X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki badań, są ok, przy okazji oznaczyłam sobie również poziom witaminy d3 i okazało się, że mam duże niedobory, a suplementuję 2000 jednostek nieprzerwanie od września. Dlatego polecam przy badaniach sprawdzić sobie, bo ponoć mnóstwo osób ma problem z poziomem tej witaminy.
    U mnie serduszko było widać równo 6 tydzień 0 dzień, 2 tygodnie wcześniej nie było nawet pęcherzyka.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 - GRATULACJE!!! Piękne zdjęcie <3 Aż zaczęłam się zastanawiać co by było, gdybym to ja nosiła pod sercem dwójeczkę... przewrót życia totalny ;)

Marlena - oj, Kochana za wcześnie jeszcze. Ja w pierwszej ciąży widziałam zarodek + serduszko w 6t+4d, ale teraz umówiłam się na 7t+1d i liczę, że już będzie okej. Wcześniej bym nawet nie ryzykowała wizyty, szkoda czasu i stresów.

Ja się czuję kiepsko. Cała puchnę, ręce mi drętwieją, mam zawroty głowy, mdłości i zasypiam na stojąco. Jakoś w pracy muszę wytrwać, choć na niczym nie mogę skupić swojej uwagi. Odliczam tylko dni do wizyty - zostało 8 dni. :)

Justyna2212 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - mnie chyba ominęło, mogę poprosić link do bloga?

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena - link do bloga Rucoli jest w jej stopce :)

Też przeczytałam cały i czekam na ciąg dalszy ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena- ja w pierwszej ciąży byłam na wizycie w 5tyg4dniu i nie było jeszcze serduszka. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać te 2 tygodnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z objawów doszło lekkie mulenie i zapachy! O jesssu zapach świeżego prania i żelu pod prysznic sprawia że aż mnie dreszcze przechodzą- a perfumy już całkowicie mogę o nich zapomnieć . W pierwszej ciąży miałam dokładnie to samo i trwało do końca.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny-chciałam się z Wami pożegnać.Byłam na usg u położnej (transwaginalne przy krwawieniu jest mega niekomfortowe) i dzidziusia już nie ma niestety :( Nie wiem jak ja wrócę do pracy (wszyscy wiedzieli a ludzi kilkadziesiąt) ale muszę pracować.Musialam też mamie powiedzieć :( I tak mi przykro,że płakała :(

Chciałam podziękować wszystkim za kciuki,wsparcie,wszelkie rady :* a także życzyć wszystkiego co najlepsze-żadnych zmartwień,żeby wszystkie dzidziusie były silne i zdrowe.

Położna mówiła,że możemy się starać od razu ale nie wiem,czy się zdecyduję.Chyba potrzebuję czasu-przejść swego rodzaju żałobę :(
    Żegnajcie dziewczyny :'(

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior - Kochana, wiem co przeżywasz i bardzo Ci współczuję! My też nie musieliśmy czekać, ale odczekaliśmy jeden cykl i w miarę szybko (4cs) zaskoczyło! Wiem, jak trudno jest Ci wrócić do pracy, mi też było, powiem więcej - pierwszego dnia po powrocie otrzymałam informację, że mi nie przedłużą umowy (bo myśleli, że pewnie będę się dalej starać i chcieli się pozbyć "problemu") i tym bardziej było mi trudno pracować. Do pracy chodziłam jak na ścięcie. Ale zmieniłam pracę i teraz już się wszystko układa. U Ciebie też tak będzie!!! :)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:45

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86p - Dzięki, nie wiem jak mogłam nie zauważyć :P To już ta ciąża mnie zaślepia chyba :P

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior bardzo mi przykro :( Przytulam wirtualnie.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Witam dziewczyny-chciałam się z Wami pożegnać.Byłam na usg u położnej (transwaginalne przy krwawieniu jest mega niekomfortowe) i dzidziusia już nie ma niestety :( Nie wiem jak ja wrócę do pracy (wszyscy wiedzieli a ludzi kilkadziesiąt) ale muszę pracować.Musialam też mamie powiedzieć :( I tak mi przykro,że płakała :(

Chciałam podziękować wszystkim za kciuki,wsparcie,wszelkie rady :* a także życzyć wszystkiego co najlepsze-żadnych zmartwień,żeby wszystkie dzidziusie były silne i zdrowe.

Położna mówiła,że możemy się starać od razu ale nie wiem,czy się zdecyduję.Chyba potrzebuję czasu-przejść swego rodzaju żałobę :(
    Kochana tak strasznie mi przykro...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tak strasznie mi przykro, ja również poroniłam w zeszłym roku, lekarze namawiali mnie żeby od razu zachodzić w kolejną ale ja się tak rozpadłam na kawałki, że musiało minąć pół roku zanim byłam gotowa, do tego dwa kursy musiałam w pracy odbyć żeby już na luzie znów się starać. I w 3cs udało się, noszę w sobie znów maleńką fasolkę. Wiesz co mi pozwala optymistycznie myśleć? To że mój kwietniowy aniołek powrócił. Ksiądz na kolędzie pobłogosławił teraz moje dziecko w brzuchu i powiedział że tamto nie jest aniołkiem, takie dzieci od razu zasilają grono świętych. Aż się poryczałam gdy to pisałam, ah te hormony ;) Kochana, wiem że bardzo chciałaś właśnie tego dziecka i właśnie teraz, ta niemoc jest najgorsza, wiem. Pomyśl, że nas, kobiet po stracie takiej jak Twoja są miliony. Jestem z Tobą myślami i przytulam wirtualnie. Jeśli jesteś wierząca, poszukaj ukojenia w modlitwie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ... nie wiem nie umiem , nie potrafię nic Ci powiedzieć , :( .
    Jest mi niezmiernie przykro.

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaydyDior strasznie mi przykro .Tule cie mocno .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior tak mi przykro, trzymaj się! Chociaż wiem, że to bardzo trudne.

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior do końca trzymalam kciuki i wierzyłam, że wasza historia zakończy się szczęśliwie. Bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć :( Na pewno wszystko się ułoży i z każdym dniem będzie lepiej.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Tak bardzo mi przykro :( wiem, ze żadne słowa nie ukoją teraz Twojego bólu, trzymaj się

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, tak mi przykro. Nie umiem.wyobrazic sobie Twojego bolu.
    Nie wiem czy to Cie pocieszy, ale kiedys mama mi powiedziala, ze cieszy sie ze poronila, bo gdyby nie to to mnie nie byloby na swiecie.
    Mam nadzieje ze niedlugo znow Ci sie uda. Bede tu wygladac wiadomosci o Twoim szczesciu.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior, tak bardzo mi przykro :( Przytulam mocno

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ