WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Izabelle ale wlasciwie to potwierdzili ze to czop?

Mam wyniki dzisiejszych badan i o ile mocz ok (tylko Ph w gornej normie) to martwi mnie
    CRP 12.2 przy normoe do 5
    IG 0.11 przy normie do 0.04
    RDW 15.6 przy normie do 14.5

Wczoraj caly dzien bolala mnie glowa, ogolem czuje sie jakbym miala byc chora i strasznie zbiera mi sie flegma w gardle i zaczelam kaszlec...herbata z miodem i cytryna juz nie pomaga. Mala dzisiaj praktycznie nieobecna, zjadlam duzo slodkiego, cwiczenia oddechowe, lezenie na lewym boku i poczulam ze 2-3 ruchy... jutro mam wizyte u gina... ale boje sie czy na pewno z Mala ok.

Crp mówią do 40 jest jeszcze w ciąży do przyjęcia. Reszta to z morfologii. Ja mam rozjechana morfo ale się nie przejmuje. Lekarz mówi że to normalne.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny- staram się Was nadrobić- nie jest to proste ☺

Co do odwiedzin...tescie przyjechali dzień po CC do szpitala z zamiarem zobaczenia wnuczki ale oczywiście na intensywna terapie ich nie wpuścili - przyszli do mnie ... ja byłam wtedy zła bo próbowałam wstać żeby pójść się w końcu wykąpać ... Ale mąż się szybko domyślil że mi nie po nosie że teść patrzy i ich wyprosil. Później już nie miałam odwiedzin w szpitalu.

Jak wróciliśmy do domu to przyjechali tescie i szwagierka która ma być chrzestna. Czekamy jeszcze na moich rodziców którzy przyjadą chyba na następny weekend (bo mają 700km) - znajomych nie prosimy i mówimy wprost że jeszcze wcześnie. Co do mycia rąk ... ja nawet w sklepie medycznym kupiłam płyn do dezynfekcji i każdemu mówię wprost żeby umyli i zdezynfekowali ręce- nikt się do tej pory nie zdziwił ☺

Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... powiem Wam ze ja juz jestem strasznie zmeczona ta koncowka ciazy i tym czekaniem... nie chodzi mi o zmeczenie fizycznie bo czuje sie dobrze gonie dalej tylko zmeczenie psychiczne... czy to dzisiaj czy nie dzisiaj... budza mnie w nocy bole miesiaczkowe ktore oczywiscie mijaja... ciagle twardnieje mi brzuch... dzisiaj od rana ciagle czuje taki lekki bol miesiaczkowy ciagle twardy brzuch i krzyze mnie bola :( juz nawet wzielam cieply prysznic myslalam ze moze cos sie rozwinie ale niestety nic wiecej sie nie dzieje... w srode wizyta zobaczymy co lekarz powie... milego popoludnia ;)

Minns lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia ja bym nie czekała na jutrzejsza wizytę, mnie teraz bardzo położna uczulila na liczenie ruchów, co najmniej 6 ma być.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla 6 w ciągu jakiego czasu? Ja już tyle wersji słyszałam, że sama nie wiem czego się trzymać

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilu lekarzy, tyle teorii o tym liczeniu ruchów. Ja słyszałam, że w okresie aktywności powinno być 10 ruchów w ciągu godziny. Kiedyś słyszałam, że 10 w ciągu dnia. Rozbieżność ogromna.

Kas_ia, spróbuj się uspokoić. Zjedz coś po czym młoda szaleje i koniecznie napij się wody. Później godzina leżenia na lewym boku i liczenia ruchów. Jeśli nie doliczysz do tych 6-10 to jedź na IP. Po co masz się stresować.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie, mała ma ok. 3100 g wg usg. Wszystko pozamykane, więc chyba przenoszę;)

Camilla13, kasia1518, Izabelle, Paulinda, promyczek 39, Vlinder, agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to miało być 10 ruchów od 9.30 do 21.00

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Izabelle ale wlasciwie to potwierdzili ze to czop?

Mam wyniki dzisiejszych badan i o ile mocz ok (tylko Ph w gornej normie) to martwi mnie
    CRP 12.2 przy normoe do 5
    IG 0.11 przy normie do 0.04
    RDW 15.6 przy normie do 14.5

Wczoraj caly dzien bolala mnie glowa, ogolem czuje sie jakbym miala byc chora i strasznie zbiera mi sie flegma w gardle i zaczelam kaszlec...herbata z miodem i cytryna juz nie pomaga. Mala dzisiaj praktycznie nieobecna, zjadlam duzo slodkiego, cwiczenia oddechowe, lezenie na lewym boku i poczulam ze 2-3 ruchy... jutro mam wizyte u gina... ale boje sie czy na pewno z Mala ok.
    Kas_ia co do rdw i ig to w ciazy moze byc podwyzszlne, ja mam tak prawie od poczatku ciazy. Natomiast nie wiem jak z tym crp tutaj bym to skonsultowala z lekarzem. Jak ie martwisz ruchami jedz na IP, Twoje dziecko ma pewnie dzien leniwca, moja tez ma takie dni ale lepiej sprawdzić.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Camilla 6 w ciągu jakiego czasu? Ja już tyle wersji słyszałam, że sama nie wiem czego się trzymać
    oj ciamajda nie dopisalam, w ciągu godziny. Nasz maluszek jest dwa razy owiniety pempowina więc kazali mi liczyć 4-5 razy w ciągu doby.

• Kas_ia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem ruchow to wlasnie w jakim czasie? Mloda cos zaczela sporadycznie sie ruszac, moze bierze mnie jakies przeziebienie i ona tez na to reaguje?
    Najwyzej wieczorem pojade z mezem na ip, chyba ze bedzie juz normalnie.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie rozbieżność duża. Pamietam, że w pierwszej ciąży mówił gin że do 12 tych ruchów i jak coś to ściemniać na IP, bo jeszcze coś się da zrobić niż jakbym jechała wieczorem.
    U mnie rano mała jest bardzo mało ruchliwa . Codziennie ja trochę szturcham, zmieniam pozycję itp. Może będzie śpioch jak już się w końcu urodzi :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak byłam w szpitalu to miało być 10 ruchów od 9.30 do 21.00

A ja jak leżałam na patologii ciąży to kazali mi liczyć 3 razy dziennie po śniadaniu, obiedzie i kolacji ... miało być 10 w ciągu godziny , jak było mniej pidpinali pod ktg.

Kasia jak masz się stresować to lepiej pojechać i sprawdzić- będziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:06

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, mała waży 2980 g, termin wg om mam na 15 września, szyjka miękka, lekarka powiedziała, że powinnam urodzić do terminu :)

Minns, ola_g89, 86Monia, Izabelle, Paulinda, Angel1988, promyczek 39, Vlinder, Wesoła89, Camilla13, kasia1518, Mum2b, Natalia1984 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co chodzi z tym liczeniem ruchów. Ciężko mi by było czasem odróżnić jeden ruch od drugiego. Myślę, że każda mniej więcej zna rytm dzidzi i jak jest jakieś odchylenie to wtedy powinno się reagować. A czasem dzidzie robią psikusa i się nie ruszają - bo tak. Nieraz schizowałam i myślałam o wybraniu się na IP, ale staram się zachować zimną krew. Tylko u mnie dzidzia jest dość aktywna i reaguje na moje próby pobudzenia. Ale wiadomo - lepiej jechać za dużo, niż o jeden raz za mało.
    Słyszycie może takie jakby pyknięcia w brzuchu? Jakby zgnieść folię bąbelkową. Czytałam o tym i w sumie nie wiadomo co to jest. Niektóre pisały, że zaraz przed odejściem wód to słyszały. Mi nic nie odeszło, a przed chwilą pykło.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę tych ruchów. Staram się nie panikować. Każdy mówi co innego. Moja na końcówce stała sie leniwa. Jak się mocno denerwuje to trzese trochę brzuchem , dostanę z 2 leniwe przeciągania i jestem spokojna ;) inaczej zwariuje i moglabym normalnie zamieszkać na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:23

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na kontroli u mojej położnej, bo mam teraz co tydzień wizyty . Zrobiliśmy razem plan porodu oczywiście ja łzy w oczach jak sobie pomyślę o tym bólu. No ale zrobiliśmy razem ten plan i zaznaczylam że chciałabym znuczulenie w kręgosłup, czy któraś też miała? Kolejna wizyta za tydzien .

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to moja mała dzisiaj ma dyskotekę w brzuchu , bo tancuje nieźle dzisiaj heheh.

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak moje leniwe to oddycham przepona i pije wodę. Z jedzeniem gorzej słodkiego bo cukrzyca..

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nigdy nie kazał ruchów liczyć ;) Na ktg zaznaczam przyciskiem,a Mała zawsze na ktg się wierci jak szalona. A tak ti na wyczucie. Jak dłuzej się nie rusza to jem coś i czekam na odzew. Dziś już przechodzi sama siebie tak dokazuje ;)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ