X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Oj to Anielka ładnie śpi- u nas regularnie co 3godz się budzi , zje 80-100ml i idzie spać dalej. Daje jej już też do picia wodę i koper włoski bo przy mm zalecane.

U nas w środę się wybieramy do okulisty... trochę się boję tej wizyty jak opisalas jak to wygląda.

U nas chrzciny już dograne-msza ustalona, lokal zarezerwowany i goście poproszeni - tylko dziadki, rodzeństwo i męża babcie. Chrzcimy 7 października.
    No dla mnie ta wizyta u okulisty to bylo jak do tej pory najgorsze doswiadczenie i mąż tym razem sam wchodzil do gabinetu bo ja nie moglam na to patrzec, a jak badali na koniec już tym aparatem rozszerzajacym oczka to odeszlam na drugi koniec korytarza zeby nie slyszec jej wrzasku, a i tak slyszalam:-/
    My mamy za tydzien powtorne usg glowki zeby sprawdzić czy ten krwiaczek sie wchłania. A w pazdzierniku bioderka. Boje sie, ze cos z nimi wyjdzie nie tak bo orzy ulozeniu poprzecznym jest wieksze ryzyko i mam wrazenie, że mała strasznie daje nóżki do środka. Musieliśmy tez kupic specjalna poduszke ortopedyczna, bo ona uwielbia odwracac glowke na prawą stronę i glowa sie robi przez to bardziej podłużna niz okragla.
    U nas tez na chrzcinach beda tylko najblizsze osoby. Tez chcielismy pazdziernik, ale moi dziadkowie wyjeżdżają na wakacje, wiec poczekamy na nich i bedzie 11 listopada.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    A bolą Was sutki jak zasysa? Mnie na początku bardzo a jak ssie to jest ok. Smaruje pukeranem albo swoim mlekiem, ale nie widzę poprawy.

Ponawiam moje pytanie odnośnie poduchy do karmienia- macie godną polecenia?
    Ja kupiłam na mamo-tato ale jeszcze nie wypróbowałam więc nie wiem czy polecać ;)
    Dwie koleżanki które rodziły w listopadzie i maju bardzo zachwalają kury z LaMillou - tylko cena dosyć spora.

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Nam w szpitalu mówili że mleko mamy może stać do 4h i można nim później karmić jak dziecko nie zje całej porcji A że z mm tak nie robić tylko wylewac nadmiar. I położne tak robily jak mała była w szpitalu.
    No a nam z kolei mówiły zeby juz nie karmic tym niedopitym tylko wylewać, bo one wylewaja. Wiec nie wiem jak to jest.

Dodatkowo ponoc nie mozna dwa razy podgrzewac tego samego mleczka, a Anielke boli brzuch po zimnym wiec nie mogłabym tej resztki podgrzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:43

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    No dla mnie ta wizyta u okulisty to bylo jak do tej pory najgorsze doswiadczenie i mąż tym razem sam wchodzil do gabinetu bo ja nie moglam na to patrzec, a jak badali na koniec już tym aparatem rozszerzajacym oczka to odeszlam na drugi koniec korytarza zeby nie slyszec jej wrzasku, a i tak slyszalam:-/
    My mamy za tydzien powtorne usg glowki zeby sprawdzić czy ten krwiaczek sie wchłania. A w pazdzierniku bioderka. Boje sie, ze cos z nimi wyjdzie nie tak bo orzy ulozeniu poprzecznym jest wieksze ryzyko i mam wrazenie, że mała strasznie daje nóżki do środka. Musieliśmy tez kupic specjalna poduszke ortopedyczna, bo ona uwielbia odwracac glowke na prawą stronę i glowa sie robi przez to bardziej podłużna niz okragla.
    U nas tez na chrzcinach beda tylko najblizsze osoby. Tez chcielismy pazdziernik, ale moi dziadkowie wyjeżdżają na wakacje, wiec poczekamy na nich i bedzie 11 listopada.

Też mieliśmy początkowo plan na 11 listopada ale to była mowa że jak urodze wg planowanego terminu czyli 26.09, a że wcześniej mała jest z nami to też wcześniej chrzcimy.

Ortopede mamy za sobą- wszystko ok. Wczoraj był neurolog też stwierdziła że na tym etapie wszystko ok. Usg główki kazała zrobić za 3 m-ce i znowu do niej przyjść ( u nas też ten krwiaczek był). Musimy morfologie powtórzyć za 2tyg bo anemia I kwartału jej wyszła mimo że zapas żelaza ma bardzo dobry. Nasza też główkę głównie w prawa stronę kieruje - ale ja jej sama przekładam na lewą stronę. A jaka poduszkę kupiłaś? moze i ja kupi, choć na ten moment nie zauważam żeby coś się działo z główka.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Też mieliśmy początkowo plan na 11 listopada ale to była mowa że jak urodze wg planowanego terminu czyli 26.09, a że wcześniej mała jest z nami to też wcześniej chrzcimy.

Ortopede mamy za sobą- wszystko ok. Wczoraj był neurolog też stwierdziła że na tym etapie wszystko ok. Usg główki kazała zrobić za 3 m-ce i znowu do niej przyjść ( u nas też ten krwiaczek był). Musimy morfologie powtórzyć za 2tyg bo anemia I kwartału jej wyszła mimo że zapas żelaza ma bardzo dobry. Nasza też główkę głównie w prawa stronę kieruje - ale ja jej sama przekładam na lewą stronę. A jaka poduszkę kupiłaś? moze i ja kupi, choć na ten moment nie zauważam żeby coś się działo z główka.
    Kupiliśmy babymoov http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7415905065 . Nasza to potrafi z kazdej pozycji przekrecic ta głowę. Jak kladziemy na placach to odwraca na prawo, jak lezy na brzuchu to glowa na prawo. Nawet w tej poduszce odwraca na prawo, ale przybajmniej dzięki tej poduszce nie ma takiego nacisku. Nam tez pewnie za tydzien zrobia morfolgie.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Ja kupiłam na mamo-tato ale jeszcze nie wypróbowałam więc nie wiem czy polecać ;)
    Dwie koleżanki które rodziły w listopadzie i maju bardzo zachwalają kury z LaMillou - tylko cena dosyć spora.
    Ja mam kurę z La millou ale moim zdaniem ona jest lepsza do karmienia większego już dziecka. Jest super wygodna do spania dla mamy;) jak moj 3 latek ma katar to tez go na niej kładę. Syna jak był mały karmiłam na poduszczeniem ciążowej, jakoś daliśmy radę. Teraz kupiłam poduszkę Poofi ale nie mogę jeszcze nic o niej powiedzieć.

nsp8t6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że dziecko ma tendencję do położenia np główki na jedną stronę ? Nasza jak no ja przewijam to widzę że leci na prawo. Zastanawiamy się nad wizyta u fizjo. Czasami też taką sztywna jest mimo że w szpitalu mówili że okej

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że dziecko ma tendencję do położenia np główki na jedną stronę ? Nasza jak no ja przewijam to widzę że leci na prawo. Zastanawiamy się nad wizyta u fizjo. Czasami też taką sztywna jest mimo że w szpitalu mówili że okej
    Wasza dzidzia jest jeszcze maleńka, ale myśle ze jeśli dalej będzie życie to niepokoiło warto pójść do fizjoterapeuty zajmującego się dziecmi. Tylko kogoś z polecenia, naprawdę dobrego. A narazie zwracaj uwagę na to żeby podchodzić do dziecka od lewej strony, przy noszeniu na rękach, kąpieli.

nsp8t6l.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też tak na początku wydawało, że córka preferuje jedną stronę, ale teraz widzę, że już obydwie. Nawet tak dziwnie nóżki układała, ale pediatra mówiła w szpitalu, że wszystko ok. Podejrzewam, że to może przyzwyczajenie z brzucha, bo teraz już i nóżki normalnie i odwraca główkę na prawo i lewo.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dzieci zwykle wola jedną stronę,tę wg której ułożone były w brzuchu. Zaobserwuj czy z uporem maniaka przekręca główkę w ulubioną stronę,gdy ułożysz ją na tą drugą. My byliśmy z Zośką u osteopaty tydzień po urodzeniu,ale trzeba znaleźć takiego,co ma kurs pediatryczny.
    Jeśli zacznie pojawiac się uporczywa asymetria to spoko można to rehabilitować i będzie ok ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc,jak długo się oczyszczałyscie? Czy to mozliwe,że dwa tygodnie po porodzie i czysto? Z resztą nie miałam mocnego krwawienia. To moze byc normalne?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ona czasami też prostuje te swoje nozki jest sztywna i za nic nie można ich zgiąć.

A powiedzcie mi jak kładziecie do snu ? Na boczku ? Mama mnie straszy że jak na wznak nie kładę a się główka kształtuje przecież i będzie miała krzywa..ale ona nie chce na wznak spać.

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Gratulacje urodzilysmt w tym samym dniu i też przez ciśnienie i też miałyśmy termin na 8.09 moja urodziła się tylko 2h później
    Cieszę się że już jest to za nami
    Gratuluję ;) Pełna synchronizacja naszych maleństw :D
    Tak jak pisałam we wtorek wieczorem lekarz kazał mi wrócić na ip bo będę rodzić. Wróciłam, do 3 w nocy trzymali mnie na porodowce, postępów brak, decyzja przeniesienie na patologie. Jedna doba w ciszy, spokoju i super warunkach lokalowych. W czwartek o 8 zmieniam bok i szykuję się żeby wstać bo zaraz śniadanie, czuję dziwne pękanie i sru za chwilę wszystko jest mokre. Na spokojnie idę pod prysznic, zakładam suche rzeczy, podkład i idę na dyzurke do pielęgniarek poinformować. Leci za mną lekarz i mówi, że do badania bo będzie indukcja porodu. Zasmialam siębo mówię, że musi zmienić plany :P Dzwonie do męża z informacją. O 9 na porodowce 5 cm rozwarcia i szok, skurcze jeden za drugim o takiej sile ze wylam jak dzikie zwierzę. Pół godziny później już 7 cm, ledwo udało się mnie znieczulic, bez bym nie dała rady. Wtedy trochę zwolnili się tempo. O 11 9 cm. O 12 pełne rozwarcie. Miałam czas odpocząć. Bole parte 45 minut, ale to dopiero było ciężkie. Krocze naciete no barki by się nie zmieściły, ale szycie to mistrzostwo świata ;) Brzuch jaki płaski od razu. Dostałam gratulacje za współpracę, a mąż może zostać poloznikiem, niczego się nie bał. Musieli podać mi dziś 3 jednostki krwi bo Hb spadła do 5, a ja byłam aż zielona. Niuniuś ładnie je z piersi, chociaż dziś dostał też mm bo mąż się nim zajmował żebym ja mogła spać podczas transfuzji. Ależ jestem szczęśliwa, że dzidziuś już jest z nami, ale dziś w nocy z przerażeniem się obudziłam no nie czuje ruchów :P

ola_g89, p_tt, Paulinda, Izabelle, Hedgehog, aLunia, Asiaf, Mari92, 100krotka30, Angel1988, KATARZYNACarm, Minns, GuBo, monika_86, Vlinder lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas Zosia tez woli głównie leżeć na prawej stronie - sama jej przekręcam główkę na lewą stronę i jak ja układam to również na lewą stronę kładę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ona czasami też prostuje te swoje nozki jest sztywna i za nic nie można ich zgiąć.

A powiedzcie mi jak kładziecie do snu ? Na boczku ? Mama mnie straszy że jak na wznak nie kładę a się główka kształtuje przecież i będzie miała krzywa..ale ona nie chce na wznak spać.
    Na boczkach naprzemiennie,na wznak,na brzuszku nie lubi,znosi jedynie jak lezy na mnie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziewczyny po cc,jak długo się oczyszczałyscie? Czy to mozliwe,że dwa tygodnie po porodzie i czysto? Z resztą nie miałam mocnego krwawienia. To moze byc normalne?

Ja 5 tyg ... czekałam z utęsknieniem aż się skończy

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,super opisałas poród,będziecie mieli co wspominać ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja 4 tygodnie. Ale teraz ( prawie 5 tygodni po) nadal noszę wkładkę, bo mam wrazenie, że jakiś tam cień widzę, ale to juz naprawde trzeba sie przypatrywac.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koniec drugiego tyg.i juz prawie czysto. ale polozna mowila,ze macica sie jeszcze nie obkurczyla i ze krwawienie moze powrocic.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ale super że tak szybko i sprawnie poszło. Oj z tymi ruchami to ja to samo miałam hehe.

Ja na noc kładę na boczku, co prawda córka nie ulewa ale jakoś bezpieczniej się tak czuje. W szpitalu też tak kładli. Pilnuje zmiany strony, a w dzień to lubi na plecach, na brzuszku kładę na trochę ale też widze, że lubi.

Camilla13 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ