Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole uwazam, ze ludxie powinni nawzajem dac sobie spokoj. Jesli matka chce karmic butelka to niech sobie karmi butelka. Ale jesli mama chce karmic piersia to tez jej pozwolmy. Bo u nas w kraju jest taki brak tolerancji ze az slabo. Jesli komus sie nie podoba ze dziewczyna karmi to niech odwroci glowe w druga strone i problem z glowy. A my to tak uwielbiamy mowic innym jak powinni zyc, zwlaszcza jesli zyja inaczej niz my. Czasami to mam wrazenie, ze u nas w pl to ludzie by tak chcieli, zeby kobieta duzo rodzila, bo jest niż demograficzny, oczywoscie cala ciaze pracowała bo jesli idzie na L4 to sama sobie winna jest ze potem kobiet nie chca zatrudniac, potem ma karmic piersia bo to naturalne ale.. nie w miejscach publicznych bo to obrzydza spoleczenstwo. Ma byc aktywna po porodzie, nie rezygnowac z siebie, ale jakos to musi w te sety pomiedzy karmieniem co 3h wsadzic bo przeciez z dzieckiem do fryzjera nie pojdzie, bo jak nakarmi i na silownie to samo i pobiegac tez i na jakas wycieczke to juz w ogole. No i potem to juz leci hardcore bo powinna i wrocic do pracy i jednoczesnie nie oddawac dziecka do przechowalni zwanej zlobkiem. Co poniektore maja szczescie ze jednak ich rodzice jakims cudem pomagaja bo 80% dziadkow teraz nie bedzie pomagac bo oni juz swoje dzieci wychowali i teraz beda rozwijac swoje pasje. A potem to juz tylko gorzej, bo lista wymagan wobec matki rosnie (co najlepsze wobec ojca niekoniecznie, bo ten nawet jak w pizamie dziecko odwiezie to jest bohaterem roku, bo w ogole odwiozl).

Ostatnio na jednej grupie widzialam wpis dziewczyby ze sluchala piesni religiknych i tanczyla i kodlila sie w czasie porodu i bardxo jej to pomoglo i ogolnie to ona poleca. Matko, ile tam hejtu sie na nia wylało, aż przykro było czytac. Ciekawa jestem czyvgdyby napisala "wlaczylam sobie muzyke ktora mnie relaksuje i medytowalam" tez bylaby w jej strone skierowana taka mowa nienawisci.

Tak ze dziewczyny, nie badzmy sobie wilkiem bo i tak nas.spoleczenstwo dojedzie za cos (nie wiem za co ale uwierzcie mi, cos sie znajdzie)

Yennefer#, Eggi lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna 9j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morphine, oczywiscie ze sie uda, ja mam cudownego syna z ktorym mam ogromna wiez a byl karmiony mm od urodzenia. Ja nie chcialam na tamten moment karmic i zrobilam w zgodzie ze soba. Dlatego ja wiem jak to jest byc mama karmiaca butelka i wiem jak to jest byc mama kp i wiem, ze niezaleznie od tego co wybierzesz ludzie beda sie Ciebie czepiac.
    W moim bliskim otoczeniu bylo.mnostwo osob ktore mialy do mnie "ale" slyszac ze karmie butelka i potem przy 2 dziecku bylo mnostwo takich ktore moje kp odrzucalo i mieli z tym ogromny problem. I to wlasnie jeat mega smutne.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna 9j

Rośnij maluszku
    preg.png
‹‹ 233 234 235 236 237
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ