WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
renjak wrote:Ja chyba muszę na jakiś czas odpuścić forum, przynajmniej do czasu wizyty, a to będzie niestety dopiero w 8 tyg. 5 dniu. Trzymajcie się ciepło i mam nadzieję do następnego tygodnia!
Przez smutną atmosfere na forum? Czekamy na wieści z wizyty :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 18:55
-
Marlena wrote:Dziewczyny a w temacie nie ciążowym, czy któraś z Was robi sobie sama hybrydy? Ja dostałam od Mikołaja lampę i zestaw startowy lakierów pod choinkę ale co chwilę mi coś nie wychodzi! Teraz mi odprysnal lakier na 2 paznokciach po.niecalym tyg i zastanawiam sie co zle robie. Może ktoś doradzi?
Marlena lubi tę wiadomość
Justyna
-
Linka220 mi narazie endokrynolog nie zapisała joditu wizyte mam nastepna w lutym wiec zobacze .Wogóle czytałam że w ciąży przy niedoczynności powinno się łykać jodit .A jaką chorobe tarczycy masz ?
Zauważyłam że jest na naszej grupie kilka mam z horobami tarczycy . -
Mi endo mówił żebym szukała witamin dla kobiet w ciąży z kodem z dawka 120 albo 150. Biorę femibion i tam jest.
Ja równiez robię hybrydy od dobrych dwóch lat. Początki też miałam takie że czasem po dwóch dniach musiałam ściągać. Kupiłam primer i dopiero po tym dobrze się trzymają. -
Marlena mam ten sam problem z hybrydami, też używam primera, wszystko z serii semilac. A zwykły lakier jak Ci się trzymał na paznokciach? Bo mi beznadziejnie i obawiam się, że to po prostu taka płytka paznokcia, której nic się nie trzyma. No ale może ktoś tu coś poradziSynek ur. w 2016
-
Ja też robię sobie sama. Na początku mi też lakier odpryskiwał, dlatego postanowiłam przedłużyć paznokcie na żelu, Ty nie musisz przedłużać, wystarczy utwardzić jedną warstwą. Matowienie, cleaner, primer, żel, matowienie, cleaner, primer, baza, lakier, top Lampa UV led 48W. Przy zwykłej 36w mocno napigmentowane lakiery marszczyły się. Voila!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 20:06
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Marlena wrote:Przez smutną atmosfere na forum? Czekamy na wieści z wizyty :-*
-
renjak wrote:Trochę tak, poza tym muszę się wziąć w garść i zacząć coś więcej robić i ograniczyć czas spędzany przed kompem. Zawsze byłam bardzo aktywna, w 1 ciąży też, a teraz nic mi się nie chce. Dzisiaj ledwo na narty wyszłam, od razu mi lepiej, ale już byłam bliska odpuszczenia. Niby to przez te mdłości, ale trochę się też obijam..
Na narty? Mieszkasz w górach? -
Lady dior bardzo bardzo mi przykro.
Jakby to było wczoraj mam przed oczami panią w szpitalu ,która robi mi USG i mówi przykro mi dzidziusia już nie ma.
Trzeba przeżyć okres żałoby.
Jest taka piękna piosenka Luxtorpeda 44 dni. Właśnie o dzieciach utraconych.
Dziewczyny ja mam problemy z tarczycą ale nie wiem co z tym jodem. Podobno przy Hashimoto to nie koniecznie.
Będę we wtorek u Endo to się dowie.
Co do zwolnienia to jestem z synkiem w domu i nie pracuje ale w poprzedniej ciąży poszłam od razu.
Zaczęłam nowa pracę i po 6 tyg. Okazało się ,że jestem w ciąży. Pracowałam w przedszkolu i pani dyrektor przyjęła to super. -
Ja mam niedoczynność tarczycy wrodzoną. W czwartek ide do Pani Endokrynolog dzięki, ktorej mogę mieć dzidziusia:) na cheilę obecną biorę Euthyrox 200 co będzie dalej zobaczymy:) według obliczeń to mój 6 tydzień a według kalkulatora porodu maluszek przyjdzie 22.09.2018
-
Lady serce mi się ściska
Witam nowe mamuśki ☺
Ja zamierzam pracować do późna, myślałam że do końca lipca ale jeśli trzeba będzie to pójdę wcześniej ale na pewno nie z dnia na dzień bo mam 30 osób pod sobą i muszę przekazać obowiązki. No i jeszcze się zastanawiam nad macierzyńskim czy wziąć rok czy pół roku ale to będzie zależeć od sytuacji w firmie bo nie jest dobra. -
Justyna2212 wrote:To usg w 6 tygodniu i 4 dniu ja akurat nie miałam problemu z zajsciem w ciaze. Udalo sie za pierwszym razem i to jeszcze blizniaki widoczny jest tam pęcherzyk żółtkowy który wygląda jak głowka dziecka kolejne usg mam na poczatku marca. Będzie to 12 tydzień. Do tego czasu kontrolne wizyty. Fasolki maja 5,9 mm wiec są mini mini i mają bijące serduszka jedno 120 uderzeń drugie 118
Justyna, to zdjęcie jest tak rozczulające. Cudowne.Justyna2212 lubi tę wiadomość
-
Hej dziś byłam na cytologii u mnie w klinice . Przez to ze biorę 6 x luteinę na dobę to zanim zeskrobala lek trochę zajęło by pobrać próbkę ... ale bolało ....masakra .
Teraz sobie leżę i wypoczywam . Zaraz wskoczę w Cieplutka kąpiel4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Malgonia wrote:A sluchajcie czy zauwazylyscie juz jakies zmiany w swoich brzuchach?
Jestem raczej z tych co brzucha nie mają.
Ale teraz wyglądam jakbym była wzdęta.
Mamy taki plan by raz w tygodniu robić fotkę (na razie mamy z 6 i 8tyg)
linka220 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was bierze jod Jodit ??
W gruncie rzeczy nie mam stwierdzonej niedoczynności tarczycy (usg nie wykazało nieprawidłowości) ale TSH miałam przed ciążą około 3,2. Teraz mi spadło poniżej 2. Dostałam zwiększoną dawkę i mam łykać jodid 200. A jeśli gin mi przepisze jakieś witaminy to mam sprawdzić czy mają min. 150 jodu, jeśli tak - to mogę jodid odstawić. -
serena1989 wrote:Tasia86 - mam niski progesteron, biorę 3x1 Duphaston, 4 miesiące temu poroniłam, plus maluch w domu - jestem pewna, że lekarz da mi zwolnienie. Ale nie chcę brać przy okazji tej wizyty, tylko kolejnej, w 12 tc.
-
Dobry wieczór Dziewczyny
Jestem po usg serduszkowym, Maluch gigancik, 4 dni do przodu 1,57 cm i serducho wali jak szalone!! jestem taka szczęśliwa, całą drogę powrotną płakałam...Justyna2212, KasW91, JustynaG, Amy333, promyczek 39, Malgonia, Marzena782, aLunia, Tasia86, Wesoła89, veritaserum, Mum2b, Izabelle, asese, Vlinder, jatoszka, matkapatka, moli5, Av, Antonina38, Cynka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021