WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Natalia1984 wrote:Jejku ja znów spać nie mogłam bo czekałam na wieści a tu niespodzianka taka! Cudowne wiadomości! Gratuluję :*
W nocy przez sen macałam się po pipce bo mi się wydawało, że mi wody odeszły
Tak już przeżywam te porody.
-
Minns wrote:Frezyjciada gratulacje! Jak fajnie jest poczytać o tak fajnym przeżyciu porodu sn. Jak będziesz miała chwilę to napisz proszę co robiłaś zeby pomoc sobie w porodzie. Wiem, że piłaś herbatke z liści malin, masaż krocza i byłaś aktywna. Coś jeszcze?
No i to że to był drugi poród sn też zapewne dużo dało do przyspieszenia.
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:I ja podjęłam decyzję, że będę łykać olej z wiesiołka. Pomógł mi zajść w ciążę, więc może i teraz okaże się pomocny i obędzie się bez cc. Do tego liście pokrzywy tylko czy jest sens to stosować, gdy bierze się nospe i magnez?
Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe. -
86Monia wrote:Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe.
. Doczłapałam sie do przychodni i czekam z niecierpliwością na badanie.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
mitaka wrote:Frez gratulacje
w nocy tylko przylajkowalam. Pewnie krotki odstep miedzy porodami tez zrobil swoje
kazdemu zyczyc takiego rozwiazania jak opisujesz
Krasnalova jak te krwiaczki wygladaja? -
Paplak wrote:Nie wiem jak wygladaja, one sa w srodju, a nie na glowce. wole sie nie wczytywac. To podbno typowe dla wczesniakow, ktore rodzą sie jeszcze trochę nieprzystosowane do zycia i pękają im jakies tam naczynka. Wiem, ze sa rozne stopnie tych krwiakow i ten najwyższy jest bardzo powazny, tan sa wodoglowia, porażenia. A u nas jest ten najlagidniejszy, lekarz mowil ze one sa w takim miejscu, ze sie wchlaniaja do 3 miesięcy i nie powoduja zadnych szkod. I w internecie tez tak czytałam.
-
mitaka wrote:Pytam, bo moj syn mial dwa krwiaki, ale wystawaly z glowy i wygladal jak diabelek przez jakis miesiac, tez robilismy kontrolne usg, tyle ze u niego zrobily sie, bo nie moglam go wypchnac. 1 stopien nie jest grozny, bedzie dobrze
-
Paplak wrote:Na to licze:-) dwie lekarki powiedziały zeby w ogole sie nie przejmować, ze u wcześniaków to typowe i zaraz zniknie. No ale jednak czlowiek troche o tym mysli bo w tym lekarskim opisie na kartce brzmi to strasznie gdy pisza o rzeczach dziejących sie w główce. W ogole gdy najpierw usłyszałam o krwiaku i wpisałam w internet i natrafiłam na te opisy o IV stopniu to prawie umarła. Ale potem zobaczyłam w opisie ze I stopien.
Napewno się wchłonie jak tak lekarz mówi to tak musi być ,nic się nie przejmuj naprawdę tym bardziej że to jest I stopień. Za 3 miesiące pojedziecie na kontrolę I już nie będzie śladu po krwiaczkach. -
nick nieaktualnyMinns wrote:Ja odstawiłam magnez, nospe i duphaston na szyjke juz ponad tydzien temu i przestałam leżeć. Do tego pije liście malin od 2 tyg. Masaż odpada bo gbs + i co chwila mam jakąś infekcje. Dzisiaj mam skończony 37 tydzień
. Doczłapałam sie do przychodni i czekam z niecierpliwością na badanie.
Ty czymś nawilżasz ? -
susełek wrote:Ja tez mam jakieś paskudy, ale zastanawiałam się czy nie warto choć posmarować oliwka żeby krocze było lepiej nawilżone ?
Ty czymś nawilżasz ?.
wrzesień 2018 - synek -
frezyjciada wrote:Kochane! My już rozpakowani! Myślałam, że nie dojedziemy! Po kąpieli skurcze przybrały mega na bólu i tempo było zawrotne! Zanim wsiedliśmy do auta to były co 5 minut! A mieliśmy tu 80km!!! Wpadliśmy na ip to były już co 3, wzięli mnie na badania do 8cm rozwarcia już było! Biegiem na stronę domu narodzin i do wanny. W wannie wylądowałam o 20 a o 21 pojawił się mój synek! Poród piękny! Do wody, muzyka, świece! Mam trochę otartą piczke i kilka szwów estetycznych wewnętrznych żeby się śluzówka nie babrała
było pięknie! Tak jak wymarzyłam! Zero porównania z pierwszym porodem!!! Mały cyca ciężko, bo wędzidełko za krótkie ale damy radę! Bąbel ma 2870 i 51cm. Opatrzność nad nami czuwała żebyśmy dojechali w dwupaku, ale chyba rozwaliłam w aucie schowek, bo przy skurczach się zapierałam żeby nie przeć i jakoś przetrwać!
-
Frezyjciada gratuluje! Uparta z Ciebie kobieta
duzo zdrowka i zeby ten syn dawal Ci mniej popalic
Kurcze ja mam termin na sam koniec wrzesnia ale te Wasze porody i wpisy ze to juz 37tc sprawiaja ze czuje sie jakbym sama miala niedlugo urodzic :pkasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinns wrote:No wlasnie kupilam sobie ten olejek z migdałów i też gdzieś czytałam żeby chociaż tym nawilżać przed spaniem. Więc zacznę tak robić
.
Kurczę. Ja olejkiem ze słodkich migdałów smaruje brzuch od początku ciąży. Niedługo idę już do porodu do szpitala to masażu nie będę miała jak robić....to może chociaż nawilżanie coś da...