WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi. Może to faktycznie byc też od tego że śpię za przeproszeniem z gołym tyłkiem na wierzchu i się nie przykrywam bo mi gorąco i całe plecy też mam odkryte... Musze o to zadbać. Dziś jakby ciut lepiej.
    Okna odpuszczam ;p

Amy333, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja swojego nawet nie złożyłam jeszcze, leży w szafie. Chociaż mój skrytykował, że koła nie aluminiowe i ciężki ogólnie wózek :/ Miał gdzieś moje prośby, żeby jechać i oglądać na żywo to niech spada na drzewo.
    A tam,nie zna sie;)) piekne są te wozeczki,juz sie nie moge doczekac jak bedziemy nimi smigac:)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Przyuważ czy przy takim tętnie Mała sie rusza,jeśli tak to jest ok. Też się przeraziłam na ostatnim ktg i położna mnie oświeciła.
    Tak,wrecz szaleje,tak kopie,ze te krażki od ktg spadaja;) chyba nie lubimy tego badanka;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spokojnie Amy,moja też tak dokazuje i tetno ponad 180 ;) Rozrabiaki małe ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak tylko poczuje że jest monitorowana to zaczyna szaleć, mi wolno głaskać, miziać ale KTG nie lubimy

Amy333 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dzieci nie lubią opasania. Ja zauważyłam że zlośnik się złości jak jedzie autem i pas zakładam.

Amy333 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na KTG muszę sama trzymać te krążki i wciskać je w brzuch bo gubią tętno, wtedy zaczyna się jazda. Mała się wścieka, tętno jej skacze od razu. Denerwuje się jak mam pas na brzuchu w aucie zapięty, albo leżę na boku i mam nogi podkulone.
    A wózek oczywiście piękny:D
    Zaczęły mnie łapać w nocy skurcze ud i łydek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 08:05

klz9df9hvltz8vcc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    My już przygotowani, czekamy :) porod w wannie zapowiedziany. Wszystko załatwione. Co do opieki w szpitalu to ja już się przekonałam że tu jest po ludzku jak miałam laparo także o to jestem spokojna :) a wy jak tam?

Hej u nas też już załatwione niestety nie mamy porodu w wannie no ale tak czy inaczej będziemy rodzić w szpitalu . Pokoik gotowy dla Natali teraz czekamy na akcje porodowa i mam nadzieję na łatwy poród chociaż tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć i też będę mogła się wypowiedzieć na temat szpitali . Mam nadzieję że nasza Natalka nie będzie chciała przesiedziec w brzuszku za długo:-)

Vlinder, agaafabka lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adapter do pasów to jazda jej nie przeszkadza, za to jak się położę na prawy bok to czuję że coś ją gniecie.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje sie ze szpitala. W sumie nic nie wiem co dalej, bialka z dobowej zbiorki mam powyżej 200, cisnienie max 130/95 ale zazwyczaj 130/90, obrzeki stop ogromne. Lekarze nie wiedza jeszcze czy mnie trzymac w szpitalu dontego 38tc i komczyc ciaze czy do domu jeszcze puścić. Jest mi tak ciezko jak pomyślę ze moze czeka mnie z 2 tyg lezenia w szpitalu :(

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Melduje sie ze szpitala. W sumie nic nie wiem co dalej, bialka z dobowej zbiorki mam powyżej 200, cisnienie max 130/95 ale zazwyczaj 130/90, obrzeki stop ogromne. Lekarze nie wiedza jeszcze czy mnie trzymac w szpitalu dontego 38tc i komczyc ciaze czy do domu jeszcze puścić. Jest mi tak ciezko jak pomyślę ze moze czeka mnie z 2 tyg lezenia w szpitalu :(

Trzymaj się Kochana, kciuki za Was zaciśnięte. Dobrze, że jesteś w szpitalu, w razie gorszych wyników zapewne zakończą szybciej ciążę. Myślami jestem z Tobą.

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Jest mi tak ciezko jak pomyślę ze moze czeka mnie z 2 tyg lezenia w szpitalu :(
    Spójrz na to tak - jestem w szpitalu pod fantastyczną opieką, sprawdzają jak ma się moje dziecko, gdyby cokolwiek zaczęło się dziać niedobrego, natychmiast zareagują. Ja i dziecko jesteśmy bezpieczni. :)
    Musisz szukać pozytywów!

Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

veritaserum lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Lepiej dmuchać na zimne. Wiem,ze tęsknisz za synem,ale jakoś trzeba to przetrwac. Trzymaj się tam dzielnie v;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa będzie dobrze. Wiem że ciężko w szpitalu ale przynajmniej jesteście bezpieczni bo wszystko kontrolują. W razie czego rozwiążą ciążę i się nie martw bo jesteście już na takim etapie że wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domku! Mimo krótkiego wędzidełka, cofniętej bródki, karmimy się tylko piersią i mały przybrał od wczoraj na wadze! A bałam się, że mocno spadł, bo w nocy 5kup było granych, od 6 rano jeszcze 3, a tu psikus!

susełek, ola_g89, Angel1988, Marrgoo, p_tt, Av, veritaserum, Paulinda, KATARZYNACarm, Wesoła89, JustynaG, Camilla13, Vlinder, Natalia1984, Izabelle, promyczek 39, 100krotka30, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Wychodzimy do domku! Mimo krótkiego wędzidełka, cofniętej bródki, karmimy się tylko piersią i mały przybrał od wczoraj na wadze! A bałam się, że mocno spadł, bo w nocy 5kup było granych, od 6 rano jeszcze 3, a tu psikus!
    Swietne wieści :)
    A możesz powiedzieć ile tygodńi przed porodem robiłaś masaż krocza? I z jaka częstotliwością ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek ja zaczęłam jakoś wcześnie, coś ok 32tc. Robiłam prawie codziennie wieczorem, czasem miałam lenia, albo byłam tak padnięta, że zwyczajnie mi się nie chciało. Ostatnie dwa tygodnie więcej czasu poświęcałam na rozciąganie i do oleju ze słodkich migdałów wyciskałam jedną kapsułkę oleju z wiesiołka i tym masowałam.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie. Łozysko dalej nisko jedynie przesunęło się jakoś lekko ponad centymetr od ujścia więc będziemy się kroić bo to za duże ryzyko. Małutka 36+3 wazy 3300g więc troszkę na koniec przystopowała :) i doktorka mówiła że do 4kg raczej nie dobije. Niech sobie jeszcze rośnie bo już mnie ta "przyjemność" wypychania takiego kloca sn nie czeka :)
    A teraz z innej baczki. Założyłam sobie wczoraj podkład do przewijania pod prześcieradło tak na wszelki wypadek i powiem Wam że na tym nie da się spać. Budziłam się w nocy bo dosłownie du... mi parowała, plecy, gacie mokre. Czułam się jakbym spała dosłownie na samej ceracie. Jakos noc wytrzymałam ale rano zaraz wywaliłam ten podkład.

kasia1518 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    My też już po wizycie. Łozysko dalej nisko jedynie przesunęło się jakoś lekko ponad centymetr od ujścia więc będziemy się kroić bo to za duże ryzyko. Małutka 36+3 wazy 3300g więc troszkę na koniec przystopowała :) i doktorka mówiła że do 4kg raczej nie dobije. Niech sobie jeszcze rośnie bo już mnie ta "przyjemność" wypychania takiego kloca sn nie czeka :)
    A teraz z innej baczki. Założyłam sobie wczoraj podkład do przewijania pod prześcieradło tak na wszelki wypadek i powiem Wam że na tym nie da się spać. Budziłam się w nocy bo dosłownie du... mi parowała, plecy, gacie mokre. Czułam się jakbym spała dosłownie na samej ceracie. Jakos noc wytrzymałam ale rano zaraz wywaliłam ten podkład.
    Ja mam tylko ręcznik, jak mi odejdą wody to trudno, te podkłady nie przepuszczają w ogóle powietrza...
    Dzisiaj mnie wzięło na mycie okien i pranie firan. Powoli się tym zajmuję, więc pewnie cały dzień mi na to zleci. Zaczęłam też chodzić wieczorami na długie spacery po których chodzę jak kaczka, ale trochę kondycji muszę nabrać.

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ