WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Szyjka miękka, praktycznie zgładzona, mała nisko w kanale. Zrobił mi masaż szyjki, który w ogóle nie bolał i prorokuje, ze do 48h powinno się zacząć
jestem przeszczęśliwa! Jutro mam zrobić ktg
kuwejtonka, KATARZYNACarm, Mari92, Asiaf, Minns, MarBru, p_tt, Cukierniczka, Paulinda, kasia1518, Camilla13, aLunia, Vlinder, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Z opisu w karcie wynika, że podczas porodu i szycia krwawienie minimalne, macica w usg wygląda na dobrze oczyszczoną. Może ten typ tak ma
Jak córeczka się sprawuje? Nasz synuś póki co grzeczniutki, ładnie je chociaż czasem ma lenia i trzeba go zaczepiac żeby nie zasypial
Troszkę jeszcze nie umie w uwierzyć że zostałam mama , dopiero siebie poznajemy nawzajemAsiaf, 100krotka30, p_tt, Camilla13, Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Ja mam znowu kryzys. Karmilam go i karmilam w międzyczasie 3 pieluchy zmieniłam a on nadal niespokojny. Dałam mu moje odciągniete wczoraj 70 ml i w miarę się uspokoil. W nocy tez byl niespokojny przez sen i dłużej musiałam karmić. Mam wrażenie że sie poprostu nie najada i stresuje mnie to. W nocy jak po karmieniu go odkladam to tez sie stresuje czy za 1 min znowu nie bd chciał cyca choć ssal dlugo i już zasypial przy cycu. Oczywiście znowu sie poryczalam...wrzesień 2018 - synek
-
nick nieaktualnyWesoła89 wrote:Ja też muszę czasem pobudzać małego w czasie karmienia (zwłaszcza lewej słabszej piersi) bo mi przysypia
czkawki nie odczuwalam u niego w ciazy a teraz jest wtedy pomaga cyc- jak z reszta na wszystko
Cyc na głód, na czkawkę, na pogonienie kupy też- choć wczoraj darł mi się ze 3 godz. (z wyjątkiem ssania) i przeszło dopiero po zrobieniu kupy. Mam nadzieje ze była to sporadyczna sytuacja bo płakał strasznie a ja razem z nim. Kupilismy espumisan na takie problemy i w nocy juz ładnie się wykupkał i się załatwia ok do tej pory. Kupiłam też Dicoflor i mam zamiar stosować tak co 2 dzień profilaktycznie. A Wy co radzicie na problemy z kupką?
Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem? -
nick nieaktualny
-
Left_ie wrote:Hej dziewczyny, dzisiaj o godzinie 4:54 (a więc 5 godzin spóźniona w stosunku do terminu, ale to wina matki, która uparcie w trakcie porodu nie zgadzała się na podanie oksytocyny) przyszła na świat Lilka, 53 cm, 3290g. Mama przerażona, to pierwszy noworodek jakiego widzi z bliskakasia1518
-
Asiaf wrote:Gratulacje! Ja nigdy nie zajmowalam sie noworodkiem, trochę obawiam sie pierwszego karmienia, przewijania, kąpieli. Ale polozne chyba pomagają, prawda?
Ja sie witam w ostatnim (mam nadzieje) tygodniu ciazy.
Dziewczyny to samo przychodzi - ja też nigdy nie zajmowałam się noworodkiem- A wszystko samo przyszło. Położne też pomogły- u nas bardziej pod kątem jak trzymać/podnosić i przebierać czy karmić butelka.Asiaf lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Camilla13 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was przestała krwawic ledwo w 5 dni po porodzie? Mi od dziś wystarcza wkładka higieniczna i krwawie tylko trochę po karmieniu.
Ja 5 tyg , jednego dnia było niby już końcówka A za chwilę znowu krwawienie i tak w kółko ... 5tyg , ale już jestem po - na szczęście ☺kasia1518
-
Kwiatosia wrote:Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem?
Nam położna poleciła DELICOL - on jest od pierwszego dnia życia- czasami podaje. Dodatkowo codziennie do 8 tyg pediatra kazała podawać Vivomixx- to na niedojrzaly układ pokarmowy.kasia1518
-
KATARZYNACarm wrote:U nas też calkiem sobie dobrze radzimy, ja muszę jeszcze dojść do siebie, bo wiadomo hormony swiruja
Troszkę jeszcze nie umie w uwierzyć że zostałam mama , dopiero siebie poznajemy nawzajemKATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Vlinder wrote:Katarzyna jak wrażenia z porodu i opieki w Holandii, zadowolona jestes czy jednak rozczarowana??
Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Super najlepiej jak mogłabym.soboe to wyobrazić ale to tylko dlatego że w ostatniej chwili zmieniłam szpital i trafiłam naprawdę na super opieka A Holendrzy są przemili, życzę każdemu takiej opieki .
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Dziewczyny czy to normalne że po porodzie mam wyższe ciśnienie 140/90 bez bólu głowy czy innych objawow ? W ciąży miałam 115/65?
A miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem? Bo ja mam nadciśnienie i w ciąży super 120/70 bez leków, a teraz niecałe 3 tyg po porodzie mam znów wyższe i chyba muszę do leków wrócić. -
Kwiatosia wrote:Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem?
Który to ten espumisan od 3 tygodnia bo mam taki powyżej miesiąca ten 100mg,40mg i są powyżej.
Pozdrowienia z nocnego karmieniamój Skarb od 3 dni zamienił się w hajnid baby niestety, oczekuje że może się to zmieni niebawem
na powrót...
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Minns wrote:Ja mam znowu kryzys. Karmilam go i karmilam w międzyczasie 3 pieluchy zmieniłam a on nadal niespokojny. Dałam mu moje odciągniete wczoraj 70 ml i w miarę się uspokoil. W nocy tez byl niespokojny przez sen i dłużej musiałam karmić. Mam wrażenie że sie poprostu nie najada i stresuje mnie to. W nocy jak po karmieniu go odkladam to tez sie stresuje czy za 1 min znowu nie bd chciał cyca choć ssal dlugo i już zasypial przy cycu. Oczywiście znowu sie poryczalam...Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ja rownieym pozdrawiam z nocnego karmienia:) lena pojadl ladnie,mam nadzieje,ze do 5ej pociągniemy;)
100krotka30, Minns lubią tę wiadomość
-
My również sie karmimy. Dostał maly wieczorem mm i usnal na te 3 godz a ja razem z nim. Potem dałam mu swoje i tez spoko spal, mam nadzieje ze teraz też ładnie pospi bo w ciągu dnia może z 3.5 godz tylko pospał.
Jak tak dalej bd problematycznie to zadzwonie po cdl bo te problemy z karmieniem zabierają mi troche radości l. A przecież mam sie z ciego cieszyć.
wrzesień 2018 - synek -
aLunia wrote:A miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem? Bo ja mam nadciśnienie i w ciąży super 120/70 bez leków, a teraz niecałe 3 tyg po porodzie mam znów wyższe i chyba muszę do leków wrócić.