X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Moja mała 3100g przepływy dobre wody dobre. Szyjka pozamykana. Raczej na poród się nie zanosi. Za tydzień mam przyjść na ktg.

monika_86, Paulinda, Izabelle, Minns, JustynaG, susełek, Angel1988, Amy333, Rucola, promyczek 39, ola_g89, Av, Camilla13, Mum2b, aLunia, asese, kasia1518, Asiaf, Wesoła89, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Szkoda, że mi lekarz nie przepisał nic podobnego, dlatego odstawiłam bo zaparcia w końcu by mnie wykończyły.
    Chyba sporo z Nas ma dziś wizyty kontrolne ;)
    Lekarz przepisuje tylko te apteczne niestety :( To z Solgara nazywa się Gentle Iron. Wszystko po nim normalne pracuje i starcza chyba na 3 miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 08:41

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olag , żelazo lepiej przyswaja się z witaminą C. Niektóre dziewczyny po prostu popijają jakimś sokiem pomarańczowym albo wodą z cytryną. A niektóre po prostu łykają od razu dodatkową tabletkę z witaminą C.

Paplak , zgadzam się z Tobą co do usg prenatalnego! U mnie różnica pomiędzy terminem OM a usg prenatalnym wyszła 5 dni. No i to powoduje, że niby powinni patrzeć na termin USG ale i tak mam wrażenie, że patrzą na OM bo w karcie ciąży np. dziś będę mieć wpisany 38tc mimo tego, że skończone jest 37tc.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    I u mnie coś dziwnego się dzieje w nocy. Nie bardzo pamiętam, ale przez sen czuję mocny ból mięśni brzucha (?), ciągnie, piecze, ciąży bardzo, twardy jest. Wstaję rano i jest ok. Ja dziś mam USG.
    Mnie piecze pod biustem, a dzisiaj nad ranem zaczęło jakby palić u dołu, takie prądy czy coś... w nocy to w ogóle nie wiem co się dzieje, czasem ciągnie, boli, a czasem zapominam ze mam w ogole brzuch ;P.
    Zapytam na kolejnej wizycie o ta różnicę z tp. U mnie to w ogóle inna ginka mnie prowadzi a inna robi usg...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Mnie piecze pod biustem, a dzisiaj nad ranem zaczęło jakby palić u dołu, takie prądy czy coś... w nocy to w ogóle nie wiem co się dzieje, czasem ciągnie, boli, a czasem zapominam ze mam w ogole brzuch ;P.
    Zapytam na kolejnej wizycie o ta różnicę z tp. U mnie to w ogóle inna ginka mnie prowadzi a inna robi usg...

o rety, mnie tez tak pieczae biustem i juz sama nie wiem czy bardziej skóra, czy wnętrznosci. Do tego bola mnie zebera i ciagnei w pachwinach. Od kilku dnia naprawde czuje, ze jestem w zaawansowanej ciazy;-) No ale moj maluszek ma prawie 3200, wiec ten tego ;-)

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zauważyłam pierwsze 3 rozstępy. Poniżej lini pępka. No nic.
    Z drugiej strony mam aż 15,5 kg na plusie makabra dzisiaj u lekarza się ważyłam myślałam że już koniec z tym tyciem ale widzę że nie...

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Z drugiej strony mam aż 15,5 kg na plusie makabra dzisiaj u lekarza się ważyłam myślałam że już koniec z tym tyciem ale widzę że nie...

U mnie 11kg na plusie, ginka mowila, ze juz wiecej jak 2kg nie powinno wskoczyc, ale nie zna moich mozliwosci;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy właśnie o to chodzi u mnie że nie jem wcale jak prosię a i tak tyje :( już nic nie zrobię głodzic się nie będę. Później będę miała co robić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Lekarz przepisuje tylko te apteczne niestety :( To z Solgara nazywa się Gentle Iron. Wszystko po nim normalne pracuje i starcza chyba na 3 miesiące
    Zapisalam sobie nazwę na przyszłość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ktg za mną, skurcze na poziomie 50-60%, synek szalał przez całe badanie. Na usg wymiary praktycznie się wyrównały. W ciągu 2 tygodni przybrał na wadze ponad 700g, waży 3200. Szyjka 1,2 cm i otwarta na 1cm. Maluszek główka w kanale rodnym. Co kilka dni mam się zgłaszać do kliniki na ktg bo się łobuziak okrecil pepowina, mam nadzieję że obejdzie się bez cc.

Natalia1984 Bóle brzucha, krzyża, pieczenie w podbrzuszu i pachwinach to normalna sprawa i jeden z ostatnich etapów przygotowania do porodu. Dziś lekarz uspokoił mnie w tej kwestii :)

ola_g89, Izabelle, Paulinda, Minns, JustynaG, Av, Vlinder lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej wagi, mam 12kg na plusie. W ciągu ostatnich 2 tygodni przybralam mniej niż 0,5 kg. Lekarz mowi, że to już koniec tycia, waga zwiększy się może o 1-2 kg.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Amy właśnie o to chodzi u mnie że nie jem wcale jak prosię a i tak tyje :( już nic nie zrobię głodzic się nie będę. Później będę miała co robić...
    Oczywiscie, nie mozemy sie glodzic. Za to po porodzie wózki w ruch i bedziemy spacerowac. Dzidziule sie nam w fajnym czasie urodza, do zimy to jeszcze maraton wózkowy mozna zaliczyc;-)

veritaserum, Camilla13 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiadają piękną,ciepłą pogodę do października. Oby się sprawdziło,będzie można szybko wyjść na spacer lub przesiadywać na ogródkach, na świeżym powietrzu :)

Asiaf, Amy333, Camilla13, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już liczę na to, że odbije sobie upały przesiadywane w domu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj w szkole rodzenia i położna nam powiedziała własnie, że ma być ładna pogoda i żeby od razu już z dzidzią wychodzić na spacery.
    Ja przytyłam 11,5 kg (z 62 do 73,5). Może jakieś 2 kg jeszcze wpadnie :P. Ale myślę, że jest oki przy moim wzroście 176 cm. Tylko ten cellulit, ale to jak się wróci do ćwiczeń do powinno zniknąć.

wrzesień 2018 - synek <3
  • asese Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Twoją Córcia troszkę większa od mojej, ale ogólnie wagę mamy taką sama;) Ja wczoraj aż nie mogłam uwierzyć, gdy zobaczyłam pomiar na wadze. W 3tygodnie przytyłam 3,5kg:/ A tak się cieszyłam w I i II trymestrze, że nie tyje mocno. Okrutna prawda- mało się ruszam, dużo jem, również w nocy, gdy nie mogę spać. Muszę przystopować, bo będzie xle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 13:18

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Twoją Córcia troszkę większa od mojej, ale ogólnie wagę mamy taką sama;) Ja wczoraj aż nie mogłam uwierzyć, gdy zobaczyłam pomiar na wadze. W 3tygodnie przytyłam 3,5kg:/ A tak się cieszyłam w I i II trymestrze, że nie tyje mocno. Okrutna prawda- mało się ruszam, dużo jem, również w nocy, gdy nie mogę spać. Muszę przystopować, bo będzie xle...
    Ooooj Dzieczyny a co ja mam powedzieć jak mam 20kg do przodu? :( Nie ukrywam żebym miała jakąś specjalną dietę ale też nie obżeram się słodyczami itd. Trochę w tym będzie wody bo puchnę no ale... tak czy siak wyglądam i czuję się jak wielorybica w ciąży :/
    Laski 10-12kg do przodu to tylko skakać z radości :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Te 100 gram to żadna różnica :) ja też nie mogłam dziś uwierzyć bo myślałam że już waga stanęła a tu zonk. Mam duży apetyt ale nie obzeralam się ani po nocach , słodycze jem w granicach rozsądku. Jedyne co to fakt mam ochotę na chleb ciemny na zakwasie ale chleb a to tuczy. No i oprócz spacerów nie ruszam się w ogóle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Dzieć 2450, szyjka twarda, długa dalej na 3cm. Nic a nic porodu nie zapowiada :(
    Mam się zgłosić za tydzień na ktg, na wizytę za dwa tygodnie, a zwolnienie już do 14.09... liczę, że jednak do tego czasu to urodzę!
    28.09 mam kwalifikacje do domu narodzin i zamierzam poprosić o masaż szyjki żeby coś się ruszyło...

Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamka... nie wychodzimy bo dostała zoltaczki i bedzie naswietlana. Najwczesniej w niedziele, poniedzialek. Placze juz pol dnia. Okropne, bedzie sama w tym inkubatorze pod lampami:( byłam już tak nastawiona na dom. Mamumy tez powtorzyc usg glowy za jakis czas bo jakies zmiany niby typowe dla wcześniaków ktore sie cofaja. Jest mi tak smutno.

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ