WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlunia trzymam kciuki mocno wyobrażam sobie jak ciezkie to jest psychicznie
Minns ja skurcz inaczej odczuwam. Jak byłam na tym ktg i miałam ten jeden skurcz to czuję to tak jakby ktoś mnie mocno opasał w brzuchu i sciskal i tem ból przechodzi od góry do dołu jakby.
Miesiączkowe mam bardzo często ale tego nie czuję jak skurcz. Nie wiem może się mylę bo nie rodziłam :p
Minns, aLunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez przeżyłam pełnie w dwupaku. Rano tylko miałam taki ból jak na okres, ale już wszystko przeszło.
We wtorek idę na moje pierwsze ktg.
Mam pytanie do cesarzowych czy kupiliście hyalobarrier gel ? Mój gin twierdzi ze nie ma potwierdzonych bada; klinicznych czy to wogole pomaga. A koszt wysoki i się waham a czas ucieka.. -
Frezyjciada, pytałaś o wagę po porodzie. W ciąży przytyłam 14kg. Dziś na wadze 7kg mniej.
Alunia, trzymam kciuki by szybko wszystko poszło. Postaraj się myśleć pozytywnie!
Veritaserum, z tym KTG to ciekawa sprawa. Na początku gdy miałam znośne skurcze to pokazywało od 60 do 90% a z czasem gdy były coraz mocniejsze to już 50 mocno odczuwałam. Co prawda było to pod wpływem oxy ale bardzo mnie to zaskoczyło.
Od około tygodnia miałam bóle miesiączkowe i twardniał mi brzuch w nocy.
KATARZYNACarm, aLunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agaafabka jak w piątek byłam w tym szpitalu to pytałam się lekarki jak mam rozróżnić przepowiadające od tych prawdziwych. No i tłumaczyła że jeśli od dołu będzie bolał brzuch i rozchodził się ból na plecy tzn że przepowiadające. Prawdziwe skurcze to boli cały brzuch.
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Mi wczoraj cały dzień twardniał brzuch i bolał jak na okres. W nocy to samo. Ciekawa jestem co by wyszło na KTG.
Dzisiaj jestem już w donoszonej ciąży. Jeszcze 3 tygodnie i przytulę swój skarb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:10
Amy333, Vlinder, Izabelle, Paulinda lubią tę wiadomość

-
Ja nie miałam i chyba nie będę mieć żadnego ktg no chyba że już trafie do szpitala. Przynajmniej nic mi o tym nie mówili. Może jak już bd po terminie? Nie wiem.
Mam mega gastro na słodkie w tej ciąży. Dziś już zdążyłam zjeść monte, banana, jakieś ciastka i cukierki odpustowe, loda i kanapki 2 z serem, szynką i pomidorem żeby nie było tak słodko. Muszę się ogarnąć
.
Vlinder, agaafabka lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek
-
nick nieaktualnyMówi się że aptetyt zwiększony jest przed chorobą....może przed porodem też?Minns wrote:Ja nie miałam i chyba nie będę mieć żadnego ktg no chyba że już trafie do szpitala. Przynajmniej nic mi o tym nie mówili. Może jak już bd po terminie? Nie wiem.
Mam mega gastro na słodkie w tej ciąży. Dziś już zdążyłam zjeść monte, banana, jakieś ciastka i cukierki odpustowe, loda i kanapki 2 z serem, szynką i pomidorem żeby nie było tak słodko. Muszę się ogarnąć
.
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Mi wczoraj cały dzień twardniał brzuch i bolał jak na okres. W nocy to samo. Ciekawa jestem co by wyszło na KTG.
Dzisiaj jestem już w donoszonej ciąży. Jeszcze 3 tygodnie i przytulę swój skarb
Ja jeszcze dwa dni i donoszona. Dziewczyny ale zleciało..... Dopiero co testowanie, strach żeby skończył się 1 trymestr...
Vlinder, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Ja od 37t robiłam, w sumie to sie tak złożyło przez ten szpital, że robią mi codziennie- a nawet dwa razy dziennie;-) Juz mam szczerze dosyć tej twarde kozetki;-)Nika312 wrote:Od którego tygodnia robicie ktg? Ja dziś bede dzwonic w tej sprawie, bo twardnienia brzucha i to rozwarcie nie wiem czy nie są podstawą do ktg A kolejna wizyta dopiero w następny czwartek
-
nick nieaktualnyPotwierdzam! ja tak z tydzień przed porodem byłam wiecznie głodna, ciągle musiałam coś szamać!86Monia wrote:Mówi się że aptetyt zwiększony jest przed chorobą....może przed porodem też?

A co do skurczy to u mnie to były bóle jak na okres dosłownie. nie czułam jakiegoś twardnienia brzucha tylko głównie takie bóle typowo okresowe. A że ja miałam okropne @ i zawsze byłam na prochach mega silnych to dlatego myślałam,że to jeszcze nie jest to
dopiero jak zaczęły się te bóle powtarzać tak co 15 minut zauważyłam przy dotyku,że brzuch jest twardy.
-
Coś w tym jest, bo na godzinę przed odejściem wód miałam takie bóle od dołu i w szpitalu też. Lekarze podjęli decyzję o szybkiej cesarce, bo poród już trwał i Mała za szybko schodziła w kanałagaafabka wrote:A mi położna na ostatniej wizycie mówiła że prawdziwe skurcze nie idą od brzucha do dołu tylko właśnie od dołu promieniują na brzuch
Która z mamusiek jest w stanie to potwierdzić?
agaafabka lubi tę wiadomość

-
Ja robiłam na NFZ w zeszły poniedziałek i środę, czyli początek 36tc. Ginka mówiła, żebym przyszła jeszcze raz we wrześniu. W sobotę mam wizytę u gina prowadzącego. Podejmiemy decyzję, kiedy do szpitala.Nika312 wrote:Od którego tygodnia robicie ktg? Ja dziś bede dzwonic w tej sprawie, bo twardnienia brzucha i to rozwarcie nie wiem czy nie są podstawą do ktg A kolejna wizyta dopiero w następny czwartek
Frezyjciada, wody odeszły Ci w domu czy dopiero w szpitalu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:28

-
nick nieaktualnyJa nie miałam a w DN właśnie chcieli to badanie, z tego co wiem to w szpitalu tam też go chcieli. Więc to chyba nie jest wymysł ginNika312 wrote:Ps. Jutro odbieram wynik gbs i mam jeszcze do zrobienia fibrynogen. Czy któraś też ma to zlecone czy to wymysl mojej gin