X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Dziewczyny poratujecie jakimiś domowymi sposobami na przeziębienie, od kilku dni bujam się z katarem i bólem gardła i kichaniem. Jakieś sprawdzone sposoby?
    Picie ciepłej wody/mleka z miodem/cytryną chyba mnie już nie ratuje 😬 dodatkowo pije prenalen w saszetkach z maliną i czosnkiem, ale to chyba też guzik daje.
    Gałganek Anieli, syrop z cebuli

Wlasnie jabta 7mke bralam specjalnie, bo bałam się, że w "u" w lecie się ugotuję. Ale musze ujac troche wkladu w czesci pod glowe bo ja normalnie spie na poduszce profilowanej wellpur i mam duzo nizej glowe niz w tej ciazowej. Tez z powodu lata prosilam o bawelniana, bo oni tez maja welurowa i taki baranek ale mysle ze w lecie byloby mi za goraco. Niby mamy klime w sypialni ale nie wiem czy tak na full bede puszczac.

Ja nadal walcze z migrena, 1000mg paracetamolu weszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:14

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Oba piękne - moje córki- ale chataktery zupełnie inne. Zosia stateczna, opanowana, rozważna, opiekuńcza- taki anioł. A Gabrysia urocza - uśmiech jej z twarzy nie schodzi, ale ma chochliki w oczach takie draniowate troche - jest bardzo towarzyska, ale roztrzepana, nie da sobie w kasze dmuchać- rzadko ustępuje i musi byc na jej, za to całuśna, wrażliwa i bardzo rodzinna. Zosia ją często stopuje - ze tak nie wolno, ze to nie ładne- na szczęście jest Gabi w nią bardzo wpatrzona i czasami słucha jej rad. Generalnie obie są kochane 🥰

Faktycznie, przecież masz o tym imieniu córeczki! 😍
    Totalnie nie ogarnęłam 🙈 czyli mamy podobny gust do imion 😅 z tego co opisałaś, to powinniśmy wybrać Zosię, bo już jednego uparciucha i dyktatora w domu już mamy 😅

Dziewczyny straszne te Wasze historie z szyjkami… ja ze swoją problemów nie miałam w poprzedniej ciąży, te trzy tygodnie temu na wizycie lekarz zmierzył, ale powiedział że szyjka w porządku ale nie podał mi długości, na tych prenatalnych na pewno nic nie wspomniała o szyjce, ciekawe czy teraz w środę coś powie o szyjce

👩‍❤️‍👨 31 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
    26.01- 2 cm fasolki 😍
    17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
    20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹
    10.03- 180g zdrowej Dziewczynki 💖
    7.04- 280g Akrobatki 👧
    16.04- II prenatalne- 384g zdrowej Dziewczynki ♥️

preg.png
‹‹ 193 194 195 196 197
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ