X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia94 wrote:
    Dziewczyny przepraszam ze dopiero się odzywam, ale to był ciężki czas i nie miałam głowy do forum.
    Moja Pola przyszła na świat 17 września o godz 22:35 ❤️ Jest cudowna, 3800g, 57 cm, całkiem spora 🥰
    Poród niestety był fatalny, byłam czy czas podpięta pod ktg bo małej wariowało tętno. Mniej więcej w połowie porodu padła decyzja o przebiciu worka z wodami żeby przyspieszyć akcje, by mała się nie męczyła. Po przebiciu wód (wypłynęły zielone) małej zaniknęło tętno, ja straciłam jakiekolwiek skurcze, czułam się jakby dziecko we mnie umierało 😭 Okazało się, że wypadła pępowina, położna z lekarką zaczęły krzyczeć po pomoc, przybiegło podobno 5 lekarzy (tak mówi mąż bo ja już nie wiem co się działo), jeden włożył „tam” rękę i przytrzymywał pępowinę żeby mała miała jakiekolwiek tętno, momentalnie podali mi narkozę i przewieźli na sale operacyjna. Wybudzili mnie 2 godz potem słowami „ma pani zdrowa córeczkę”. Podobno musieli ją chwile reanimować 😢 mimo to dostała 10/10 pkt, jest zdrowa i piękna. Strasznie przeżyłam ten poród i zaraziłam się do kolejnej ciąży, może za kilka lat mi przejdzie :( Teraz najważniejsze ze mała jest ze mną cała i zdrowa 💕
    Dzis dopiero wypisują nas ze szpitala. Po porodzie dostałam dziecko dopiero następnego dnia po południu, bardzo zle się czułam po narkozie, nie mogłam nawet usiąść bo robiło mi się słabo, dopiero jak doszłam do siebie to przywieźli mi Polcię.
    Gratuluje wszystkim mamom, które w międzyczasie urodziły, dużo zdrowia dla Was i dzieci, to jest najważniejsze ❤️
    Mimo wszystko gratuluję i życzę dużo zdrówka dla Was 🤗

Miisia94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie poporodowej u mojego ginka. Wszystko ładnie się goi,wczoraj zaczęłam trochę bardziej krwawić ale położna mówiła, że tak będzie w 4 tygodniu więc nie pomyliłam tego z miesiączka 😅
    Gino dal zielone światło do współżycie ale w prezerwatywie żeby nie złapać infekcji, od października jedziemy z tabsami bo mam pcos więc albo metformina albo anty a, że na kolejną ciążę pozwolił dopiero za rok, to będziemy na razie się zabezpieczać.
    Dziś z Nienacka wpadła położna bo pomyliła dziewczyny 😅 u nas miała być jutro. Misiek ma skończone 4 tyg i waży już 4270 co przy urodzeniowej 3160 jest świetnym wynikiem 😆 robi się powolutku małą pyzą 🤭

agniecha2101, pocahontas lubią tę wiadomość

• Kath Ekspertka

Wysłany: 22 września 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybe ja jeszcze oczekuje na rozpakowanie ale TP mam na 30.09 i pewnie sobie jeszcze poczekam ,bo nic nie wskazuje na to żeby Młody chciał wyjść wcześniej ;p

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia94 serdecznie gratuluję 😍 Współczuję chwili grozy 😕 najważniejsze, że Pola jest zdrowa i wszystko dobrze się skończyło. 🤗

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • pocahontas Ekspertka

Wysłany: 22 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101, problemik, Miisia94 GRATULACJE!

Miisia94, to musiał być strach o dobro maluszka, nawet sobie nie wyobrażam, co musiałaś przeżywać :( Ale Pola jest zdrowa i to najważniejsze, byłaś pod dobrą opieką :)

agniecha2101, Miisia94 lubią tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jak dobrze pójdzie, to wychodzimy do domku 😊
    Mamy tylko troszkę problemy z karmieniem, bo Natuś szybko zasypia przy piersi i ssie krótko i mało efektywnie. Dziś trochę odciagałam i dokarmialiśmy kubeczkiem, bo sporo spadł z wagi. Oby jutro było lepiej.
    Dziś miał też test słuchu i jest wszystko ok 🙂
    Postaram się Was zaraz trochę nadrobić 🙂

Daisy12, Kath lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim rozpakowanym dziewczynom gratuluję! Bylyscie mega dzielne. Ja teraz tak często nie wchodzę na forum, bo jakoś tak czasu brakuje 😉 Sporo mi pochłania odciaganie, bo tak tylko karmie małego ale wtedy mogę posiedzieć z telefonem przynajmniej.

za te jeszcze w dwupakach trzymam kciuki i życzę żeby dolegliwości ciążowe już za długo Wam nie doskwierały.

Miisia94 współczuję że tak się to potoczyło ale jednocześnie super ze Malutka świetnie sobie poradziła mimo wszystko. Te przeżycia pewnie zostaną już z Tobą ale z czasem będą już łagodniejsze. Ja po pierwszym porodzie przez kilka miesięcy miałam coś podobnego do stresu pourazowego ale w tej ciąży i porodzie już mi to nie nawrócilo.

Agniecha to Ci synek zrobił psikusa i sam sobie wybrał datę narodzin 😉

Problemik mam nadzieję że mimo komplikacji wszystko u Was ok.

Jeśli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli któraś z Was by była zainteresowana to mam do odsprzedania laktator BabyOno Shelly, kupiłam go 25.08 więc jest na gwarancji, ewentualnie do wymiany części "osobiste" czyli lejki. 100% sprawny 😀 dorzucam do tego nakładki lovi m/l i prawie całe opakowanie wkładek laktacyjnych akuku.
    Mnie się nie przyda ten zestaw więc szkoda żeby zbierał kurz a może któraś z Was będzie miała z niego użytek.

• Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    My jutro jak dobrze pójdzie, to wychodzimy do domku 😊
    Mamy tylko troszkę problemy z karmieniem, bo Natuś szybko zasypia przy piersi i ssie krótko i mało efektywnie. Dziś trochę odciagałam i dokarmialiśmy kubeczkiem, bo sporo spadł z wagi. Oby jutro było lepiej.
    Dziś miał też test słuchu i jest wszystko ok 🙂
    Postaram się Was zaraz trochę nadrobić 🙂
    3mam kciuki za Wasze karmienie! Ale z takim śpiochem to chyba bez laktatora na stałe, to się nie obejdzie? Moje usypiające przy cycku dziecko było ciągle głodne, jak tylko odkładałam do łóżeczka, to budziła się z płaczem. Dopiero dokarmianie mm, a potem ostatecznie butla rozwiązała problem. Daj znać, czy udało Ci się znaleźć jakiś sposób na nakarmienie maluszka.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!:) Podczytywałam Was na bieżąco, ale wylogowało mnie z konta a zalogowanie na telefonie plus karmienie Małej to wyczyn czasem dla mnie haha.
    Gratuluję wszystkim mamom, które powitały swoje Maluszki na świecie przez ostatnie kilka dni :) <3
    Miisia94 - bardzo współczuję Ci stresu, to musiało być okropne.. na całe szczęście, lekarze zareagowali w mig i Malutka jest z Wami cała i zdrowa <3

U nas dzień za dniem płynie na zmianie pieluch i karmieniu... Mnie dopada baby blues - serio, myślałam, że mnie ominie, że jestem zadaniowa etc...ale nie. Chodzę, płaczę, wszystko mi jedno co jem i co robię. Mój mąż jest dla mnie ogromnym wsparciem i powtarza mi, że to zaraz minie i wszystko będzie dobrze. Dodatkowo, mam wrażenie, że nasza Malutka ma wzmożone napięcie mięśniowe i muszę iść do osteopaty/fizjoterapeuty z nią, by ocenił jak można jej pomóc. Zaczyna też częściej i na dłużej otwierać oczy i mieć kontakt z nami, co mnie bardzo cieszy. Jest jeszcze żółciutka, tez ma problemy z tym, że szybko zasypia przy jedzeniu przez co nieefektywnie je i źle przybiera na wadze. Była u nas położna, mówiła, że bardzo dużo przybrała, ponad normę, a wczoraj na wizycie u pediatry wyszło, że nie osiąga nawet 29g dziennie. Nie kazali nam jej dokarmiać, ale na noc chyba nie mam dużo pokarmu i Matyldzia nie chce spać, dlatego bez wyrzutów sumienia dajemy jej jedną porcję mm, żeby chociaż jedną 3h drzemkę miała bez płaczu i pobudek.

Instagram - masza_l :) grupa na messenger tez jest ok dla mnie :) zawsze możemy się podzielić własnymi spostrzeżeniami, ciekawostkami i oczywiście postępami w rozwoju naszych Maluszków. Tutaj wiadomo, coraz mniej czasu zostanie na zaglądanie :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do Was :) Czy werandowałyście Wasze Maleństwa i od kiedy? Czy może od razu krótki spacer? Kiedy zaczęłyście/zaczynacie?

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Mam jeszcze pytanie do Was :) Czy werandowałyście Wasze Maleństwa i od kiedy? Czy może od razu krótki spacer? Kiedy zaczęłyście/zaczynacie?
    My od razu następnego dnia byliśmy na spacerze ale jak Michał się urodził to na dworku było upalnie.

MayMasza lubi tę wiadomość

• isabelll Ekspertka

Wysłany: 24 września 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się I my:) Adaś ur. 21.09.2022 (termin miał być na 24 ty)
    3260g i 54 cm
    W poniedziałek wizyta u lekarza prowadzącego i ciśnienie 170/100 skierowanie do szpitala.
    We wtorek balonik aby przygotować szyjkę do porodu. Balonik wypadl i zrobił 4 cm rozwarcie beż skurczy. W środę o 17 podłączona oksytocyna. O 18 lekkie skurcze o 19 już co 2 minuty. 19.30 odeszły wody położna sprawdza mówi czekamy jest 6 cm rozwarcie. Zapalila nam świeczki zapachowe, przygasila światło, puściła muzykę i mówi że jest obok jak coś to wołać... a ja w 4 minuty 4 mega skurcze że widziałam już wszystkich swietych- szyjka żywcem rwała się z 6 na 10 w 4 minuty!!!!) I czuje ze glowka wychodzi.. . Krzyczę że mam parte, położna przybiega nawet nie zdążyła założyć odzieży ochronnej bo główka już na wylocie. Dwa parte i Adaś o 19:40 z nami ;))) maz się spisał:) był przekochany. Głaskal po głowie robił masaz trzymał za rękę i ciągle mówił że juz niedługo będzie koniec :)

MayMasza, aga90, conte, Kath, Ona30on32, Madisonie, pocahontas lubią tę wiadomość

w4sqflw1oigl960n.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    3260g i 54 cm
    W poniedziałek wizyta u lekarza prowadzącego i ciśnienie 170/100 skierowanie do szpitala.
    We wtorek balonik aby przygotować szyjkę do porodu. Balonik wypadl i zrobił 4 cm rozwarcie beż skurczy. W środę o 17 podłączona oksytocyna. O 18 lekkie skurcze o 19 już co 2 minuty. 19.30 odeszły wody położna sprawdza mówi czekamy jest 6 cm rozwarcie. Zapalila nam świeczki zapachowe, przygasila światło, puściła muzykę i mówi że jest obok jak coś to wołać... a ja w 4 minuty 4 mega skurcze że widziałam już wszystkich swietych- szyjka żywcem rwała się z 6 na 10 w 4 minuty!!!!) I czuje ze glowka wychodzi.. . Krzyczę że mam parte, położna przybiega nawet nie zdążyła założyć odzieży ochronnej bo główka już na wylocie. Dwa parte i Adaś o 19:40 z nami ;))) maz się spisał:) był przekochany. Głaskal po głowie robił masaz trzymał za rękę i ciągle mówił że juz niedługo będzie koniec :)
    Pięknie! mimo, że trochę to trwało to finalnie szybko się skończyło i bólu było mniej :) odpoczywajcie i tulcie się mocno <3

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Przy takiej pogodzie to położna powiedziała, że od razu spacer i jak tylko skończyliśmy lampy, to 10-ego dnia od razu był regularny spacer.

• Daisy12 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    3260g i 54 cm
    Super, gratulacje!!! U mnie parte były podobne-2 minuty i po sprawie, położna zwijała się jak w ukropie😂
    Duużo zdrówka dla Was!

• aga90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll gratulacje 🎊

Ja też nie werandowalam tylko na 3 dzień po powrocie do domu wyszliśmy na normalny spacer.

• Ona30on32 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    3260g i 54 cm

Gratulacje! Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą 😊 dużo zdrówka dla Was!😊

72bac9f820.png
  • Ona30on32 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

Pytałam położnej kiedy można wyjść na spacer to odpowiedziała, że jak najszybciej, tylko niestety cały zeszły tydzień padał deszcz i w tym też za ciekawa ta pogoda nie była. W czwartek na 10 min werandowaliśmy małego, wczoraj był pół godzinny spacer a dziś 40 min 😉 liczę na złotą piękną jesień i długie spacery 😉

72bac9f820.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    3260g i 54 cm

Gratuluję serdecznie! 😍

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ