WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Izabelle ale wlasciwie to potwierdzili ze to czop?
Mam wyniki dzisiejszych badan i o ile mocz ok (tylko Ph w gornej normie) to martwi mnie
CRP 12.2 przy normoe do 5
IG 0.11 przy normie do 0.04
RDW 15.6 przy normie do 14.5
Wczoraj caly dzien bolala mnie glowa, ogolem czuje sie jakbym miala byc chora i strasznie zbiera mi sie flegma w gardle i zaczelam kaszlec...herbata z miodem i cytryna juz nie pomaga. Mala dzisiaj praktycznie nieobecna, zjadlam duzo slodkiego, cwiczenia oddechowe, lezenie na lewym boku i poczulam ze 2-3 ruchy... jutro mam wizyte u gina... ale boje sie czy na pewno z Mala ok.
Crp mówią do 40 jest jeszcze w ciąży do przyjęcia. Reszta to z morfologii. Ja mam rozjechana morfo ale się nie przejmuje. Lekarz mówi że to normalne. -
Hej Dziewczyny- staram się Was nadrobić- nie jest to proste ☺
Co do odwiedzin...tescie przyjechali dzień po CC do szpitala z zamiarem zobaczenia wnuczki ale oczywiście na intensywna terapie ich nie wpuścili - przyszli do mnie ... ja byłam wtedy zła bo próbowałam wstać żeby pójść się w końcu wykąpać ... Ale mąż się szybko domyślil że mi nie po nosie że teść patrzy i ich wyprosil. Później już nie miałam odwiedzin w szpitalu.
Jak wróciliśmy do domu to przyjechali tescie i szwagierka która ma być chrzestna. Czekamy jeszcze na moich rodziców którzy przyjadą chyba na następny weekend (bo mają 700km) - znajomych nie prosimy i mówimy wprost że jeszcze wcześnie. Co do mycia rąk ... ja nawet w sklepie medycznym kupiłam płyn do dezynfekcji i każdemu mówię wprost żeby umyli i zdezynfekowali ręce- nikt się do tej pory nie zdziwił ☺Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość
kasia1518
-
cześć... powiem Wam ze ja juz jestem strasznie zmeczona ta koncowka ciazy i tym czekaniem... nie chodzi mi o zmeczenie fizycznie bo czuje sie dobrze gonie dalej tylko zmeczenie psychiczne... czy to dzisiaj czy nie dzisiaj... budza mnie w nocy bole miesiaczkowe ktore oczywiscie mijaja... ciagle twardnieje mi brzuch... dzisiaj od rana ciagle czuje taki lekki bol miesiaczkowy ciagle twardy brzuch i krzyze mnie bola
juz nawet wzielam cieply prysznic myslalam ze moze cos sie rozwinie ale niestety nic wiecej sie nie dzieje... w srode wizyta zobaczymy co lekarz powie... milego popoludnia
Minns lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ilu lekarzy, tyle teorii o tym liczeniu ruchów. Ja słyszałam, że w okresie aktywności powinno być 10 ruchów w ciągu godziny. Kiedyś słyszałam, że 10 w ciągu dnia. Rozbieżność ogromna.
Kas_ia, spróbuj się uspokoić. Zjedz coś po czym młoda szaleje i koniecznie napij się wody. Później godzina leżenia na lewym boku i liczenia ruchów. Jeśli nie doliczysz do tych 6-10 to jedź na IP. Po co masz się stresować. -
nick nieaktualny
-
Kas_ia wrote:Izabelle ale wlasciwie to potwierdzili ze to czop?
Mam wyniki dzisiejszych badan i o ile mocz ok (tylko Ph w gornej normie) to martwi mnie
CRP 12.2 przy normoe do 5
IG 0.11 przy normie do 0.04
RDW 15.6 przy normie do 14.5
Wczoraj caly dzien bolala mnie glowa, ogolem czuje sie jakbym miala byc chora i strasznie zbiera mi sie flegma w gardle i zaczelam kaszlec...herbata z miodem i cytryna juz nie pomaga. Mala dzisiaj praktycznie nieobecna, zjadlam duzo slodkiego, cwiczenia oddechowe, lezenie na lewym boku i poczulam ze 2-3 ruchy... jutro mam wizyte u gina... ale boje sie czy na pewno z Mala ok.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyaLunia wrote:Camilla 6 w ciągu jakiego czasu? Ja już tyle wersji słyszałam, że sama nie wiem czego się trzymać
-
No właśnie rozbieżność duża. Pamietam, że w pierwszej ciąży mówił gin że do 12 tych ruchów i jak coś to ściemniać na IP, bo jeszcze coś się da zrobić niż jakbym jechała wieczorem.
U mnie rano mała jest bardzo mało ruchliwa . Codziennie ja trochę szturcham, zmieniam pozycję itp. Może będzie śpioch jak już się w końcu urodzi -
86Monia wrote:Jak byłam w szpitalu to miało być 10 ruchów od 9.30 do 21.00
A ja jak leżałam na patologii ciąży to kazali mi liczyć 3 razy dziennie po śniadaniu, obiedzie i kolacji ... miało być 10 w ciągu godziny , jak było mniej pidpinali pod ktg.
Kasia jak masz się stresować to lepiej pojechać i sprawdzić- będziesz spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:06
kasia1518
-
Byłam u lekarza, mała waży 2980 g, termin wg om mam na 15 września, szyjka miękka, lekarka powiedziała, że powinnam urodzić do terminu
Minns, ola_g89, 86Monia, Izabelle, Paulinda, Angel1988, promyczek 39, Vlinder, Wesoła89, Camilla13, kasia1518, Mum2b, Natalia1984 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Ja nie wiem o co chodzi z tym liczeniem ruchów. Ciężko mi by było czasem odróżnić jeden ruch od drugiego. Myślę, że każda mniej więcej zna rytm dzidzi i jak jest jakieś odchylenie to wtedy powinno się reagować. A czasem dzidzie robią psikusa i się nie ruszają - bo tak. Nieraz schizowałam i myślałam o wybraniu się na IP, ale staram się zachować zimną krew. Tylko u mnie dzidzia jest dość aktywna i reaguje na moje próby pobudzenia. Ale wiadomo - lepiej jechać za dużo, niż o jeden raz za mało.
Słyszycie może takie jakby pyknięcia w brzuchu? Jakby zgnieść folię bąbelkową. Czytałam o tym i w sumie nie wiadomo co to jest. Niektóre pisały, że zaraz przed odejściem wód to słyszały. Mi nic nie odeszło, a przed chwilą pykło.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJa nie liczę tych ruchów. Staram się nie panikować. Każdy mówi co innego. Moja na końcówce stała sie leniwa. Jak się mocno denerwuje to trzese trochę brzuchem , dostanę z 2 leniwe przeciągania i jestem spokojna
inaczej zwariuje i moglabym normalnie zamieszkać na IP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:23
-
Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na kontroli u mojej położnej, bo mam teraz co tydzień wizyty . Zrobiliśmy razem plan porodu oczywiście ja łzy w oczach jak sobie pomyślę o tym bólu. No ale zrobiliśmy razem ten plan i zaznaczylam że chciałabym znuczulenie w kręgosłup, czy któraś też miała? Kolejna wizyta za tydzien .
Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikt mi nigdy nie kazał ruchów liczyć
Na ktg zaznaczam przyciskiem,a Mała zawsze na ktg się wierci jak szalona. A tak ti na wyczucie. Jak dłuzej się nie rusza to jem coś i czekam na odzew. Dziś już przechodzi sama siebie tak dokazuje
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość