X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratulacje ! Poród jak z bajki :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jejku ja znów spać nie mogłam bo czekałam na wieści a tu niespodzianka taka! Cudowne wiadomości! Gratuluję :* :D W nocy przez sen macałam się po pipce bo mi się wydawało, że mi wody odeszły :D Tak już przeżywam te porody.
    Natalia snilas mi sie dzisiaj,ze urodzilas i pisalas o tym na forum:)))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Frezyjciada gratulacje! Jak fajnie jest poczytać o tak fajnym przeżyciu porodu sn. Jak będziesz miała chwilę to napisz proszę co robiłaś zeby pomoc sobie w porodzie. Wiem, że piłaś herbatke z liści malin, masaż krocza i byłaś aktywna. Coś jeszcze?
    No i to że to był drugi poród sn też zapewne dużo dało do przyspieszenia :).
    I ja podjęłam decyzję, że będę łykać olej z wiesiołka. Pomógł mi zajść w ciążę, więc może i teraz okaże się pomocny i obędzie się bez cc. Do tego liście pokrzywy tylko czy jest sens to stosować, gdy bierze się nospe i magnez?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    I ja podjęłam decyzję, że będę łykać olej z wiesiołka. Pomógł mi zajść w ciążę, więc może i teraz okaże się pomocny i obędzie się bez cc. Do tego liście pokrzywy tylko czy jest sens to stosować, gdy bierze się nospe i magnez?

Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratulacje :) w nocy tylko przylajkowalam. Pewnie krotki odstep miedzy porodami tez zrobil swoje :) kazdemu zyczyc takiego rozwiazania jak opisujesz :)

Krasnalova jak te krwiaczki wygladaja?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratuluje!!! Pieknego wymarzonego porodu i tego ze masz juz swoje malenstwo przy sobie. Zdrowka dla Was!!!

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe.
    Ja odstawiłam magnez, nospe i duphaston na szyjke juz ponad tydzien temu i przestałam leżeć. Do tego pije liście malin od 2 tyg. Masaż odpada bo gbs + i co chwila mam jakąś infekcje. Dzisiaj mam skończony 37 tydzień ;). Doczłapałam sie do przychodni i czekam z niecierpliwością na badanie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ale zazdroszczę !! Super gratuluję !! :) Masz to już za sobą !!

• Paplak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Frez gratulacje :) w nocy tylko przylajkowalam. Pewnie krotki odstep miedzy porodami tez zrobil swoje :) kazdemu zyczyc takiego rozwiazania jak opisujesz :)

Krasnalova jak te krwiaczki wygladaja?
    Nie wiem jak wygladaja, one sa w srodju, a nie na glowce. wole sie nie wczytywac. To podbno typowe dla wczesniakow, ktore rodzą sie jeszcze trochę nieprzystosowane do zycia i pękają im jakies tam naczynka. Wiem, ze sa rozne stopnie tych krwiakow i ten najwyższy jest bardzo powazny, tan sa wodoglowia, porażenia. A u nas jest ten najlagidniejszy, lekarz mowil ze one sa w takim miejscu, ze sie wchlaniaja do 3 miesięcy i nie powoduja zadnych szkod. I w internecie tez tak czytałam.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nie wiem jak wygladaja, one sa w srodju, a nie na glowce. wole sie nie wczytywac. To podbno typowe dla wczesniakow, ktore rodzą sie jeszcze trochę nieprzystosowane do zycia i pękają im jakies tam naczynka. Wiem, ze sa rozne stopnie tych krwiakow i ten najwyższy jest bardzo powazny, tan sa wodoglowia, porażenia. A u nas jest ten najlagidniejszy, lekarz mowil ze one sa w takim miejscu, ze sie wchlaniaja do 3 miesięcy i nie powoduja zadnych szkod. I w internecie tez tak czytałam.
    Pytam, bo moj syn mial dwa krwiaki, ale wystawaly z glowy i wygladal jak diabelek przez jakis miesiac, tez robilismy kontrolne usg, tyle ze u niego zrobily sie, bo nie moglam go wypchnac. 1 stopien nie jest grozny, bedzie dobrze

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Pytam, bo moj syn mial dwa krwiaki, ale wystawaly z glowy i wygladal jak diabelek przez jakis miesiac, tez robilismy kontrolne usg, tyle ze u niego zrobily sie, bo nie moglam go wypchnac. 1 stopien nie jest grozny, bedzie dobrze
    Na to licze:-) dwie lekarki powiedziały zeby w ogole sie nie przejmować, ze u wcześniaków to typowe i zaraz zniknie. No ale jednak czlowiek troche o tym mysli bo w tym lekarskim opisie na kartce brzmi to strasznie gdy pisza o rzeczach dziejących sie w główce. W ogole gdy najpierw usłyszałam o krwiaku i wpisałam w internet i natrafiłam na te opisy o IV stopniu to prawie umarła. Ale potem zobaczyłam w opisie ze I stopien.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs ujemny,aż w szoku jestem, bo jestem nosicielem. W sumie i tak cc,zatem nie jest taki ważny. Teraz mogę rodzić. Jutro zaczynam 38 tydzień ;)

Asiaf, Natalia1984, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzyjciada serdeczne gratulacje :))

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Na to licze:-) dwie lekarki powiedziały zeby w ogole sie nie przejmować, ze u wcześniaków to typowe i zaraz zniknie. No ale jednak czlowiek troche o tym mysli bo w tym lekarskim opisie na kartce brzmi to strasznie gdy pisza o rzeczach dziejących sie w główce. W ogole gdy najpierw usłyszałam o krwiaku i wpisałam w internet i natrafiłam na te opisy o IV stopniu to prawie umarła. Ale potem zobaczyłam w opisie ze I stopien.

Napewno się wchłonie jak tak lekarz mówi to tak musi być ,nic się nie przejmuj naprawdę tym bardziej że to jest I stopień. Za 3 miesiące pojedziecie na kontrolę I już nie będzie śladu po krwiaczkach.

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja odstawiłam magnez, nospe i duphaston na szyjke juz ponad tydzien temu i przestałam leżeć. Do tego pije liście malin od 2 tyg. Masaż odpada bo gbs + i co chwila mam jakąś infekcje. Dzisiaj mam skończony 37 tydzień ;). Doczłapałam sie do przychodni i czekam z niecierpliwością na badanie.
    Ja tez mam jakieś paskudy, ale zastanawiałam się czy nie warto choć posmarować oliwka żeby krocze było lepiej nawilżone ?
    Ty czymś nawilżasz ?

• Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja tez mam jakieś paskudy, ale zastanawiałam się czy nie warto choć posmarować oliwka żeby krocze było lepiej nawilżone ?
    Ty czymś nawilżasz ?
    No wlasnie kupilam sobie ten olejek z migdałów i też gdzieś czytałam żeby chociaż tym nawilżać przed spaniem. Więc zacznę tak robić;).

wrzesień 2018 - synek <3
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochane! My już rozpakowani! Myślałam, że nie dojedziemy! Po kąpieli skurcze przybrały mega na bólu i tempo było zawrotne! Zanim wsiedliśmy do auta to były co 5 minut! A mieliśmy tu 80km!!! Wpadliśmy na ip to były już co 3, wzięli mnie na badania do 8cm rozwarcia już było! Biegiem na stronę domu narodzin i do wanny. W wannie wylądowałam o 20 a o 21 pojawił się mój synek! Poród piękny! Do wody, muzyka, świece! Mam trochę otartą piczke i kilka szwów estetycznych wewnętrznych żeby się śluzówka nie babrała :) było pięknie! Tak jak wymarzyłam! Zero porównania z pierwszym porodem!!! Mały cyca ciężko, bo wędzidełko za krótkie ale damy radę! Bąbel ma 2870 i 51cm. Opatrzność nad nami czuwała żebyśmy dojechali w dwupaku, ale chyba rozwaliłam w aucie schowek, bo przy skurczach się zapierałam żeby nie przeć i jakoś przetrwać!
    Gratulacje! Z twojego opisu wynika że każda z nas może tylko pozazdrościć takiego porodu:)

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada gratuluje! Uparta z Ciebie kobieta :) duzo zdrowka i zeby ten syn dawal Ci mniej popalic ;)

Kurcze ja mam termin na sam koniec wrzesnia ale te Wasze porody i wpisy ze to juz 37tc sprawiaja ze czuje sie jakbym sama miala niedlugo urodzic :p

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    No wlasnie kupilam sobie ten olejek z migdałów i też gdzieś czytałam żeby chociaż tym nawilżać przed spaniem. Więc zacznę tak robić;).

Kurczę. Ja olejkiem ze słodkich migdałów smaruje brzuch od początku ciąży. Niedługo idę już do porodu do szpitala to masażu nie będę miała jak robić....to może chociaż nawilżanie coś da...

• renjak Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, jakie dobre wieści z rana!! Gratulacje i świetnie, że wyszło tak jak chciałaś. Jak będę jeszcze kiedyś w ciąży to rozważę przeprowadzkę do Warszawy na czas porodu:) szkoda, że w Krakowie nie mamy domu narodzin.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ