WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMinns wrote:KATARZYNACarm to w sumie dziwne, że nie miałaś mierzonej szyjki. Jak się skraca to tego nie czuć i tylko regularne mierzenie pozwala ocenić jej stan.
Mój brzuchol jest wg mnie wysoko i chciałabym żeby opadł, bo ból i zgagi mnie już irytują.
https://zapodaj.net/images/abdad81f4a67e.jpg
Matko jakie masz piękne jędrne ciało jak z katalogu!!!Minns, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:Matko jakie masz piękne jędrne ciało jak z katalogu!!!
. Na zdjęciu tego tak nie widać.
KATARZYNACarm aa to nie wiedziałam. Z jednej strony się zgadzam, że im mniej wiesz tym lepiej. Zależy od przypadku. Fajny brzusio, wydaje się malutki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:46
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
W gruncie rzeczy to nie wiem czy mam brzuch nisko czy wysoko... ale Mała jest główką nisko już od połowy lipca... I też siadam jak facet (ale to też fizjo tak kazał, żeby minimalizować uciskanie brzucha)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/778fb976e068.jpgKATARZYNACarm, Minns, Izabelle, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi nie opadł wcale, nawet wczoraj siostra męża do mnie "eeee jeszcze przenosisz bo brzuch wysoko"
hehehe no to się ciut pomyliła
ale w tej ciąży ogólnie miałam niżej niż w pierwszej, więc nie miał się już gdzie opuszczać
JustynaG, KATARZYNACarm, ola_g89, Natalia1984, Asiaf, Vlinder lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Mi nie opadł wcale, nawet wczoraj siostra męża do mnie "eeee jeszcze przenosisz bo brzuch wysoko"
hehehe no to się ciut pomyliła
ale w tej ciąży ogólnie miałam niżej niż w pierwszej, więc nie miał się już gdzie opuszczać
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Super że udało Ci się tak szybko urodzić i nikt się nie spodziewał życzę sobie też takiego porodu , ale to twój drugi poród A jaki był pierwszy?
-
Jakie laski ^^ ja sie dzisiaj zalamalam... zalozylam bluze meza na spacer, mocno wialo i chcialam sie zapiac iii... materialu mi zabraklo... nogi jak slon i czesto chodze w meza sandalach... a teraz juz w jego bluze sie nie mieszcze...
przez ciaza buty 38 a teraz w 40 sie nie wcisne... czasem mam tak stopy opuchniete ze mam okragle od spodu. Jakis kryzys mam
-
Pięknie dziewczyny wyglądacie, takie zgrabniutkie.
Natalia mi tylko na kompie się pokazało, bo w tel po chińskuKATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Paplak wrote:Jestesmy w domku. Mala sobie sobie spi. Niby wszystko super ale musimy za 4 tygodnie powtórzyć usg glowki bo ma dwa krwiaczki:( lekarze mowili zeby w ogole siw tym nie przejmować, ze to typowe dla wczesniakow i znika, ale kurcze sie przejmuje. Ona ma na szczęście krwiak I stopnia, najlagodniejszy i faktycznie w internecie pisza, ze sie wchlania i nie powoduje zadnych zmian, ale zawsze jest jakis 1% strachu, ze to sie odbije na jej zdrowiu. Staram sie nie popasc w obled. Koleznka z którą byłam na sali, ktora tez urodziła w 35 tygodniu ma identyczna sytuacje, wiec mowie sobie ze wcześniaki tak maja.
Krasnalowa Ty się tym krwiakiem w ogóle nie przejmuj - ja się dziś dowiedziałam że nasza Zosia też ma /miała... ordynatorka robiła dziś usg przy nas bo idziemy wreszcie do domu ... I mówi nagle ... O krwiaczek już się wchłania ładnie i robi się torbielka - po czym dodała że nic groźnego że I stopnia i że 95% wcześniaków ma bo jakieś tam naczynka pękają- nie wpływa to na rozwój dziecka w ogóle. A wcześniej nikt nam nic nie mówił nawet o tym krwiaku- także Ty bądź spokojna.KATARZYNACarm, Paplak, Vlinder lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Ja już po wizycie i jestem w szoku bo rozwarcie na 1cm jest. Oprócz twardnienia brzucha nie mialam zadnych objawów.
Teraz mam polegiwac i chociaż te 2 tyg jeszcze wytrzymać. Maluch glowkowko ułożony, główka jest bardzo nisko.. waga 2600 do 3kg czyli na górnej granicy normy
Dalej jestem w szoku, że Ten dzień jest już bardzo blisko. A chciałam pytać o liście malin i wiesiolka ale po tym co uslyszalam nie będę nic brać
Za 2 tyg mam odstawic magnez i luteinekasia1518, Izabelle, ola_g89, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Nika no tak do 36 tyg na Twoim miejscu bym poczekała z liśćmi itp. A to rozwarcie to zewnętrzne, wewnętrzne czy takie ogólne? I co z szyjką, całkiem zgładzona?
Natalia i jak będziesz przyjmować te kapsułki, ile razy dziennie i czy doustnie czy też dowcipnie? I on ma przyspieszyć poród czy usprawnić już samą akcję porodową?
Ktoś coś wie?wrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:Nika no tak do 36 tyg na Twoim miejscu bym poczekała z liśćmi itp. A to rozwarcie to zewnętrzne, wewnętrzne czy takie ogólne? I co z szyjką, całkiem zgładzona?
Natalia i jak będziesz przyjmować te kapsułki, ile razy dziennie i czy doustnie czy też dowcipnie? I on ma przyspieszyć poród czy usprawnić już samą akcję porodową?
Ktoś coś wie? -
Minns wrote:Nika no tak do 36 tyg na Twoim miejscu bym poczekała z liśćmi itp. A to rozwarcie to zewnętrzne, wewnętrzne czy takie ogólne? I co z szyjką, całkiem zgładzona?
Ktoś coś wie?
-
Frez ale mialas super poród
Gratulacje synusia
Tez bym chciala w wodzie rodzic ..ale pewnie przy insulinie nie mozna co
U mnie zadbych dziwnych objawow ,oprocz zgagiwiec sobie spokojnie robie ostatnie pranie dla Malej
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥