Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie I prenatalnych na 23.03 godzina 17:30
    Jestem trochę zła, bo na pobranie krwi na pappe będę musiała jechać w inny dzień. Dowiem się kiedy dopiero na USG. A mamy trochę drogi, no ale nic się nie zrobi.

Jeśli chodzi o zauroczenia to ja mam hit. Mojego męża kolega ma córeczkę i byli tam gdzieś z nią u dziadków i była jakas sąsiadka, która tak ją wychwalała itd, że przyjechali do domu i to dziecko cały czas ryk. I tak chyba przez tydzień 🙈 no i oni gdzieś usłyszeli, że dziecko zauroczone trzeba wymasować zużyta skarpetą męska 🤣🤣🤣 taka wiecie, nie że wyprana i z jakimiś dziurami, tylko taka, że smierdzacą, jak stary przychodzi po całym dniu roboty 🤣🤣🤣 i oni w to uwierzli i tak zrobili 🤣🤣 no i dziecko przestało płakać, ja myslalam, że się posikam ze śmiechu jak mi to mąż opowiadał 🤣

Ninia, Mamacita, Haloes lubią tę wiadomość

▫️'21 🧒🩵 1CS

▫️15.01.26 9dpo
    ⏸️🥹 10CS
    Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo
    Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo
    Beta HCG 204 🫶

▫️3.02 CRL 3.5mm
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam gorsze sny. Śniło mi się, że dzieci byly pod opieka kogos (chyba kogos ze znajomych) ale syn byl u jednej osoby a corka u drugiej. Ja je tam odprowadzilam, potem mielismy ich odebrac zevy zobaczyli jakis pokaz balonow czy cos w tym stylu, poszlam do meza do pracy (ktora byla w innym miejscu niz normalnie, te miejsca takie zupelnie abstrakcyjne byly). I maz chcial zebym sie chwalila ciaza, a mjie sie jakos nie chcialo i mowie mu zeby juz wychodzil bo dzieci czekaja a on stwierdzil ze ma duzo pracy i w ogole na mnie nakrzyczal ze mu przeszladzam. Wiec poszlam po te nasze dzieci ale nie moglam znalezc tego bloku. Chcialam do niego zadzwonic ale ciagle klikalam w inny kontakt. W koncu stwierdzilam, ze przeciez znam jego numer telefonu ale za kazdym razem zamiast 5 wciskalam 6. I zauwazylam ze moja bateria ma 24% i wpadlam w histerie ze telefon mi padnie, nie dodzwonie sie do niego a nie pamietam jak dojsc do twgo bloku w ktorym sa dzieci i juz nigdy ich nie znajdziemy. Masakra, obudziłam się zlana potem

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Lisiakitka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach, teraz czekać do poniedziałku 😏

Ounai lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiakitka wrote:
    Ja już po badaniach, teraz czekać do poniedziałku 😏
    Patrząc na liste ze jutro dwie ostatnie wizyty dziewczyny mają i my następne jesteśmy w kolejce to czuje ścisk w żołądku. Stresuje sie przed każdą wizytą, ale teraz jakoś chyba bardziej się stresuje przed tymi prenatalnymi.

👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    Starania od 2024
    04.2025r - klinika
    08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
    20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
    02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
    5dpt ⏸️
    7dpt beta 86,4 ❄️
    10dpt beta 342,6 ❄️
    15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
    31dpt - CRL 1,15cm 💗
    🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wierzę w takie przesądy i z zwalnianiem miejsca w rodzinie także . Ale ja od zawsze uważałam siebie za taką “wiedźmę” która coś powie to się spełnia. Wiele razy już wokół ktoś tego też doświadczył i mówił żebym nawet na głos nic nie mówiła bo tak będzie.
    I hit coś wam powiem! To akurat śmieszne trochę 🤣
    Jak wybuchł wulkan 🌋u nas a mamy dość blisko w linii prostej do niego, z balkonu widzę to miejsce co się szczeliny otwierają, chociaż to jest kilkanaście km i tak i tak. No to leciał pył wulkaniczny z wiatrem i ostrzegali o tym w tym dniu ale jeszcze tego nie wiedziałam, byłam w pracy i na zew jak byłam nagle coś zaczęło mnie drapać, swędzieć na dekolcie a byłam poubierana. Że musiałam aż pobiec do toalety rozbierałam się itp i nic za cholerę nie widziałam a ja nie wiedząc co to drapałam i drapałam i wróciłam do domu, cały dekolt czerwony zadrapany, sprawdzam info a tam od kilkunastu minut wszędzie zdj I ostrzeżenia że leci taki pył który wygląda jak wata szklana lub takie małe kłębki jak na Teksasie na pustyniach są i to się nazywa : “WŁOSY wiedźmy” ! 🧙🏻‍♀️
    Oczywiście wybuchałam śmiechem i daje znać znajomym z pracy oni w śmiech i mówią : wiedziało na kogo paść!
    Wszyscy staliśmy wtedy na zew i nikt tego nie złapał tylko ja. A na poważnie całe szczęście że nie wpadło mi to do gardła bo to rani jak mikroskopijne szkiełka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:21

💃🏻 35 ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🌍 Ciąża i życie za granicą

🍬 first baby
    💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)

12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
    03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖
    25.02.2026 -2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

preg.png
  • Kate3330 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro o 14:30. Nie wiem jak doczekam bo stres jest aktualnie duży 😬

• Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to byla prawda z tym zwalnianiem miejsca to kazda z nas tu musialaby czekac na smierc, bo u mnie w rodzinie jeszcze nikt nie umarl. Bóg musiałby być strasznie okrutny gdyby to tak działało

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dostałam wreszcie te wyniki badań krwi, ryzyka niskie, ufff
    I na wizycie dostałam zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy (tak to działa we Francji), więc teraz to już takie oficjalne 😯
    Niestety, nie zrobiła mi usg, powiedziała że dopiero co miałam, więc płeć poznamy dopiero w kwietniu bo pod koniec marca wyjeżdżamy na 3 tygodnie na wakacje. W ogóle przy okazji uprzedzam Was, że będę złą prowadzącą wtedy, bo będziemy w Wietnamie i nie jaki będę mieć dostęp do internetu. Nie mogę się doczekać, to było nasze wielkie marzenie 😍 Położna pozwoliła na wyjazd, tylko mi przepisała pończochy uciskowe do samolotu. No i musimy uważać na komary.

Jezu co to za historia z tą śmierdzącą skarpetą 🤣🤣🤣🤣🤣😅🤣 biedne dziecko 😅

Kate3330 lubi tę wiadomość

💃🏼32🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 29.12 - beta 74, prog 29
    🌟 31.12 - beta 255
    🌟 06.01 - beta 3942, prog 20.7
    🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​
    🌟 30.01 - 22 mm, FHR 184
    🌟20.02 - 55 mm 🍓

preg.png
  • Kate3330 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jakby to byla prawda z tym zwalnianiem miejsca to kazda z nas tu musialaby czekac na smierc, bo u mnie w rodzinie jeszcze nikt nie umarl. Bóg musiałby być strasznie okrutny gdyby to tak działało

Też wydaje mi się to głupie, ale jak to zadziało się u mnie to lekka paranoja wpadła 😅

• Lisiakitka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Patrząc na liste ze jutro dwie ostatnie wizyty dziewczyny mają i my następne jesteśmy w kolejce to czuje ścisk w żołądku. Stresuje sie przed każdą wizytą, ale teraz jakoś chyba bardziej się stresuje przed tymi prenatalnymi.
    Musimy myśleć że będzie wszystko dobrze 🙂

Paula. lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do umierania i porodu to jak byłam w wieku 6/7 lat to bardzo duzo osób zmarło z mojej rodziny. Żadne dziecko w tym czasie sie nie urodziło. Chociaż pozniej byly takie przypadki, że ktoś umarł z rodziny i zaraz dowiadywałam się o ciąży jakiejś w rodzinie. Ale to pewnie zbieg okoliczności. Ostatni pogrzeb z rodziny jaki mialam to zmarła rodzona siostra mojej babci. Od tego czasu chyba ja jestem pierwsza w ciazy z rodziny bynajmniej nie wiadomo mi o nikim. No i jak Wam kiedys pisalam ta ciotka co zmarła ona była bardzo za mną za Marysią i kibicowała nam przy kolejnym dziecku. Jak zmarła to przyśniła mi sie i powiedziala mi ze bede miala córeczkę Helenkę. Ta ciotka miała własnie na imię Helena.

👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    Starania od 2024
    04.2025r - klinika
    08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
    20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
    02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
    5dpt ⏸️
    7dpt beta 86,4 ❄️
    10dpt beta 342,6 ❄️
    15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
    31dpt - CRL 1,15cm 💗
    🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
‹‹ 122 123 124 125 126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ