X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna i camilla gratuluję dzielne kobiety! Dużo zdrówka dla was i waszych maleństw.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamom, a przyszłym mamom życzę cierpliwości, wszystkie się doczekacie :)

Dziewczyny po porodzie czy Wam też tak puchną nogi? Ja przez ciążę nie miałam z tym problemu, a po porodzie jakiś dramat :(

monika_86 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Gratuluję wszystkim nowym mamom, a przyszłym mamom życzę cierpliwości, wszystkie się doczekacie :)

Dziewczyny po porodzie czy Wam też tak puchną nogi? Ja przez ciążę nie miałam z tym problemu, a po porodzie jakiś dramat :(

Oj tak,mi w 3dobie tak spuchly,ze kostek nie bylo widac.

kuwejtonka lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj udało się wreszcie założyć obrączkę :)
    ale palce tylko delikatnie mi napuchły, myślałam, że to bardziej przez upały niż ciążę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Oj tak,mi w 3dobie tak spuchly,ze kostek nie bylo widac.

Myślisz, że to mija? :P

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Urodziłam dziewczyny
    NARALIA Już jest z nami 3400g 50 cm 17.35
    Sn nacieta w bok zostałam ale tylko cm bi dziecko nie chciało mi przejść niestety, jesteśmy szczęśliwymi rodzicami.
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym mamusia i trzymam za kolejne mamusie kciuki
    10/10 punktow

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hej :) Dziś czyli 13 września o 15.15 na świat przyszedł Nasz synek. Poród sn, miał być taki duży a waży 3450g i mierzy 54. Poród trwał równo 6 godzin. Ale miałam przygodę z wcześniejszym alarmem, jutro napisze bo mam problem z ciśnieniem i już kilka razy odplynelam.
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ;)

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje !! Ale mamy urodzaj ;)

Co do karmienia. Wczoraj przyznam sie uległam . Po całym dniu wiszenia prawie na piersi zerowego snu stwierdziłam że się tak zajadę . Ania nakarmiona cycem , dokarmia moim mlekiem z butelki ciągle niespokojna. Wreszcie mąż sie wkurzył bo widział w jakim stanie jestem. Zrobił jej o 22 mleko modyfikowane. Mała wypiła ale polowe. Zasnęła od razu i gdybym jej niennwybudzila to chyba by i 10 h spala. Ale spala od 22 do 2. Dałam cyca bo chyba zaczął mi się nawał... Obudziłam się z takimi ogromnymi i twardymi ze masakra. Zasnęła o 2.30 obudziła się o 6. Dałam znowu pierś i śpi. Boże wreszcie coś pospalam !!

p_tt, Amy333, Paulinda, Minns, Izabelle, susełek, kasia1518, 100krotka30, enebrska, Paulla89, Vlinder lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!
    Moja coreczka z kolei zaczęła juz zauważać roznice miedzy dniem i nocą i w nocy naprade dobrze spi. Je na wieczor o 20, potem spi do 24, je i po 20minutach znowu spi, wstaje kolo 3, je i śpi juz do rana. Śpi we własnym lozeczku. Moze to spowodowane tym, że karmimy sie butelka. Ale tylko wlasnym mleczkiem, a nie mm.

Wczoraj byliśmy u okulisty, oczka na szczescie dobrze sie rozwijają, wiec kolejna kontrola za miesiąc.

Bylismy sie tez juz interesować chrzcinami i przetestować restauracje, w ktorej by sie odbyły. Chyba zrobimy w listopadzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 06:59

Izabelle, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Co do karmienia. Wczoraj przyznam sie uległam . Po całym dniu wiszenia prawie na piersi zerowego snu stwierdziłam że się tak zajadę . Ania nakarmiona cycem , dokarmia moim mlekiem z butelki ciągle niespokojna. Wreszcie mąż sie wkurzył bo widział w jakim stanie jestem. Zrobił jej o 22 mleko modyfikowane. Mała wypiła ale polowe. Zasnęła od razu i gdybym jej niennwybudzila to chyba by i 10 h spala. Ale spala od 22 do 2. Dałam cyca bo chyba zaczął mi się nawał... Obudziłam się z takimi ogromnymi i twardymi ze masakra. Zasnęła o 2.30 obudziła się o 6. Dałam znowu pierś i śpi. Boże wreszcie coś pospalam !!

No i dobrze teraz już będzie z górki :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Myślisz, że to mija? :P
    Tak,po dwoch dniach zeszlo calkiem:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy jeśli zrobiłam to mleko modyfikowane i ona wypiła tylko połowę to ta druga jest od razu do wyrzucenia ? Wiadomo że producent tak podaje ale czy tak faktycznie jest ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pytanie jeszcze o ten nawał. Nie wiem czy mam ściągnąć nadmiar laktatorem czy jak ? Do całkiem miękkiej piersi ? Te liście kapusty to omijając brodawkę sutek i otoczkę tak ?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, zdarza mi się podać mm gdy brakuje mi mojego mleka bo mała w ciągu dnia potrafi zjeść 600-700ml a ja ściągam max 600ml w ciągu dnia i nie zawsze to co ściąnę pokrywa się z jej zapotrzebowaniem.

Mleczko mm możesz posmakować, jeśli jest ok - to podać przy kolejnym karmieniu. :)

veritaserum, tym_janek lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    No i pytanie jeszcze o ten nawał. Nie wiem czy mam ściągnąć nadmiar laktatorem czy jak ? Do całkiem miękkiej piersi ? Te liście kapusty to omijając brodawkę sutek i otoczkę tak ?
    możesz ściągnąć, ale tylko do uczucia ulgi.
    Jeśli ściągniesz wszystko to dasz sygnał piersiom, że tyle mleka potrzeba i możesz dłużej zmagać się z nawałem.

veritaserum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wylewamy mleko jesli nam zostanie ( ale moje a nie mm). Jesli mała jeszcze z niego nie piła, to stoi w temp. pokojowej kilka godzin, ale jesli juz z niego pila i jest wynieszane ze slina to wylewamy.

Jesli chce sie wiecej mleka ( ja chce) to sciagam dluzej niz do uczucia ulgi, a jesli ktos chce tylko pozbyc sie nawalu to sciaga do uczucia ulgi. Mi sie ostatnio zwiekszyla ilosc mleka i potrafie nawet 140 za jednym razem sciagnac. Ale innym razem tylko 70. I nie wiem od czego to zalezy. Ale udaje mi sie nawet troche zamrozic.

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka a Ty karmisz i piersia i jeszcze ściągasz dodatkowo laktatorem ? Dobrze zrozumiałam.

• Minns Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Od razu lepiej, nie? Mialam ta samo. Zawsze trzeba dawać pierś a jak jest tragicznie to ja sie wspomagam mm. I w koncu pierwszy raz od urodzenia maly cala dobe dzisiaj przeżył na maminym mleczku ;). Także codziennie postepy są, jakoś sie dochodzimy. Ciężka sprawa z tą regulacją laktacji...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ja tak czytam ze Wy prawie wszystkie sciagacie pokarm,a ja nawet laktatora jeszcze nie rozpakowalam. Powiedzcie,sciagacie bo dzieci nie daja rady przejesc? Ja karmie na żadanie,mala praktycznie na maxa oproznia piers i nawet nie myslakam,zeby jeszcze sciągac.

3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ściągam,bo wybudzam Małą co 3 godz. dopóki nie osiągnie 3 kg. Całą dovę pięknie ciągnie cyca,a raz na dobę jest szalenstwo i muszę dać mm. Nie umiem jej odzwyczaić,juz cuda wyczyniałam,wiszenie na cycku bylo itp. Ten typ chyba tak ma ;)

Veritaserum, jak jest nawał to przed karmieniem rozgrzej piersi ciepłym okładem lub prysznicem,lekko mozesz odciągnąc i przystaw Małą,zeby było jej łatwiej. Tak połozne zakecały w szpitalu.

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ