WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    My też już po wizycie. Łozysko dalej nisko jedynie przesunęło się jakoś lekko ponad centymetr od ujścia więc będziemy się kroić bo to za duże ryzyko. Małutka 36+3 wazy 3300g więc troszkę na koniec przystopowała :) i doktorka mówiła że do 4kg raczej nie dobije. Niech sobie jeszcze rośnie bo już mnie ta "przyjemność" wypychania takiego kloca sn nie czeka :)
    A teraz z innej baczki. Założyłam sobie wczoraj podkład do przewijania pod prześcieradło tak na wszelki wypadek i powiem Wam że na tym nie da się spać. Budziłam się w nocy bo dosłownie du... mi parowała, plecy, gacie mokre. Czułam się jakbym spała dosłownie na samej ceracie. Jakos noc wytrzymałam ale rano zaraz wywaliłam ten podkład.
    Ja śpię twardo z tym podkladem ale fakt- jak było cieplej to tak się na nim pocilam, że miałam wrażenie, że mi wody odchodzą...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka jak u ciebie?

100krotka30 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja śpię twardo z tym podkladem ale fakt- jak było cieplej to tak się na nim pocilam, że miałam wrażenie, że mi wody odchodzą...
    No ja właśnie miałam większego stresa na spaniu niż normalnie bo tak mi mokro od potu było że co się obudziłam to się macałam :/ Chyba też dam ręcznik teraz ale obawiam się że jesli coś się będzie działo tfu tfu to on nie dużo pomoże. Boję się o to łożysko albo że mi wody szybciej odejdą :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro Wam na tych podkładach jest źle... to zastanawiam się jak to jest z takim maluszkiem?
    Sama założyłam podkład pod prześcieradło...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa trzymaj sie!

Dziewczyny w Ikei sa ochraniacze na materac, ja mam taki z jednej strony szary z drugiej bialy i powiem Wam ze jest mega. Jak trzeba wrzucam go do pralki i po klopocie. Materac dzieki temu wyglada jak nieuzywany bo wszystko zatrzymuje ten ochraniacz, czy to pot czy jak cos sie rozleje.

Musze kupic wanienke dla malej. Cos polecacie?

Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Skoro Wam na tych podkładach jest źle... to zastanawiam się jak to jest z takim maluszkiem?
    Sama założyłam podkład pod prześcieradło...
    No wlasnie ja tez zamierzała włożyć do wózka na wszelki wypadek ale teraz nie wiem, co robić:/

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia , my wybraliśmy wanienkę z ikea. Idealnie mieści się na blacie w łazience więc nie będziemy musieli się schylać :)

Av , no właśnie. Nawet nie pomyślałam, że taki podkład może uprzykrzać życie. Hmmm... Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Najwyżej jak Mała będzie marudzić odkładana do łóżeczka to spróbuję zdjąć podkład i sprawdzę czy to coś zmienia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze taki podkład nie za wiele Wam da. Chyba,ze nie macie za duzo wod, ja mialam sporo. Jak zaczęło leciec to zalalam lozko, szybko pozyczylam ta duza podpaske poporodowa od koleżanki to przeciekla mi w sekundę, jak lekarz mnie zabral na badanie to lalo sie na fotel, a potem jeszcze ciagle wyciekalo jak mała sie ruszala.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ciemnowlosa trzymaj sie!

Dziewczyny w Ikei sa ochraniacze na materac, ja mam taki z jednej strony szary z drugiej bialy i powiem Wam ze jest mega. Jak trzeba wrzucam go do pralki i po klopocie. Materac dzieki temu wyglada jak nieuzywany bo wszystko zatrzymuje ten ochraniacz, czy to pot czy jak cos sie rozleje.

Musze kupic wanienke dla malej. Cos polecacie?
    Miałam napisać to samo. My mamy kupiony w Auchan. Używany od lat, bo właśnie szkoda brudzic materac. Taki sam kupiliśmy dla synka do łóżeczka, tylko w odpowiednim rozmiarze. Nie ma szans żeby coś przemoklo :D

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa to faktycznie wody odeszly Ci jak z kranu . A co teraz z takim łóżkiem trzeba materac kupić nowy czy jakoś to spierze się?

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy kupiony ochraniacz na materac. A dla siebie mam takie szpitalne podkłady nieprzemakalne (teść załatwił :D) i ogólnie raz musieliśmy na nich spać, bo uprałam materac i nie zdążył wyschnąć :D nie odparzały dupek, było całkiem wygodnie tylko lekko się ściągały. Ale mieliśmy na nich położone prześcieradło normalnie. Stwierdziłam, że najwyżej jak zaleje prześcieradło to po prostu je wyrzucę. Wolę mieć wygodnie niż się męczyć dla prześcieradła za kilka złotych.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na łóżeczko dla dziecka nie mam nic, bo materac też musi "oddychać".

• Paplak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Krasnalowa to faktycznie wody odeszly Ci jak z kranu . A co teraz z takim łóżkiem trzeba materac kupić nowy czy jakoś to spierze się?
    Bylam w szpitalu wiec to oni musieli sobie z tym poradzic:P

ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam nic na materac dla dziecka, bo starszy sie strasznie spocil i po razie wywalilam, poza tym materace maja taki gruby pokrowiec (przynajmniej moj) i jak raz zdarzyla sie awaria to dalej nie przeszlo

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podkład pod przescieradlem. Jest spory, lepsze to niż nic ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak liczę na to, że poród zacznie się od skurczy :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam podkład pod prześcieradłem i uratował nam materac. bo wody zaczęły odchodzić mi w łóżku. W łóżeczku mam nieprzemakalny podkład pod prześcieradło, ale oddychający.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała spi w śpiworku albo w rozku,a nie pod kocem ,a pod tym mamy podklad wiec sie z nim nawet nie styka. Stosuje wszystkie zalecenia zeby zminimalizować ryzyko smerci lozeczkowej. Nie ma w lozeczku żadnych poduszek, zabawek, ochraniaczy, spi w rozku, nie przegrzewamy, zadnej czapki w domu, wietrzymy pomieszcenia. No i kupiliśmy monitor oddechu przypinany do pieluszki.

Camilla13 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja też spie z podkładem a to tylko dlatego że ta cerata- ochraniacz materaca sprawiał że lepiłam się cała przez prześcieradło.. więc stwierdziłam że nie ma sensu się męczyć i wymieniłam ja na zwykły podkład i tu już nie ma takiego pocenia się

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam sobie też pod prześcieradło i to niby podkład dla dzieci z Belli taki do przewijania ale no nie dało sie na tym spać. On się nadaje owszem na przewijak ale do spania kilka godzin już nie :/ Ja tam się tych wód płodowych aż tak nie boję bo przy synu rano chciałam się obrócić z boku na bok i poczułam że mi zaczęły odchodzić więc zaraz męża obudziłam "że to już" i poleciał po ręczniki. Tak czy siak nie było tego duzo bo się później okazało że to tylko jakiś górny pęcherz pękł i dopiero w szpitalu przy porodzie mi przebili i wtedy to się laaaaaaaało :) Bardziej boję się tfu tfu krwawienia bo wtedy to już raczej po materacu będzie :/
    Dam w takim razie ręczniki bo zawsze to coś no i du.. bedzie oddychać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:34

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ