X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratulacje ! Poród jak z bajki :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jejku ja znów spać nie mogłam bo czekałam na wieści a tu niespodzianka taka! Cudowne wiadomości! Gratuluję :* :D W nocy przez sen macałam się po pipce bo mi się wydawało, że mi wody odeszły :D Tak już przeżywam te porody.
    Natalia snilas mi sie dzisiaj,ze urodzilas i pisalas o tym na forum:)))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Frezyjciada gratulacje! Jak fajnie jest poczytać o tak fajnym przeżyciu porodu sn. Jak będziesz miała chwilę to napisz proszę co robiłaś zeby pomoc sobie w porodzie. Wiem, że piłaś herbatke z liści malin, masaż krocza i byłaś aktywna. Coś jeszcze?
    No i to że to był drugi poród sn też zapewne dużo dało do przyspieszenia :).
    I ja podjęłam decyzję, że będę łykać olej z wiesiołka. Pomógł mi zajść w ciążę, więc może i teraz okaże się pomocny i obędzie się bez cc. Do tego liście pokrzywy tylko czy jest sens to stosować, gdy bierze się nospe i magnez?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    I ja podjęłam decyzję, że będę łykać olej z wiesiołka. Pomógł mi zajść w ciążę, więc może i teraz okaże się pomocny i obędzie się bez cc. Do tego liście pokrzywy tylko czy jest sens to stosować, gdy bierze się nospe i magnez?

Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratulacje :) w nocy tylko przylajkowalam. Pewnie krotki odstep miedzy porodami tez zrobil swoje :) kazdemu zyczyc takiego rozwiazania jak opisujesz :)

Krasnalova jak te krwiaczki wygladaja?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratuluje!!! Pieknego wymarzonego porodu i tego ze masz juz swoje malenstwo przy sobie. Zdrowka dla Was!!!

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Masz na myśli liście malin? Dziewczyny jak jest donoszona ciąża odstawiaja magnez i nospe.
    Ja odstawiłam magnez, nospe i duphaston na szyjke juz ponad tydzien temu i przestałam leżeć. Do tego pije liście malin od 2 tyg. Masaż odpada bo gbs + i co chwila mam jakąś infekcje. Dzisiaj mam skończony 37 tydzień ;). Doczłapałam sie do przychodni i czekam z niecierpliwością na badanie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ale zazdroszczę !! Super gratuluję !! :) Masz to już za sobą !!

• Paplak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Frez gratulacje :) w nocy tylko przylajkowalam. Pewnie krotki odstep miedzy porodami tez zrobil swoje :) kazdemu zyczyc takiego rozwiazania jak opisujesz :)

Krasnalova jak te krwiaczki wygladaja?
    Nie wiem jak wygladaja, one sa w srodju, a nie na glowce. wole sie nie wczytywac. To podbno typowe dla wczesniakow, ktore rodzą sie jeszcze trochę nieprzystosowane do zycia i pękają im jakies tam naczynka. Wiem, ze sa rozne stopnie tych krwiakow i ten najwyższy jest bardzo powazny, tan sa wodoglowia, porażenia. A u nas jest ten najlagidniejszy, lekarz mowil ze one sa w takim miejscu, ze sie wchlaniaja do 3 miesięcy i nie powoduja zadnych szkod. I w internecie tez tak czytałam.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nie wiem jak wygladaja, one sa w srodju, a nie na glowce. wole sie nie wczytywac. To podbno typowe dla wczesniakow, ktore rodzą sie jeszcze trochę nieprzystosowane do zycia i pękają im jakies tam naczynka. Wiem, ze sa rozne stopnie tych krwiakow i ten najwyższy jest bardzo powazny, tan sa wodoglowia, porażenia. A u nas jest ten najlagidniejszy, lekarz mowil ze one sa w takim miejscu, ze sie wchlaniaja do 3 miesięcy i nie powoduja zadnych szkod. I w internecie tez tak czytałam.
    Pytam, bo moj syn mial dwa krwiaki, ale wystawaly z glowy i wygladal jak diabelek przez jakis miesiac, tez robilismy kontrolne usg, tyle ze u niego zrobily sie, bo nie moglam go wypchnac. 1 stopien nie jest grozny, bedzie dobrze

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Pytam, bo moj syn mial dwa krwiaki, ale wystawaly z glowy i wygladal jak diabelek przez jakis miesiac, tez robilismy kontrolne usg, tyle ze u niego zrobily sie, bo nie moglam go wypchnac. 1 stopien nie jest grozny, bedzie dobrze
    Na to licze:-) dwie lekarki powiedziały zeby w ogole sie nie przejmować, ze u wcześniaków to typowe i zaraz zniknie. No ale jednak czlowiek troche o tym mysli bo w tym lekarskim opisie na kartce brzmi to strasznie gdy pisza o rzeczach dziejących sie w główce. W ogole gdy najpierw usłyszałam o krwiaku i wpisałam w internet i natrafiłam na te opisy o IV stopniu to prawie umarła. Ale potem zobaczyłam w opisie ze I stopien.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs ujemny,aż w szoku jestem, bo jestem nosicielem. W sumie i tak cc,zatem nie jest taki ważny. Teraz mogę rodzić. Jutro zaczynam 38 tydzień ;)

Asiaf, Natalia1984, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzyjciada serdeczne gratulacje :))

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Na to licze:-) dwie lekarki powiedziały zeby w ogole sie nie przejmować, ze u wcześniaków to typowe i zaraz zniknie. No ale jednak czlowiek troche o tym mysli bo w tym lekarskim opisie na kartce brzmi to strasznie gdy pisza o rzeczach dziejących sie w główce. W ogole gdy najpierw usłyszałam o krwiaku i wpisałam w internet i natrafiłam na te opisy o IV stopniu to prawie umarła. Ale potem zobaczyłam w opisie ze I stopien.

Napewno się wchłonie jak tak lekarz mówi to tak musi być ,nic się nie przejmuj naprawdę tym bardziej że to jest I stopień. Za 3 miesiące pojedziecie na kontrolę I już nie będzie śladu po krwiaczkach.

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja odstawiłam magnez, nospe i duphaston na szyjke juz ponad tydzien temu i przestałam leżeć. Do tego pije liście malin od 2 tyg. Masaż odpada bo gbs + i co chwila mam jakąś infekcje. Dzisiaj mam skończony 37 tydzień ;). Doczłapałam sie do przychodni i czekam z niecierpliwością na badanie.
    Ja tez mam jakieś paskudy, ale zastanawiałam się czy nie warto choć posmarować oliwka żeby krocze było lepiej nawilżone ?
    Ty czymś nawilżasz ?

• Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja tez mam jakieś paskudy, ale zastanawiałam się czy nie warto choć posmarować oliwka żeby krocze było lepiej nawilżone ?
    Ty czymś nawilżasz ?
    No wlasnie kupilam sobie ten olejek z migdałów i też gdzieś czytałam żeby chociaż tym nawilżać przed spaniem. Więc zacznę tak robić;).

wrzesień 2018 - synek <3
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochane! My już rozpakowani! Myślałam, że nie dojedziemy! Po kąpieli skurcze przybrały mega na bólu i tempo było zawrotne! Zanim wsiedliśmy do auta to były co 5 minut! A mieliśmy tu 80km!!! Wpadliśmy na ip to były już co 3, wzięli mnie na badania do 8cm rozwarcia już było! Biegiem na stronę domu narodzin i do wanny. W wannie wylądowałam o 20 a o 21 pojawił się mój synek! Poród piękny! Do wody, muzyka, świece! Mam trochę otartą piczke i kilka szwów estetycznych wewnętrznych żeby się śluzówka nie babrała :) było pięknie! Tak jak wymarzyłam! Zero porównania z pierwszym porodem!!! Mały cyca ciężko, bo wędzidełko za krótkie ale damy radę! Bąbel ma 2870 i 51cm. Opatrzność nad nami czuwała żebyśmy dojechali w dwupaku, ale chyba rozwaliłam w aucie schowek, bo przy skurczach się zapierałam żeby nie przeć i jakoś przetrwać!
    Gratulacje! Z twojego opisu wynika że każda z nas może tylko pozazdrościć takiego porodu:)

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada gratuluje! Uparta z Ciebie kobieta :) duzo zdrowka i zeby ten syn dawal Ci mniej popalic ;)

Kurcze ja mam termin na sam koniec wrzesnia ale te Wasze porody i wpisy ze to juz 37tc sprawiaja ze czuje sie jakbym sama miala niedlugo urodzic :p

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    No wlasnie kupilam sobie ten olejek z migdałów i też gdzieś czytałam żeby chociaż tym nawilżać przed spaniem. Więc zacznę tak robić;).

Kurczę. Ja olejkiem ze słodkich migdałów smaruje brzuch od początku ciąży. Niedługo idę już do porodu do szpitala to masażu nie będę miała jak robić....to może chociaż nawilżanie coś da...

• renjak Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, jakie dobre wieści z rana!! Gratulacje i świetnie, że wyszło tak jak chciałaś. Jak będę jeszcze kiedyś w ciąży to rozważę przeprowadzkę do Warszawy na czas porodu:) szkoda, że w Krakowie nie mamy domu narodzin.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ