WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze co do pomocy w porodzie to lekarz kazał mi już teraz koniecznie zadbać o regularne wypróżnianie, żeby główka mogła schodzić niżej, jeśli chcę coś wcześniej urodzić. Lekka zmiana diety, albo czopki glicerynowe. Może którejś się przyda. Ja o tym nie myślałam wcześneij.
Asiaf lubi tę wiadomość
-
Krasnalova, współczuję położnych, które nie mają podejścia do pacjentów.
Taaa/ kiedyś wszystko kobiety wiedziały. Tylko jak się porozmawia to się okazuje, że wiele mam/babć wcale nie karmiło tak długo...
Frezyjciada, piękne zdjęcia. Jaki mały brzuszek! Cudownie wyglądasz! No i ta długa kiecka - REWELACJA!
Dziewczyny, słuchając kobiet które rodziły... to naprawdę niewiele było szczęściarami, u których akcja poszła tak szybko, że raz dwa urodziły. Bóli porodowych podobno nie da się pomylić z niczym. Położna to opisywała w ten sposób, że jeśli w trakcie skurczu kontaktujemy ze światem - to jeszcze nie toWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 15:02
Asiaf, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia ja tak samo popylam bez majtasów
nie wiem jak się potem przestawie na gaciory z wielką podpachą! I spokojnie! Porodu nie przegapisz
nie da się
Renjak czopki podziałają na wypróżnianie, ale szyjki niestety nie skrócą, więc zadziałają jako przyspieszacz porodu jak już szyjka będzie króciutka i miękka.
Swoją drogą ostatnio dwujeczke to robie i 3 razy dziennie, ale zjadam kilogramy jabłekmniaaaaam
Justyna brzuszek faktycznie mniejszy niż z pierworodnym na tym etapie, ale i ja jestem 10kg lżejsza niż wtedya kiecka kosztowała całe uwaga 6 zł
kupiona w lumpeksie! Nawet metkę miała
ma tak cudowny material, chlodny, przewiewny, że na bank będę jeszcze w niej śmigać i jest extra do kp, bo ma dekolt na zakładkę
-
frezyjciada wrote:Natalia ja tak samo popylam bez majtasów
nie wiem jak się potem przestawie na gaciory z wielką podpachą! I spokojnie! Porodu nie przegapisz
nie da się
Renjak czopki podziałają na wypróżnianie, ale szyjki niestety nie skrócą, więc zadziałają jako przyspieszacz porodu jak już szyjka będzie króciutka i miękka.
Swoją drogą ostatnio dwujeczke to robie i 3 razy dziennie, ale zjadam kilogramy jabłekmniaaaaam
Justyna brzuszek faktycznie mniejszy niż z pierworodnym na tym etapie, ale i ja jestem 10kg lżejsza niż wtedya kiecka kosztowała całe uwaga 6 zł
kupiona w lumpeksie! Nawet metkę miała
ma tak cudowny material, chlodny, przewiewny, że na bank będę jeszcze w niej śmigać i jest extra do kp, bo ma dekolt na zakładkę
Tyle miesięcy bez okresu a tu nagle majty i gigantyczna podpaska, to dopiero będzie brutalny powrót do rzeczywistości
-
Natalia, masz rację, to będzie brutalne. Luz 9 miesięcy i te wielkie podpachy. Nie mogę się z tym oswoić
Frezycjada,zdjęcia super, pięknie wyglądasz
Mam dziś lenia,syn też coś się nie może niczym zająć,Mała w brzuchu czasem smyrnie,ale jakoś się dziś nie przykłada.... Jeszcze około dwa tygodnie i przytulę naszą kochaną dziewczynkę. Nie mogę się doczekaćDziś 37+0, w zasadzie ciąża donoszona
promyczek 39, Natalia1984, frezyjciada, Paulinda, Rucola, Mum2b, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej przed cc. Krew pobrali, ekg zrobili, wywiad dokończyli, jestem gotowa do cc
Ciekawa jestem jak wygląda opieka po porodzie tutaj, bo w Polsce z tym to różnie z tendencją na źle. Póki co wszyscy lekarze bardzo mili i sympatyczni, a pracownicy szpitala pomocni od samego wejścia do holuGuBo, agaafabka, Paulinda, Mum2b, veritaserum, kasia1518, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za komplementy! Dawno nie "usłyszałam" tylu miłych komentarzy!
Zapisałam się do fryzjera na 21 sierpnia-2 tygodnie przed tp, to może to jakoś zwabi mojego lokatora na drugą stronę brzucha?
A tak w ogóle to moje dziecko nadal nie na imienia! -
Mam pytanie, może któraś z Was miała podobnie. Odebrałam gbs i wynik ujemny ale jest candida ++, byłam u położnej i stwierdziła że jeśli w środę mam wizytę to się nie pali i zdążę przeleczyc a jak dwa plusy to mala jest. Ja osobiście nie mam żadnych objawów typu pieczEnie,uplawy swędzenie. Poszlybyscie do innego prywatnie czy czekały na wizytę do środy?
Ewentualnie co mogę zrobić na wlasna rękę?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:No właśnie ja mam koleżankę,która rodziła w Niemczech i też nie miała gbsa robionego, druga w Iralndii tak samo... tak ponoć nie robią tego badania, że niby nie ma ono większego i potwierdzonego badaniami wpływu na dziecko
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:kurcze troche mnie przestraszyłyscie z tym odstawieniem magnezu.. biore dosc duze ilosci i pewnie jak zaraz odstawie to się zaczną skurcze łydek
któras jeszcze odstawia teraz?
Mi położna kazała odstawić na koniec 36 tc, tak więc ja już nie biorę. Może zadzwoń do osoby prowadzącej ciążę i się dopytaj.
-
agaafabka wrote:kurcze troche mnie przestraszyłyscie z tym odstawieniem magnezu.. biore dosc duze ilosci i pewnie jak zaraz odstawie to się zaczną skurcze łydek
któras jeszcze odstawia teraz?
A my jestesmy po badaniu i moja "kruszynka" wazy juz 3160Vlinder, Minns, Natalia1984, Mum2b, kasia1518, agaafabka, ola_g89, Izabelle, Camilla13, 100krotka30, susełek, Angel1988, Wesoła89, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Ja odstawilam magnez jakiś miesiąc temu (zamiana na nospę) i nie mam skurczy. Od 36 tyg czyli od wtorku kazała ginka mi odstawić już wszystko co miałam na szyjkę (nospe, luteine) i zaczęłam normalnie chodzić. Piję też herbatkę z liści malin od tygodnia. Na razie na poród sie nie zapowiada, brzuch wysoko i mnie ciśnie;/.
Też mam gbs dodatni, ale jakoś sie tym nie zamartwiam tym bardziej że sporo kobiet to ma. Tylko mi smutno że nie moge wykonywać przez to masażu krocza. Nie wiem czy samo nawilżanie olejkiem ma sens?wrzesień 2018 - synek -
Agatek_gagatek wrote:Kurczę, może któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn pozwoli mi zdiagnozować co się właśnie u mnie dzieje? Jestem w 37+1 i dzisiaj od rana mam jaką inną wydzielinę- przezroczysta, ewidentnie śliska, lekko ciągnąca się (coś podobnego do kurzego białka, wodnistej żelatyny) + drobne uczucie mokrości na bieliźnie (jedynie co jakiś czas). Moje pierwsza myśl- sączą mi się wody płodowe- obdzwoniłam wszystkie apteki w mieście, ale nigdzie nie mają pasków lakmusowych, więc nie sprawdzę. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy to czasem czop śluzowy mi nie zaczyna odchodzić powoli (bo to jednak taki przezroczysty śluz, a nie woda), chociaż żadnych większych kawałków nie zaobserwowałam. Żadnych skurczy, dzidzia się rusza normalnie.
............
Ja jakoś od dwóch tygodni mam to samo. Czasami wydaje mi się że się ze mnie coś leje więc zaraz lecę do wc sprawdzić bo po tym jak dostałam tego krwawienia przez łożysko to na samą myśl jestem blada jak coś czuję TAMTo taki białawy czasem przezroczysty śluz, wychodzi sobie kiedy chce i mnie stresuje że albo krew albo wody mi się sączą
Agatek_gagatek lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zrobiłam hybrydę na stopach, mała rzecz a tak poprawia nastrój. Zaraz będę robiła też swojej mamie bo jęczybuła straszna. Byłam z psem i przyjaciółką nad zalewem. Musiałam zrobić siku w szuwarach, obsikałam całe nogi, sukienkę i rękę bo nie mogłam normalnie kucnąć. Eh człowiek taki nieporadny.