X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Szyjka miękka, praktycznie zgładzona, mała nisko w kanale. Zrobił mi masaż szyjki, który w ogóle nie bolał i prorokuje, ze do 48h powinno się zacząć <3 jestem przeszczęśliwa! Jutro mam zrobić ktg :)

kuwejtonka, KATARZYNACarm, Mari92, Asiaf, Minns, MarBru, p_tt, Cukierniczka, Paulinda, kasia1518, Camilla13, aLunia, Vlinder, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Z opisu w karcie wynika, że podczas porodu i szycia krwawienie minimalne, macica w usg wygląda na dobrze oczyszczoną. Może ten typ tak ma :P
    Jak córeczka się sprawuje? Nasz synuś póki co grzeczniutki, ładnie je chociaż czasem ma lenia i trzeba go zaczepiac żeby nie zasypial :P
    U nas też calkiem sobie dobrze radzimy, ja muszę jeszcze dojść do siebie, bo wiadomo hormony swiruja
    Troszkę jeszcze nie umie w uwierzyć że zostałam mama , dopiero siebie poznajemy nawzajem

Asiaf, 100krotka30, p_tt, Camilla13, Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu kryzys. Karmilam go i karmilam w międzyczasie 3 pieluchy zmieniłam a on nadal niespokojny. Dałam mu moje odciągniete wczoraj 70 ml i w miarę się uspokoil. W nocy tez byl niespokojny przez sen i dłużej musiałam karmić. Mam wrażenie że sie poprostu nie najada i stresuje mnie to. W nocy jak po karmieniu go odkladam to tez sie stresuje czy za 1 min znowu nie bd chciał cyca choć ssal dlugo i już zasypial przy cycu. Oczywiście znowu sie poryczalam...

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja też muszę czasem pobudzać małego w czasie karmienia (zwłaszcza lewej słabszej piersi) bo mi przysypia :( czkawki nie odczuwalam u niego w ciazy a teraz jest wtedy pomaga cyc- jak z reszta na wszystko ;) Cyc na głód, na czkawkę, na pogonienie kupy też- choć wczoraj darł mi się ze 3 godz. (z wyjątkiem ssania) i przeszło dopiero po zrobieniu kupy. Mam nadzieje ze była to sporadyczna sytuacja bo płakał strasznie a ja razem z nim. Kupilismy espumisan na takie problemy i w nocy juz ładnie się wykupkał i się załatwia ok do tej pory. Kupiłam też Dicoflor i mam zamiar stosować tak co 2 dzień profilaktycznie. A Wy co radzicie na problemy z kupką?

Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A delicol laktaza? Bio gaia? Bardzo polecają. Ja jeszcze nic nie podaję bo czekam na wizytę u pediatry.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj o godzinie 4:54 (a więc 5 godzin spóźniona w stosunku do terminu, ale to wina matki, która uparcie w trakcie porodu nie zgadzała się na podanie oksytocyny) przyszła na świat Lilka, 53 cm, 3290g. Mama przerażona, to pierwszy noworodek jakiego widzi z bliska :)
    Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Gratulacje! Ja nigdy nie zajmowalam sie noworodkiem, trochę obawiam sie pierwszego karmienia, przewijania, kąpieli. Ale polozne chyba pomagają, prawda?
    Ja sie witam w ostatnim (mam nadzieje) tygodniu ciazy.

Dziewczyny to samo przychodzi - ja też nigdy nie zajmowałam się noworodkiem- A wszystko samo przyszło. Położne też pomogły- u nas bardziej pod kątem jak trzymać/podnosić i przebierać czy karmić butelka.

Asiaf lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was przestała krwawic ledwo w 5 dni po porodzie? Mi od dziś wystarcza wkładka higieniczna i krwawie tylko trochę po karmieniu.

Ja 5 tyg , jednego dnia było niby już końcówka A za chwilę znowu krwawienie i tak w kółko ... 5tyg , ale już jestem po - na szczęście ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Mój mały też ma bóle brzuszka i się zastanawiałam nad podaniem Espumisanu,ale na ulotce jest napisane,że od 3 tygodnia dopiero można podać... Widzę,że Twój mały jeszcze tyle nie ma czy mimo to podałaś? Czy konsultowałaś to z lekarzem?

Nam położna poleciła DELICOL - on jest od pierwszego dnia życia- czasami podaje. Dodatkowo codziennie do 8 tyg pediatra kazała podawać Vivomixx- to na niedojrzaly układ pokarmowy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 18 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że po porodzie mam wyższe ciśnienie 140/90 bez bólu głowy czy innych objawow ? W ciąży miałam 115/65?

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas też calkiem sobie dobrze radzimy, ja muszę jeszcze dojść do siebie, bo wiadomo hormony swiruja
    Troszkę jeszcze nie umie w uwierzyć że zostałam mama , dopiero siebie poznajemy nawzajem
    Katarzyna jak wrażenia z porodu i opieki w Holandii, zadowolona jestes czy jednak rozczarowana??

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 18 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Katarzyna jak wrażenia z porodu i opieki w Holandii, zadowolona jestes czy jednak rozczarowana??
    Super najlepiej jak mogłabym.soboe to wyobrazić ale to tylko dlatego że w ostatniej chwili zmieniłam szpital i trafiłam naprawdę na super opieka A Holendrzy są przemili, życzę każdemu takiej opieki .

Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Super najlepiej jak mogłabym.soboe to wyobrazić ale to tylko dlatego że w ostatniej chwili zmieniłam szpital i trafiłam naprawdę na super opieka A Holendrzy są przemili, życzę każdemu takiej opieki .
    Dobrze, że strach miał tylko wielkie oczy. Gratuluję jeszcze raz, a jak opieka Kajtka?? Trafiliście na fajną opiekunkę??

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że po porodzie mam wyższe ciśnienie 140/90 bez bólu głowy czy innych objawow ? W ciąży miałam 115/65?

A miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem? Bo ja mam nadciśnienie i w ciąży super 120/70 bez leków, a teraz niecałe 3 tyg po porodzie mam znów wyższe i chyba muszę do leków wrócić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Gratulacje serdeczne dla wszystkich nowych mam, trochę się Was rozpakowalo w ostatnim czasie :-)

Który to ten espumisan od 3 tygodnia bo mam taki powyżej miesiąca ten 100mg,40mg i są powyżej.
    Pozdrowienia z nocnego karmienia ;-) mój Skarb od 3 dni zamienił się w hajnid baby niestety, oczekuje że może się to zmieni niebawem :-) na powrót...

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja mam znowu kryzys. Karmilam go i karmilam w międzyczasie 3 pieluchy zmieniłam a on nadal niespokojny. Dałam mu moje odciągniete wczoraj 70 ml i w miarę się uspokoil. W nocy tez byl niespokojny przez sen i dłużej musiałam karmić. Mam wrażenie że sie poprostu nie najada i stresuje mnie to. W nocy jak po karmieniu go odkladam to tez sie stresuje czy za 1 min znowu nie bd chciał cyca choć ssal dlugo i już zasypial przy cycu. Oczywiście znowu sie poryczalam...
    Minns to może być skok rozwojowy niby są 2,4,6 tydzień i 2,4,6 miesiąc bodajże :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownieym pozdrawiam z nocnego karmienia:) lena pojadl ladnie,mam nadzieje,ze do 5ej pociągniemy;)

100krotka30, Minns lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również sie karmimy. Dostał maly wieczorem mm i usnal na te 3 godz a ja razem z nim. Potem dałam mu swoje i tez spoko spal, mam nadzieje ze teraz też ładnie pospi bo w ciągu dnia może z 3.5 godz tylko pospał.
    Jak tak dalej bd problematycznie to zadzwonie po cdl bo te problemy z karmieniem zabierają mi troche radości l. A przecież mam sie z ciego cieszyć ;).

wrzesień 2018 - synek <3

Wysłany: 19 września 2018, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem? Bo ja mam nadciśnienie i w ciąży super 120/70 bez leków, a teraz niecałe 3 tyg po porodzie mam znów wyższe i chyba muszę do leków wrócić.
    Nie ,nie miałam miałam raczej w granicach 130/85 to był mój max czytałam w Internecie że może się pojawić w pierwszych tygodniach wysokie ciśnienie, dlatego pytam jak to u was było

201809135365.png

Wysłany: 19 września 2018, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nakarmilam i mam zamiar iść spać:-)

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ