X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję ! Nameczylas się ale najważniejsze że masz już synka ze sobą.

Co do pytań
    Moja Ania tez ma bardzo silny odruch Moro na razie się tym nie przejmujemy.

Jesteś pewna że nie masz pokarmu ? Ja też tak myślałam bo jak ścisnęłam to nic nie leciało ale dostawialam cały czas na oddziale mała i to pomogło. Teraz mam bardzo dużo pokarmu więc ja bym się jeszcze nie poddawała o ile oczywiście chcesz karmić piersią.

To że jest spokojny to się nie martw moja też taka była w szpitalu. Teraz każdego dnia inaczej się zachowuje hehe.

• Minns Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie nadrobię wstecz bo nie mam za bardzo kiedy ale gratuluję wszystkim mamom!.

Dołączam do grona mamuś. 14.09 o godzinie 23.30 przez cc przyszedł na świat nasz skarb Hubert 3400 gram 55 cm.

10.09 położono mnie w szpitalu na obserwacje z powodu cukrzycy ciążowej na diecie. I tu zaczął się horror. Najpierw masaż szyjki i założenie Foleya. Było to akurat do przeżycia rozwarcie 2 palce. Potem test tarmoszenia sutków czy wydzielam oksytocynę. Potem test oct więc dozylnie oksytocyna
    W piątek horror. Podano mi pompę z oksy. Spędziłam na niej 10 godzin. I 8 godzin bólu krzyżowego co 15 sekund. Myślalam że umrę. Przy 7 cm zrobiono mi lewatywe bo wcześniej zapomniano to mnie prawie doprowadziło do omdlenia i drgawek. Bóle krzyżowe to było najgorsze co mnie spotkało w życiu. Niestety szyjka niegotowa i mąż poprosił o cc bo już odlatywałam. Najważniejsze że Pysiek zdrowy.

Mam kilka pytań. Może te tematy były poruszane ale nie wiem kiedy znajdę czas na czytanie.

1. Karmienie. Nie mam nic a nic pokarmu. Do tego wklęsłe brodawki. Młody urodził się z wybitnym odruchem ssania i ciumka moje puste cyce stymuluje ale to nic nie daje. Dzisiaj wyjdę do domu co mi doradzacie?

2. Odruch moro. Wiem że to normalne czy ktorejs z was ma dość silny ten odruch?

3. Zabrzmi to głupio...ale śmieją się z mojego młodego na oddziale że będzie ksiądz bo w ogóle nie płacze.... Zakwili jak głodny a tak nigdy nie odpalił syreny. Tylko robi minki. Czy nie ma powodu do niepokoju?

Gratulacje, ciężki porod ale juz masz wszystko za sobą a maluszek hest juz z Tobą ;).

Ja radze umówić się z doradcą i zawsze przy porze karmienia podawać te piersi żeby stymulować.
    Tak mamy ten odruch, ogolnie maly często podzas snu się "trzepocze".
    Mój teraz też nie płacze prawie, tylko przy przebieraniu i czasem jak idzie bączek czy kupka.

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia,

1. Super, ze Hubert ssie i stymuluje piersi. Masz cały arsenał rzeczy, które mogą Ci pomóc.
    Po pierwsze, warto umówić się z certyfikowanym doradcą laktacyjnym, który oceni czy Hubert dobrze ssie. Czy potrzebujecie nakładek na sutki. Pomoże z wygodnym przystawieniem. Ważne, by była to osoba z certyfikatem bo jest dużo samozwańczych położnych, które mają bardzo zacofaną wiedzę i robią więcej krzywdy niż pożytku.
    Brodawki można wyciągnąć laktatorem. Pomiędzy karmieniami można nosić muszle korygujące medeli.
    2. Moja mała też ma odruch moro. Nadal. Zazwyczaj gdy się przestraszy bo zbyt gwałtowny ruch zrobimy. Myślę, że na tym etapie to naturalne.
    3. Nie martw się. Taką spokojną córeczkę ma też Krasnalowa.
    Moja też była taka "idealna" ale przyczyną była żółtaczka. Ale teraz też nie mogę na nią narzekać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc męczył mnie ból podbrzusza i bioder?, taki jak na @. Jest stały ale znosny. Czy u którejś tak zaczynal się poród? Na 10 idę na ktg i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 08:37

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Cała noc męczył mnie ból podbrzusza i bioder?, taki jak na @. Jest stały ale znosny. Czy u którejś tak zaczynal się poród? Na 10 idę na ktg, nie umiem i zobaczymy
    Mialam identyczna noc, dopiero teraz bol ustal. Oby nam to oznaczalo szybki poród. Powodzenia na ktg.
    Monia gratulacje :)
    Ech tez bym chciala już dolaczyc do rozmow o kp, zasypianiu itp. Wiem, wiem doczekamy się, ale to czekanie jest straszne :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Melduję się że szpitala - na patologii brak miejsc więc leżę na sali przedporodowej, całą noc będę podpięta do ktg bo mają tu inne procedury i pacjentki muszą być cały czas monitorowane. Pocieszam się że będę całą noc słyszała serduszko mojej Zosi <3

Jutro rano ordynator ma zadecydować czy wywołujemy czy wracamy do domu. Trzymajcie kciuki żeby mnie jednak puścili ;)
    Trzymamy kciuki. Daj znac koniecznie jaka decyzja!

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Mialam identyczna noc, dopiero teraz bol ustal. Oby nam to oznaczalo szybki poród. Powodzenia na ktg.
    Monia gratulacje :)
    Ech tez bym chciala już dolaczyc do rozmow o kp, zasypianiu itp. Wiem, wiem doczekamy się, ale to czekanie jest straszne :D

Mnie nadal boli, też liczę że to zwiastuje poród i wkrótce dołączymy do tematów dot.maluszków:)

Dam znać po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 08:59

Asiaf lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podłączyli mnie właśnie do oxy z uwagi na dwa spadki tętna małej w nocy i z uwagi na cukrzycę. Bardzo chciałam tego uniknąć, ale wiadomo, dobro Zosi najważniejsze. Mimo wszystko jaram się że może już niedługo się z nią zobaczę <3

Minns, monika_86, Vlinder, Camilla13, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Dziewczyny, podłączyli mnie właśnie do oxy z uwagi na dwa spadki tętna małej w nocy i z uwagi na cukrzycę. Bardzo chciałam tego uniknąć, ale wiadomo, dobro Zosi najważniejsze. Mimo wszystko jaram się że może już niedługo się z nią zobaczę <3
    Powodzenia :) oby szybko poszlo! Duzo zdrowka i sil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 09:21

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Powodzenia:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie nadrobię wstecz bo nie mam za bardzo kiedy ale gratuluję wszystkim mamom!.

Dołączam do grona mamuś. 14.09 o godzinie 23.30 przez cc przyszedł na świat nasz skarb Hubert 3400 gram 55 cm.

10.09 położono mnie w szpitalu na obserwacje z powodu cukrzycy ciążowej na diecie. I tu zaczął się horror. Najpierw masaż szyjki i założenie Foleya. Było to akurat do przeżycia rozwarcie 2 palce. Potem test tarmoszenia sutków czy wydzielam oksytocynę. Potem test oct więc dozylnie oksytocyna
    W piątek horror. Podano mi pompę z oksy. Spędziłam na niej 10 godzin. I 8 godzin bólu krzyżowego co 15 sekund. Myślalam że umrę. Przy 7 cm zrobiono mi lewatywe bo wcześniej zapomniano to mnie prawie doprowadziło do omdlenia i drgawek. Bóle krzyżowe to było najgorsze co mnie spotkało w życiu. Niestety szyjka niegotowa i mąż poprosił o cc bo już odlatywałam. Najważniejsze że Pysiek zdrowy.
    Monia, gratulacje dzielna mamo! Myślałam o Tobie cały czas, bo tak zniknęła po tym wejściu do szpitala. Cieszę się, ze młody jest już z Wami :) namęczyłas się biedactwo, ale masz już przy sobie maleństwo i wszystko z Wami ok :) dużo zdrówka! Cieszcie się sobą :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie poszło! <3

Nika, Asia - również kciuki żeby to było to! :) dawajcie znać koniecznie jak postępy :)

U nas wczoraj mocne kłucia w szyjce. Dzisiaj dużo wodnistej wydzieliny. Mąż dzisiaj poza domem. Jutro mamy wizytę, zobaczymy, czy w ogóle cokolwiek się dzieje ze mną czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 09:50

Asiaf, Nika312 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :-)
    Ja też mam dzisiaj ktg, a jutro wizytę.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka kupilyscie witamine d3 dla maluszkow ?

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, gratulacje :)

Umów się z dotadcą,samej trudno ocenic czy Hubert jest dobrze przystawiany. Sutki wyciagaj np laktatorem przed karmieniem. Jedzenie, picie i spokój, to najwazniejsze ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś cisza na forum jeśli chodzi o porody:) oczekujemy wszystkie dalej:) ja wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek, a ktg lekarz zalecił teraz tylko raz w tyg i będę miała dopiero w środę albo czwartek. A wy ile razy tygodniu chodzicie na ktg?

Asiaf lubi tę wiadomość

nsp8t6l.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Mam kilka pytań. Może te tematy były poruszane ale nie wiem kiedy znajdę czas na czytanie.

1. Karmienie. Nie mam nic a nic pokarmu. Do tego wklęsłe brodawki. Młody urodził się z wybitnym odruchem ssania i ciumka moje puste cyce stymuluje ale to nic nie daje. Dzisiaj wyjdę do domu co mi doradzacie?

2. Odruch moro. Wiem że to normalne czy ktorejs z was ma dość silny ten odruch?

3. Zabrzmi to głupio...ale śmieją się z mojego młodego na oddziale że będzie ksiądz bo w ogóle nie płacze.... Zakwili jak głodny a tak nigdy nie odpalił syreny. Tylko robi minki. Czy nie ma powodu do niepokoju?

Monika gratulacje i zdrówka dla Was. A Tobie szybkiego dojścia do siebie ☺

Co do Twoich pytań.

Jeśli planujesz kp to może warto pobudzić laktatorem piersi, dodatkowo polecam herbatki na pobudzenie laktacji czy femaltiker, mi pomagalo też piwo karmi - wygazowane. Niestety na samym laktatorze u mnie po 6 tyg pokarm zanikł- Zosia nie chciała wcale piersi .

U nas też występują drżenia np. Nóżki czy brody - jeśli złapiesz za nozke i ustanie to jest ok - tak nam neurolog powiedziała- może się to do 3mc utrzymać. Lekarz mówi że niepokojące powinno być to jak drżenia nie ustają przy dotyku.

Co do płaczu... Nasza Zosia nie płacze wcale. Kwęka/steka - ostatnio nauczyła się piszczeć. Jak płacze słyszałam raz- przy pobieraniu krwi z główki.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Jaka kupilyscie witamine d3 dla maluszkow ?
    D-vitum

Amy333 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Coś cisza na forum jeśli chodzi o porody:) oczekujemy wszystkie dalej:) ja wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek, a ktg lekarz zalecił teraz tylko raz w tyg i będę miała dopiero w środę albo czwartek. A wy ile razy tygodniu chodzicie na ktg?

Ja pierwsze i pewnie jedyne (zanim pójdę do szpitala) bede miała w środę. Na tydzień przed tp wg om. Nie moge sie doczekac :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje!

MarBru... ja nie chodze wcale :( i strasznie wam zazdroszcze... wizyte u prowadzacego mam 27go - jezeli dotrwam.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ