X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Izabelle ale wlasciwie to potwierdzili ze to czop?

Mam wyniki dzisiejszych badan i o ile mocz ok (tylko Ph w gornej normie) to martwi mnie
    CRP 12.2 przy normoe do 5
    IG 0.11 przy normie do 0.04
    RDW 15.6 przy normie do 14.5

Wczoraj caly dzien bolala mnie glowa, ogolem czuje sie jakbym miala byc chora i strasznie zbiera mi sie flegma w gardle i zaczelam kaszlec...herbata z miodem i cytryna juz nie pomaga. Mala dzisiaj praktycznie nieobecna, zjadlam duzo slodkiego, cwiczenia oddechowe, lezenie na lewym boku i poczulam ze 2-3 ruchy... jutro mam wizyte u gina... ale boje sie czy na pewno z Mala ok.

Crp mówią do 40 jest jeszcze w ciąży do przyjęcia. Reszta to z morfologii. Ja mam rozjechana morfo ale się nie przejmuje. Lekarz mówi że to normalne.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny- staram się Was nadrobić- nie jest to proste ☺

Co do odwiedzin...tescie przyjechali dzień po CC do szpitala z zamiarem zobaczenia wnuczki ale oczywiście na intensywna terapie ich nie wpuścili - przyszli do mnie ... ja byłam wtedy zła bo próbowałam wstać żeby pójść się w końcu wykąpać ... Ale mąż się szybko domyślil że mi nie po nosie że teść patrzy i ich wyprosil. Później już nie miałam odwiedzin w szpitalu.

Jak wróciliśmy do domu to przyjechali tescie i szwagierka która ma być chrzestna. Czekamy jeszcze na moich rodziców którzy przyjadą chyba na następny weekend (bo mają 700km) - znajomych nie prosimy i mówimy wprost że jeszcze wcześnie. Co do mycia rąk ... ja nawet w sklepie medycznym kupiłam płyn do dezynfekcji i każdemu mówię wprost żeby umyli i zdezynfekowali ręce- nikt się do tej pory nie zdziwił ☺

Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... powiem Wam ze ja juz jestem strasznie zmeczona ta koncowka ciazy i tym czekaniem... nie chodzi mi o zmeczenie fizycznie bo czuje sie dobrze gonie dalej tylko zmeczenie psychiczne... czy to dzisiaj czy nie dzisiaj... budza mnie w nocy bole miesiaczkowe ktore oczywiscie mijaja... ciagle twardnieje mi brzuch... dzisiaj od rana ciagle czuje taki lekki bol miesiaczkowy ciagle twardy brzuch i krzyze mnie bola :( juz nawet wzielam cieply prysznic myslalam ze moze cos sie rozwinie ale niestety nic wiecej sie nie dzieje... w srode wizyta zobaczymy co lekarz powie... milego popoludnia ;)

Minns lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia ja bym nie czekała na jutrzejsza wizytę, mnie teraz bardzo położna uczulila na liczenie ruchów, co najmniej 6 ma być.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla 6 w ciągu jakiego czasu? Ja już tyle wersji słyszałam, że sama nie wiem czego się trzymać

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilu lekarzy, tyle teorii o tym liczeniu ruchów. Ja słyszałam, że w okresie aktywności powinno być 10 ruchów w ciągu godziny. Kiedyś słyszałam, że 10 w ciągu dnia. Rozbieżność ogromna.

Kas_ia, spróbuj się uspokoić. Zjedz coś po czym młoda szaleje i koniecznie napij się wody. Później godzina leżenia na lewym boku i liczenia ruchów. Jeśli nie doliczysz do tych 6-10 to jedź na IP. Po co masz się stresować.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie, mała ma ok. 3100 g wg usg. Wszystko pozamykane, więc chyba przenoszę;)

Camilla13, kasia1518, Izabelle, Paulinda, promyczek 39, Vlinder, agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to miało być 10 ruchów od 9.30 do 21.00

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Izabelle ale wlasciwie to potwierdzili ze to czop?

Mam wyniki dzisiejszych badan i o ile mocz ok (tylko Ph w gornej normie) to martwi mnie
    CRP 12.2 przy normoe do 5
    IG 0.11 przy normie do 0.04
    RDW 15.6 przy normie do 14.5

Wczoraj caly dzien bolala mnie glowa, ogolem czuje sie jakbym miala byc chora i strasznie zbiera mi sie flegma w gardle i zaczelam kaszlec...herbata z miodem i cytryna juz nie pomaga. Mala dzisiaj praktycznie nieobecna, zjadlam duzo slodkiego, cwiczenia oddechowe, lezenie na lewym boku i poczulam ze 2-3 ruchy... jutro mam wizyte u gina... ale boje sie czy na pewno z Mala ok.
    Kas_ia co do rdw i ig to w ciazy moze byc podwyzszlne, ja mam tak prawie od poczatku ciazy. Natomiast nie wiem jak z tym crp tutaj bym to skonsultowala z lekarzem. Jak ie martwisz ruchami jedz na IP, Twoje dziecko ma pewnie dzien leniwca, moja tez ma takie dni ale lepiej sprawdzić.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Camilla 6 w ciągu jakiego czasu? Ja już tyle wersji słyszałam, że sama nie wiem czego się trzymać
    oj ciamajda nie dopisalam, w ciągu godziny. Nasz maluszek jest dwa razy owiniety pempowina więc kazali mi liczyć 4-5 razy w ciągu doby.

• Kas_ia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem ruchow to wlasnie w jakim czasie? Mloda cos zaczela sporadycznie sie ruszac, moze bierze mnie jakies przeziebienie i ona tez na to reaguje?
    Najwyzej wieczorem pojade z mezem na ip, chyba ze bedzie juz normalnie.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie rozbieżność duża. Pamietam, że w pierwszej ciąży mówił gin że do 12 tych ruchów i jak coś to ściemniać na IP, bo jeszcze coś się da zrobić niż jakbym jechała wieczorem.
    U mnie rano mała jest bardzo mało ruchliwa . Codziennie ja trochę szturcham, zmieniam pozycję itp. Może będzie śpioch jak już się w końcu urodzi :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak byłam w szpitalu to miało być 10 ruchów od 9.30 do 21.00

A ja jak leżałam na patologii ciąży to kazali mi liczyć 3 razy dziennie po śniadaniu, obiedzie i kolacji ... miało być 10 w ciągu godziny , jak było mniej pidpinali pod ktg.

Kasia jak masz się stresować to lepiej pojechać i sprawdzić- będziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:06

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, mała waży 2980 g, termin wg om mam na 15 września, szyjka miękka, lekarka powiedziała, że powinnam urodzić do terminu :)

Minns, ola_g89, 86Monia, Izabelle, Paulinda, Angel1988, promyczek 39, Vlinder, Wesoła89, Camilla13, kasia1518, Mum2b, Natalia1984 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co chodzi z tym liczeniem ruchów. Ciężko mi by było czasem odróżnić jeden ruch od drugiego. Myślę, że każda mniej więcej zna rytm dzidzi i jak jest jakieś odchylenie to wtedy powinno się reagować. A czasem dzidzie robią psikusa i się nie ruszają - bo tak. Nieraz schizowałam i myślałam o wybraniu się na IP, ale staram się zachować zimną krew. Tylko u mnie dzidzia jest dość aktywna i reaguje na moje próby pobudzenia. Ale wiadomo - lepiej jechać za dużo, niż o jeden raz za mało.
    Słyszycie może takie jakby pyknięcia w brzuchu? Jakby zgnieść folię bąbelkową. Czytałam o tym i w sumie nie wiadomo co to jest. Niektóre pisały, że zaraz przed odejściem wód to słyszały. Mi nic nie odeszło, a przed chwilą pykło.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę tych ruchów. Staram się nie panikować. Każdy mówi co innego. Moja na końcówce stała sie leniwa. Jak się mocno denerwuje to trzese trochę brzuchem , dostanę z 2 leniwe przeciągania i jestem spokojna ;) inaczej zwariuje i moglabym normalnie zamieszkać na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:23

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na kontroli u mojej położnej, bo mam teraz co tydzień wizyty . Zrobiliśmy razem plan porodu oczywiście ja łzy w oczach jak sobie pomyślę o tym bólu. No ale zrobiliśmy razem ten plan i zaznaczylam że chciałabym znuczulenie w kręgosłup, czy któraś też miała? Kolejna wizyta za tydzien .

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to moja mała dzisiaj ma dyskotekę w brzuchu , bo tancuje nieźle dzisiaj heheh.

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak moje leniwe to oddycham przepona i pije wodę. Z jedzeniem gorzej słodkiego bo cukrzyca..

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nigdy nie kazał ruchów liczyć ;) Na ktg zaznaczam przyciskiem,a Mała zawsze na ktg się wierci jak szalona. A tak ti na wyczucie. Jak dłuzej się nie rusza to jem coś i czekam na odzew. Dziś już przechodzi sama siebie tak dokazuje ;)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ