X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Lady serce mi się ściska :-(

Witam nowe mamuśki ☺

Ja zamierzam pracować do późna, myślałam że do końca lipca ale jeśli trzeba będzie to pójdę wcześniej ale na pewno nie z dnia na dzień bo mam 30 osób pod sobą i muszę przekazać obowiązki. No i jeszcze się zastanawiam nad macierzyńskim czy wziąć rok czy pół roku ale to będzie zależeć od sytuacji w firmie bo nie jest dobra.

Zawsze możesz wziąć na razie pół roku a potem przedłużyć albo nie. To Twój pierwszy bobas? Z doświadczenia Ci powiem, że po porodzie światopogląd się mooocno zmienia. Wcześniej mi się wydawało, że luzik, najwyżej oddam dzieciaka do żłoba i wrócę sobie do pracy :P A teraz nie ma takiej opcji, nikomu go nie oddam :D

Amy333, asese lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Cześć chciałam się przywitać.
    Nigdy nie lubiłam pisać na forach, ale sytuacja jakoś mnie "zmusiła" żeby się wygadać. A gdzie jak nie tutaj:)
    po pierwsze nigdy nie należałam do "staraków" gdyż w ciążę, zaszłam za tzw pierwszym strzałem, nie była ona planowana, ale też ucieszyłam się w przeciwienstwie do mojego chłopaka. Znamy się krótko, on na dodatek mieszka za granicą na razie wygląda na to, że zostanę z tym sama.
    dlatego jeszcze nikomu nie mówię, licząc na to, że się opamięta. wiedzą 3 przyjaciolki.

jest to mój 9 tydzien albo 8 w zaleznosci od kalendarza, zwariować idzie;)
    wiem od tygodnia 4 tego )beta z krwi
    póki co czuję się koszmarnie. najpierw dwa tygodnie silnych bólu brzucha
    a teraz mdlosci 24 h na dobę i wymioty. Wymiotować potrafię nawet o 1 w nocy. są dni kiedy tylko lezę w łóżku i jem mandarynki, bo tylko to mi wchodzi bez zwrotu są dni lepsze jak dzisiaj kiedy cokolwiek przyjmuje do jedzenia. dlatego piszę.
    mam nadzieję, że razem z Wami to jakoś przetrwam
    w piątek kolejne USG na poprzednim w piatym tygodniu jeszcze nie bylo serduszka. trzymajcie kciuki

8p3os65gm1gkaqre.png

Ja w pierwsza ciaze tez zadzlam bez planowania bylismy ze soba 1.5 miesiaca .. on z zagranicy poznalismy sie w pl. Ja musialam sie obronic we wrzesniu w pazdzierniku sie przeprowadzilam do niego w grudniu wrocilam do pl bo nie moglam miec ubezp za granica wiec prowadzilam ciaze w pl. Po porodzie 2miesiace wrocilismy za granice i tak to juz jestem z nim 6 lat. A teraz bedziemy miec 2gie dziecko :)

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to cudownie! Mam nadzieje, ze tez usłyszę niedługo takie dobre wiadomości

Rucola lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze jod Jodit ??
    Ja brałam od 4t do teraz, czyli do 6t. Do tego Folik taki zwykly. Teraz mi gin zmienil na Folik Mam 1- tam jest kwas foliowy, jod i kwasy DHA.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dobry wieczór Dziewczyny :)
    Jestem po usg serduszkowym, Maluch gigancik, 4 dni do przodu 1,57 cm i serducho wali jak szalone!! jestem taka szczęśliwa, całą drogę powrotną płakałam...

Rucolka, ale sie ciesze:-))) To jestscie cały centymetr więksi od nos:))
    A uslyszec serduszko to cos tak pieknego.....gratuluje :-)))

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola serdecznie gratuluje cudowne wieści rośnijcie zdrowo

Rucola lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Lady dior bardzo bardzo mi przykro.
    Jakby to było wczoraj mam przed oczami panią w szpitalu ,która robi mi USG i mówi przykro mi dzidziusia już nie ma.
    Trzeba przeżyć okres żałoby.
    Jest taka piękna piosenka Luxtorpeda 44 dni. Właśnie o dzieciach utraconych.

Dziewczyny ja mam problemy z tarczycą ale nie wiem co z tym jodem. Podobno przy Hashimoto to nie koniecznie.
    Będę we wtorek u Endo to się dowie.

Co do zwolnienia to jestem z synkiem w domu i nie pracuje ale w poprzedniej ciąży poszłam od razu.
    Zaczęłam nowa pracę i po 6 tyg. Okazało się ,że jestem w ciąży. Pracowałam w przedszkolu i pani dyrektor przyjęła to super.
    Moli ja też mam hashimoto a słyszaķam że przy hashimoto jod jest nie wskazany dla nas ale że trzeba brać dla dobra dziecka a zresztą co endokrynolog to opinia i bądz tu mądrym

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Mikolajkowa66 Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, bardzo mi przykro. :(

Co do zwolnienia to ja już prawie dwa miesiące jestem na zwolnieniu. Ale to dlatego że byłam klebkiem nerwów, pracuje z psychicznie chorymi mężczyznami i musiałam odpocząć.

f2w33e3kb1i3e5hx.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola :) ale wspaniale.
    Oby juz tylko takie wieści byly.

MamaIgi, a jak u Ciebie? Mam nadzieje ze kryzys opanowany?

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola !!!!!
    Moje moje moje OGROMNE !!! Gratulacje :*
    Ale się cieszę kochana :))
    Ale fajnie !! Ale duże już To twoje Maleństwo :*
    Jestem z toba :* buziaki .

Rucola lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior przytulam :( Nie poddawaj się i walcz o swoje szczęście.
    Co do zwolnienia to ja mam zamiar iść na L4 od 5 lutego (będzie to 9 tydzień) lub najpóźniej od 12 (akurat wtedy zaczynamy ferie). Pracuję z dziećmi (w przedszkolu), które niestety często przychodzą do przedszkola podziębione ( w innej grupie znowu panie złapały połpaśca) , stres i dużo ruchu też jest (tance, bal karnawalowy, dzien babci i dziadka), więc dokończę swoje sprawy, rada pedagogiczna i do widzenia. Mam nadzieję, że dotrwam to tego czasu bo czasami jest rano masakra (dziś pierwszy raz tak miałam że musiałam wstac o 6 i cos zjesc na siłę bo obudził mnie ból żołądka z głodu i nie mogłam zasnąć). Z objawow prócz mdłości pojawił się BIG CYC :), nadal bolące.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam jeszcze pytanie, mój ginekolog jest bardzo zachowawczy i mało mówił, chodzę do niego po raz pierwszy i tak się zastanawiam czemu mi bobaska nie zmierzył? Powiedział tylko: ciąże potwierdzam, jest akcja serca i dał USG a jak zapytałam czy to 6 tydz to stwierdził od niechcenia że tak. Czy wasi lekarze wykonują USG na kazdej wizycie? Bo jak tak to będę go męczyć o te pomiary 1 lutego,ze zdjęcia USG wyglądami to na ciążę starszą (porównywałam z innymi z 6 tyg).

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Ja w pierwsza ciaze tez zadzlam bez planowania bylismy ze soba 1.5 miesiaca .. on z zagranicy poznalismy sie w pl. Ja musialam sie obronic we wrzesniu w pazdzierniku sie przeprowadzilam do niego w grudniu wrocilam do pl bo nie moglam miec ubezp za granica wiec prowadzilam ciaze w pl. Po porodzie 2miesiace wrocilismy za granice i tak to juz jestem z nim 6 lat. A teraz bedziemy miec 2gie dziecko :)

dziewczyny dziękuję za słowa otuchy
    też się łudzę że mój chłopak, który nagle twierdzi, że za słabo się znamy;) faktycznie znamy się 5 miesiąc, stało się w czwartym, poznalismy się w Azji, wiadomo inne okolicznosci przyrody, wakacje - się opamięta. niestety od 3 tygodni nie mam z nim kontaktu... Mieliśmy sporą kłótnię przez telefon, podczas której sugerował mi rozwiązanie, na które w życiu bym się nie zdecydowała. Powiedziałam, że to moja decyzja i od tej pory cisza. Staram sie nie denerwowac, i poczekać do konca pierwszego trymestru - moze wtedy wysle mu zdjecie USG, a może dopiero po porodzie on się ogarnie (faceci czasem tak mają pocieszam się) ale biorę też pod uwagę najgorsze i zbieram faktury za lekarza itede. Mam nadzieję, że nie będe musiała występować na drogę sądowa bo to jeszcze miedzynarodowo, bedzie ciezko.

zazdroszcze tym, które mogą iśc na L4 - sama bym poszla, ale mam wolny zawod, jak nie zarobię to nie będe miała dla siebie i dziecka. i tyle. muszę pracować bo wsparcie od tatusia nie wiadomo czy i kiedy bedzie

ps. jakie macie sposoby na te cholerne mdlosci, imbir mi nie pomaga, mamamir tez nie, dzis kupilam Imbifen, ale jeszcze nie probowalam

8p3os65gm1gkaqre.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 23:44

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mdłości pije szklankę zimnego mleka duszkiem :) zazwyczaj pomaga . A jak nie mam apetytu na mleko to się mecze :/

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości najbardziej pomaga herbata z cukrem j cytryna - ciepla. No i nie dopuszczać do głodu :)
    A tak w ogóle to dzień dobry. Witam sie po kolejnej nocy idiotycznych snow :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę, że tym razem ( jak narazie) nie męczą mnie mdłości :P
    Mój synus coś za wcześnie wstaje.. Nie da się matce wyspać no nie da.
    Ja jak zaszłam w pierwszą ciąże to zostało mi dwa miesiące do końca umowy, przedłużyli mi do dnia porodu, później macierzyńskie i nara.. Pracowałam w znanej sieciowe sklepów na dziale mięsnym. Poszłam na zwolnienie odrazu! I też nie żałuję bo szefostwo parszywe także zrobiłam to z przyjemnością ;) Poza tym naprawdę fatalnie się czułam cały pierwszy trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 07:26

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia ja też mam co noc praktycznie takie durne sny, że głowa boli.. Ja nie wiem skąd te sny się biorą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 07:28

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola cudownie , takie dobre wieści ☺

Tasia ja o żłobku tez nie myślę, mam 2 mamy na emeryturze wiec zająć się małym będzie ktoś mógł, myślimy tez nad tym aby mąż poszedł na rodzicielski bo moje zarobki są większe i nie dali byśmy rady z 60% moja pensja przez pół roku. No ale zobaczymy to i tak wszystko zależy od sytuacji w firmie.

Rucola lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:45

Rucola, Kadża lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Szczerze mowiac zaczynam powoli sie nie dziwic pracodawcom ze nie chca zatrudniac mlodych kobiet. Myslalam ze takie pojscie na zwolnienie od poczatku ciazy jest sporadyczne a tutaj widze raczej powszechne. Absolutnie nie chce nikogo urazic dziewczyny tylko jestem w szoku. Naprawde. Rozumiem jak sa wskazania lekarskie albo naprawde ciezka praca. Kazdy oczywiscie moze zdanie miec inne i ja to szanuje ;)
    Ja jestem zdania, że każdy moze sam ocenic czy czuje się na siłach pracowac czy nie i ewentualnie pójśc na l4, ale ja np jestem na własnej działalności i nawet jesli chce, to nie bardzo mogę, tzn mogę, ale nie wyżyję za to, co oferuje mi ZUS po 7miu latach prowadzenia działalności. Muszę zwiększyć składki i tyrać jeszcze minimalnie 3 miesiące żeby mieć przyzwoite pieniądze na chorobowym i macierzyśckim. ten kraj nie sprzyja ludziom przedsiębiorczym...

veritaserum, MiSia :), Av, Kadża lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ