X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    KATARZYNACarm to w sumie dziwne, że nie miałaś mierzonej szyjki. Jak się skraca to tego nie czuć i tylko regularne mierzenie pozwala ocenić jej stan.
    Mój brzuchol jest wg mnie wysoko i chciałabym żeby opadł, bo ból i zgagi mnie już irytują.

https://zapodaj.net/images/abdad81f4a67e.jpg

Matko jakie masz piękne jędrne ciało jak z katalogu!!!

Minns, Wesoła89 lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wstawić zdjęcie ale nie umiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:45

Minns lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Matko jakie masz piękne jędrne ciało jak z katalogu!!!
    Nie daj się zwieść pozorom - jedyna jędrna część to mój naciągnięty do granic możliwości brzuch. Reszta jest sflaczała i porośnięta cellulitem :D. Na zdjęciu tego tak nie widać.

KATARZYNACarm aa to nie wiedziałam. Z jednej strony się zgadzam, że im mniej wiesz tym lepiej. Zależy od przypadku :). Fajny brzusio, wydaje się malutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:46

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aac5bf12e967.jpg
    37 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:51

kasia1518, Izabelle, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gruncie rzeczy to nie wiem czy mam brzuch nisko czy wysoko... ale Mała jest główką nisko już od połowy lipca... I też siadam jak facet (ale to też fizjo tak kazał, żeby minimalizować uciskanie brzucha)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/778fb976e068.jpg

KATARZYNACarm, Minns, Izabelle, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie opadł wcale, nawet wczoraj siostra męża do mnie "eeee jeszcze przenosisz bo brzuch wysoko" :P hehehe no to się ciut pomyliła :D ale w tej ciąży ogólnie miałam niżej niż w pierwszej, więc nie miał się już gdzie opuszczać

JustynaG, KATARZYNACarm, ola_g89, Natalia1984, Asiaf, Vlinder lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mi nie opadł wcale, nawet wczoraj siostra męża do mnie "eeee jeszcze przenosisz bo brzuch wysoko" :P hehehe no to się ciut pomyliła :D ale w tej ciąży ogólnie miałam niżej niż w pierwszej, więc nie miał się już gdzie opuszczać
    Super że udało Ci się tak szybko urodzić i nikt się nie spodziewał życzę sobie też takiego porodu , ale to twój drugi poród A jaki był pierwszy?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Super że udało Ci się tak szybko urodzić i nikt się nie spodziewał życzę sobie też takiego porodu , ale to twój drugi poród A jaki był pierwszy?
    Pierwszy to był koszmar, wywoływany od a do z, z potrójną pompą oxy, przebijaniem pęcherza itd. był traumatyczny... Moja głowa część wspomnień wyparła z tamtego porodu...

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aac5bf12e967.jpg
    37 tydzień
    Jaki Ty masz zgrabniutki tyciutki brzuszek :) Ja słonica taki chyba w 7msc miałam :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie laski ^^ ja sie dzisiaj zalamalam... zalozylam bluze meza na spacer, mocno wialo i chcialam sie zapiac iii... materialu mi zabraklo... nogi jak slon i czesto chodze w meza sandalach... a teraz juz w jego bluze sie nie mieszcze...:( przez ciaza buty 38 a teraz w 40 sie nie wcisne... czasem mam tak stopy opuchniete ze mam okragle od spodu. Jakis kryzys mam :|

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś przyjęłam rano pierwszą kapsułkę olejku z wiesiołka i kubek herbatki z liści malin. Przyszedł wynik GBS z Luxmedu, nie wiem czy uda mi się go otworzyć na telefonie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dziewczyny wyglądacie, takie zgrabniutkie.

Natalia mi tylko na kompie się pokazało, bo w tel po chińsku :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ile czekałaś na wynik gbs w luxmedzie?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie robiłam w sobotę i mam już wynik. Niestety obecność - bardzo liczne :( Ściągnęłam przed chwilą aplikację że Sklepu Play i bez problemu otworzyłam wynik.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Jestesmy w domku. Mala sobie sobie spi. Niby wszystko super ale musimy za 4 tygodnie powtórzyć usg glowki bo ma dwa krwiaczki:( lekarze mowili zeby w ogole siw tym nie przejmować, ze to typowe dla wczesniakow i znika, ale kurcze sie przejmuje. Ona ma na szczęście krwiak I stopnia, najlagodniejszy i faktycznie w internecie pisza, ze sie wchlania i nie powoduje zadnych zmian, ale zawsze jest jakis 1% strachu, ze to sie odbije na jej zdrowiu. Staram sie nie popasc w obled. Koleznka z którą byłam na sali, ktora tez urodziła w 35 tygodniu ma identyczna sytuacje, wiec mowie sobie ze wcześniaki tak maja.

Krasnalowa Ty się tym krwiakiem w ogóle nie przejmuj - ja się dziś dowiedziałam że nasza Zosia też ma /miała... ordynatorka robiła dziś usg przy nas bo idziemy wreszcie do domu ... I mówi nagle ... O krwiaczek już się wchłania ładnie i robi się torbielka - po czym dodała że nic groźnego że I stopnia i że 95% wcześniaków ma bo jakieś tam naczynka pękają- nie wpływa to na rozwój dziecka w ogóle. A wcześniej nikt nam nic nie mówił nawet o tym krwiaku- także Ty bądź spokojna.

KATARZYNACarm, Paplak, Vlinder lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i jestem w szoku bo rozwarcie na 1cm jest. Oprócz twardnienia brzucha nie mialam zadnych objawów.
    Teraz mam polegiwac i chociaż te 2 tyg jeszcze wytrzymać. Maluch glowkowko ułożony, główka jest bardzo nisko.. waga 2600 do 3kg czyli na górnej granicy normy

Dalej jestem w szoku, że Ten dzień jest już bardzo blisko. A chciałam pytać o liście malin i wiesiolka ale po tym co uslyszalam nie będę nic brać
    Za 2 tyg mam odstawic magnez i luteine

kasia1518, Izabelle, ola_g89, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no tak do 36 tyg na Twoim miejscu bym poczekała z liśćmi itp. A to rozwarcie to zewnętrzne, wewnętrzne czy takie ogólne? I co z szyjką, całkiem zgładzona?

Natalia i jak będziesz przyjmować te kapsułki, ile razy dziennie i czy doustnie czy też dowcipnie? I on ma przyspieszyć poród czy usprawnić już samą akcję porodową?
    Ktoś coś wie? :P

wrzesień 2018 - synek <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Nika no tak do 36 tyg na Twoim miejscu bym poczekała z liśćmi itp. A to rozwarcie to zewnętrzne, wewnętrzne czy takie ogólne? I co z szyjką, całkiem zgładzona?

Natalia i jak będziesz przyjmować te kapsułki, ile razy dziennie i czy doustnie czy też dowcipnie? I on ma przyspieszyć poród czy usprawnić już samą akcję porodową?
    Dowcipnie, z tego co pisały dziewczyny, nie wolno stosować przy infekcji, a ja mam paciorkowca więc doustnie tylko, 3 razy dziennie + herbatkę z liści malin raz dziennie narazie będę pić. Ale niech się dokładnie wypowie jeszcze któraś dobrze poinformowana ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

Niestety nie wiem jakie dokładnie to rozwarcie jest, jedynie wiem że na 1 palec z tego wszystkiego nie dopytalam o szczegóły

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ale mialas super poród :) Gratulacje synusia :)
    Tez bym chciala w wodzie rodzic ..ale pewnie przy insulinie nie mozna co
    U mnie zadbych dziwnych objawow ,oprocz zgagi :P wiec sobie spokojnie robie ostatnie pranie dla Malej

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ