!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila26 wrote:Ancys ale się wstrzeliłaś z tą ,,weekendową torbą" 😂 Nie masz wyjścia - musisz zrobić tak jak napisałaś - w piątek urodzić, niedziela do domu. Powiesz im, że masz po prostu weekendową torbę i nie możesz dłużej zostać 🤷😂
... I to jest argument, że ja wcześniej na to nie wpadłam 🤔
😂😜🤣
Leeila26, Aina, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Audrey ja juz kiedys pisalam- z pierwszym dzieckiemnwe cswartek mialam wizyte-szyjla dluga zamknieta, nie ma szans na porod. A w niedziele rano trafilam na porodowke bo w nocy zaczely sie skurcze. Szyjka u pierworodki bedzie trzymac az faktycznie zacznie sie porod. Co do wagi dzidzi to czesto jest przeszacowana (zobacz u Ouinai!) Do 4-4,2kg da sie naturalnie urodzic
jesli nie masz metr piecdziesiac w kapeluszu i malutkich bioder to wypchniesz, po czym powiesz,ze nigdy wiecej a za pare lat bedziesz chciala drugie! 😆😅 tak jest z nami babami.
Ptysio lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kurde ale mi się dłuży ta końcówka... Co miałam porobic grubszego to już porobiłam, a nawet jakbym jednak coś znalazła, to już nie do końca mam na to siłę. Ileż można oglądać YouTube i leżeć 🤦 wiem, że jeszcze będę tęsknić za tym nudzeniem się, ale muszę sobie trochę pomarudzić
W tamtym tygodniu zrobiłam za dużo, żeby w tym tygodniu odpoczywać. Wszystko z checklisty zrobione więc... Julian wychodź! 😁 -
Ani pierogi, ani odkurzanie, ani gotowanie sosu nie pomoglo. Jakieś mini skurcze nie robiace wrazenia na mnie były i cisza. No trzeba czekac na elektryka, nie ma bata
Pobawilam sie w sklep z synem i teraz siedzimy na dworze.
Pogoda ja dlatego boje sie niedzieli. W tygodniu to mam czym zajac głowę, no ale ta niedziela to najgorszy dzien w tygodniu, za cicho, nic sie nie dziejePogoda lubi tę wiadomość
-
Pogoda ja mam tak samo, więc łączę się w bólu 😕 porobione mam wszystko, w domu sterylnie i czysto jak nigdy. Nie zostało mi nic, poza tym, że dziennie zamiatam i ścieram kurze no bo pies i kot.. podłogi myje mąż. Ale to zajmuje chwilę 🤦 Najgorzej jest właśnie do 18, bo mąż w pracy.. strasznie dłuży mi się ten czas. Jak przyjedzie, to już jest fajnie 😅 wczoraj np. naprawiał kosiarkę, ja siedziałam koło niego i gadaliśmy.. on zawsze coś robi, ja wtedy razem z nim. Jak składał meble to ja targałam kartony.. praktycznie cały remont byłam obok i gadałam mu za uchem, bo mi wtedy czas szybciej leciał 😅 Na szczęście mówi, że mu to nie przeszkadza.. chyba mnie lubi 🙈😜
Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość
-
katwie27 wrote:Ani pierogi, ani odkurzanie, ani gotowanie sosu nie pomoglo. Jakieś mini skurcze nie robiace wrazenia na mnie były i cisza. No trzeba czekac na elektryka, nie ma bata
Pobawilam sie w sklep z synem i teraz siedzimy na dworze.
Pogoda ja dlatego boje sie niedzieli. W tygodniu to mam czym zajac głowę, no ale ta niedziela to najgorszy dzien w tygodniu, za cicho, nic sie nie dzieje
Katwie jeszcze nic straconego, daj sobie czas.. 😅 Kurcze bo ja chyba coś przegapiłam - o co chodzi z tym elektrykiem? U mnie co prawda wszystko sprawne (ale zawsze mogę zepsuć!), ale ciekawi mnie jego wpływ na poród.. jestem mega zdeterminowana! 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 17:43
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Leeila mojego męża też wlasnie nie ma. Generalnie pracuje z domu, ale dziś musiał jechac no i czekam na niego. A tak to mu obiad podgrzeje albo po prostu się pokręci po domu, a ja za nim
on też jak nie pracuje to i tak coś robi
-
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Katwie jeszcze nic straconego, daj sobie czas.. 😅 Kurcze bo ja chyba coś przegapiłam - o co chodzi z tym elektrykiem? U mnie co prawda wszystko sprawne (ale zawsze mogę zepsuć!), ale ciekawi mnie jego wpływ na poród.. jestem mega zdeterminowana! 😂
Dołączam się do pytania 😂😂 -
nick nieaktualny
-
ancys85 wrote:Edka kupiłam na allegro z linku poniżej 😉
https://allegro.pl/oferta/torba-podrozna-weekendowa-duza-motyw-kwiaty-motyle-9341189543?snapshot=MjAyMC0wNi0wOVQxMjo1NDo0OS4yNjZaO2J1eWVyOzczOGZjZWY3NGUyOTkwZmYyYjU2ODdiMzNkOGI4MDhhYjgzZjM3YjQ0ZjU2YTUxYzcxMzQyZTYzMDlmZmFlMWM%3D
Torba 27,5x30x58 więc nie taka mała 😉
Krokodylica nie pochwaliłaś się ubrankami 😁
Ancys zestaw identyczny jak musztardowy tylko niebieski. Nie chciałam drugiego musztardowego bo myślę dziwnie drugi taki sam. 😂😂😂
Ale się uśmiałam z tej weekendowej torby. 😂😂😂ancys85 lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Katwie jeszcze nic straconego, daj sobie czas.. 😅 Kurcze bo ja chyba coś przegapiłam - o co chodzi z tym elektrykiem? U mnie co prawda wszystko sprawne (ale zawsze mogę zepsuć!), ale ciekawi mnie jego wpływ na poród.. jestem mega zdeterminowana! 😂
To chodzi o to że mąż katwie jest na tym promie a ona będzie miała elektryka w domu. No i ten teges no 😅🤣 o ile dobrze zrozumiałam, a jeśli chodzi o coś innego, że elektryk ma wpływ na poród to ja chętnie zaprosze wtedy szwagra 🤣
Domi, mi lekarz dzisiaj powiedział że jak zauważa krew to już mam się kierować do szpitala. -
Britty wrote:Dziewczyny chyba rodzę od dwóch godz skurcze co 4 min też zaczęłam krwawić. Boje się strasznie. Te skurcze jakieś dziwne tylko w dole brzucha
Ja bym pojechała do szpitala sprawdzić czy przypadkiem to nie łożysko się odkleja a jak rodzisz to tak czy siak musisz zaliczyć porodówkę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 18:36
-
Britty. Te moje skurcze tez były w dole brzucha i twardnienia. Dlatego do końca nie wierzyłam, że to jest właśnie to!
Skurcze miałam co 3, 4 minuty i nadal nie chciałam jechać do szpitala. A tam się okazało, że jest 5 cm a za kilkanaście minut na porodówce juz 8 cm..
A ja czekałam na zupełnie inne skurcze i inne bóle.Britty lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:
Niebieski komplecik też piękny 😍
W ogóle te rzeczy maleńkie są piękne.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
ata89 wrote:Britty. Te moje skurcze tez były w dole brzucha i twardnienia. Dlatego do końca nie wierzyłam, że to jest właśnie to!
Skurcze miałam co 3, 4 minuty i nadal nie chciałam jechać do szpitala. A tam się okazało, że jest 5 cm a za kilkanaście minut na porodówce juz 8 cm..
A ja czekałam na zupełnie inne skurcze i inne bóle.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka