X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe.
    Oczywiście, że chodzi o liście malin :D Byłam właśnie na badaniach krwi, później kupiłam liście malin w zielarskim i wiesiołek. Jutro powinnam mieć wynik GBS, więc okaże się czy mogę masować olejkiem krocze. Boję się strasznie cc, ale wczoraj oglądałam (głupia ja) zdjęcia z porodów. Nie chciałam tego widzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 10:12

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Frezyjciada gratuluje! Uparta z Ciebie kobieta :) duzo zdrowka i zeby ten syn dawal Ci mniej popalic ;)

Kurcze ja mam termin na sam koniec wrzesnia ale te Wasze porody i wpisy ze to juz 37tc sprawiaja ze czuje sie jakbym sama miala niedlugo urodzic :p

Kasia nigdy nic nie wiadomo- ja też miałam termin na 26.09 (z usg 28.09) A tu Zosieńka sobie zaplanowała wcześniej przyjść na świat i to aż 8tyg - także nic nie można sobie zaplanować ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 10:20

KATARZYNACarm, Marrgoo lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak! Poród przychodzi znienacka! W piątek na wizycie cisza a tu o! :) Bądźcie przygotowane!

KATARZYNACarm, agaafabka, ola_g89, Mum2b, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozbawiła moja mamuśka, która odwiedziła mnie i stwierdziła, że na bank urodzę w ciągu tygodnia. I to widać! hahaha
    Troszkę mi się chód na kaczkowaty zmienił ale wydawało mi się to normalne w 9 miesiącu ciąży :D
    Dzień wcześniej byłam u gina i on żadnych tego typu stwierdzeń nie podał. :)

No ale przez stwierdzenie mamuśki, która teraz wszędzie rozpowiada, że niemal rodzę to będę miała telefony i sms'y "czy już urodziłam?"
    A do terminu jeszcze 2 tygodnie i liczyłam na święty spokój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 10:34

Wesoła89, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja z takim pytaniem, czy któraś z was zmaga się z cholestazą? Jakie miałyście objawy i kiedy się zaczęło?

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się po wizycie. Szyjka 24 mm, miękka i od zewnątrz otwarta na 1 opuszek. Czyli od 3 tygodni nic się nie zmieniło, mimo odstawienia wszystkich leków i zrezygnowania z leżenia. Także teraz, jako że ciąża donoszona, zaczynam być jeszcze bardziej aktywna.
    Ginka powiedziała, że już koniec wstrzemięźliwości i zachęcała do współżycia. Mąż się ucieszy, a mi to obojętne bo libido dalej zerowe. Ale jak ma pomóc to jak najbardziej :). I główka dzidzi bardzo nisko jest. Marzy mi się poród tak za tydzień :D.

Angel1988, Izabelle, ola_g89, Natalia1984, kasia1518, susełek, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minmin wrote:
    Hej dziewczyny ja z takim pytaniem, czy któraś z was zmaga się z cholestazą? Jakie miałyście objawy i kiedy się zaczęło?
    Ja miałam w pierwszej ciąży, na samej końcówce na szczęście. Objawem było swędzenie łydek, w sumie zrobiłam próby wątrobowe żeby się uspokoić a wyszło jak wyszło

Minmin lubi tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jedne marzą żeby już urodzić, inne trzymają nóżki do góry i modlą sie o wstrzymanie porodu choćby z tydzień, dwa (jak ja) ... :) Ale wszystkie mamy inne sytuacje, terminy i każda inna, ważne wrześniówki, że już bliżej niż dalej. ja już się tak stresuję jak nie wiem, że będzie bolało, żeby byl zdrowy, żeby doił cyca, masakra...

Izabelle, Av, Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada, piękny porod- Gratuluję synka! Mam nadzieję, że u mnie też szybko pójdzie i w miarę znośnie skoro tych skurczy nie czuje to może jestem jakaś nieczuła :P

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja miałam w pierwszej ciąży, na samej końcówce na szczęście. Objawem było swędzenie łydek, w sumie zrobiłam próby wątrobowe żeby się uspokoić a wyszło jak wyszło
    hmmm mnie od kilku dni w nocy swędzą dłonie,stopy czasem kolano, ale wszędzie piszą, że swędzenie przy cholestazie obejmuje głównie podeszwy stóp i wnętrza dłoni, a ja mam swędzenie na wierzchu.Nie jest jakieś mocno dokuczliwe, ale dziwne, bo w tych miejscach raczej nie przytyłam,żeby swędziała skóra.

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek mamy jeden - torby w gotowosci, nogi i krocze wydepilowane bo w kazdej chwili moze zaczac sie porod :)

A ja to nie mam jeszcze wozka... :)

KATARZYNACarm, Minmin, Natalia1984, Wesoła89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minmin wrote:
    Polecam na fb cholestaza grupa wsparcia. Objawy są u każdego inne. Wiekszosc stopy i dlonie ale nie zawsze. Jak masz obawy to zrób kwasy żółciowe. Wynikiem aspat i alat się nie sugeruj.

Minmin, frezyjciada lubią tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy zauwazylyscie ze obniza Wam sie brzuszek? Bo mi wszyscy rak mowia a ka szczerze mowiac nie widzę roznicy.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minmin wrote:
    hmmm mnie od kilku dni w nocy swędzą dłonie,stopy czasem kolano, ale wszędzie piszą, że swędzenie przy cholestazie obejmuje głównie podeszwy stóp i wnętrza dłoni, a ja mam swędzenie na wierzchu.Nie jest jakieś mocno dokuczliwe, ale dziwne, bo w tych miejscach raczej nie przytyłam,żeby swędziała skóra.

Ja teak miałam swędziały mnie bardzo delikatnie spoty i dłonie. Zrobiłam próby wątrobowe i kwasy zółciowe i o ile próby wyszły ok to kwasy już nie. Położyli mnie do szpitala na 2 dni i wypisali bo stwierdzili, że kwasy 18,5 to jeszcze nie cholestaza. Dla świętego spokoju zrób sobie badania.

Frezycjada GRATULACJE!! Daj koniecznie znać jak juz wybierzecie imię :)

Krasnalowa moja Hanka też w szpitalu była grzeczna a po powrocie do domu ciągły płacz. Przeszło po dwóch dniach. Myślę, że faktycznie musiała się oswoić z kolejną nową dla niej sytuacją.

Minmin lubi tę wiadomość

• Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Polecam na fb cholestaza grupa wsparcia. Objawy są u każdego inne. Wiekszosc stopy i dlonie ale nie zawsze. Jak masz obawy to zrób kwasy żółciowe. Wynikiem aspat i alat się nie sugeruj.
    Trochę poczytałam wcześniej, a że byłam robić inne badania w laboratorium to i dzisiaj zrobiłam dokładnie to badanie o którym piszesz, poziom kwasów żółciowych, a w piątek mam wizytę u gina, więc już z tym wynikiem w razie czego pójdę. Dzięki za polecenie grupy już lecę czytać <3

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny a czy zauwazylyscie ze obniza Wam sie brzuszek? Bo mi wszyscy rak mowia a ka szczerze mowiac nie widzę roznicy.
    Mi poszedł w dół,niewiele,ale jak usiądę,to jak facet ;) brzuch między nogami ;)

KATARZYNACarm, Paulinda, Asiaf, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja to mam cały czas brzuszek nisko także u mnie nie ma różnicy. Dziewczyny też się nie mogę doczekać już porodu i mojej córeczki na świecie. Teraz mam co tydzień wizytę u położnej ale one nie mierzą szyjki w sumie od początku ciąży nie miałam ani razu mierzonej więc n ie wiem jak ona się ma narazie żadnych skurczy czasami twardnienia brzucha , mała ma coraz mniej miejsca tydzień temu dążyła 2500 g teraz myślę że koło 2700 ale tylko tak myślę więc wolałabym żeby wyszła równo w 39 tygodniu żeby do 3 kg podbiła swoją wagę

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wszyscy mówią, że wysoko brzuch :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm to w sumie dziwne, że nie miałaś mierzonej szyjki. Jak się skraca to tego nie czuć i tylko regularne mierzenie pozwala ocenić jej stan.
    Mój brzuchol jest wg mnie wysoko i chciałabym żeby opadł, bo ból i zgagi mnie już irytują.

https://zapodaj.net/images/abdad81f4a67e.jpg

KATARZYNACarm, Left_ie, Paulinda, ola_g89, Asiaf, kasia1518, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w Hol nie ma takiego czegoś jak mierzenie szyjki ale jak widać przechodziłam jakos . Tutaj jest tak im mniej wiesz tym lepiej hehe nie tak na serio to nie miałam ani razu ale za to miałam 3 badania prenatalne które trwały po 1h tyle dobrego że służby w hol .

201809135365.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ