a jeśli chodzi o coś innego, że elektryk ma wpływ na poród to ja chętnie zaprosze wtedy szwagra 🤣

Domi, mi lekarz dzisiaj powiedział że jak zauważa krew to już mam się kierować do szpitala.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, to zadawaj do szpitala.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziewczyny chyba rodzę od dwóch godz skurcze co 4 min też zaczęłam krwawić. Boje się strasznie. Te skurcze jakieś dziwne tylko w dole brzucha

Ja bym pojechała do szpitala sprawdzić czy przypadkiem to nie łożysko się odkleja a jak rodzisz to tak czy siak musisz zaliczyć porodówkę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 18:36

• ata89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty. Te moje skurcze tez były w dole brzucha i twardnienia. Dlatego do końca nie wierzyłam, że to jest właśnie to!
    Skurcze miałam co 3, 4 minuty i nadal nie chciałam jechać do szpitala. A tam się okazało, że jest 5 cm a za kilkanaście minut na porodówce juz 8 cm..
    A ja czekałam na zupełnie inne skurcze i inne bóle.

Britty lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ancys zestaw identyczny jak musztardowy tylko niebieski. Nie chciałam drugiego musztardowego bo myślę dziwnie drugi taki sam. 😂😂😂

c4dfc70965c5.jpg

Ale się uśmiałam z tej weekendowej torby. 😂😂😂

Niebieski komplecik też piękny 😍
    W ogóle te rzeczy maleńkie są piękne.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty Ty jeszcze nie w szpitalu? 😱

• Britty Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Britty. Te moje skurcze tez były w dole brzucha i twardnienia. Dlatego do końca nie wierzyłam, że to jest właśnie to!
    Skurcze miałam co 3, 4 minuty i nadal nie chciałam jechać do szpitala. A tam się okazało, że jest 5 cm a za kilkanaście minut na porodówce juz 8 cm..
    A ja czekałam na zupełnie inne skurcze i inne bóle.
    Tylko te skurcze nie są jakieś nawet specjalnie bolesne. Mam strach że znowu za szybko pojadę i mnie opiwrnicza jak ostatnio

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty nic sie niebmartw na zapas a ich opinie w butybwsadz

Wazne bys byla pewna ze wszystko oki.
    Lepiej psrawdzic co sie dzieje moze faktycznie porod ? Za wiele nie doradze bo ja 3 ciaza ale 3 cc nie wiem jak skurcze wygladaja i akcja porodowa

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ