🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny, gratulacje dobrych wieści! 🥺❤️
Ja jutro mam dopiero drugie badanie podczas mojej ciąży, ostatni raz na usg byłam prawie miesiąc temu i oczywiście bardzo się stresuje czy na pewno wszystko jest w porządku..ale musi być 💪🏼 Prenatalne nie są u nas refundowane, ale umówiłam się na nie prywatnie do centrum prenatalnego, mam 11 marca pobranie krwi a 17 marca usg
Jeśli chodzi o przesąd ze śmiercią jakiegoś członka rodziny, mam trójkę rodzeństwa i za każdym razem jak któreś z nas przychodziło na świat, któreś z naszych pradziadków umierało w odstępie dosłownie +/- kilku miesięcy. Nie jestem przesądna, ale tu jednak ciekawy zbieg okoliczności.
Pradziadek mojego narzeczonego skończył w tamtym roku 100 lat, jest już w bardzo złym stanie zdrowotnym, ale liczymy na to, że uda nam się jeszcze przedstawić mu naszego malucha
Też co ciekawe - mój narzeczony jest Niemcem i jego pradziadek walczył na wojnie w Gdańsku przeciwko nam, a teraz jego praprawnuk będzie w połowie Polakiem. Niesamowite jak na przestrzeni kilku pokoleń wszystko potrafi się zmienić
-
Ounai wrote:Mnie tak stres ,jada ze umowilam na jutro wizyte z pzu, taka zeby tylko podgladnac malucha.
Coś się stało? Że tak się dzieje?💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02.2026 -2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Mam taką grupę starych znajomych z forum i jedba dziewczyna dziś zaczęła pisać, że jej siostra poroniła, potem wyszedł temat wad u dzieci, nie chcę sie tu rozpisywać, żeby Was też nie stresować. Tak czy siak tak się ciągnął ten temat, że.mimo, że starałam się omijac te wypowiedzi strasznie mnie to zestresowalo. Wizyte mialam 2 tyg temu, kolejna dopiero za 2 tyg i stwierdzilam ze ide sprawdzic, bo juz wszystkim mowimy o ciazy i nie chce sie stresowac. Chce miec potwierdzenie, ze z dzieckiem jest wszystko ok.Laurelli wrote:Coś się stało? Że tak się dzieje?
-
Ounai doskonale Cię rozumiem, ja byłam na wizycie 18 lutego i następną mam dopiero w środę. Dodatkowo ustąpiły mdłości i od niedzieli czuję się ok(biorę Bonjeste więc to może być złudne ale wiadomo głowa wariuje). Obecnie trochę się boję poronienia zatrzymanego.
Dodatkowo z kilkoma dziewczynami, które są na tym wątku, jestem na wątku wsparciowo-poronieniowym więc wiadomo dużo tych historii człowiek przeczytał i każda łapie za serce i uświadamia, że te dwie magiczne kreski na teście to nie zawsze danie nowego życia ale czasami kontakt ze śmiercią, kogoś nam nieznanego ale tak ukochanego w sercu. -
Ojej…to teraz rozumiem Twój stres i dobra decyzja żeby pójść sprawić co u maluszka. Wizyty pomiędzy to tak dobra i uspokajaca rzecz.
Ja też się stresuję ale bardzo wierzę że wszystko jest oki, ja mam wizytę we wtorek kontrolną i czekam na nią też.
A miałam co dopiero w ten poniedziałek ale wiecie jak człowiek się naczyta że w 11-12 i tak dalej tyg wszystko się może jeszcze zdążyć to się zaczyna nakręcać. Tym bardziej że miałam zatrzymane poronienie i 2 tyg żyłam w tej niewiedzy..eh to było okropne.
Flaszi, ojejku jak wytrzymałaś tyle czasu sama bez wizyty?
Czyli to druga po pierwszej potwierdzającej serduszko?
A jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:33
💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖