X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior...tak bardzo mi przykro. Odpocznij, dajcie sobie czas...Ściskam Cię mocno. Dawaj znać co u Ciebie, cały czas będziemy myśleć o Was i trzymać kciuki!

Lady_Dior lubi tę wiadomość

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Witam dziewczyny-chciałam się z Wami pożegnać.Byłam na usg u położnej (transwaginalne przy krwawieniu jest mega niekomfortowe) i dzidziusia już nie ma niestety :( Nie wiem jak ja wrócę do pracy (wszyscy wiedzieli a ludzi kilkadziesiąt) ale muszę pracować.Musialam też mamie powiedzieć :( I tak mi przykro,że płakała :(

Chciałam podziękować wszystkim za kciuki,wsparcie,wszelkie rady :* a także życzyć wszystkiego co najlepsze-żadnych zmartwień,żeby wszystkie dzidziusie były silne i zdrowe.

Położna mówiła,że możemy się starać od razu ale nie wiem,czy się zdecyduję.Chyba potrzebuję czasu-przejść swego rodzaju żałobę :(
    Żegnajcie dziewczyny :'(
    Lady Dior tak mi przykro. Wyplacz sie Kochana, musisz przejsc przez czas zaloby teraz. Wierze ze czas zagoi Twoje rany i niedlugo bedziesz mama

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bardzo Ci wspolczuje tej straty :( wierze ze niedlugo los sie do Ciebie usmiechnie i bedziesz mama. 3majcie sie wraz z partnerem cieplo

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady aż się popłakałam, bardzo Ci współczuję i wiem co czujesz. Ja po poronieniu przeczytałam, że te dzieci nie umierają one po prostu zmieniają datę urodzin. Mi to bardzo pomogło i mam nadzieję, ze jakiś sposób tobie również. Dużo siły ci życzę. Masz rację musisz przejść żałobę bo to jest duża strata...
    Kurse to jest takie niewyobrażalne aż wszystko jest ok za chwilę plamienie i po chwili dziecka nie ma. Co jest ze tak dużo kobiet traci dzieci :(
    Trzymaj się kochana :*
    Jak będziesz miała kiedyś siły i chęci to odezwij się do nas.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wiem co czujesz teraz ,wypłacz sie i pamietaj ze dzieci zmieniaja tylko date urodzin :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Witam dziewczyny-chciałam się z Wami pożegnać.Byłam na usg u położnej (transwaginalne przy krwawieniu jest mega niekomfortowe) i dzidziusia już nie ma niestety :( Nie wiem jak ja wrócę do pracy (wszyscy wiedzieli a ludzi kilkadziesiąt) ale muszę pracować.Musialam też mamie powiedzieć :( I tak mi przykro,że płakała :(

Chciałam podziękować wszystkim za kciuki,wsparcie,wszelkie rady :* a także życzyć wszystkiego co najlepsze-żadnych zmartwień,żeby wszystkie dzidziusie były silne i zdrowe.

Położna mówiła,że możemy się starać od razu ale nie wiem,czy się zdecyduję.Chyba potrzebuję czasu-przejść swego rodzaju żałobę :(
    Żegnajcie dziewczyny :'(

Kochana tak mi przykro

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny-jesteście kochane :*
    Straszne,że to się stało w urodziny mojego partnera...Na kartce napisałam-życzy Asia i bobo ;( ;( ;(

Mam nadzieję,że ponownie tu zawitam-chciałabym choć jednego dzidziusia mieć.

Koniec już tych smutasów-teraz chwalcie się ciążowymi dolegliwościami :D Cieszcie się jeśli wymiotujecie,jesteście senne,kręci Wam się w głowie :D Mi tego brakowało-jakbym w ciąży nie była

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy już taki temat był - ale w jakich branżach pracujecie? Czy planujecie zwolnienie lekarskie ze względu na dolegliwości/warunki pracy/zagrożenie ciąży itp? Ja chcę wytrwać do 12 tc. i później jak już wszystko będzie względnie ok to chciałabym już iść na zwolnienie... Wiem, że to nic nie tłumaczy, ale czuję, że nie kontaktuję, mam pełen pakiet dolegliwości + późno jestem w domu bo odbieram jeszcze młodszego synka i w domu jesteśmy ok. 18. Wstaję rano o 5.30 i wszystko zaczyna się od nowa. Było mi mega trudno jeszcze przed ciążą, a teraz to już prawie lewituję i nie mam już siły. Praca nie jest męcząca (biurowa), ale stresująca no i te godziny pracy wykańczające. W poprzedniej ciąży poroniłam w 8tc a cały czas chodziłam do pracy i nikomu mnie szkoda nie było i pomimo, że długo tam pracowałam i poświęcałam się mega, to się mnie szybko pozbyli... Po tym co przeszłam obiecałam sobie, że teraz będę patrzeć tylko na siebie, ale bądź co bądź boję się powtórki, więc chciałabym chociaż do 12 tc poczekać zanim pójdę na zwolnienie... któraś ma podobny tok rozumowania co ja?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co macie za suwaczki, że Wam dobrze liczy tygodnie ciąży (zgodnie z belly)? Ja dziś zaczęłam 7 tydzień (6+0), a pokazuje mi, że jestem w 6 tygodniu ciąży.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się przywitać.
    Nigdy nie lubiłam pisać na forach, ale sytuacja jakoś mnie "zmusiła" żeby się wygadać. A gdzie jak nie tutaj:)
    po pierwsze nigdy nie należałam do "staraków" gdyż w ciążę, zaszłam za tzw pierwszym strzałem, nie była ona planowana, ale też ucieszyłam się w przeciwienstwie do mojego chłopaka. Znamy się krótko, on na dodatek mieszka za granicą na razie wygląda na to, że zostanę z tym sama.
    dlatego jeszcze nikomu nie mówię, licząc na to, że się opamięta. wiedzą 3 przyjaciolki.

jest to mój 9 tydzien albo 8 w zaleznosci od kalendarza, zwariować idzie;)
    wiem od tygodnia 4 tego )beta z krwi
    póki co czuję się koszmarnie. najpierw dwa tygodnie silnych bólu brzucha
    a teraz mdlosci 24 h na dobę i wymioty. Wymiotować potrafię nawet o 1 w nocy. są dni kiedy tylko lezę w łóżku i jem mandarynki, bo tylko to mi wchodzi bez zwrotu są dni lepsze jak dzisiaj kiedy cokolwiek przyjmuje do jedzenia. dlatego piszę.
    mam nadzieję, że razem z Wami to jakoś przetrwam
    w piątek kolejne USG na poprzednim w piatym tygodniu jeszcze nie bylo serduszka. trzymajcie kciuki

8p3os65gm1gkaqre.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 16:16

emka29 lubi tę wiadomość

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, co macie za suwaczki, że Wam dobrze liczy tygodnie ciąży (zgodnie z belly)? Ja dziś zaczęłam 7 tydzień (6+0), a pokazuje mi, że jestem w 6 tygodniu ciąży.

Serena Tobie też dobrze liczy, 7 tydzień jest od 6+0 do 6+6. Przynajmniej ja tak myślę, jak coś źle pisze to mnie poprawcie :) Lekarze też liczą te skończone tygodnie, jesteś teoretycznie w 7, ale skończonych masz 6 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 16:13

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tak bardzo mi przykro:( przytulam Cie z całej sily:*

Serena- ja bardzo podobnie pracuje. wstaje o 5:30 wracam o 17:00 ale jeszcze po dziecko do dziadkow,na zakupy i robi sie 18:00. Pod koniec tygodnia czuje sie jak zombii,mimo ze tez mam prace biurową. Na razie w ubieglym tyg.wzielam kilka dni wolnego,ale o ciaży w pracy nikt jeszcze nie wie. Tez sie zastanawiam do ktorego tyg.tak pociagne i czy warto sie forsowac,jednak musze ponad 40km w jedną strone dojeżdżac:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena co prawda ja w tej ciąży nie pracuje ale w pierwszej pracowałam do 6 miesiąca ciąży a była to praca fizyczna i nieraz po 12 godz też byłam zaangarzowana a jak odchodziłam na zwolnienie to nie bede pisać jak mie potraktowali a po porodzie nie przedłużyli mi umowy .
    Wiec ja cię rozumiem i tak samo myślę idz na zwolnienie jeśli ci tylko ginekolog wypisze nie ma co sie poświecać dla pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 16:16

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję z dziećmi, na zwolnieniu jestem już miesiąc. Raz, ze mialam niski progesteron a dwa, ze boje sie zlapać cos od dzieciakow. Po tygodniu poszlam do szefa, powiedzialam jak jest i ze jesli ciaze utrzymam to pewnie juz nie wroce, ale zeby do polowy lutego nie szukali nikogo na moje miejsce, bo roznie moze z ciaza jeszcze byc.
    Mialam wyrzuty, ze tak szybko poszlam na zwolnienie, myslalam ze choc do 8 tygodnia bede pracowac, ale wyszlo jak wyszlo. Gdy czytam historie dziewczyn nie zaluje. Nie czuje sie bardzo zle, ale kazda wieksza aktywnosc czuje w brzuchu. Teraz jak ugotuje obiad moge sie polozyc, pojade do lekarza na drugi koniec miasta - wracam i leze. I mam nadzieje, ze to zaprocentuje.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:27

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jeśli chodzi o pracę z dziećmi to zrozumiałe, że od razu l4 (choroby, dźwiganie itp.), Amy333 - ja może nie mam aż tak daleko do pracy, ale jak kończę pracę o 16.30 to 30-40min jadę po syna, zanim go oporządzę w żłobku to 10 min i wrócimy to kolejne min. 30 min...plus do tego czasem zakupy to zdążymy przyjść do domu i już kolacja i spanie :/ Mam mega wyrzuty sumienia bo w ostatniej pracy pracowałam do 15 to nie dość, że kończyłam szybciej to jeszcze nie marnowałam czasu w korkach i o 16 to ja juz byłam z synem w domu i mieliśmy choć coś z tego dnia. Wiem, że ciąża to nie choroba i że nowy pracodawca nie powinien "cierpieć" za poprzedniego, ale po tym jak mnie potraktowali w ostatniej pracy to już w nic nie wierzę... Ale tak czy inaczej dopóki nie pójdę na 8 dni na wizytę i nie upewnię się, że wszystko jest ok i serce bije to na pewno żadnych kroków nie będę podejmować. W poprzedniej pracy jak poroniłam wzięłam 2 tygodnie zwolnienia i żałuję, że dałam sobie wpisać kod B- ciąża. Mogłam wziąć normalne zwolnienie 80% płatne, nikt by nie wiedział, że byłam w ciąży i dalej miałabym pracę... ale cóż, mądry człowiek po szkodzie... :/

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Nigdy nie lubiłam pisać na forach, ale sytuacja jakoś mnie "zmusiła" żeby się wygadać. A gdzie jak nie tutaj:)
    po pierwsze nigdy nie należałam do "staraków" gdyż w ciążę, zaszłam za tzw pierwszym strzałem, nie była ona planowana, ale też ucieszyłam się w przeciwienstwie do mojego chłopaka. Znamy się krótko, on na dodatek mieszka za granicą na razie wygląda na to, że zostanę z tym sama.
    dlatego jeszcze nikomu nie mówię, licząc na to, że się opamięta. wiedzą 3 przyjaciolki.

jest to mój 9 tydzien
    a teraz mdlosci 24 h na dobę i wymioty. Wymiotować potrafię nawet o 1 w nocy. są dni kiedy tylko lezę w łóżku i jem mandarynki, bo tylko to mi wchodzi bez zwrotu są dni lepsze jak dzisiaj kiedy cokolwiek przyjmuje do jedzenia. dlatego piszę.
    w piątek kolejne USG na poprzednim w piatym tygodniu jeszcze nie bylo serduszka. trzymajcie kciuki
    Witaj, przykro, ze Twój chłopak tak się zachowuje, może się opamięta. Kiedyś miałam podobną sytuację, byłam w ciąży z byłym już chłopakiem, odszedł kiedy dowiedział się o ciąży. Z powodu silnego wtedy stresu poroniłam. Z perspektywy czasu cieszę się, że tak wyszło. Związałam się z moim obecnym mężem. Mam wspaniałego męża ( jesteśmy razem 11 lat), super 7-letniego synka i 2 dziecko w drodze. Z tamtym facetem mimo iż bylismy razem 8 lat od tamtej pory nie mam kontaktu.
    Głowa do góry, zostań z nami, nie będziesz sama.
    Co do ciąży mam to samo co Ty: mdłości całodobowe, wczoraj też wymiotowałam o 1 w nocy, niemalże każdy posiłek ląduje w toalecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 16:22

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:

jest to mój 9 tydzien albo 8 w zaleznosci od kalendarza, zwariować idzie;)

8p3os65gm1gkaqre.png

Witaj Meghan zostań z nami tu jest rodzinna atmosfera wspieramy się ,słuźymy sobie radą.
    Współczuje ci sytuacji ale może teój chłopak się tylko przestraszył i się opamięta i wszystko się wam ułoży

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 - mam niski progesteron, biorę 3x1 Duphaston, 4 miesiące temu poroniłam, plus maluch w domu - jestem pewna, że lekarz da mi zwolnienie. Ale nie chcę brać przy okazji tej wizyty, tylko kolejnej, w 12 tc.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja identycznie jak Małgonia, też pracuje z dziećmi, konkretnie w żłobku. Od razu jak tylko się dowiedziałam o ciąży to poszłam na zwolnienie. Moja szefowa jest jaka jest, ale nawet dobrze to przyjęła, bo wie o wcześniejszej stracie.
    Ja w tej ciąży sobie postanowiłam, że zrobię ze swojej strony wszystko co mogę, żeby było dobrze. W poprzedniej nie zrezygnowałam od razu i później bardzo żałowałam (chociaż nie wiążę poronienia z tym, że pracowałam).
    W każdym razie, nie mam żadnych wyrzutów, chociaż tęsknię za dzieciaczkami, ale jak będzie wszystko dobrze to pójdę je odwiedzić :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ