X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,Zuzia czuje się już dobrze moze na dniach puszczą nas do domu

Vlinder, *SmoczycA*, JustynaG, monika_86, Av, Mum2b, Angel1988, 100krotka30, ola_g89, Amy333, Camilla13, Paulinda, Izabelle, susełek, kasia1518, promyczek 39, asese lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o karmienie to na intensywnej malutka na intensywnej była na butelce bebilon dla wcześniaków dawali a a jak doszłam do siebie to odciagałam i dawałam.swój pokarm butelką,u nas nie podgrzewaja mleka matki jak zostawiałam ba noc to wkładały do inkubatora i takie dawały,i w ogóle jest zasada że w temp.pokojowej mleko się podaje i nie podgrzewa chyba że z lodowki

mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o femaltiker to pije sie pół godziny przed karmieniem 2razy dziennie ,mi położna poleciła rozgazowane piwo karmi i jak podawali Zuzi moje mleko strzykawką bo miałam mało tak po tym miałam nawał że 3dni po odciaganiu zimne okłady robiłam zeby nie przybywało ,a teraz już mała jest na piersi,bez problemu się przestawiła.

frezyjciada, kasia1518, agaafabka, asese lubią tę wiadomość

mhsvh371neieb228.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam z koleżanką i jej dziećmi dwie długości miasta w poszukiwaniu jedzenia ;) Czułam się dobrze, tylko nogi już bardzo bolały. Za to dziś rano pojechałam na zakupy z mamą, musiała mnie odwieźć do domu bo mało nie zemdlałam, było mi słabo, niedobrze, nogi jak z waty. Pewnie niskie ciśnienie bo wypiłam szybko lekką kawę i już mi lepiej. Idę później zrobić paznokcie na stopach :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma może któraś biustonosz do karmienia z Medeli? Tak dumam żeby jeden kupić ale one są jak sportowe i rozmiary są S,M,L,XL i nie wiem jaki wybrać no i ciekawe czy jakoś trzymają te cyce na miejscu :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny ma może któraś biustonosz do karmienia z Medeli? Tak dumam żeby jeden kupić ale one są jak sportowe i rozmiary są S,M,L,XL i nie wiem jaki wybrać no i ciekawe czy jakoś trzymają te cyce na miejscu :/
    jak wejdziesz na stronę medeli to masz tam tabelę, musisz sie pomierzyc. Ja dodałam kilka centymetrów w obwodzie biustu na zapas ;) i wyszedł mi rozmiar L. też się zastanawiam nad tym biustonoszem

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Krasnalowa, gratuluje córeczki, moja według usg w 35+0 miała 2400 więc Twoja córa to "kawał baby" szkoda tylko ze przez całą ciąze robiłas swojemu dziecku emocjonalny rollercoster , oby jednak teraz wszystko już było dobrze i mała ładnie rosła.

KAsis jestem w szoku, ze udało Wam sie po butli przejsc na piers, suuuper Wielkie gratulacje nie wielu mamom sie to udaje!

agaafabka lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam stanik do karmienia na rynku za 25 zł 75D.
    Ponawiam pytanie, czy przed badaniem GBS myłyście się samą wodą czy płynem do higieny intymnej również? W sobotę idę pobrać wymaz. A już jutro znów zobaczymy naszą wiercipiętę na USG. Trzymajcie mocno kciuki, że łożysko było na tyle wysoko, że pozwolą mi rodzić sn. Liczę nadal na cud.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:22

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ponawiam pytanie, czy przed badaniem GBS myłyście się samą wodą czy płynem do higieny intymnej również? W sobotę idę pobrać wymaz. A już jutro znów zobaczymy naszą wiercipiętę na USG. Trzymajcie mocno kciuki, że łożysko było na tyle wysoko, że pozwolą mi rodzić sn. Liczę nadal na cud.
    Ja się dokładnie umyłam płynem do higieny jak przed każdą wizyta i GBS dodatni, więc spokojnie możesz zrobić, jak uważasz:) bakterii nie wybijesz;)

Izabelle lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mnie we wtorek pobral wymaz ale nie myłam się jakoś inaczej. Hmmm nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo on mi ten patyczek dość głęboko wepchał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:29

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślę, że jak coś siedzi w pipce to głęboko. W instrukcji postępowania przed badaniem napisano, żeby umyć się samą wodą ale tak jakoś fuj :P Umówiłam się 4go września do fryzjera na malowanie i obcięcie włosów, termin mam na 17, mam nadzieję że nie urodze tam na fotelu :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest ze współżyciem przed pobraniem gbsa? Bo nic gin mi nie mówiła, a teraz mam rozkmine czy można czy nie

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A jak jest ze współżyciem przed pobraniem gbsa? Bo nic gin mi nie mówiła, a teraz mam rozkmine czy można czy nie
    Właśnie i ja :D Bo jutro wracam do domu od mamy :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Jeśli chodzi o femaltiker to pije sie pół godziny przed karmieniem 2razy dziennie ,mi położna poleciła rozgazowane piwo karmi i jak podawali Zuzi moje mleko strzykawką bo miałam mało tak po tym miałam nawał że 3dni po odciaganiu zimne okłady robiłam zeby nie przybywało ,a teraz już mała jest na piersi,bez problemu się przestawiła.

Super z tym pokarmem:) Ja teraz jeszcze w ciazy jak wypije piwko takie 0% to od razu mam bluzke mokrą;-) do szpitala to chyba ze zgrzewką calą pojadę, hehe;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja przed samym badamoe, w ogóle sie nie podmywalam, gin kazala od razu wskakiwac na fotel. Ale ona zawsze krzyczy i smieje sie, ze my babeczki przesadzamy, podmywamy sie wycieramy, irygacje najchetniej bysmy zrobily tuz przed, a to wszystko zbedne;)
    Gbsik ujemny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:07

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy moja zawsze tak samo mówi! Jek stały tekst "przesadna higiena jest najgorszym wrogiem kobiet"

Amy333, agaafabka lubią tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gbs pobral na ostatniej wizycie (ogolem sie zastanawiam czy nie za wczesnie) i wynik po 3 dniach w brusie - ujemny.
    Wydaje mi sie ze to czy podmyjesz sie woda czy plynem nie robi roznicy bo wymaz pobierany jest ze srodka. Chyba ze podmywasz sie tuz przed sama wizyta to z wymaz z odbytu moze zaklocic...

Ja nie wspolzyje na dobe przed wizyta albo badaniem. Jakos tak mi lzej ze swiadomoscia ze nie bedzie sladu po przytulankach :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro do domu:-) waga dzis wzrosla. Nawet juz chcieli dzisiaj wypisać, ale jeszcze jakies usg robia. Dzis sa normalne położne, byłam na karmieniu prawie godzine i za dwie mam wrocic znowu. W nocy była jakas potworna zmiana, takie chamskie polozne ze koleżanka z sali sie przez nia poplakala, bo ta jej powiedziala ze kiedyś kobiety miały 10 dzieci i wszystko umiały a my teraz to nic nie umiemy. A to byl jej komentarz do tego, ze miała problemy z przystawieniem dziecka do piersi:-/ nie wiem skad tacy ludzie sie biora i pracuja z dziecmi.juz mam ulgę, bo wiem ze za 24 godziny mnie tu nie bedzie.

veritaserum, ola_g89, frezyjciada, Wesoła89, Cukierniczka, Izabelle, Camilla13, monika_86, Natalia1984, JustynaG, asese lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:44

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ogromne gratulacje !! Nie myśl do przodu tylko ciesz się z tego co masz bo masz obok siebie najwiekszy skarb o który tyle walczyłas :) powodzenia !

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ