Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej współczuję Wam tych infekcji i choróbsk które się do Was przyczepiają. I życzę zdrówka 😌😚
    Odpoczywajcie ile możecie.

KarolinaKika powodzenia na jutrzejszych prenatalnych 🤗✨ prosimy odrazu o informację po🥳

Mnie dzisiaj cały dzień trzyma zmulenie, tak jak piszecie wyżej, czuję wszystko w gardle, ale żeby się odbiło można o tym zapomnieć. Nawet już cola dzisiaj się musiałam poratować i nic 😔 marzę sobie po bekać po chamsku 🤣

💃🏻 35 ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🌍 Ciąża i życie za granicą

🍬 first baby
    💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)

12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
    03.02.2016 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

preg.png
  • Kate3330 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam duży spadek formy - rano te migreny, teraz znowu mdłości. Ok 16 już bylam tak zmęczona i było mi tak zimno że wskoczyłam do lóżka i przespałam z 1,5h. Z „nowych” objawów doszlo mi jeszcze krwawienie z dziąseł :/ wiem że trzeba iść do dentysty ale boje się że zwymiotuje na tym fotelu bo ledwo wytrzymuję 2min mycia zębów…

• Alczii'90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Ja niestety borykam się z bólami głowy, czasami mam z 3 dni pod rząd, później kilka dni spokoju i od nowa bol głowy. Nie jest jakiś bardzo mocny ale upierdliwy 😒

Niestety doskonale Cię rozumiem. Jakos od 2 tygodni niemal codziennie mam bóle głowy i drętwienie ręki. Ciśnienie mam okej. Nie wiem co już z tym robić. Internet mówi, że cukry mogą nasilać... na pewno pogadam z diabetologiem o tym na najbliższej wizycie.

👧 07/2024
    💔 08/2025 (11tc poronienie zatrzymane)

⏸️ 12/2025
    02.01. ɓ-HCG 465 + prog 20,5
    10.01. ɓ-HCG 7978 + prog 17,10

16.01.-> 👶0,60 cm i ❤️
    30.01. -> 👶2,22 cm i rośnie ❤️
    20.02. -> 👶5,63 cm i rośnie ❤️
    24.01. -> badania prenatalne I trymestru

Choroby: niedoczynności tarczycy, Hashimoto, IO, stan przed cukrzycowy,
    Leki: Letrox 150, Glucophage 750, Duphaston 10 mg

preg.png
  • Alczii'90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, jestem po prenatalnych.

Dzieć ma 6,25cm - wszystko jest w porządku i widziałam siusiaka 🤣

Gratuluję, najbardziej tego, że badanie są pozytywne!
    Maluszek rośnie i chłopiec 💙

Ja mam jutro badania prenatalne, więc jestem bardzo ciekawa czego się dowiem...

👧 07/2024

⏸️ 12/2025

16.01.-> 👶0,60 cm i ❤️

preg.png
  • Alczii'90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak powiem Wam, że dostaliśmy z mężem informację o przydzieleniu mieszkania! Mój mąż jest żołnierzem i dostał etat z awansem w Warszawie w grudniu. Tak bardzo się ucieszyłam, że aż się popłakałam. Jest ogromna szansa, że pod koniec marca będziemy w końcu wszyscy razem w Warszawie, a nie tylko weekendowo w Gdańsku. Ten pierwszy trymestr na odległość, bez większego wsparcia w tygodniu nie był łatwy.

W piątek powiedzieliśmy też wszystkim w rodzinie. Czy tylko mnie denerwuje takie gadanie po przekazaniu informacji "żeby tylko nie zapeszyć"? Wiecie, że się cieszyć za bardzo nie można? Czy któraś z Was tem spotkała się z takimi komentarzami?

👧 07/2024

⏸️ 12/2025

16.01.-> 👶0,60 cm i ❤️

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alczii'90 wrote:
    Niestety doskonale Cię rozumiem. Jakos od 2 tygodni niemal codziennie mam bóle głowy i drętwienie ręki. Ciśnienie mam okej. Nie wiem co już z tym robić. Internet mówi, że cukry mogą nasilać... na pewno pogadam z diabetologiem o tym na najbliższej wizycie.
    A ile pijesz w ciagu dnia? Bo ja przy cukrzycy musze pic heltolitry doslownie. Inaczej wlasnie od razu boli mnie glowa.

U mnie wszyscy w rodzinie wiedzą, że ja nienawidzę zabobonów więc nikt mi nic nie mówi. Ale w pierwszej ciąży się nasłuchałam zwłaszcza od super wierzącej teściowej ;)

Mój mąż to się tak jara że wszystkim opowiada że jestem w trzeciej ciąży. Tu w domu rekolekcyjnym już wszyscy wiedzą haha

Ja już chcę wrócić do domu żeby mnie przestały kusić te wszystkie pyszności na każdym zakręcie

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Flora96 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alczii'90 wrote:
    A tak powiem Wam, że dostaliśmy z mężem informację o przydzieleniu mieszkania! Mój mąż jest żołnierzem i dostał etat z awansem w Warszawie w grudniu. Tak bardzo się ucieszyłam, że aż się popłakałam. Jest ogromna szansa, że pod koniec marca będziemy w końcu wszyscy razem w Warszawie, a nie tylko weekendowo w Gdańsku. Ten pierwszy trymestr na odległość, bez większego wsparcia w tygodniu nie był łatwy.

W piątek powiedzieliśmy też wszystkim w rodzinie. Czy tylko mnie denerwuje takie gadanie po przekazaniu informacji "żeby tylko nie zapeszyć"? Wiecie, że się cieszyć za bardzo nie można? Czy któraś z Was tem spotkała się z takimi komentarzami?

U mnie nikt tak ciąży nie komentował oprócz mnie 😂 moja mama to od razu sie cieszyła a ja byłam taka, że nooo mamo jeszcze nic nie wiadomo, nie ma co się jeszcze cieszyć. Włączyłam sobie taki mechanizm obronny niestety...
    Po prenatalnych już czuje większą ulgę chociaż dalej się trochę martwię, myślę że póki nie urodzę to zawsze będę miała takiego diabełka z tyłu głowy.

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 100 101 102 103 104
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ