WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,Zuzia czuje się już dobrze moze na dniach puszczą nas do domu
Vlinder, *SmoczycA*, JustynaG, monika_86, Av, Mum2b, Angel1988, 100krotka30, ola_g89, Amy333, Camilla13, Paulinda, Izabelle, susełek, kasia1518, promyczek 39, asese lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o karmienie to na intensywnej malutka na intensywnej była na butelce bebilon dla wcześniaków dawali a a jak doszłam do siebie to odciagałam i dawałam.swój pokarm butelką,u nas nie podgrzewaja mleka matki jak zostawiałam ba noc to wkładały do inkubatora i takie dawały,i w ogóle jest zasada że w temp.pokojowej mleko się podaje i nie podgrzewa chyba że z lodowki
-
Jeśli chodzi o femaltiker to pije sie pół godziny przed karmieniem 2razy dziennie ,mi położna poleciła rozgazowane piwo karmi i jak podawali Zuzi moje mleko strzykawką bo miałam mało tak po tym miałam nawał że 3dni po odciaganiu zimne okłady robiłam zeby nie przybywało ,a teraz już mała jest na piersi,bez problemu się przestawiła.
frezyjciada, kasia1518, agaafabka, asese lubią tę wiadomość
-
Wczoraj zrobiłam z koleżanką i jej dziećmi dwie długości miasta w poszukiwaniu jedzenia
Czułam się dobrze, tylko nogi już bardzo bolały. Za to dziś rano pojechałam na zakupy z mamą, musiała mnie odwieźć do domu bo mało nie zemdlałam, było mi słabo, niedobrze, nogi jak z waty. Pewnie niskie ciśnienie bo wypiłam szybko lekką kawę i już mi lepiej. Idę później zrobić paznokcie na stopach
-
Mycha321 wrote:Dziewczyny ma może któraś biustonosz do karmienia z Medeli? Tak dumam żeby jeden kupić ale one są jak sportowe i rozmiary są S,M,L,XL i nie wiem jaki wybrać no i ciekawe czy jakoś trzymają te cyce na miejscu
i wyszedł mi rozmiar L. też się zastanawiam nad tym biustonoszem
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej Krasnalowa, gratuluje córeczki, moja według usg w 35+0 miała 2400 więc Twoja córa to "kawał baby" szkoda tylko ze przez całą ciąze robiłas swojemu dziecku emocjonalny rollercoster , oby jednak teraz wszystko już było dobrze i mała ładnie rosła.
KAsis jestem w szoku, ze udało Wam sie po butli przejsc na piers, suuuper Wielkie gratulacje nie wielu mamom sie to udaje!
agaafabka lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Ja dziś kupiłam stanik do karmienia na rynku za 25 zł 75D.
Ponawiam pytanie, czy przed badaniem GBS myłyście się samą wodą czy płynem do higieny intymnej również? W sobotę idę pobrać wymaz. A już jutro znów zobaczymy naszą wiercipiętę na USG. Trzymajcie mocno kciuki, że łożysko było na tyle wysoko, że pozwolą mi rodzić sn. Liczę nadal na cud.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:22
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja dziś kupiłam stanik do karmienia na rynku za 25 zł 75D.
Ponawiam pytanie, czy przed badaniem GBS myłyście się samą wodą czy płynem do higieny intymnej również? W sobotę idę pobrać wymaz. A już jutro znów zobaczymy naszą wiercipiętę na USG. Trzymajcie mocno kciuki, że łożysko było na tyle wysoko, że pozwolą mi rodzić sn. Liczę nadal na cud.Izabelle lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja dziś kupiłam stanik do karmienia na rynku za 25 zł 75D.
Ponawiam pytanie, czy przed badaniem GBS myłyście się samą wodą czy płynem do higieny intymnej również? W sobotę idę pobrać wymaz. A już jutro znów zobaczymy naszą wiercipiętę na USG. Trzymajcie mocno kciuki, że łożysko było na tyle wysoko, że pozwolą mi rodzić sn. Liczę nadal na cud.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:29
-
No właśnie też tak myślę, że jak coś siedzi w pipce to głęboko. W instrukcji postępowania przed badaniem napisano, żeby umyć się samą wodą ale tak jakoś fuj
Umówiłam się 4go września do fryzjera na malowanie i obcięcie włosów, termin mam na 17, mam nadzieję że nie urodze tam na fotelu
-
nick nieaktualny
-
KasisR wrote:Jeśli chodzi o femaltiker to pije sie pół godziny przed karmieniem 2razy dziennie ,mi położna poleciła rozgazowane piwo karmi i jak podawali Zuzi moje mleko strzykawką bo miałam mało tak po tym miałam nawał że 3dni po odciaganiu zimne okłady robiłam zeby nie przybywało ,a teraz już mała jest na piersi,bez problemu się przestawiła.
Super z tym pokarmem:) Ja teraz jeszcze w ciazy jak wypije piwko takie 0% to od razu mam bluzke mokrądo szpitala to chyba ze zgrzewką calą pojadę, hehe;-)
-
Natalia1984 wrote:Ja dziś kupiłam stanik do karmienia na rynku za 25 zł 75D.
Ponawiam pytanie, czy przed badaniem GBS myłyście się samą wodą czy płynem do higieny intymnej również? W sobotę idę pobrać wymaz. A już jutro znów zobaczymy naszą wiercipiętę na USG. Trzymajcie mocno kciuki, że łożysko było na tyle wysoko, że pozwolą mi rodzić sn. Liczę nadal na cud.
Gbsik ujemny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:07
-
nick nieaktualny
-
Mi gbs pobral na ostatniej wizycie (ogolem sie zastanawiam czy nie za wczesnie) i wynik po 3 dniach w brusie - ujemny.
Wydaje mi sie ze to czy podmyjesz sie woda czy plynem nie robi roznicy bo wymaz pobierany jest ze srodka. Chyba ze podmywasz sie tuz przed sama wizyta to z wymaz z odbytu moze zaklocic...
Ja nie wspolzyje na dobe przed wizyta albo badaniem. Jakos tak mi lzej ze swiadomoscia ze nie bedzie sladu po przytulankach :p -
Jutro do domu:-) waga dzis wzrosla. Nawet juz chcieli dzisiaj wypisać, ale jeszcze jakies usg robia. Dzis sa normalne położne, byłam na karmieniu prawie godzine i za dwie mam wrocic znowu. W nocy była jakas potworna zmiana, takie chamskie polozne ze koleżanka z sali sie przez nia poplakala, bo ta jej powiedziala ze kiedyś kobiety miały 10 dzieci i wszystko umiały a my teraz to nic nie umiemy. A to byl jej komentarz do tego, ze miała problemy z przystawieniem dziecka do piersi:-/ nie wiem skad tacy ludzie sie biora i pracuja z dziecmi.juz mam ulgę, bo wiem ze za 24 godziny mnie tu nie bedzie.
veritaserum, ola_g89, frezyjciada, Wesoła89, Cukierniczka, Izabelle, Camilla13, monika_86, Natalia1984, JustynaG, asese lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny