WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynka wrote:aLunia, dziękuję. Nic nie pisałam, bo trochę zbił mnie z tropu wpis jednej z dziewczyn, oburzonej, że ktoś pisze o problemach w ciąży. Dlatego nic już nie pisałam, ale widzę, że pamiętacie o mnie -)
Na razie u mnie bez zmian. Czyli nadal nic nie wiem. Nie mam żadnych plamień czy bólu brzucha mimo, że odstawiłam Luteinę. Gdyby nie ta niepokojąca beta i za duży pęcherzyk żółtkowy, to pewnie cieszyłabym się ciążą.
Mnie na mdłości pomaga po prostu drobna przekąska, ale lody z bezami... poezja!
Mamaigi- walcz Kochana!
Wszystkim nowym mamusiom gratuluję, tym, które usłyszały serduszka również!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Justyna2212 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c96158c18c7.jpg
pozdrawiamy
I dzień robi się piękniejszy
Ja od dzisiaj zmniejszam dawkę encortonu do 15mg i odczuwam lekki niepokój z tym związany.
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
linka220 wrote:Dziewczyny w którym dokładnie tc (tydzień plus dzień) zobaczyłyście serduszka u Waszych maluchów?? Mamę wizytę albo 5+1 jutro albo 5+3 w czwartek i nie wiem czy iść jutro czy nie poczekać do czwartku ale już tak nie mogę się doczekać .......
Ja bylam 5+1 i byl tylko pecherzyk ciazowy i tyle. Nie liczylabym na takie widoki tak szybkolinka220 lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
To usg w 6 tygodniu i 4 dniu ja akurat nie miałam problemu z zajsciem w ciaze. Udalo sie za pierwszym razem i to jeszcze blizniaki widoczny jest tam pęcherzyk żółtkowy który wygląda jak głowka dziecka kolejne usg mam na poczatku marca. Będzie to 12 tydzień. Do tego czasu kontrolne wizyty. Fasolki maja 5,9 mm wiec są mini mini i mają bijące serduszka jedno 120 uderzeń drugie 118Justyna
-
Rucola wrote:Cynka kazda Twoja dobra wiadomość mnie cieszy. Kiedy masz usg ?
Wizytę mam w środę. Mam nadzieję, że to się już wyjaśni w końcu, bo ta niepewność jest straszna...08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
linka220 wrote:Dziewczyny w którym dokładnie tc (tydzień plus dzień) zobaczyłyście serduszka u Waszych maluchów?? Mamę wizytę albo 5+1 jutro albo 5+3 w czwartek i nie wiem czy iść jutro czy nie poczekać do czwartku ale już tak nie mogę się doczekać .......
6t 5dni maluszek ma 6,5 mm i pęknie bijące serduszko dokładnie tydzień temu miałam wizytę teraz kolejna 12lutego
Tak ze poszłabym jak najpóźniejlinka220, matkapatka lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Kadża wrote:Justyna super !!!!!
A mnie od piatku popołudnia męczą mdłości wieczorami najgorzej a dziś już z rana jest ciezko ... nie wymiotuje ale to uczucie ze coś się będzie działo jest bardzo nie fajne....
Miłego dnia wszystkim
Mam to samo nagle mam taki gul w gardle i zaraz to wraca znowu tam do środka ... okropieństwo .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Marzena782 wrote:Mam to samo nagle mam taki gul w gardle i zaraz to wraca znowu tam do środka ... okropieństwo .
Witam w klubie, dziewczyny... Ja mam mdłości teraz praktycznie 24/7 a wieczorem jest po prostu masakra. Strasznie mnie to męczy, w ogóle nie mogę się cieszyć tą ciążą W dodatku w tym tygodniu mam zrobić badania krwi na czczo i kompletnie sobie tego nie wyobrażam, chyba im tam zejdę...
Leon
-
cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni, ponad 30 stron do nadrobienia. Straszne rzeczy się tutaj dzieją, czy nie może być normalnie tzn. test pozytywny i książkowa ciąża do końca. Dziewczyny w trudnych sytuacjach trzymam za Was kciuki, jeszcze niedawno sama myslalam ze poronilam. Lady_Dior mam nadzieje ze jednak dzidziuś się trzyma, daj znać co u Ciebie. JAkby co to amm luteinę dopochwową i mogę się podzielić, mieszkam niedaleko Ciebie. Do końca sama nie wiem jak jest u mnie, jeszcze kilka dni i wizyta u położnej, dopiero pierwsza. Przyzwyczaiłam się do holenderskiej służby zdrowia i czekam cierpliwie, nic mi nie pozostaje w tej sytuacji. Jeśli będzie nam dane 2 dziecko to super, jeśli nie to trudno, nic nie wymyślę. Synowi, ma juz 7 lat, powiedzielismy, ze moze bedzie mial w tym roku brata albo siostre. Powiedział ze jemu jest obojętnie co się urodzi i czeka cierpliwie, a jak się nie urodzi to chce rybki spokojne podejście. Przy endometriozie mam swiadomosc ze na kazdym etapie ciazy cos moze pojsc nie tak i nawet rodzinie nie powiedzielismy, ze w ogole sie staramy a co dopiero teraz ze jestem w ciąży. Powiemy albo pod koniec albo jak sie dziecko urodzi. W razie gdyby cos poszlo nie tak nie chce roztrzasania sprawy przez kolejne lata, wole sobie i moim najblizszym oszczedzic tego. Mieszkamy daleko od rodziny wiec latwiej jest utzrymac to w tajemnicy. Moje poprzednie poronienie do dzisiaj jest roztrzasane, teraz wole sobie tego oszczedzic. Na pytanie kiedy bedzie drugie dziecko odpowiadamy, ze moze wcale, byleby miec spokoj.
Od kilku dni wisze nad toaleta po kazdym niemalże posiłku.
Witam nowe dziewczyny i za wszystkie trzymam kciuki.Rucola lubi tę wiadomość
-
Cynka kciuki za wizyte w srode! Ja tez ide w srode podejrzec malucha i tez bede wiedziec na czym stoimy.
Lady Dior co u Ciebie? Kiedy wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:48
Cynka lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021