X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hehe jedno po drugim to najlepsze rozwiązanie, my kolejnej jesieni znowu startujemy :P
    My też taki plan, jeszcze wakacje zaliczyć i się zabieramy :)

Camilla13, KATARZYNACarm, p_tt, Vlinder, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... Natalia wspolczuje tej niepewnosci i ciągłych zmian decyzji lekarzy... ale do jutra juz nie daleko ;) Amy cudowna kruszynka...
    Nas w koncu wczoraj puscili do domu... mala miala podniesione leukocyty i nie chcieli nas puścić... ale wszystkie inne badania wyszly ok wiec juz jestesmy w domu... mi kp przyszlo bez problemu... w srode urodzilam a w piatek rano juz mialam pelno pokarmu... ale przez te dwa dni pielegniarki kazaly co 3 h przystawiac mala zeby ruszyla laktacja i sie udalo :) mala karmie co 2-3 godziny... wiec jest super... oby tak dalej.
    za wszystkie nie rozpakowane mamusie trzymam mocno kciuki za szybkie rozwiazania :)

Natalia1984, 100krotka30 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, mała jest cudna i piękna <3
    No ciekawe co mi powiedzą rano :D

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, śliczności :)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie będziesz karmić sama?
    Chce karmić, tylko mówię o takich awaryjnych sytuacjach jak tu czasami czytam na forum, że chyba dobrze mieć w domu jakiś zestaw w razie WU. Nie wiem jak mi pójdzie to karmienie:/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja już kupiłam laktator i butelkowy zestaw startowy. Ja biorę pod uwagę że jak dzidziuś podrosnie to będę chciała wyjść, albo ogólnie czasem nakarmić swoim ale z butli i dlatego już mam. Jak wiesz, że będziesz chciała korzystać to lepiej kupić teraz na spokojnie, a nie potem na szybko szukać.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Chce karmić, tylko mówię o takich awaryjnych sytuacjach jak tu czasami czytam na forum, że chyba dobrze mieć w domu jakiś zestaw w razie WU. Nie wiem jak mi pójdzie to karmienie:/
    My kupiliśmy laktator i jedna dodatkowa butelkę, mimo ze nastawiam się na kp. Przyjaciółka, która karmiła wyłącznie piersią mówiła, ze laktator bardzo jej się przydał przy nawale plus używała go na kilka pierwszych pociągnięć żeby małemu łatwiej było złapać brodawkę. Mówiła, ze dzięki temu tez mniej ja bolało pierwsze zassanie. Także jak widać kupno butelki wcale nie jest takie zle, ze od razu rezygnujemy z kp :)

Ale tak naprawdę w razie czego zdążysz to ogarnąć w czasie pobytu w szpitalu. Także spokojna głowa :) Twoja decyzja, czy wolisz już mieć to z głowy, czy wolisz zdecydować później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:24

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia współczuję tych zmian decyzji, dobrze że już tak blisko do końca, dasz radę na pewno ;)

Amy śliczne maleństwo <3

A ja wam się pożalę znowu :P Przyjechałam dziś o 8 rano do przychodni przyszpitalnej zeby powtórzyć to nieszczęsne ktg. Położna mnie podłączyła po czym zapytała, dlaczego wczoraj nie zgłosiłam się na ip, bo lekarz tak napisał na wyniku badania, że zaleca abym się zgłosiła. Tak więc ja w szoku, bo rozumiem że kobieta w ciąży jest trochę ociężała umysłowo, ale pewna jestem na 100% że ten człowiek (ciężko mi nazwać go lekarzem) kazał mi samej decydować. Poza tym jakbym usłyszała w jego wypowiedzi magiczne słowa "Izba przyjęć" to raczej bym to odnotowała, ponadto nie dostałam dla siebie egzemplarza opisu badania. W...iłam się niemiłosiernie w związku z czym moje tętno w pewnym momencie osiągnęło 232 (Co swoją drogą chyba jest niemożliwe więc nie wiem o co chodzi, sprzęt może zaczął mierzyć poziom mojego rozsierdzenia :P). Młoda na szczęście tym razem super ruchliwa, na zapisie góry i doliny wszystkie w granicach normy, położna pochwaliła że ładny zapis. Oczywiście po ktg znowu wycieczka do Pana doktora celem omówienia zapisu. Wywiązała się oczywiście sprzeczka, potwierdziłam jak zapytał czy sugeruję mu że powiedział mi co innego A zapisał co innego. Na dziś miałam też umówioną wizytę u prowadzącego, na co powiedział że jak to możliwe, nie mogę mieć przecież dwóch wizyt jednego dnia. Położna zasugerowała żeby zapis ktg opisał mój lekarz prowadzący na dzisiejszej wizycie, nie będzie wtedy problemu. Powiedział że nie, bo ja muszę natychmiast iść na ip! I dostałam opis badania na którym miałam już zalecone zgłoszenie się na izbę. Tak więc udałam się w ww miejsce, ustawiłam w kolejce, poczekałam 1.5h, znowu ktg, zapis bardzo podobny i Pani doktor z ip odesłała mnie do domu bo wszytko jest super.
    Wizyta u mojego lekarza mi przepadła, faktycznie mają takie procedury że nie mogę odbyć dwóch wizyt jednego dnia, a jak byłam na ip to już w ogóle. Na szczęście udało mi się wcisnąć do niego na jutro. Nie rozumiem totalnie tego lekarza od ktg, dawno nie spotkałam takiego człowieka. Odzywki per "ty" już w ogóle były przesadą...

Tak oto przesiedziałam dziś w szpitalu od 8 do 13 a i tak jutro muszę przyjechać. Kilka razy siedząc tam myślałam że się popłaczę, porażka jakaś. Zosia wyłaź! :(

Amy333 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Nika ja już kupiłam laktator i butelkowy zestaw startowy. Ja biorę pod uwagę że jak dzidziuś podrosnie to będę chciała wyjść, albo ogólnie czasem nakarmić swoim ale z butli i dlatego już mam. Jak wiesz, że będziesz chciała korzystać to lepiej kupić teraz na spokojnie, a nie potem na szybko szukać.

A możecie polecić, który laktator się najlepiej sprawdzi? Ten zestaw to chyba kiedyś pisalyscie że z Tommy tippee close to nature?
    Ja jestem z tych zapobiegliwych wolę mieć, niech leży niż później mam o tym myśleć i się stresować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:38

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    A możecie polecić, który laktator się najlepiej sprawdzi? Ten zestaw to chyba kiedyś pisalyscie że z Tommy tippee close to nature?
    Ja jestem z tych zapobiegliwych wolę mieć, niech leży niż później mam o tym myśleć i się stresować;)
    Właśnie ten mam, wersja ręczna. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wrocławia macie jakieś doświadczenie ze szpitalem na Brochowie?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny my sie chyba poddamy z cyckajiem jesli w ciagu 3 dni sie nie rozkreci. Karmienie trwa az 2h tak pomalu leci a jednak jest starszak w domu :(

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Właśnie ten mam, wersja ręczna. :)
    Czyli narazie w ręczny zainwestować? A gdyby był grubszy problem to wtedy elektryczny? Przepraszam ze tak dopytuje:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, mi tak doradziła ta przyjaciółka. Dlatego u nas tak będzie. Jeśli damy radę kp to zostawiamy ręczny. Jesi będzie większy problem to wtedy inwestujemy w elektryczny. Poza tym trochę szkoda było mi wydawać tyle kasy na elektryczny, jeśli nie planuje go dużo używać. Na pewno łatwiej ściąga się elektrycznym, bo przy ręcznym nadgarstek mega wyćwiczony będziesz miała, ale z drugiej strony przy ręcznym sama sobie ustalasz sile z jakas ściągasz. Ale zaznaczam, ze żadna ze mnie specjalistka :D bazuje na wiedzy przyjaciółki, która prawie 2 lata karmi synka :)

Nika312 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Eh dziewczyny my sie chyba poddamy z cyckajiem jesli w ciagu 3 dni sie nie rozkreci. Karmienie trwa az 2h tak pomalu leci a jednak jest starszak w domu :(
    Femaltiker, ciepły prysznic przed kp i delikatny masaż. Nie rezygnuj! Będzie dobrze, uwierz w to :*

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na godzine W mam ręczny TT na start. mam zamiar w tym tygodniu ta butelkę na start close to nature kupić. No chyba, ze caly zestaw nam się od razu spodoba. Sugerowalam się wlasnie wpisami na forach, ze na elektryczny przyjdzie czas. Krasnalowa bodajze tez dziś pisala, ze teraz zakupiła elektryczny a jakoś bardziej reczny jej pasuje. To kwestia indywidualna, dopóki nie spróbujemy to sie nie dowiemy :) ja to w ogóle z tych aptecznych/ pielęgnacyjno-kosmetycznych rzeczy to nic jeszcze nie mam, oprocz pampersow, chusteczek, recznikow i gazikow. Myślę, ze będzie na to czas po porodzie, pewnie meza będę musiała czesto wysyłać, bo życie pokaże co będzie potrzebne. Aaa no i jakiś płyn do kąpieli od siostry z Niemiec do przetestowania, jej dzieciom bardzo pasowal, z tym, ze położna na szkole rodzenia mowila, zeby ta chemię to wody kąpielowej do minimum ograniczyć.

Nika312 lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam zestaw butelek - predzej czy pozniej sie przydadza a wystarczy tylko smoka zmienic. Laktatora nie kupowalam bo jak cos to pozycze od znajomej.

Asiaf do kapieli kupilam plyn z Nacomi ma fajny sklad i slicznie delikatnie pachnie :) tylko ciagle sie zastanawiam jak to z tym smarowaniem maluszkow....

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na start kupiłam elektryczny aventa, nie będę ręcznie machać...

Co do Wrocławia to umówiona jestem na Klinikach. Mi się brochow nie spodobał. Ale nic konkretnego nie mogę powiedzieć, wielu chwali inne się zala.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też położna mówiła żeby w tym pierwszym okresie ograniczyć stosowanie kosmetyków dla maluszka do minimum, że tak naprawdę wystarczy kąpiel w zwykłej wodzie z dodatkiem np oleju migdałowego, a po myciu nie stosować nic ;)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w planach dodawać tylko olejek ze słodkich migdałów. Ale w razie czego kupiłam też płyn 2w1 z babydream i lotion z babydream w razie gdyby Pola lubiła się masować :) Sroka polecała, jeśli już ktoś marzy o smarowaniu, więc wzięłam. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu :) poza tym to wszystko tak pięknie pachnie, że najwyżej sama będę tego używać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 16:08

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ