WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny masujace krocze - jak na to reagujecie? Ja nie wiem czy ja cos zle robie czy co ale po 30 sekundach czuje juz jakby hmmm pieczenie? I ogolem jest to niezbyt mile... na pewno slaba gra wstepna z tego :p
Krasnalowa - wszedzie sa Ludzie i ludzie. Jednymi sie otaczaj a drugimi zycz wszystkiego najlepszego, moze tez kiedys beda bardziej zyczliwi i usmiechniecinajwazniejsze, ze z coreczka coraz lepiej i niedlugo bedziecie w domu
Ahhh niedlugo pewnie bedzie masowe rozpakowywanie! Zazdroszcze Wam :p ja mam termin na 30.09 wiec jeszcze ponad miesiac...
-
frezyjciada wrote:Niestety albo i stety to jest tak: kiedy sobie dziecko zażyczy żeby wyjść, to wyjdzie! I nic go nie powstrzyma
Mój gin mówi to samo!
Kas_ia wrote:Ahhh niedlugo pewnie bedzie masowe rozpakowywanie! Zazdroszcze Wam :p ja mam termin na 30.09 wiec jeszcze ponad miesiac... -
Ciemnowlosa wrote:Czy Wam tez im dalej w ciaze tym bardziej leci morfologia?
jutro albo w poniedziałek robię badania i mam nadzieje, ze chociaż trochę pójdzie do góry...
A robicie coś oprócz łykania żelaza żeby poprawić wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 22:51
-
Kas_ia wrote:Dziewczyny masujace krocze - jak na to reagujecie? Ja nie wiem czy ja cos zle robie czy co ale po 30 sekundach czuje juz jakby hmmm pieczenie? I ogolem jest to niezbyt mile... na pewno slaba gra wstepna z tego :p
Krasnalowa - wszedzie sa Ludzie i ludzie. Jednymi sie otaczaj a drugimi zycz wszystkiego najlepszego, moze tez kiedys beda bardziej zyczliwi i usmiechniecinajwazniejsze, ze z coreczka coraz lepiej i niedlugo bedziecie w domu
Ahhh niedlugo pewnie bedzie masowe rozpakowywanie! Zazdroszcze Wam :p ja mam termin na 30.09 wiec jeszcze ponad miesiac...
Leon
-
Spijcie poki mozecie
to dopiero 4 noc a ja jestem wykonczona. Chodze karmic o 21,24,3 i 6. Zanim odciagne lakatatorem i nakramie to zostaje mi przerwa dwugodzinna, a ze mi zasniecie zajmuje dużo czasu to tak naprawde spie moze godzine miedzy kamieniami. Wiec w nocy mam moze 3 godziny snu.
-
Oj chciałabym spać, ale obudziłam się po 4 i usnąć nie mogę;(. Do tego teraz mam jakiś ból okresowy i sucho w nosie, musze kupić czujnik wilgoci, zeby wiedzieć kiedy włączać nawilżacz.
Ogólnie to budzę się średnio co 2 godziny. No i przy zmianach pozycji ciąży mi ten brzuch.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyPaplak wrote:Spijcie poki mozecie
to dopiero 4 noc a ja jestem wykonczona. Chodze karmic o 21,24,3 i 6. Zanim odciagne lakatatorem i nakramie to zostaje mi przerwa dwugodzinna, a ze mi zasniecie zajmuje dużo czasu to tak naprawde spie moze godzine miedzy kamieniami. Wiec w nocy mam moze 3 godziny snu.
-
Paplak wrote:Spijcie poki mozecie
Jak ma na imię? -
Mi morfologia zaczęła lecieć od połowy ciąży. Walczyłam dietą,ale nue starczyła na długo.
Odkryłam żelazo z Solgara,które absolutnie nie wpływa na układ pokarmowy i jakoś się poprawiło.
Teraz na koniec jeszcze leukocyty w moczu się przyplątały. Dziś wizyta,ciekawe jak Mała przybrałaCamilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Mi morfologia zaczęła lecieć od połowy ciąży. Walczyłam dietą,ale nue starczyła na długo.
Odkryłam żelazo z Solgara,które absolutnie nie wpływa na układ pokarmowy i jakoś się poprawiło.
Teraz na koniec jeszcze leukocyty w moczu się przyplątały. Dziś wizyta,ciekawe jak Mała przybrała
Chyba sporo z Nas ma dziś wizyty kontrolne -
Izabelle wrote:W domku będzie lepiej. Odciaganie tak wykańcza,robiłam to 3 miesiące,także oby Mała nauczyła się ssać,a będzie lepiej
Jak ma na imię?Asiaf, frezyjciada, kasia1518, 100krotka30, 86Monia, Camilla13, Natalia1984, aLunia, Paulinda, Izabelle, renjak, jatoszka, Rucola, promyczek 39, veritaserum, ola_g89, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Szkoda, że mi lekarz nie przepisał nic podobnego, dlatego odstawiłam bo zaparcia w końcu by mnie wykończyły.
Chyba sporo z Nas ma dziś wizyty kontrolne
Ja miałam zaparcia i czarna kupę po Prenatal duo. Teraz zaczęłam witaminy brać co 2-3 dzień i uregulowało mi się.Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaplak wrote:Spijcie poki mozecie
Potwierdzam, mam dokładnie to samo! Tyle, że po powrocie do domu, kiedy mała jest cały czas ze mną to w tych dwóch godzinach "przerwy" jeszcze kwili i płacze więc z dwóch godzin zostaje czasami 10 min -
Minns wrote:No właśnie prowadzący liczy wg OM. I też byłam troszkę w szoku, że udało mi się zajść w ciążę, bo z pewnych względów nie chcieliśmy w grudniu zajść, współżyliśmy rzadko i teoretycznie w dni niepłodne, no, ale widocznie tak miało być (co nas bardzo cieszy
). A do tego miesiączki miałam w miarę regularne, bez większych odchyleń.
Zresztą myślę, że sprzęt u mojego gina też nie jest najlepszy, dlatego po ciąży poszukam na pewno innego ginekologa. Fakt, różnica jest dość spora, zobaczymy jakto wyjdzie.
Strasznie mnie to frustruje, bo kompletnie nie wiem kiedy spodziewać się porodu. Owulację miałam mniej więcej w połowie cyklu, robiłam testy owu. Sprzęt na usg I,II,III trymestru jest najwyższej jakości. Nie wiem skąd ta różnica, w sensie nasz Maluszek jest bardzo duży już, ma długie kończyny a w 35 tyg licząc od om ważył 3200g., gin twierdzi, że urodzę wcześniej. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 07:47
-
Dziewczyny, liczy sie tylko termin z usg I trymestru! Poczytajcie sobie u mamy ginekolog. Wszelkie pozniejsze zmiany w terminie porodu nie powinny miec miejsca i lekarz nie wie chyba co robi. Jesli dziecko wyprzedza termin to po prostu jest wieksze, a jesli sie opóźnia to jest mniejsze. I dlatego rodza sie dzieci o wadze 2800 i 4500 a nie wszytskie o wadze 3500. Bardzo wazne jest pilnowanie tego terminu zeby wylapac wlasnie gdy ten wzrost jest nieprawidłowy- za wolny i hipotrofia, za szybki i makrosomia.
JustynaG, Amy333, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Paplak wrote:Dziewczyny, liczy sie tylko termin z usg I trymestru! Poczytajcie sobie u mamy ginekolog. Wszelkie pozniejsze zmiany w terminie porodu nie powinny miec miejsca i lekarz nie wie chyba co robi. Jesli dziecko wyprzedza termin to po prostu jest wieksze, a jesli sie opóźnia to jest mniejsze. I dlatego rodza sie dzieci o wadze 2800 i 4500 a nie wszytskie o wadze 3500. Bardzo wazne jest pilnowanie tego terminu zeby wylapac wlasnie gdy ten wzrost jest nieprawidłowy- za wolny i hipotrofia, za szybki i makrosomia.
-
monika_86 wrote:Na usg I trymestru wyszedl tydzień przed om. W karcie ciąży mam obie daty wpisane.