WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlunia trzymam kciuki mocno wyobrażam sobie jak ciezkie to jest psychicznie
Minns ja skurcz inaczej odczuwam. Jak byłam na tym ktg i miałam ten jeden skurcz to czuję to tak jakby ktoś mnie mocno opasał w brzuchu i sciskal i tem ból przechodzi od góry do dołu jakby.
Miesiączkowe mam bardzo często ale tego nie czuję jak skurcz. Nie wiem może się mylę bo nie rodziłam :pMinns, aLunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez przeżyłam pełnie w dwupaku. Rano tylko miałam taki ból jak na okres, ale już wszystko przeszło.
We wtorek idę na moje pierwsze ktg.
Mam pytanie do cesarzowych czy kupiliście hyalobarrier gel ? Mój gin twierdzi ze nie ma potwierdzonych bada; klinicznych czy to wogole pomaga. A koszt wysoki i się waham a czas ucieka.. -
Frezyjciada, pytałaś o wagę po porodzie. W ciąży przytyłam 14kg. Dziś na wadze 7kg mniej.
Alunia, trzymam kciuki by szybko wszystko poszło. Postaraj się myśleć pozytywnie!
Veritaserum, z tym KTG to ciekawa sprawa. Na początku gdy miałam znośne skurcze to pokazywało od 60 do 90% a z czasem gdy były coraz mocniejsze to już 50 mocno odczuwałam. Co prawda było to pod wpływem oxy ale bardzo mnie to zaskoczyło.
Od około tygodnia miałam bóle miesiączkowe i twardniał mi brzuch w nocy.KATARZYNACarm, aLunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agaafabka jak w piątek byłam w tym szpitalu to pytałam się lekarki jak mam rozróżnić przepowiadające od tych prawdziwych. No i tłumaczyła że jeśli od dołu będzie bolał brzuch i rozchodził się ból na plecy tzn że przepowiadające. Prawdziwe skurcze to boli cały brzuch.
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Mi wczoraj cały dzień twardniał brzuch i bolał jak na okres. W nocy to samo. Ciekawa jestem co by wyszło na KTG.
Dzisiaj jestem już w donoszonej ciąży. Jeszcze 3 tygodnie i przytulę swój skarbWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:10
Amy333, Vlinder, Izabelle, Paulinda lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam i chyba nie będę mieć żadnego ktg no chyba że już trafie do szpitala. Przynajmniej nic mi o tym nie mówili. Może jak już bd po terminie? Nie wiem.
Mam mega gastro na słodkie w tej ciąży. Dziś już zdążyłam zjeść monte, banana, jakieś ciastka i cukierki odpustowe, loda i kanapki 2 z serem, szynką i pomidorem żeby nie było tak słodko. Muszę się ogarnąć.
Vlinder, agaafabka lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyMinns wrote:Ja nie miałam i chyba nie będę mieć żadnego ktg no chyba że już trafie do szpitala. Przynajmniej nic mi o tym nie mówili. Może jak już bd po terminie? Nie wiem.
Mam mega gastro na słodkie w tej ciąży. Dziś już zdążyłam zjeść monte, banana, jakieś ciastka i cukierki odpustowe, loda i kanapki 2 z serem, szynką i pomidorem żeby nie było tak słodko. Muszę się ogarnąć.
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Mi wczoraj cały dzień twardniał brzuch i bolał jak na okres. W nocy to samo. Ciekawa jestem co by wyszło na KTG.
Dzisiaj jestem już w donoszonej ciąży. Jeszcze 3 tygodnie i przytulę swój skarb
Ja jeszcze dwa dni i donoszona. Dziewczyny ale zleciało..... Dopiero co testowanie, strach żeby skończył się 1 trymestr...Vlinder, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Od którego tygodnia robicie ktg? Ja dziś bede dzwonic w tej sprawie, bo twardnienia brzucha i to rozwarcie nie wiem czy nie są podstawą do ktg A kolejna wizyta dopiero w następny czwartek
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Mówi się że aptetyt zwiększony jest przed chorobą....może przed porodem też?
A co do skurczy to u mnie to były bóle jak na okres dosłownie. nie czułam jakiegoś twardnienia brzucha tylko głównie takie bóle typowo okresowe. A że ja miałam okropne @ i zawsze byłam na prochach mega silnych to dlatego myślałam,że to jeszcze nie jest todopiero jak zaczęły się te bóle powtarzać tak co 15 minut zauważyłam przy dotyku,że brzuch jest twardy.
-
agaafabka wrote:A mi położna na ostatniej wizycie mówiła że prawdziwe skurcze nie idą od brzucha do dołu tylko właśnie od dołu promieniują na brzuch
Która z mamusiek jest w stanie to potwierdzić?agaafabka lubi tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Od którego tygodnia robicie ktg? Ja dziś bede dzwonic w tej sprawie, bo twardnienia brzucha i to rozwarcie nie wiem czy nie są podstawą do ktg A kolejna wizyta dopiero w następny czwartek
Frezyjciada, wody odeszły Ci w domu czy dopiero w szpitalu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:28
-
nick nieaktualnyNika312 wrote:Ps. Jutro odbieram wynik gbs i mam jeszcze do zrobienia fibrynogen. Czy któraś też ma to zlecone czy to wymysl mojej gin