WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG gratulacje. Kurcze ja już odstawiam dupka. Gin mowil, zeby dopiero po skonczpnym 36 tyg. Ale kurcze biore go od samego początku ciąży profilaktyczncznie. Szyjka na kazdej wizycie twarda więc raczej nie zaszkodza.

JustynaG lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    JustynaG gratulacje. Kurcze ja już odstawiam dupka. Gin mowil, zeby dopiero po skonczpnym 36 tyg. Ale kurcze biore go od samego początku ciąży profilaktyczncznie. Szyjka na kazdej wizycie twarda więc raczej nie zaszkodza.
    Mi gin kazała wszystko odstawic w trakcie 36 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 23:01

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jejku współczuję, ale nie bój się siły własnego głosu, może jak kulturalnie a mimo wszystko dosadnie powiesz co myślisz to zrozumie. A jak nie to może ja zastrzelić :P teść będzie mógł pozyc spokojnie :D
    Haha nie chce isc za nia do wiezienia :p
    Niestety kulturalnie do niej nie dociera... maz jak chce jej cos przetlumaczyc to musi na nia krzyczec :| na szczescie ona i tak sie ogranicza przy mnie bo ja raczej sie odezwe... tylko chyba robie to za milo...
    Ja sie ciesze ze moj maz chyba z podmianki jest bo to calkiem inny czlowiek :)

Justyna gratuluje <3 duuuzo zdrowia i powodzenia z kp :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG gratulacje.

Mój się tak dziś wygina i smyra po pipce. Brzuch się opuścił, ale innych symptomów nie ma. Mam nadzieje ze przeczekamy ta pelńie, bo nie wybrałam dla niego jeszcze ubranek do szpitala. Jeszcze potrzebuje kilku dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała dziś urodzić. Lekkie skurcze były koło 22 i wszystko przeszło :/ mała zaczęła figlowac jak zawsze :)

Vlinder, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od godziny co chwilę twardnieje brzuch, wzięłam nospe max. Oby przeszlo..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wielkie gratulacje :) Uczcie się siebie i cieszcie się każdą chwilą :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po pełni ;)
    Przyznam,że skurcze straszaki potrafią być bolesne. Wszystko się wyciszyło. Czekamy dalej :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie ruszyło :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie kręce na tym łóżku i jęcze i sapie:/ ale to nie skurcze,tylko ból zeber,chyba miednicy,no doslownie wszystkiego wokół brzucha:/
    A jeszcze pecherz daje popalic,a nie mam jak isc do wc,bo pielegniarki od 6ej smigają i chcialam dac taka swiezą probke moczu do badania,wie trzymam dzielnie jeszcze 55min,heh;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jeszcze raz gratuluję !! Podziwiam głównie za opanowanie no i super że już jesteście w domu ! Wszystko się powoli ułoży a ja bardzo zazdroszczę że masz już Anie przy sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia przykro mi. Jaki teraz jest plan ? Jak nie daj Boże samo się nie zacznie to się zgłaszasz w 7 dniu po terminie do szpitala ?
    Trzymam kciuki żeby się samo zaczęło bo na pewno jest Ci diabelnie ciężko psychicznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 07:04

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za opis,ale ze mnie coś dziś wwyleciało,pełno śluzu podbarwionego burą krwią. Martwi mnie,ze nie było to zwarte,czekam na 8 i piszę do lekarki co robić. Brzuch zrobił się twardy,teraz zelżało i Mała się wierci. Kolo południa ma być położna z ktg...Zobaczymy co dalej. Świruję oczywiście,bo za dużo w tej ciąży przeszłam. Mąż w pracy,40 km od nas :(

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Sory za opis,ale ze mnie coś dziś wwyleciało,pełno śluzu podbarwionego burą krwią. Martwi mnie,ze nie było to zwarte,czekam na 8 i piszę do lekarki co robić. Brzuch zrobił się twardy,teraz zelżało i Mała się wierci. Kolo południa ma być położna z ktg...Zobaczymy co dalej. Świruję oczywiście,bo za dużo w tej ciąży przeszłam. Mąż w pracy,40 km od nas :(

To pewnie czop odpada :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To pewnie czop odpada :)
    Oby to było tylko to ;) Jakoś inaczej sobie to wyobrażałam,ze to galaretks,a nie zupa ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    ALunia przykro mi. Jaki teraz jest plan ? Jak nie daj Boże samo się nie zacznie to się zgłaszasz w 7 dniu po terminie do szpitala ?
    Trzymam kciuki żeby się samo zaczęło bo na pewno jest Ci diabelnie ciężko psychicznie :/

Jutro się zglaszam do szpitala, bo jednak mamy się trzymać terminu z om. Najgorzej z córka, w piątek ja teście zabrali do siebie a w sobotę już płakała że chce do mamy. Do tego się przeziębiła, dzisiaj cały dzień będziemy razem ale znów ja muszą po pracy zabrać. Myślałam, że się uda tak, że pójdę urodzić i zaraz wrócę a tu się dłuższy pobyt w szpitalu zapowiada jak się nie ruszy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 07:43

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pełnia też nie pomogła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 07:40

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia w twoim brzuszku musi być super skoro nic nie wskazuje na poród:-)

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mega niewyspana, mały jak zawsze dał popis po 22... jego ruchy nie są jakieś bolesne, ale jak się ciśnie na szyjke to jest to mega nieprzyjemne uczucie, myślałam że zaraz urodze. I tak jest prawie co noc.
    Dziewczyny co czasem macie skurcze, jaki to jest ból, taki okresowy? Twardnieje Wam wtedy brzuch?

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Alunia w twoim brzuszku musi być super skoro nic nie wskazuje na poród:-)

Już się śmiałam do meza, że może powinnam zapalić papierosa zeby mała wykurzyć :P
    A tak serio to mam dość, już nawet nie samej ciąży ale tego strachu czy się rusza czy wszystko jest dobrze.

KATARZYNACarm, Av lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ