X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do pomocy w porodzie to lekarz kazał mi już teraz koniecznie zadbać o regularne wypróżnianie, żeby główka mogła schodzić niżej, jeśli chcę coś wcześniej urodzić. Lekka zmiana diety, albo czopki glicerynowe. Może którejś się przyda. Ja o tym nie myślałam wcześneij.

Asiaf lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova, współczuję położnych, które nie mają podejścia do pacjentów.
    Taaa/ kiedyś wszystko kobiety wiedziały. Tylko jak się porozmawia to się okazuje, że wiele mam/babć wcale nie karmiło tak długo...

Frezyjciada, piękne zdjęcia. Jaki mały brzuszek! Cudownie wyglądasz! No i ta długa kiecka - REWELACJA!

Dziewczyny, słuchając kobiet które rodziły... to naprawdę niewiele było szczęściarami, u których akcja poszła tak szybko, że raz dwa urodziły. Bóli porodowych podobno nie da się pomylić z niczym. Położna to opisywała w ten sposób, że jeśli w trakcie skurczu kontaktujemy ze światem - to jeszcze nie to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 15:02

Asiaf, Natalia1984 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tak samo popylam bez majtasów :D nie wiem jak się potem przestawie na gaciory z wielką podpachą! I spokojnie! Porodu nie przegapisz ;) nie da się ;)

Renjak czopki podziałają na wypróżnianie, ale szyjki niestety nie skrócą, więc zadziałają jako przyspieszacz porodu jak już szyjka będzie króciutka i miękka.

Swoją drogą ostatnio dwujeczke to robie i 3 razy dziennie, ale zjadam kilogramy jabłek :D mniaaaaam

Justyna brzuszek faktycznie mniejszy niż z pierworodnym na tym etapie, ale i ja jestem 10kg lżejsza niż wtedy :P a kiecka kosztowała całe uwaga 6 zł :D kupiona w lumpeksie! Nawet metkę miała :) ma tak cudowny material, chlodny, przewiewny, że na bank będę jeszcze w niej śmigać i jest extra do kp, bo ma dekolt na zakładkę :)

• renjak Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej, chodzi i tylko o pewne ułatwienia:) Im ich więcej tym lepiej.

frezyjciada lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada wielkie WOW, sexi mamuśka z Ciebie :) i ten brzuszek taki malutki, zgrabniutki. Ekstra pamiątkę będziesz miała :)

frezyjciada lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Natalia ja tak samo popylam bez majtasów :D nie wiem jak się potem przestawie na gaciory z wielką podpachą! I spokojnie! Porodu nie przegapisz ;) nie da się ;)

Renjak czopki podziałają na wypróżnianie, ale szyjki niestety nie skrócą, więc zadziałają jako przyspieszacz porodu jak już szyjka będzie króciutka i miękka.

Swoją drogą ostatnio dwujeczke to robie i 3 razy dziennie, ale zjadam kilogramy jabłek :D mniaaaaam

Justyna brzuszek faktycznie mniejszy niż z pierworodnym na tym etapie, ale i ja jestem 10kg lżejsza niż wtedy :P a kiecka kosztowała całe uwaga 6 zł :D kupiona w lumpeksie! Nawet metkę miała :) ma tak cudowny material, chlodny, przewiewny, że na bank będę jeszcze w niej śmigać i jest extra do kp, bo ma dekolt na zakładkę :)
    Odnośnie kupy to mam to samo, robię i dwa razy dziennie bo jem ogromne ilości młodych jabłek i śliwek :D Tyle miesięcy bez okresu a tu nagle majty i gigantyczna podpaska, to dopiero będzie brutalny powrót do rzeczywistości :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada fotki super a Ty taka szczuplozgrabna ze Ach :)
    Ja niestety musze popylac wszedzie w gaciach i wkladce bo wciaz cos leci,ech

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, masz rację, to będzie brutalne. Luz 9 miesięcy i te wielkie podpachy. Nie mogę się z tym oswoić ;)

Frezycjada,zdjęcia super, pięknie wyglądasz :)

Mam dziś lenia,syn też coś się nie może niczym zająć,Mała w brzuchu czasem smyrnie,ale jakoś się dziś nie przykłada.... Jeszcze około dwa tygodnie i przytulę naszą kochaną dziewczynkę. Nie mogę się doczekać :) Dziś 37+0, w zasadzie ciąża donoszona :)

promyczek 39, Natalia1984, frezyjciada, Paulinda, Rucola, Mum2b, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej przed cc. Krew pobrali, ekg zrobili, wywiad dokończyli, jestem gotowa do cc :)

Ciekawa jestem jak wygląda opieka po porodzie tutaj, bo w Polsce z tym to różnie z tendencją na źle. Póki co wszyscy lekarze bardzo mili i sympatyczni, a pracownicy szpitala pomocni od samego wejścia do holu :)

GuBo, agaafabka, Paulinda, Mum2b, veritaserum, kasia1518, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania robicie do cc? Krzepliwość krwi i co jeszcze?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jakie badania robicie do cc? Krzepliwość krwi i co jeszcze?
    Mi pobrali dzisiaj w szpitalu, ale nie powiedzieli na co, tylko, że pobierają 3 ampułki :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy! Dawno nie "usłyszałam" tylu miłych komentarzy! :)
    Zapisałam się do fryzjera na 21 sierpnia-2 tygodnie przed tp, to może to jakoś zwabi mojego lokatora na drugą stronę brzucha?

A tak w ogóle to moje dziecko nadal nie na imienia! o.O

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, może któraś z Was miała podobnie. Odebrałam gbs i wynik ujemny ale jest candida ++, byłam u położnej i stwierdziła że jeśli w środę mam wizytę to się nie pali i zdążę przeleczyc a jak dwa plusy to mala jest. Ja osobiście nie mam żadnych objawów typu pieczEnie,uplawy swędzenie. Poszlybyscie do innego prywatnie czy czekały na wizytę do środy?
    Ewentualnie co mogę zrobić na wlasna rękę?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No właśnie ja mam koleżankę,która rodziła w Niemczech i też nie miała gbsa robionego, druga w Iralndii tak samo... tak ponoć nie robią tego badania, że niby nie ma ono większego i potwierdzonego badaniami wpływu na dziecko
    potwierdzam! w Holandii też nie muszę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze troche mnie przestraszyłyscie z tym odstawieniem magnezu.. biore dosc duze ilosci i pewnie jak zaraz odstawie to się zaczną skurcze łydek :/

któras jeszcze odstawia teraz?

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    kurcze troche mnie przestraszyłyscie z tym odstawieniem magnezu.. biore dosc duze ilosci i pewnie jak zaraz odstawie to się zaczną skurcze łydek :/

Mi położna kazała odstawić na koniec 36 tc, tak więc ja już nie biorę. Może zadzwoń do osoby prowadzącej ciążę i się dopytaj.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Ja tez biore duze ilosci,bo mi łydy w nocy rozrywalo:/ nie wiedzialam,ze sie odstawia przed porodem.

A my jestesmy po badaniu i moja "kruszynka" wazy juz 3160 ;)

Vlinder, Minns, Natalia1984, Mum2b, kasia1518, agaafabka, ola_g89, Izabelle, Camilla13, 100krotka30, susełek, Angel1988, Wesoła89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam magnez jakiś miesiąc temu (zamiana na nospę) i nie mam skurczy. Od 36 tyg czyli od wtorku kazała ginka mi odstawić już wszystko co miałam na szyjkę (nospe, luteine) i zaczęłam normalnie chodzić. Piję też herbatkę z liści malin od tygodnia. Na razie na poród sie nie zapowiada, brzuch wysoko i mnie ciśnie;/.
    Też mam gbs dodatni, ale jakoś sie tym nie zamartwiam tym bardziej że sporo kobiet to ma. Tylko mi smutno że nie moge wykonywać przez to masażu krocza. Nie wiem czy samo nawilżanie olejkiem ma sens?

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    Kurczę, może któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn pozwoli mi zdiagnozować co się właśnie u mnie dzieje? Jestem w 37+1 i dzisiaj od rana mam jaką inną wydzielinę- przezroczysta, ewidentnie śliska, lekko ciągnąca się (coś podobnego do kurzego białka, wodnistej żelatyny) + drobne uczucie mokrości na bieliźnie (jedynie co jakiś czas). Moje pierwsza myśl- sączą mi się wody płodowe- obdzwoniłam wszystkie apteki w mieście, ale nigdzie nie mają pasków lakmusowych, więc nie sprawdzę. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy to czasem czop śluzowy mi nie zaczyna odchodzić powoli (bo to jednak taki przezroczysty śluz, a nie woda), chociaż żadnych większych kawałków nie zaobserwowałam. Żadnych skurczy, dzidzia się rusza normalnie.
    ............

Ja jakoś od dwóch tygodni mam to samo. Czasami wydaje mi się że się ze mnie coś leje więc zaraz lecę do wc sprawdzić bo po tym jak dostałam tego krwawienia przez łożysko to na samą myśl jestem blada jak coś czuję TAM :/ To taki białawy czasem przezroczysty śluz, wychodzi sobie kiedy chce i mnie stresuje że albo krew albo wody mi się sączą :/

Agatek_gagatek lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam hybrydę na stopach, mała rzecz a tak poprawia nastrój. Zaraz będę robiła też swojej mamie bo jęczybuła straszna. Byłam z psem i przyjaciółką nad zalewem. Musiałam zrobić siku w szuwarach, obsikałam całe nogi, sukienkę i rękę bo nie mogłam normalnie kucnąć. Eh człowiek taki nieporadny.

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ