Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia trzymam kciuki mocno wyobrażam sobie jak ciezkie to jest psychicznie

Minns ja skurcz inaczej odczuwam. Jak byłam na tym ktg i miałam ten jeden skurcz to czuję to tak jakby ktoś mnie mocno opasał w brzuchu i sciskal i tem ból przechodzi od góry do dołu jakby.
    Miesiączkowe mam bardzo często ale tego nie czuję jak skurcz. Nie wiem może się mylę bo nie rodziłam :p

Minns, aLunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przeżyłam pełnie w dwupaku. Rano tylko miałam taki ból jak na okres, ale już wszystko przeszło.
    We wtorek idę na moje pierwsze ktg.
    Mam pytanie do cesarzowych czy kupiliście hyalobarrier gel ? Mój gin twierdzi ze nie ma potwierdzonych bada; klinicznych czy to wogole pomaga. A koszt wysoki i się waham a czas ucieka..

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, pytałaś o wagę po porodzie. W ciąży przytyłam 14kg. Dziś na wadze 7kg mniej.

Alunia, trzymam kciuki by szybko wszystko poszło. Postaraj się myśleć pozytywnie! :)

Veritaserum, z tym KTG to ciekawa sprawa. Na początku gdy miałam znośne skurcze to pokazywało od 60 do 90% a z czasem gdy były coraz mocniejsze to już 50 mocno odczuwałam. Co prawda było to pod wpływem oxy ale bardzo mnie to zaskoczyło.

Od około tygodnia miałam bóle miesiączkowe i twardniał mi brzuch w nocy.

KATARZYNACarm, aLunia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG gratulacje!

JustynaG lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia to czop na bank :) pilnuj skurczy jak będą co 10 min jedziesz rodzić swojego Skarba! Dzielą Was już tylko godziny :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dawaj znać, czy coś się rozkręca:)
    A ja dalej siedze jak na bombie i czekam na wyniki:/

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi położna na ostatniej wizycie mówiła że prawdziwe skurcze nie idą od brzucha do dołu tylko właśnie od dołu promieniują na brzuch
    Która z mamusiek jest w stanie to potwierdzić?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka jak w piątek byłam w tym szpitalu to pytałam się lekarki jak mam rozróżnić przepowiadające od tych prawdziwych. No i tłumaczyła że jeśli od dołu będzie bolał brzuch i rozchodził się ból na plecy tzn że przepowiadające. Prawdziwe skurcze to boli cały brzuch.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj cały dzień twardniał brzuch i bolał jak na okres. W nocy to samo. Ciekawa jestem co by wyszło na KTG.
    Dzisiaj jestem już w donoszonej ciąży. Jeszcze 3 tygodnie i przytulę swój skarb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:10

Amy333, Vlinder, Izabelle, Paulinda lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch w ogole nie bolal tylko krzyz jak sie zaczelo

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia robicie ktg? Ja dziś bede dzwonic w tej sprawie, bo twardnienia brzucha i to rozwarcie nie wiem czy nie są podstawą do ktg A kolejna wizyta dopiero w następny czwartek

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Jutro odbieram wynik gbs i mam jeszcze do zrobienia fibrynogen. Czy któraś też ma to zlecone czy to wymysl mojej gin

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam i chyba nie będę mieć żadnego ktg no chyba że już trafie do szpitala. Przynajmniej nic mi o tym nie mówili. Może jak już bd po terminie? Nie wiem.
    Mam mega gastro na słodkie w tej ciąży. Dziś już zdążyłam zjeść monte, banana, jakieś ciastka i cukierki odpustowe, loda i kanapki 2 z serem, szynką i pomidorem żeby nie było tak słodko. Muszę się ogarnąć :O.

Vlinder, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja nie miałam i chyba nie będę mieć żadnego ktg no chyba że już trafie do szpitala. Przynajmniej nic mi o tym nie mówili. Może jak już bd po terminie? Nie wiem.
    Mam mega gastro na słodkie w tej ciąży. Dziś już zdążyłam zjeść monte, banana, jakieś ciastka i cukierki odpustowe, loda i kanapki 2 z serem, szynką i pomidorem żeby nie było tak słodko. Muszę się ogarnąć :O.
    Mówi się że aptetyt zwiększony jest przed chorobą....może przed porodem też? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mi wczoraj cały dzień twardniał brzuch i bolał jak na okres. W nocy to samo. Ciekawa jestem co by wyszło na KTG.
    Dzisiaj jestem już w donoszonej ciąży. Jeszcze 3 tygodnie i przytulę swój skarb :)

Ja jeszcze dwa dni i donoszona. Dziewczyny ale zleciało..... Dopiero co testowanie, strach żeby skończył się 1 trymestr...

Vlinder, Wesoła89 lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Od którego tygodnia robicie ktg? Ja dziś bede dzwonic w tej sprawie, bo twardnienia brzucha i to rozwarcie nie wiem czy nie są podstawą do ktg A kolejna wizyta dopiero w następny czwartek
    Ja od 37t robiłam, w sumie to sie tak złożyło przez ten szpital, że robią mi codziennie- a nawet dwa razy dziennie;-) Juz mam szczerze dosyć tej twarde kozetki;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mówi się że aptetyt zwiększony jest przed chorobą....może przed porodem też? :D
    Potwierdzam! ja tak z tydzień przed porodem byłam wiecznie głodna, ciągle musiałam coś szamać!

A co do skurczy to u mnie to były bóle jak na okres dosłownie. nie czułam jakiegoś twardnienia brzucha tylko głównie takie bóle typowo okresowe. A że ja miałam okropne @ i zawsze byłam na prochach mega silnych to dlatego myślałam,że to jeszcze nie jest to :D dopiero jak zaczęły się te bóle powtarzać tak co 15 minut zauważyłam przy dotyku,że brzuch jest twardy.

• Vlinder Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A mi położna na ostatniej wizycie mówiła że prawdziwe skurcze nie idą od brzucha do dołu tylko właśnie od dołu promieniują na brzuch
    Która z mamusiek jest w stanie to potwierdzić?
    Coś w tym jest, bo na godzinę przed odejściem wód miałam takie bóle od dołu i w szpitalu też. Lekarze podjęli decyzję o szybkiej cesarce, bo poród już trwał i Mała za szybko schodziła w kanał

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja robiłam na NFZ w zeszły poniedziałek i środę, czyli początek 36tc. Ginka mówiła, żebym przyszła jeszcze raz we wrześniu. W sobotę mam wizytę u gina prowadzącego. Podejmiemy decyzję, kiedy do szpitala.
    Frezyjciada, wody odeszły Ci w domu czy dopiero w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:28

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ps. Jutro odbieram wynik gbs i mam jeszcze do zrobienia fibrynogen. Czy któraś też ma to zlecone czy to wymysl mojej gin
    Ja nie miałam a w DN właśnie chcieli to badanie, z tego co wiem to w szpitalu tam też go chcieli. Więc to chyba nie jest wymysł gin ;)

‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ