WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Agaafabka A co u Was ? Jak tam przygotowania do porodu ?
    My już przygotowani, czekamy :) porod w wannie zapowiedziany. Wszystko załatwione. Co do opieki w szpitalu to ja już się przekonałam że tu jest po ludzku jak miałam laparo także o to jestem spokojna :) a wy jak tam?

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja zamowilam przez neta i nie zaluje,Bebetto Bresso. Ja ostatnio jechalam 40km w jedna strone i juz mialam serdecznie dosc.
    Zaraz zobaczę sobie ten model :)

Yhh chyba jednak nigdzie nie jadę, nie chce potem mieć wyrzutow sumienia, że coś przez to się stało

Amy333 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Tu,u nas jestem. Zostaje do jutra,zrobia mi powtorke crp. Na razie tyle dobrego ze opuchlizna zeszla i temp.juz tak nie rosnie.
    Najważniejsze, że nie jest gorzej, ale szczerze mowiąc to nie wiele się tam dowiesz, wybitnych lekarzy tam nie ma. Wiesz, jak do porodu sn i nic sie nie dzieje to ok. Może zadzwoń do swojej ginki.

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie cały dzień okropnie boli lewy pośladek. Nie jestem w stanie sobie niczym ulżyć. Chodzić chodzę ale ciężko. Jakieś pomysły dziewczyny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dzisiaj mnie cały dzień okropnie boli lewy pośladek. Nie jestem w stanie sobie niczym ulżyć. Chodzić chodzę ale ciężko. Jakieś pomysły dziewczyny ?
    Dziś rano się obudziłam już tradycyjnie z bólem biodra i wyjątkowo z bólem pośladka ale jakoś po kilku godzinach przeszło. Chyba to rozchodziłam. Teraz na końcówce to już różne dolegliwości wychodzą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no może jutro będzie po prostu lepiej ;) bo okna chciałam myć : D

• Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Jeśli mówisz o Borowskiej to potwierdzam. Jakakolwiek dieta w tym szpitalu to kpina. A jedzenie okropne. Znam dziewczyny, które leżą tam ze swoimi wcześniaczkami od 6 tygodni i mówią, że co tydzień jest to samo :P
    Tak wiem Marrgoo, leżałam tam 2 lata temu przez miesiac i teraz własnie mnie aż trzęsie na myśl o tym jedzeniu. Muszę tam być bo mają 3 stopień referencyjnosci. Będe tam od poniedziałku. Słyszałam, że niektore dziewczyny zamawiają catering, ale to droga sprawa a z drugiej strony co za czasy że głodzą w szpitalach, gdzie składki.. Ehh...Marrgoo chciałam cie jeszcze popytac o oddział na ktorym jestes już z dzieckiem. To może napisze na prive.

Marrgoo lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Może to rwa kulszowa?

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av możliwe. Jeśli tak to można coś z tym zrobić na tym etapie ? Czy trzeba przeżyć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ból posladka utrudniający chodzenie to objaw rwy kulszowej, może tez promieniować do całej nogi. Zaawansowana ciąża, ucisk na nerwy kulszowe zrobił się ogromny. Po porodzie z czasem minie, ale polecam rehabilitację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam taki ból z prawej strony promieniował na nogę. Ale u mnie to chyba były korzonki. Bo pomogło wygzanie. Owijałam w domu cześć lędźwiowa kręgosłupa kocem, wzięłam 2 apapy i prżeszlo. Teraz pilnuje wnocy żeby się nierozkopywac. Śpię w dłuższej koszuli.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak wysokie masz crp?
    Wlasnie nie wiem,lekarz powiedzial tylko ze dwucyfrowe i jutro do powtorki.
    Ale troche sie wystraszylam,bo na ktg czesto malutka ma podwyzszone tętno,do 180 jej skacze.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Najważniejsze, że nie jest gorzej, ale szczerze mowiąc to nie wiele się tam dowiesz, wybitnych lekarzy tam nie ma. Wiesz, jak do porodu sn i nic sie nie dzieje to ok. Może zadzwoń do swojej ginki.
    Mialam przyjemnosc z tymi dwoma dziadkami o ktorych rozmawialysmy;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Av możliwe. Jeśli tak to można coś z tym zrobić na tym etapie ? Czy trzeba przeżyć ?
    Niestety na tym etapie nic z tym.nie zrobisz, pomóc mogą cieple okłady żelowe lub masaż, a najlepiej jedno i drugie. Teraz niestety żaden rehabilitant nie dotknie Cię. Po połogu polecam zabiegi polem elektromagnetycznym i prądy. Mi pomogły :)

veritaserum lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Obawiam się, że trzeba przetrwać, z mojego doświadczenia wynika, że ortopeda widząc kobietę w ciazy ucieka, z neurologami może być podobnie ;) Możesz spróbować okladow ciepłych lub zimnych lub lekkich masaży. No i poszukać pozycji, która odciąży uciskany nerw. Możliwe, że jak dziecko się przemiesci, to przestanie boleć. Apap możesz spróbować wziąć do 1g raz na 6 godzin.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja zamowilam przez neta i nie zaluje,Bebetto Bresso. Ja ostatnio jechalam 40km w jedna strone i juz mialam serdecznie dosc.
    Ja swojego nawet nie złożyłam jeszcze, leży w szafie. Chociaż mój skrytykował, że koła nie aluminiowe i ciężki ogólnie wózek :/ Miał gdzieś moje prośby, żeby jechać i oglądać na żywo to niech spada na drzewo.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rwe koci grzbiet, bo na drazku raczej sie nie utrzymasz ;) no i lezenie na prostym pomaga,ale nie kazdy moze w ciazy na plecach wiec zostaje ten koci grzbiet

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Wlasnie nie wiem,lekarz powiedzial tylko ze dwucyfrowe i jutro do powtorki.
    Ale troche sie wystraszylam,bo na ktg czesto malutka ma podwyzszone tętno,do 180 jej skacze.
    Przyuważ czy przy takim tętnie Mała sie rusza,jeśli tak to jest ok. Też się przeraziłam na ostatnim ktg i położna mnie oświeciła.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Obawiam się, że trzeba przetrwać, z mojego doświadczenia wynika, że ortopeda widząc kobietę w ciazy ucieka, z neurologami może być podobnie ;) Możesz spróbować okladow ciepłych lub zimnych lub lekkich masaży. No i poszukać pozycji, która odciąży uciskany nerw. Możliwe, że jak dziecko się przemiesci, to przestanie boleć. Apap możesz spróbować wziąć do 1g raz na 6 godzin.

Nie wiem. Może ja miałam dużo szczęścia że trafiłam na osteopatę / fizjoterapeutę, który wyratował mnie kilka razy z opresji w ciąży i dzięki temu przeszłam względnie bezboleśnie ją. A przed ciążą nawracajce rwy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam ktg i młody szalał to też skakało nawet do 180. Jak zaraz spada to jest ok. Ale jak spał malutki to tętno niziutkie.

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ