WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena mi dzisiaj tez się zaczęły jakieś kłucia i trochę się tego boje. Daj znac jak tam, ja mam wizytę w srode i to będzie 5t2d wiec w sumie tak samo jak Ty i Nadzieje
-
Nat129 wrote:Dzwoniłam też do lekarza i powiedziała mi, że najlepiej jak na wizytę pojawię się 4 tygodnie po pozytywnym teście bo wcześniej nic nie widać. Widzę, że wy już poumawiane albo po wizytach i mieszane mam uczucia, najchętniej za tydzień bym poszła
-
linka220 wrote:Dziewczyny w którym dokładnie tc (tydzień plus dzień) zobaczyłyście serduszka u Waszych maluchów?? Mamę wizytę albo 5+1 jutro albo 5+3 w czwartek i nie wiem czy iść jutro czy nie poczekać do czwartku ale już tak nie mogę się doczekać .......
Obawiam się ,że może być troszkę za wcześnie na serduszko. -
Mnie od dwóch dni mdłości nie meczą, ale swirować pewnie zacznę za dwa dni. Póki co mam nadzieję, ze bolace piersi i bezsennosc mi wystarczą..
A sluchajcie czy zauwazylyscie juz jakies zmiany w swoich brzuchach? -
Byłam wczoraj u fizjoterapeuty, osteopaty, chłopak specjalizuje się w pomaganiu kobietom walczącym z niepłodnością, w ciężarnych i dzieciach.
Uspakajam: ma prawo kłuć i boleć, zwłaszcza w dole brzucha, niepokojący jest ból, którego nie można zlokalizować, ból w okolicy pępka i silny, nieustający niemal ból z jednej strony.
Ciągnie i kłuje, bo macica eis rozciąga, wszytko nam się w środku zmienia, może boleć krzyż (zaczyna się zmieniać środek ciężkości) i to wszystko jest normalne -
Malgonia wrote:A sluchajcie czy zauwazylyscie juz jakies zmiany w swoich brzuchach?
Jest twardszy na dole (nie da się go wcisnąć tak, jak przed ciążą), ale wizualnie nie ma praktycznie różnicy. Wciąż mieszczę się w obcisłe spodnie, ale czasem rozpinam jak siedzę - wydaje mi się, że to wynika właśnie z mniejszej "plastyczności" brzucha.
Leon
-
Hej dziewczyny,
Przywitam się nieśmiało. Wychodzi na to, że, jak wszystko dobrze pójdzie to również będę wrześniową mamą. Termin wg gin mamy na 22.09. Jeszcze trudno mi uwierzyć w ciążę, a co dopiero o niej mówić. Mamy potwierdzony pęcherzyk w macicy (byliśmy na usg w 4tyg 4 dniu ciąży). Oprócz jednego pęcherzyka w obrazie usg było jeszcze coś. Gin powiedziała, że może to być płyn, albo może jeszcze jeden pęcherzyk się kształtuje. Mamy 5%, że będzie to ciąża bliźniacza.
Kolejne usg, serduszkowe, mamy 02.02. Bardzo nam się dłuży.. O ciążę staraliśmy się 2,5 roku. Bardzo się przejmuję czy wszystko będzie w porządku. Dziś akurat mam praktycznie bezobjawowy dzień, więc tym bardziej zastanawiam się czy u groszka wszystko ok.
Życzę wam wszystkim dobrego dnia!Malgonia, Vlinder, Marzena782, promyczek 39, natalinka, Izabelle, Rucola, Marlena, MiSia :), Antonina38, matkapatka lubią tę wiadomość
-
Av wrote:Jest twardszy na dole (nie da się go wcisnąć tak, jak przed ciążą), ale wizualnie nie ma praktycznie różnicy. Wciąż mieszczę się w obcisłe spodnie, ale czasem rozpinam jak siedzę - wydaje mi się, że to wynika właśnie z mniejszej "plastyczności" brzucha.
No ja właśnie też miałam takie wrażenie a teraz jakby wszystko zmiękło.. ale tak sobie tłumaczę, że krwawienia nie miałam to przecież nie zdematerializowalo mi sie tam wszystko...
Podobno 3 ciaza jest juz spokojniejsza -
Cynka trzymam kciuki za twoją środową wizyte mam nadzieje że maluszek zdrowo sie rozwija
Justyna ale super zdjecie twoich bliźniaków rośnijcie zdrowo.
Ja nie moge doczekać się kiedy pochwale się wam zdjeciem mojego maluszka
Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 12:38
Malgonia, Cynka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ja jednak zdecydowałam się zadzwonić do mojego byłego ginekologa. bardzo się ucieszył na mój telefon i zaproponował wizytę dziś na 20tą, więc mam ogromną nadzieję zobaczyć moje malutkie Serduszko
Av, Marzena782, Vlinder, Marlena, Malgonia, MiSia :), Amy333, matkapatka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nadzieja2018 wrote:Marlena daj znać czy coś było widać bo ja mam w czwartek i będę 5tci2dzien
Podczytywalam post o tym w którym tyg dziewczyny widziały serduszko i najwcześniej było 5+5 5+6 więc ja na serduszko jeszcze nie liczę -
Marlena wrote:Podczytywalam post o tym w którym tyg dziewczyny widziały serduszko i najwcześniej było 5+5 5+6 więc ja na serduszko jeszcze nie liczę#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Marlena wrote:Rucola bo to sporadyczne przypadki były w tak wczesnym tygodniu. Może akurat dziewczyna miała krótsze cykle albo wcześniej zagniezdzenie.
Malgonia, Izabelle lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
KasW91 wrote:Rucola, ale mnie wciągnął Twój blog właśnie przeczytałam wszystkie posty jednym tchem
KasW91 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Niestety tez coś o tym wiem, lekarze nie widza problemu i myślą, ze każdy będzie im ufał bezgranicznie, a jednak czasem działania na własna rękę są przełomowe i dużo wnoszą
-
Malgonia wrote:No ja właśnie też miałam takie wrażenie a teraz jakby wszystko zmiękło.. ale tak sobie tłumaczę, że krwawienia nie miałam to przecież nie zdematerializowalo mi sie tam wszystko...
Podobno 3 ciaza jest juz spokojniejsza
Ja powiem ci ze moja 3 ciaza jest gorsza bo zeszle mialam bezobjawowo a teraz zawroty glowy i mdlosci caly czas ale moze to to ze wtedy mialam 18 i 19 lat a teraz 10 lat starsza