X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    12.09 równo o 9.00 rano na świat przyszła moja córeczka Laura <3 poród wyindukowany, ale poszło naprawdę błyskawicznie i bezproblemowo. Mąż parł razem ze mną. 3230 g czystego szczęścia, 55 cm, 10/10 :D
    Gratulacje! Ejjj bo zaraz bedzie tak ze zostane sama w dwupaku!:p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    12.09 równo o 9.00 rano na świat przyszła moja córeczka Laura <3 poród wyindukowany, ale poszło naprawdę błyskawicznie i bezproblemowo. Mąż parł razem ze mną. 3230 g czystego szczęścia, 55 cm, 10/10 :D

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A masz już nawał? Ja tak mialam, że cały czas chciała i wychodziło, że się nie najada, więc dwa razy dałam mm. Dopiero jak przyszedł nawał przestała córka tyle wisieć, ale to też z pomocą położnej, która mówiła, że jak zasypia to odkładać (choć ktoś tu twierdził, że to tresura) no i tym sposobem je Wiktoria co 2.5 -3 godz a w nocy co 5.

Kochana jeszcze nie mam bo Siara leci. Dzisiaj już pomyślałam że nie mam pokarmu ale po jej przystawieniu i po tym jak odleciała to z laktatora ściągnęłam jeszcze po 30 ml z każdej piersi w 10 minut. Już sama nie wiem. Czy zła technika czy co. Ja jak zasypia też ją odkładam chociaż ona zasypia na 10 minut dosłownie i znowu się budzi i już nie wiem co robić :( jestem jak zombie po tej nocy.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Natalia, ogromne gratulacje!!! :) jak się czujesz kochana?
    Bardzo boli, mam mega bolesne skurcze macicy teraz. Dostaję leki przeciwbólowe, po 23 pionizacja.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Gratulacje dla wszystkich ! Super dziewczyny.

Kochane czy to normalne że moja córka chciałaby siedzieć 24 na dobę na cycku ??
    Jestem wykończona bo biorę ja na pierś jakiś pokarm mam bo coś tam leci ale ona je z 15 minut po czym ciumka dosłownie. Ja ja odkładałam a ona zaczyna płakać i znowu chce do cycka . Przyłoże ja a ona zaczyna spać , odłożę i znowu to samo. Nie wiem już co robić. Jestem jak zombie. Nawet smoczek uspokajacz nie pomaga. Jestem na skraju załamania żeby podać MM
    Mój tez uwielbia moje piersi :). Potrafi siedzieć po 40 minut, ja mu pozwalałam bo chciałam rozbujać laktację. Pierwsza noc po szpitalu budził się co godzinę i siedział 40 minut. Ale teraz się wszystko normuje :) mały budzi się co 3 godziny sam i karmienie trwa krócej, ale cycuszki bolą. Smaruje swoim mlekiem i lanolina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Leon przyszedł na świat wczoraj o 16.57. 3.8kg, 56cm, 10 punktów. Porod ciężki, bo mam bardzo wąska miednice i próbowaliśmy SN tylko dlatego, że miał być mały i ważyć 3kg... Na szczęście skończyło się dobrze, choć na koniec cały zespół go wyciągał z brzucha. Gratuluję wszystkim pozostałym rozpakowanym :)
    Gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziś o godz. 11:12 przez cc urodziła się Hania, 3350g, 55 cm. Ma silny odruch ssania i ciągle wrzeszczy. Pierwsze chwile przy piersi są trudne, bo mam trochę problematyczne brodawki ale mała dzielnie walczy o każdą kropkę i dzielnie ssie :)
    Natalia gratulacje !

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Bardzo boli, mam mega bolesne skurcze macicy teraz. Dostaję leki przeciwbólowe, po 23 pionizacja.
    Początki są najgorsze, ale będzie tylko lepiej! :) jak już Cię postawią na nogi to w moment dojdziesz do siebie. Jesteś dzielną mamą! :) odpoczywaj jak najwięcej i cieszcie się sobą z Haneczką <3

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kochana jeszcze nie mam bo Siara leci. Dzisiaj już pomyślałam że nie mam pokarmu ale po jej przystawieniu i po tym jak odleciała to z laktatora ściągnęłam jeszcze po 30 ml z każdej piersi w 10 minut. Już sama nie wiem. Czy zła technika czy co. Ja jak zasypia też ją odkładam chociaż ona zasypia na 10 minut dosłownie i znowu się budzi i już nie wiem co robić :( jestem jak zombie po tej nocy.
    W której dobie jesteś ? 2-3 doba ciężka bo nam leci siara a dziecko chce już więcej mleczka. Ja w nocy dokarmilam mm, bo burczalo mu w brzuszku. Ale dosłownie położna dała mi z 15 ml i by nie zakłócić laktacji najpierw kazała przystawić do piersi a pozńiej mm. Tak przez te dwie noce, a teraz już mam wystarczająco mleka i nie muszę dokarmiać. Co noc jest lepiej tzn przerwy między karmieniem się wydłużają. Ale z mojego straszny głodomor i używa tez piersi jako smoczka w ńocy. Teraz jak widzę ze przysypia to mu wyciągam cyca bo on poprostu z nim śpi w buzi.
    Najważniejsze to zachować spokój, wszystko się ułoży.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

Trochę nierozpakowanych jeszcze zostało! :) póki co Cię dzielnie wspieram, ale mam nadzieję, że tylko do poniedziałku :D liczyłam, że Pola zrobi dzisiaj mamie prezent, bo wczoraj od wieczora tak mnie bolało/kłuło w szyjce, że myślałam, że padnę. Później pojawiła się wydzielina, dużo wydzieliny całą noc. Jak powiedziałam mężowi, że może to będzie dziś to nagle CISZA :D

Cleffa gratulacje! :) naprawdę urodzaj ostatnio, aż nie nadążam z gratulacjami! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 17:23

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

Jeszcze nas nierozpakowanych troche jest, musimy sie teraz wspierać i cierpliwie czekac na swoją kolej :)

ola_g89, Asiaf, Paulinda, p_tt lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie wrześniowki lecą jak burza :).

Co do karmienia, ja dalej sie wspomagam raz na dobę mm ale widzę tez postepy. Właśnie po karmieniu odciagnelam 60 ml z jednej piersi wiec jest w lodówce w razie czego :). Ale mam mleko i przystawiam na żądanie lub wybudzam co 3 h (w nocy max 4 h). Też położna radziła żeby odstawiac jak usypia i tak robimy. Z odbijaniem jest problem bo nie zawsze sie da.

Macie do polecenia fajną poduszkę do karmienia? Dostalam od kuzynki, ale nie pomaga, dziecko zjeżdża między moj brzuch a poduszkę, chyba za twarda jest...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    W której dobie jesteś ? 2-3 doba ciężka bo nam leci siara a dziecko chce już więcej mleczka. Ja w nocy dokarmilam mm, bo burczalo mu w brzuszku. Ale dosłownie położna dała mi z 15 ml i by nie zakłócić laktacji najpierw kazała przystawić do piersi a pozńiej mm. Tak przez te dwie noce, a teraz już mam wystarczająco mleka i nie muszę dokarmiać. Co noc jest lepiej tzn przerwy między karmieniem się wydłużają. Ale z mojego straszny głodomor i używa tez piersi jako smoczka w ńocy. Teraz jak widzę ze przysypia to mu wyciągam cyca bo on poprostu z nim śpi w buzi.
    Najważniejsze to zachować spokój, wszystko się ułoży.
    Znam te zalecenia ;) u nas było to samo :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja przedwczoraj, czyli w 11 dobie mialam to samo. W nocy karmilam chyba 11 razy, myslalam ze zejde. Lenka tez ciagle sie budzila, ciagle ssala i po paru minutach odlatywala. Polozna powiedziala ze to mogl byc skok rozwojowy, do tego u mnie pojawil sie kryzys laktacyjny, ponoc czesto wlasnie okolo 10 doby- i mala sie najesc nie mogla. Dobe pozniej wszystko minelo, mi piersi obrały, a Lena po zjedzeniu przesypia 3 godziny. Poczekaj chwile z MM, zgotuj kompot z jablek i kup piwo 0%, ale prawdziwe 0, nie 0,5; Lech albo Haineken. I bedzie dobrze, zobaczysz:)

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    gratulacje

bhywvcqgxdl0na75.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

Kasia u mnie juz termin stuknął, a przy badaniu , wszystko pozamykane i nie gotowe...
    W niemczech sie chodzi 10 dni po terminie jeszcze, wiec moje dziecko zdazy dobic do 5 kg jak tak to bedzie powoli szło;)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ile nas jeszcze zostało w dwupaku? Bo coś zaczynam się gubic.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja właśnie robiłam tak jak suselek. Dopiero właśnie jak dopila mm to zasnęła (mówię o samym pobycie w szpitalu) na dłużej i piersi odpoczęły i zdążyły się napelnic.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już prawie w 5 dobie a mam siarę ciągle. Nie wiem dziewczyny bo ona nawet tego co odciagnelam nie zjada a już w 10 minut na pierś odciągnelam prawie 50ml. Czyli jest ta Siara. Nie wiem czy mam podać mleko gotowe ? Normalnie wykończona jestem powiem Wam. czuję się jak jej smoczek dzisiaj zasnęła ale.ttlko z nami na łóżku. W lozeczku jest krzyk masakryczny !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliw że po prostu ta siara jest mało wystarczająca dla niej ?

‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ