WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie. Moja mała 3100g przepływy dobre wody dobre. Szyjka pozamykana. Raczej na poród się nie zanosi. Za tydzień mam przyjść na ktg.
monika_86, Paulinda, Izabelle, Minns, JustynaG, susełek, Angel1988, Amy333, Rucola, promyczek 39, ola_g89, Av, Camilla13, Mum2b, aLunia, asese, kasia1518, Asiaf, Wesoła89, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Szkoda, że mi lekarz nie przepisał nic podobnego, dlatego odstawiłam bo zaparcia w końcu by mnie wykończyły.
Chyba sporo z Nas ma dziś wizyty kontrolneTo z Solgara nazywa się Gentle Iron. Wszystko po nim normalne pracuje i starcza chyba na 3 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 08:41
-
Olag , żelazo lepiej przyswaja się z witaminą C. Niektóre dziewczyny po prostu popijają jakimś sokiem pomarańczowym albo wodą z cytryną. A niektóre po prostu łykają od razu dodatkową tabletkę z witaminą C.
Paplak , zgadzam się z Tobą co do usg prenatalnego! U mnie różnica pomiędzy terminem OM a usg prenatalnym wyszła 5 dni. No i to powoduje, że niby powinni patrzeć na termin USG ale i tak mam wrażenie, że patrzą na OM bo w karcie ciąży np. dziś będę mieć wpisany 38tc mimo tego, że skończone jest 37tc.
-
Natalia1984 wrote:I u mnie coś dziwnego się dzieje w nocy. Nie bardzo pamiętam, ale przez sen czuję mocny ból mięśni brzucha (?), ciągnie, piecze, ciąży bardzo, twardy jest. Wstaję rano i jest ok. Ja dziś mam USG.
Zapytam na kolejnej wizycie o ta różnicę z tp. U mnie to w ogóle inna ginka mnie prowadzi a inna robi usg...wrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:Mnie piecze pod biustem, a dzisiaj nad ranem zaczęło jakby palić u dołu, takie prądy czy coś... w nocy to w ogóle nie wiem co się dzieje, czasem ciągnie, boli, a czasem zapominam ze mam w ogole brzuch ;P.
Zapytam na kolejnej wizycie o ta różnicę z tp. U mnie to w ogóle inna ginka mnie prowadzi a inna robi usg...
o rety, mnie tez tak pieczae biustem i juz sama nie wiem czy bardziej skóra, czy wnętrznosci. Do tego bola mnie zebera i ciagnei w pachwinach. Od kilku dnia naprawde czuje, ze jestem w zaawansowanej ciazy;-) No ale moj maluszek ma prawie 3200, wiec ten tegoRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:A ja dziś zauważyłam pierwsze 3 rozstępy. Poniżej lini pępka. No nic.
Z drugiej strony mam aż 15,5 kg na plusie makabra dzisiaj u lekarza się ważyłam myślałam że już koniec z tym tyciem ale widzę że nie...
U mnie 11kg na plusie, ginka mowila, ze juz wiecej jak 2kg nie powinno wskoczyc, ale nie zna moich mozliwosci;-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPierwsze ktg za mną, skurcze na poziomie 50-60%, synek szalał przez całe badanie. Na usg wymiary praktycznie się wyrównały. W ciągu 2 tygodni przybrał na wadze ponad 700g, waży 3200. Szyjka 1,2 cm i otwarta na 1cm. Maluszek główka w kanale rodnym. Co kilka dni mam się zgłaszać do kliniki na ktg bo się łobuziak okrecil pepowina, mam nadzieję że obejdzie się bez cc.
Natalia1984 Bóle brzucha, krzyża, pieczenie w podbrzuszu i pachwinach to normalna sprawa i jeden z ostatnich etapów przygotowania do porodu. Dziś lekarz uspokoił mnie w tej kwestiiola_g89, Izabelle, Paulinda, Minns, JustynaG, Av, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Amy właśnie o to chodzi u mnie że nie jem wcale jak prosię a i tak tyje
już nic nie zrobię głodzic się nie będę. Później będę miała co robić...
veritaserum, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Ja byłam dzisiaj w szkole rodzenia i położna nam powiedziała własnie, że ma być ładna pogoda i żeby od razu już z dzidzią wychodzić na spacery.
Ja przytyłam 11,5 kg (z 62 do 73,5). Może jakieś 2 kg jeszcze wpadnie. Ale myślę, że jest oki przy moim wzroście 176 cm. Tylko ten cellulit, ale to jak się wróci do ćwiczeń do powinno zniknąć.
wrzesień 2018 - synek -
veritaserum wrote:A ja dziś zauważyłam pierwsze 3 rozstępy. Poniżej lini pępka. No nic.
Z drugiej strony mam aż 15,5 kg na plusie makabra dzisiaj u lekarza się ważyłam myślałam że już koniec z tym tyciem ale widzę że nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 13:18
-
asese wrote:Twoją Córcia troszkę większa od mojej, ale ogólnie wagę mamy taką sama;) Ja wczoraj aż nie mogłam uwierzyć, gdy zobaczyłam pomiar na wadze. W 3tygodnie przytyłam 3,5kg:/ A tak się cieszyłam w I i II trymestrze, że nie tyje mocno. Okrutna prawda- mało się ruszam, dużo jem, również w nocy, gdy nie mogę spać. Muszę przystopować, bo będzie xle...
Nie ukrywam żebym miała jakąś specjalną dietę ale też nie obżeram się słodyczami itd. Trochę w tym będzie wody bo puchnę no ale... tak czy siak wyglądam i czuję się jak wielorybica w ciąży
Laski 10-12kg do przodu to tylko skakać z radości -
nick nieaktualnyasese wrote:Twoją Córcia troszkę większa od mojej, ale ogólnie wagę mamy taką sama;) Ja wczoraj aż nie mogłam uwierzyć, gdy zobaczyłam pomiar na wadze. W 3tygodnie przytyłam 3,5kg:/ A tak się cieszyłam w I i II trymestrze, że nie tyje mocno. Okrutna prawda- mało się ruszam, dużo jem, również w nocy, gdy nie mogę spać. Muszę przystopować, bo będzie xle...
ja też nie mogłam dziś uwierzyć bo myślałam że już waga stanęła a tu zonk. Mam duży apetyt ale nie obzeralam się ani po nocach , słodycze jem w granicach rozsądku. Jedyne co to fakt mam ochotę na chleb ciemny na zakwasie ale chleb a to tuczy. No i oprócz spacerów nie ruszam się w ogóle...
-
nick nieaktualnyJa też po wizycie. Dzieć 2450, szyjka twarda, długa dalej na 3cm. Nic a nic porodu nie zapowiada
Mam się zgłosić za tydzień na ktg, na wizytę za dwa tygodnie, a zwolnienie już do 14.09... liczę, że jednak do tego czasu to urodzę!
28.09 mam kwalifikacje do domu narodzin i zamierzam poprosić o masaż szyjki żeby coś się ruszyło...Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Zalamka... nie wychodzimy bo dostała zoltaczki i bedzie naswietlana. Najwczesniej w niedziele, poniedzialek. Placze juz pol dnia. Okropne, bedzie sama w tym inkubatorze pod lampami:( byłam już tak nastawiona na dom. Mamumy tez powtorzyc usg glowy za jakis czas bo jakies zmiany niby typowe dla wcześniaków ktore sie cofaja. Jest mi tak smutno.