🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny SZOK - chłopak 😱😱😱
Zdrowy chłopaczek. NIPTy ryzyka niskie.
Usg nie budzi żadnych wątpliwości.
Mąż chyba oszaleje - prosilam gin zeby nie zdradzała płci.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:47
Olo323, Paula., Flaszi, Laurelli, Mamacita, Yennefer#, Kolka, Ninia, Ounai, Kate3330, Nutka15 lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny SZOK - chłopak 😱😱😱
Mąż chyba oszaleje - prosilam gin zeby nie zdradzała płci.
O kurczę, ale niespodzianka! 😁
Super, że wizyta poszła dobrze😍
Dobrze zrozumiałam, że mąż nie wie, że chłopczyk? Planujesz mu jakoś specjalnie powiedzieć? 😀 -
Olo323 wrote:O kurczę, ale niespodzianka! 😁
Super, że wizyta poszła dobrze😍
Dobrze zrozumiałam, że mąż nie wie, że chłopczyk? Planujesz mu jakoś specjalnie powiedzieć? 😀
Mąż nie wie, odbralam wyniki i mu nie pokazałam. Dziś mu powiem - mam takie piłki ktore w środku maja rozowy i niebieski proszek i dzię planuje mu dać do kopnięcia- on ciągle mowil mi "ale Cie ten chłopaczek męczy" a ja odpowiadałam żeby się nie łudził bo czeka Go w domu babiniec 😃 a tu jednak będzie miał swojego upragnionego syna. Podpytywał Panią ginekolog na wizycie ale ja weszłam najpierw i prosiłam zeby mu nie mowila
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Świetnie, że dzieciaczek zdrowy 😊kasia1518 wrote:Dziewczyny SZOK - chłopak 😱😱😱
A płeć była też widoczna na usg czy tylko z badan ?👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Kasia1518 gratulacje 👦🩵✨🤩 wspaniała wiadomość 🥰
Ale się cieszę na takie wiadomości ✨✨✨💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02.2026 -2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Haloes wrote:Ja dzisiaj niestety mam bardzo słaby dzień… wczoraj na usg prenatalnym wszystko wydawało się ładnie i to był u mnie przełącznik po którym totalnie puściły mi emocje i płakałam za szczęścia. Po USG pobrali krew i położna powiedziała że na wynik można czekać do 7-10 dni roboczych.
Po czym dzisiaj na aplikacji medicover surowe wyniki dla białka pappa i wolnej bhcg w jednostkach IU/l. No i co? Nie jest to wynik z ryzykami/prawdopodobienstwem i jakimś opisem, bo to chyba dopiero później przeliczają ale z tego co mi się wydaje to chyb wolna beta jest bardzo wysoka a pappa niska. No i co? Dzisiaj płacz z przerażenia.
Wiem że powinnam podejść do tego z chłodną głową i czekać na opisane wyniki, ale jakoś ten strach i panika wzięły górę … jestem strasznie zła, że w ogóle taka ‚niepełna’ informację udostępniają i nie myślą jak to może wpływać na człowieka…
Na spokojnie. Ja też miałam w pierwszej ciąży dziwne wyniki Pappy - jedna wartość kilkukrotnie wyższa a druga kilkukrotnie niższa niż statystycznie. Ale po uwzględnieniu z USG moje ryzyka się nie zwiększyły. Z tego co pamiętam, to chyba obie wartości by musiały być bardzo niskie, żeby ryzyko wzrosło. -
Hej, czytam Was, lajkuje, ale mam mało czasu i rzadko odpisuje…
Jestem po prenatalnych i również wysoce prawdopodobne, że będzie dziewczynka- dla mnie szok 😁
Wszystkie ryzyka niskie, dzidzia zdrowa i duża.
Tylko to łożysko moje na przedniej ścianie i jeszcze nisko… lekarz mówi że jest nad rana po cc, więc powinno iść jeszcze w górę, także raczej nie ma ryzyka wrośnięcia w ranę, ale samo to że nisko mnie też stresuje.
W poprzedniej ciąży miałam z tylu i wysoko, a teraz wszystko odwrotnie i jeszcze ta rana po cesarce.
5 maja mam połówkowe to mam nadzieję że zobaczy poprawę.
Teraz 13.03 wizyta u mojego giną, zobaczymy co on na to
Flaszi, Ounai, Mamacita, Laurelli, Yennefer#, Paula. lubią tę wiadomość
-
Jak czytam te wasze wiadomości o wizytach prenatalnych to już się swoich nie mogę doczekać 🙂 gratuluję wszystkim mamuśkom! ❤️ Ja jutro na badania i w poniedziałek wizyta, ja czuję że będzie dziewczynka 🙂🙂
Chociaż czasami pobolewa mnie podbrzusze i trochę się martwię ale myślę że tam może się coś rozciągać zaraz wchodzę w 11 tydzień. -
Masz już stresa ? Ja już denerwuje się tymi badaniami jutro 🙈 a o wizycie jak pomyślę to jakos wcale mi sie na nią nie chce iść 🙈 najpierw nie mogłam sie doczekać a teraz im bliżej tym większy stres i bym wolała to chyba przełożyć. Jednak prenatalne to tak poważnie brzmiLisiakitka wrote:Jak czytam te wasze wiadomości o wizytach prenatalnych to już się swoich nie mogę doczekać 🙂 gratuluję wszystkim mamuśkom! ❤️ Ja jutro na badania i w poniedziałek wizyta, ja czuję że będzie dziewczynka 🙂🙂
Chociaż czasami pobolewa mnie podbrzusze i trochę się martwię ale myślę że tam może się coś rozciągać zaraz wchodzę w 11 tydzień.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
No stresuje się.. Nie no trzeba iść, umówione także idziemy 🙂 myślę że mnie szarpnie po kieszeni, ale dla dzidzi nie będę oszczędzać 🙂Paula. wrote:Masz już stresa ? Ja już denerwuje się tymi badaniami jutro 🙈 a o wizycie jak pomyślę to jakos wcale mi sie na nią nie chce iść 🙈 najpierw nie mogłam sie doczekać a teraz im bliżej tym większy stres i bym wolała to chyba przełożyć. Jednak prenatalne to tak poważnie brzmi
Ciężko będzie w poniedziałek wytrzymać i dopiero będzie brzuch bolał.. 🙂 -
Jakoś tak czułam że będzie chłopiec! Gratulacje, jak się z tym czujesz?kasia1518 wrote:Dziewczyny SZOK - chłopak 😱😱😱
Ja też czuję, że u mnie będzie chłopiec. Ale przyznam szczerze, że sama nie wiem czy wolałabym chłopca czy dziewczynkę. Mam już jedno i drugie więc pewnie dlatego tak
-
Tam wszędzie się ciasno robi. Macica się powiększa i może dlatego.Yennefer# wrote:Mnie też czasami pobolewa podbrzusze... I mam takie uczucie w pochwie że nie wiem.. coś tam jest ? Coś uciska ?
Mam nadzieję że to normalne bo się oczywiście wkręcam.
I sikać mi się chce od kilku dni non stop, brr straszne to jest. -

) mały będzie miał dwie starsze siostry, ale będzie wyprzytulany i wymiziany!! 🩵