X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Szyjka miękka, praktycznie zgładzona, mała nisko w kanale. Zrobił mi masaż szyjki, który w ogóle nie bolał i prorokuje, ze do 48h powinno się zacząć <3 jestem przeszczęśliwa! Jutro mam zrobić ktg :)

kuwejtonka, KATARZYNACarm, Mari92, Asiaf, Minns, MarBru, p_tt, Cukierniczka, Paulinda, kasia1518, Camilla13, aLunia, Vlinder, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Z opisu w karcie wynika, że podczas porodu i szycia krwawienie minimalne, macica w usg wygląda na dobrze oczyszczoną. Może ten typ tak ma :P
    Jak córeczka się sprawuje? Nasz synuś póki co grzeczniutki, ładnie je chociaż czasem ma lenia i trzeba go zaczepiac żeby nie zasypial :P
    U nas też calkiem sobie dobrze radzimy, ja muszę jeszcze dojść do siebie, bo wiadomo hormony swiruja
    Troszkę jeszcze nie umie w uwierzyć że zostałam mama , dopiero siebie poznajemy nawzajem

Asiaf, 100krotka30, p_tt, Camilla13, Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu kryzys. Karmilam go i karmilam w międzyczasie 3 pieluchy zmieniłam a on nadal niespokojny. Dałam mu moje odciągniete wczoraj 70 ml i w miarę się uspokoil. W nocy tez byl niespokojny przez sen i dłużej musiałam karmić. Mam wrażenie że sie poprostu nie najada i stresuje mnie to. W nocy jak po karmieniu go odkladam to tez sie stresuje czy za 1 min znowu nie bd chciał cyca choć ssal dlugo i już zasypial przy cycu. Oczywiście znowu sie poryczalam...

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja też muszę czasem pobudzać małego w czasie karmienia (zwłaszcza lewej słabszej piersi) bo mi przysypia :( czkawki nie odczuwalam u niego w ciazy a teraz jest wtedy pomaga cyc- jak z reszta na wszystko ;) Cyc na głód, na czkawkę, na pogonienie kupy też- choć wczoraj darł mi się ze 3 godz. (z wyjątkiem ssania) i przeszło dopiero po zrobieniu kupy. Mam nadzieje ze była to sporadyczna sytuacja bo płakał strasznie a ja razem z nim. Kupilismy espumisan na takie problemy i w nocy juz ładnie się wykupkał i się załatwia ok do tej pory. Kupiłam też Dicoflor i mam zamiar stosować tak co 2 dzień profilaktycznie. A Wy co radzicie na problemy z kupką?

Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A delicol laktaza? Bio gaia? Bardzo polecają. Ja jeszcze nic nie podaję bo czekam na wizytę u pediatry.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj o godzinie 4:54 (a więc 5 godzin spóźniona w stosunku do terminu, ale to wina matki, która uparcie w trakcie porodu nie zgadzała się na podanie oksytocyny) przyszła na świat Lilka, 53 cm, 3290g. Mama przerażona, to pierwszy noworodek jakiego widzi z bliska :)
    Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Gratulacje! Ja nigdy nie zajmowalam sie noworodkiem, trochę obawiam sie pierwszego karmienia, przewijania, kąpieli. Ale polozne chyba pomagają, prawda?
    Ja sie witam w ostatnim (mam nadzieje) tygodniu ciazy.

Dziewczyny to samo przychodzi - ja też nigdy nie zajmowałam się noworodkiem- A wszystko samo przyszło. Położne też pomogły- u nas bardziej pod kątem jak trzymać/podnosić i przebierać czy karmić butelka.

Asiaf lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was przestała krwawic ledwo w 5 dni po porodzie? Mi od dziś wystarcza wkładka higieniczna i krwawie tylko trochę po karmieniu.

Ja 5 tyg , jednego dnia było niby już końcówka A za chwilę znowu krwawienie i tak w kółko ... 5tyg , ale już jestem po - na szczęście ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem?

Nam położna poleciła DELICOL - on jest od pierwszego dnia życia- czasami podaje. Dodatkowo codziennie do 8 tyg pediatra kazała podawać Vivomixx- to na niedojrzaly układ pokarmowy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 18 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że po porodzie mam wyższe ciśnienie 140/90 bez bólu głowy czy innych objawow ? W ciąży miałam 115/65?

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas też calkiem sobie dobrze radzimy, ja muszę jeszcze dojść do siebie, bo wiadomo hormony swiruja
    Troszkę jeszcze nie umie w uwierzyć że zostałam mama , dopiero siebie poznajemy nawzajem
    Katarzyna jak wrażenia z porodu i opieki w Holandii, zadowolona jestes czy jednak rozczarowana??

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 18 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Katarzyna jak wrażenia z porodu i opieki w Holandii, zadowolona jestes czy jednak rozczarowana??
    Super najlepiej jak mogłabym.soboe to wyobrazić ale to tylko dlatego że w ostatniej chwili zmieniłam szpital i trafiłam naprawdę na super opieka A Holendrzy są przemili, życzę każdemu takiej opieki .

Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Super najlepiej jak mogłabym.soboe to wyobrazić ale to tylko dlatego że w ostatniej chwili zmieniłam szpital i trafiłam naprawdę na super opieka A Holendrzy są przemili, życzę każdemu takiej opieki .
    Dobrze, że strach miał tylko wielkie oczy. Gratuluję jeszcze raz, a jak opieka Kajtka?? Trafiliście na fajną opiekunkę??

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że po porodzie mam wyższe ciśnienie 140/90 bez bólu głowy czy innych objawow ? W ciąży miałam 115/65?

A miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem? Bo ja mam nadciśnienie i w ciąży super 120/70 bez leków, a teraz niecałe 3 tyg po porodzie mam znów wyższe i chyba muszę do leków wrócić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Gratulacje serdeczne dla wszystkich nowych mam, trochę się Was rozpakowalo w ostatnim czasie :-)

Który to ten espumisan od 3 tygodnia bo mam taki powyżej miesiąca ten 100mg,40mg i są powyżej.
    Pozdrowienia z nocnego karmienia ;-) mój Skarb od 3 dni zamienił się w hajnid baby niestety, oczekuje że może się to zmieni niebawem :-) na powrót...

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja mam znowu kryzys. Karmilam go i karmilam w międzyczasie 3 pieluchy zmieniłam a on nadal niespokojny. Dałam mu moje odciągniete wczoraj 70 ml i w miarę się uspokoil. W nocy tez byl niespokojny przez sen i dłużej musiałam karmić. Mam wrażenie że sie poprostu nie najada i stresuje mnie to. W nocy jak po karmieniu go odkladam to tez sie stresuje czy za 1 min znowu nie bd chciał cyca choć ssal dlugo i już zasypial przy cycu. Oczywiście znowu sie poryczalam...
    Minns to może być skok rozwojowy niby są 2,4,6 tydzień i 2,4,6 miesiąc bodajże :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownieym pozdrawiam z nocnego karmienia:) lena pojadl ladnie,mam nadzieje,ze do 5ej pociągniemy;)

100krotka30, Minns lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również sie karmimy. Dostał maly wieczorem mm i usnal na te 3 godz a ja razem z nim. Potem dałam mu swoje i tez spoko spal, mam nadzieje ze teraz też ładnie pospi bo w ciągu dnia może z 3.5 godz tylko pospał.
    Jak tak dalej bd problematycznie to zadzwonie po cdl bo te problemy z karmieniem zabierają mi troche radości l. A przecież mam sie z ciego cieszyć ;).

wrzesień 2018 - synek <3

Wysłany: 19 września 2018, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem? Bo ja mam nadciśnienie i w ciąży super 120/70 bez leków, a teraz niecałe 3 tyg po porodzie mam znów wyższe i chyba muszę do leków wrócić.
    Nie ,nie miałam miałam raczej w granicach 130/85 to był mój max czytałam w Internecie że może się pojawić w pierwszych tygodniach wysokie ciśnienie, dlatego pytam jak to u was było

201809135365.png

Wysłany: 19 września 2018, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nakarmilam i mam zamiar iść spać:-)

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ