X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • asese Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochane! My już rozpakowani! Myślałam, że nie dojedziemy! Po kąpieli skurcze przybrały mega na bólu i tempo było zawrotne! Zanim wsiedliśmy do auta to były co 5 minut! A mieliśmy tu 80km!!! Wpadliśmy na ip to były już co 3, wzięli mnie na badania do 8cm rozwarcia już było! Biegiem na stronę domu narodzin i do wanny. W wannie wylądowałam o 20 a o 21 pojawił się mój synek! Poród piękny! Do wody, muzyka, świece! Mam trochę otartą piczke i kilka szwów estetycznych wewnętrznych żeby się śluzówka nie babrała :) było pięknie! Tak jak wymarzyłam! Zero porównania z pierwszym porodem!!! Mały cyca ciężko, bo wędzidełko za krótkie ale damy radę! Bąbel ma 2870 i 51cm. Opatrzność nad nami czuwała żebyśmy dojechali w dwupaku, ale chyba rozwaliłam w aucie schowek, bo przy skurczach się zapierałam żeby nie przeć i jakoś prze trwać!
    Aaaa jednak! Gratulacje!!!! Bardzo się cieszę, że poszło tak ekspresowo i jak sobie wymarzylas. Pewnie to za przyczyną tego, że pierwsza fazę porodu przetrwałas dzielnie w domu:) Dużo, dużo zdrówka. Wiecie już jakie nadacie synkowi imię?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez,ale sie ciesze!:)) gratuluje szneczka,niech zdrowo rosnie:))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Jestesmy w domku. Mala sobie sobie spi. Niby wszystko super ale musimy za 4 tygodnie powtórzyć usg glowki bo ma dwa krwiaczki:( lekarze mowili zeby w ogole siw tym nie przejmować, ze to typowe dla wczesniakow i znika, ale kurcze sie przejmuje. Ona ma na szczęście krwiak I stopnia, najlagodniejszy i faktycznie w internecie pisza, ze sie wchlania i nie powoduje zadnych zmian, ale zawsze jest jakis 1% strachu, ze to sie odbije na jej zdrowiu. Staram sie nie popasc w obled. Koleznka z którą byłam na sali, ktora tez urodziła w 35 tygodniu ma identyczna sytuacje, wiec mowie sobie ze wcześniaki tak maja.
    Super, że jesteście już w domku i z dystansem podchodzisz do tych krwiaczkow, gdyby były grozne, lekarze by Cie poinformowali. Będziecie kontrolować i ani się obejrzysz jak znikną. No to teraz, jak rodzinka jest w komplecie i w domu, czerp garsciami z macierzyństwa. Ten czas jest niepowtarzalny.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już tak nakręcona emocjami, pod wpływem tych porodow, że normalnie spać nie moge;D Leżę i rozmyślań, kiedy i jak to u mnie będzie wyglądało.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie frezyjciada moje gratulacje :) chyba jesteś pierwsza która urodziła sn :) więc za Twoim przykładem niech każda ma taki piękny i szybki poród :)

Amy333, Camilla13, Asiaf lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada, gratulacje !!!! Piękny poród,taki sobie wymarzyłaś,wymodliłaś i wyprosiłaś. Dużo zdrowia teraz dla Was :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochane! My już rozpakowani! Myślałam, że nie dojedziemy! Po kąpieli skurcze przybrały mega na bólu i tempo było zawrotne! Zanim wsiedliśmy do auta to były co 5 minut! A mieliśmy tu 80km!!! Wpadliśmy na ip to były już co 3, wzięli mnie na badania do 8cm rozwarcia już było! Biegiem na stronę domu narodzin i do wanny. W wannie wylądowałam o 20 a o 21 pojawił się mój synek! Poród piękny! Do wody, muzyka, świece! Mam trochę otartą piczke i kilka szwów estetycznych wewnętrznych żeby się śluzówka nie babrała :) było pięknie! Tak jak wymarzyłam! Zero porównania z pierwszym porodem!!! Mały cyca ciężko, bo wędzidełko za krótkie ale damy radę! Bąbel ma 2870 i 51cm. Opatrzność nad nami czuwała żebyśmy dojechali w dwupaku, ale chyba rozwaliłam w aucie schowek, bo przy skurczach się zapierałam żeby nie przeć i jakoś przetrwać!

Gratulacje! No pięknie się tym razem wszystko ułożyło. Podziwiam za determinację, że w takich bolach jechałaś kawał drogi. Nie ukrywam, że bardzo zazdroszczę, tak pozytywnie. Dużo zdrówka dla was :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Frez! Tylko tego fryzjera żal :)

Left_ie, p_tt, Rucola, ola_g89, Paulla89 lubią tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa gratulacje :* duzo zdrowka dla Was :*

Ja sie zbierac bede do szpitala, tzn pierw musze na szybkie zakupy bo nie mam dla siebie NIC. Mialam jechac na spokojnie po weekendzie a bedzie w biegu. Moze mnie nie zabija jak kolo 11 dopiero sie zglosze :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Frez :-) Ja tu w końcu przespalam noc A Ty się tak pięknie, szybko i w takich wspaniałych warunkach rozpakowalas :-) Cieszę się że poród okazał się tym wymarzonym i pozytywnie zazdroszczę że masz go już za sobą :-) Zdrówka dla Ciebie i synia :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada ogromne gratulacje dla Ciebie i dla dzielnego synka!! ;)

Cholera, takie tempo narzuciłyście, że ostatnie będziemy z Zofią! :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam, że ja nadal jestem w szoku, że to tak szybko poszło! Jak mąż masował sutki to kurde rach ciach i można było przeć! Po pierwszym traumatycznym wielogodzinnym porodzie nie wierzyłam, że może być tak pięknie! A tym bardziej z moją pancerną szyjką, która w piątek miała 3cm ;) no i aktywna pierwsza faza, bo nawet w piecu na wodę rozpaliłam, cały czas chodziłam, byłam ciągle w ruchu jak w jakimś transie :D cały czas myślałam, że jeszcze mi przejdzie :P zakupy w Biedronce nawet zrobiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 07:16

Natalia1984, 100krotka30, kasia1518, Rucola, ola_g89, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja znów spać nie mogłam bo czekałam na wieści a tu niespodzianka taka! Cudowne wiadomości! Gratuluję :* :D W nocy przez sen macałam się po pipce bo mi się wydawało, że mi wody odeszły :D Tak już przeżywam te porody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 07:14

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny powiem Wam, że ja nadal jestem w szoku, że to tak szybko poszło! Jak mąż masował sutki to kurde rach ciach i można było przeć! Po pierwszym traumatycznym wielogodzinnym porodzie nie wierzyłam, że może być tak pięknie! A tym bardziej z moją pancerną szyjką, która w piątek miała 3cm ;) no i aktywna pierwsza faza, bo nawet w piecu na wodę rozpaliłam, cały czas chodziłam, byłam ciągle w ruchu jak w jakimś transie :D cały czas myślałam, że jeszcze mi przejdzie :P
    Wszystkie rozpakowane przed terminem :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny powiem Wam, że ja nadal jestem w szoku, że to tak szybko poszło! Jak mąż masował sutki to kurde rach ciach i można było przeć! Po pierwszym traumatycznym wielogodzinnym porodzie nie wierzyłam, że może być tak pięknie! A tym bardziej z moją pancerną szyjką, która w piątek miała 3cm ;) no i aktywna pierwsza faza, bo nawet w piecu na wodę rozpaliłam, cały czas chodziłam, byłam ciągle w ruchu jak w jakimś transie :D cały czas myślałam, że jeszcze mi przejdzie :P zakupy w Biedronce nawet zrobiłam :D

Super. I uniknelas cholestazy co jest bardzo rzadkie przy kolejnym porodzie. Imię wybrane?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochane! My już rozpakowani! Myślałam, że nie dojedziemy! Po kąpieli skurcze przybrały mega na bólu i tempo było zawrotne! Zanim wsiedliśmy do auta to były co 5 minut! A mieliśmy tu 80km!!! Wpadliśmy na ip to były już co 3, wzięli mnie na badania do 8cm rozwarcia już było! Biegiem na stronę domu narodzin i do wanny. W wannie wylądowałam o 20 a o 21 pojawił się mój synek! Poród piękny! Do wody, muzyka, świece! Mam trochę otartą piczke i kilka szwów estetycznych wewnętrznych żeby się śluzówka nie babrała :) było pięknie! Tak jak wymarzyłam! Zero porównania z pierwszym porodem!!! Mały cyca ciężko, bo wędzidełko za krótkie ale damy radę! Bąbel ma 2870 i 51cm. Opatrzność nad nami czuwała żebyśmy dojechali w dwupaku, ale chyba rozwaliłam w aucie schowek, bo przy skurczach się zapierałam żeby nie przeć i jakoś przetrwać!
    Ogromne gratulacje!!! <3 aż się wzruszyłam, jak przeczytałam! Cieszę się, ze udało się tak, jak chciałaś :) dzielna bestia z Ciebie, ze jeszcze 80km jechałas :)
    PS: Sorry za tego fryzjera :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada gratulacje! Jak fajnie jest poczytać o tak fajnym przeżyciu porodu sn. Jak będziesz miała chwilę to napisz proszę co robiłaś zeby pomoc sobie w porodzie. Wiem, że piłaś herbatke z liści malin, masaż krocza i byłaś aktywna. Coś jeszcze?
    No i to że to był drugi poród sn też zapewne dużo dało do przyspieszenia :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada nie uwierzysz ale śniło mi się, że urodziłas!!! Gratulacje! Ciesze sie, że poszło wszystko szybko i sprawnie. Ważne, że dziecko zdrowe. Ja ide na wizyte w srode, jak wszystko bedzie pozamykane, to tez wezme mojego męża w ruch i ten olej z wiesiolka zaczne lykac:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!
    U nas ciężka noc, jak w szpitalu mała w ogóle nie płakała to tutaj pół nocy nie przespanej. Juz nie wiedzielismy o co jej chodzi. Nie przechodzilo po karmieniu, przebieraniu, braniu na rece. Jesteśmy z mezem wykonczeni. On niestety musial isc do pracy, bo dopiero w przyszłym tygodniu moze wziac urlop ojcowski. Wiec musze sobie radzic sama. Tak staram zie spokojnie podchodzic do wiesci o tych krwiakach i nie czytac w internecie. Wczoraj tylko zerknelam i na wikipedii tez pisali ze te krwiaki I stopnia sie wchlaniaja bez pozostawienia sladu. Za to krwiaki IV stopnia mogą nawet prowadzic do śmierci, wiec ciesze sie ze ograniczyło sie tylko do tego. Myslalam ze 35 tydzień to juz prawie donoszony i.nie bedzie miala objawów wczesniactwa, a jednak. Nie umie ssac z piersi, krwiaczki, zoltaczka.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mins pierwszy był wywoływany, więc nie miałam obeznania jak to będzie postępować. Ciągle wydawało mi się, że jeszcze nie czas :D ale jazda tyle km to już był hardcore :D pamiętałam, że mam dmuchać jak najdłużej na wydechu bądź spiewać dlugie, ciągłe aaaaaaaaa żeby ta szyjka się rozwierała, ale żeby broń Boże nie przeć. Więc w aucie sobie śpiewaliśmy, dmuchaliśmy itd. ja olej z wiesiołka brałam też dowcipnie, ostatnie dni brałam 4x1 w tym dwa dopochwowo.

Ola prorokuj dalej, bo dobrze Ci idzie! Też mi szkoda fryzjera, bo nie wiem kiedy teraz się urwe na tyle czasu, a odrost mega... Aaaaleeee co tam! Męża siostra pójdzie na moje miejsce żeby Pani nie miala luki w pracy.

Imienia nadal nie mamy... Do tego mąż pewnie dziś nie da rady przyjechać... Taka praca kurcze...

Krasnalova mała musi się przyzwyczaić do nowego miejsca, to jest jej kolejna już mega wielka zmiana w tym króciutkim życiu! Odnów kontakt skóra do skóry w kryzysowych chwilach i każdego dnia będzie lepiej, zobaczysz!

Minns, ola_g89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ