X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby moja gin patrzyła na termin om to już bym była po terminie:D
    Niestety albo i stety to jest tak: kiedy sobie dziecko zażyczy żeby wyjść, to wyjdzie! I nic go nie powstrzyma :D

Rucola lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masujace krocze - jak na to reagujecie? Ja nie wiem czy ja cos zle robie czy co ale po 30 sekundach czuje juz jakby hmmm pieczenie? I ogolem jest to niezbyt mile... na pewno slaba gra wstepna z tego :p

Krasnalowa - wszedzie sa Ludzie i ludzie. Jednymi sie otaczaj a drugimi zycz wszystkiego najlepszego, moze tez kiedys beda bardziej zyczliwi i usmiechnieci :) najwazniejsze, ze z coreczka coraz lepiej i niedlugo bedziecie w domu <3

Ahhh niedlugo pewnie bedzie masowe rozpakowywanie! Zazdroszcze Wam :p ja mam termin na 30.09 wiec jeszcze ponad miesiac...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Niestety albo i stety to jest tak: kiedy sobie dziecko zażyczy żeby wyjść, to wyjdzie! I nic go nie powstrzyma :D

Mój gin mówi to samo! :)
    Kas_ia wrote:
    Ahhh niedlugo pewnie bedzie masowe rozpakowywanie! Zazdroszcze Wam :p ja mam termin na 30.09 wiec jeszcze ponad miesiac...
    Mamy 16 sierpnia i zaledwie 4 rozpakowane dziewczyny!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czy Wam tez im dalej w ciaze tym bardziej leci morfologia?
    Dokładnie. Do pewnego momentu miałam lepsze wyników krwi niż przed ciąża. Wszystko idealnie w normie. Ale jak ostatnio lecieć hemoglobina to leci cały czas mimo łykania żelaza. :( jutro albo w poniedziałek robię badania i mam nadzieje, ze chociaż trochę pójdzie do góry...

A robicie coś oprócz łykania żelaza żeby poprawić wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 22:51

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny masujace krocze - jak na to reagujecie? Ja nie wiem czy ja cos zle robie czy co ale po 30 sekundach czuje juz jakby hmmm pieczenie? I ogolem jest to niezbyt mile... na pewno slaba gra wstepna z tego :p

Krasnalowa - wszedzie sa Ludzie i ludzie. Jednymi sie otaczaj a drugimi zycz wszystkiego najlepszego, moze tez kiedys beda bardziej zyczliwi i usmiechnieci :) najwazniejsze, ze z coreczka coraz lepiej i niedlugo bedziecie w domu <3

Co do masażu krocza to tak - niemiłe i absolutnie mało zabawne... Mi się dodatkowo niedobrze od tego robi :/

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spijcie poki mozecie :-) to dopiero 4 noc a ja jestem wykonczona. Chodze karmic o 21,24,3 i 6. Zanim odciagne lakatatorem i nakramie to zostaje mi przerwa dwugodzinna, a ze mi zasniecie zajmuje dużo czasu to tak naprawde spie moze godzine miedzy kamieniami. Wiec w nocy mam moze 3 godziny snu.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym spać, ale obudziłam się po 4 i usnąć nie mogę;(. Do tego teraz mam jakiś ból okresowy i sucho w nosie, musze kupić czujnik wilgoci, zeby wiedzieć kiedy włączać nawilżacz.
    Ogólnie to budzę się średnio co 2 godziny. No i przy zmianach pozycji ciąży mi ten brzuch.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Spijcie poki mozecie :-) to dopiero 4 noc a ja jestem wykonczona. Chodze karmic o 21,24,3 i 6. Zanim odciagne lakatatorem i nakramie to zostaje mi przerwa dwugodzinna, a ze mi zasniecie zajmuje dużo czasu to tak naprawde spie moze godzine miedzy kamieniami. Wiec w nocy mam moze 3 godziny snu.
    Hehe to u mnie nic się nie zmieni, nie śpię od prawie 5 tygodni. Mam ten sam problem, żeby zasnąć musze mieć idealne warunki. Chociaz to pewnie się zmieni i będę zasypiac też na stojąco :P

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    W domku będzie lepiej. Odciaganie tak wykańcza,robiłam to 3 miesiące,także oby Mała nauczyła się ssać,a będzie lepiej :(
    Jak ma na imię?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi morfologia zaczęła lecieć od połowy ciąży. Walczyłam dietą,ale nue starczyła na długo.
    Odkryłam żelazo z Solgara,które absolutnie nie wpływa na układ pokarmowy i jakoś się poprawiło.
    Teraz na koniec jeszcze leukocyty w moczu się przyplątały. Dziś wizyta,ciekawe jak Mała przybrała :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś całą noc walczę z twardniejacym brzuchem, a za 2 godziny mam pierwsze ktg, jestem ciekawa co pokaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mi morfologia zaczęła lecieć od połowy ciąży. Walczyłam dietą,ale nue starczyła na długo.
    Odkryłam żelazo z Solgara,które absolutnie nie wpływa na układ pokarmowy i jakoś się poprawiło.
    Teraz na koniec jeszcze leukocyty w moczu się przyplątały. Dziś wizyta,ciekawe jak Mała przybrała :)
    Szkoda, że mi lekarz nie przepisał nic podobnego, dlatego odstawiłam bo zaparcia w końcu by mnie wykończyły.
    Chyba sporo z Nas ma dziś wizyty kontrolne ;)

• Paplak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    W domku będzie lepiej. Odciaganie tak wykańcza,robiłam to 3 miesiące,także oby Mała nauczyła się ssać,a będzie lepiej :(
    Jak ma na imię?
    Anielka- zesłana od aniołów :-)

Asiaf, frezyjciada, kasia1518, 100krotka30, 86Monia, Camilla13, Natalia1984, aLunia, Paulinda, Izabelle, renjak, jatoszka, Rucola, promyczek 39, veritaserum, ola_g89, Wesoła89 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Szkoda, że mi lekarz nie przepisał nic podobnego, dlatego odstawiłam bo zaparcia w końcu by mnie wykończyły.
    Chyba sporo z Nas ma dziś wizyty kontrolne ;)

Ja miałam zaparcia i czarna kupę po Prenatal duo. Teraz zaczęłam witaminy brać co 2-3 dzień i uregulowało mi się.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:

Potwierdzam, mam dokładnie to samo! Tyle, że po powrocie do domu, kiedy mała jest cały czas ze mną to w tych dwóch godzinach "przerwy" jeszcze kwili i płacze więc z dwóch godzin zostaje czasami 10 min :P

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie coś dziwnego się dzieje w nocy. Nie bardzo pamiętam, ale przez sen czuję mocny ból mięśni brzucha (?), ciągnie, piecze, ciąży bardzo, twardy jest. Wstaję rano i jest ok. Ja dziś mam USG.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    No właśnie prowadzący liczy wg OM. I też byłam troszkę w szoku, że udało mi się zajść w ciążę, bo z pewnych względów nie chcieliśmy w grudniu zajść, współżyliśmy rzadko i teoretycznie w dni niepłodne, no, ale widocznie tak miało być (co nas bardzo cieszy :)). A do tego miesiączki miałam w miarę regularne, bez większych odchyleń.
    Zresztą myślę, że sprzęt u mojego gina też nie jest najlepszy, dlatego po ciąży poszukam na pewno innego ginekologa. Fakt, różnica jest dość spora, zobaczymy jakto wyjdzie.
    Ja mam jeszcze większy rozrzut w datach z om 11'09, a z usg 27'08.
    Strasznie mnie to frustruje, bo kompletnie nie wiem kiedy spodziewać się porodu. Owulację miałam mniej więcej w połowie cyklu, robiłam testy owu. Sprzęt na usg I,II,III trymestru jest najwyższej jakości. Nie wiem skąd ta różnica, w sensie nasz Maluszek jest bardzo duży już, ma długie kończyny a w 35 tyg licząc od om ważył 3200g., gin twierdzi, że urodzę wcześniej. Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 07:47

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, liczy sie tylko termin z usg I trymestru! Poczytajcie sobie u mamy ginekolog. Wszelkie pozniejsze zmiany w terminie porodu nie powinny miec miejsca i lekarz nie wie chyba co robi. Jesli dziecko wyprzedza termin to po prostu jest wieksze, a jesli sie opóźnia to jest mniejsze. I dlatego rodza sie dzieci o wadze 2800 i 4500 a nie wszytskie o wadze 3500. Bardzo wazne jest pilnowanie tego terminu zeby wylapac wlasnie gdy ten wzrost jest nieprawidłowy- za wolny i hipotrofia, za szybki i makrosomia.

JustynaG, Amy333, Camilla13 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Dziewczyny, liczy sie tylko termin z usg I trymestru! Poczytajcie sobie u mamy ginekolog. Wszelkie pozniejsze zmiany w terminie porodu nie powinny miec miejsca i lekarz nie wie chyba co robi. Jesli dziecko wyprzedza termin to po prostu jest wieksze, a jesli sie opóźnia to jest mniejsze. I dlatego rodza sie dzieci o wadze 2800 i 4500 a nie wszytskie o wadze 3500. Bardzo wazne jest pilnowanie tego terminu zeby wylapac wlasnie gdy ten wzrost jest nieprawidłowy- za wolny i hipotrofia, za szybki i makrosomia.
    Na usg I trymestru wyszedl tydzień przed om. W karcie ciąży mam obie daty wpisane.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Na usg I trymestru wyszedl tydzień przed om. W karcie ciąży mam obie daty wpisane.
    No to powinien Ci sie liczyc ten tydzien przed OM. Mi gin mowil, ze jesli jest wieksza roznica niz 5dni na usg prenatalnym to sie zmienia i taki juz powinien byc do konca ciazy.

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ