WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vlinder wrote:Dobrze, że strach miał tylko wielkie oczy. Gratuluję jeszcze raz, a jak opieka Kajtka?? Trafiliście na fajną opiekunkę??
asese, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Katarzyna aaa rozumiem z tym ciśnieniem.
U nas dzisiaj Wiki sobie wydłużyła karmienie. Zjadła o 23 i dopiero teraz uff, byle zasnęła zaraz. Dzisiaj maz w domu pracuje to liczę że odespie a on zajmie się dziewczynkami. -
ola_g89 wrote:Dziewczyny, a zauważylyscie jakas zależność, ze jak w brzuchu dziecko dużo czkalo to ma często czkawki po „drugiej stronie”?
kiedyś coś takiego słyszałam i jestem ciekawa, czy się sprawdza.
My właśnie ruszamy na wizytę. Trzymajcie kciuki zeby lekarz stwierdził „Pani Olu, widać główkę”JustynaG, veritaserum, Vlinder, kuwejtonka, kasia1518, Izabelle, GuBo lubią tę wiadomość
-
cześć mamuski... dawno mnie tu nie było ale niestety przy trojce dzieci jest co robic
w miare nadrobilam zaleglosci... GRATULUJE wszystkim nowym mamusia a za te które czekaja jeszcze na maluszki zycze duzo cierpliwosci
u nas dzisiaj dwa tygodnie od pierwszego spotkania z coreczka jak narazie nie mam co narzekac malutka fajnie je i ladnie spi
mam putanie: jak odciagacie pokarm to gdzie go przechowujecie i jak pozniej podgrzewacie?? w sobote ide do fryzjera i musze mezowi odciagnac pokarm. pozdrawiam i zycze milego dnia :*
-
aLunia wrote:Katarzyna aaa rozumiem z tym ciśnieniem.
U nas dzisiaj Wiki sobie wydłużyła karmienie. Zjadła o 23 i dopiero teraz uff, byle zasnęła zaraz. Dzisiaj maz w domu pracuje to liczę że odespie a on zajmie się dziewczynkami.hehe
Mój bardzo ulewa czasem wręcz chlusta, gdyby się nasililo dostaniemy skierowanie do chirurga. Dziwne bo myślałam ze gastrolog od tych spraw. Ja wczoraj pospałam od 19 do 20.30 to był raj. Potem karmienie 23-24. Kolejne 2 potem 3.30 i po 4 płacz do 6.20 lezelismy razem prZy cycku i drzemalam. Ciężko jest bo w dzień córka nie da pospac. Dopiero po 15 wraca malz to jest szansa. Miłego dnia i trzymam kciuki za oczekujące na poród mamusieMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
jatoszka wrote:A ja wyladowalam na ip
z rany zaczelo sie cos saczyc okazalo sie ze to jakis stan zapalny dostalam antybiotyk i zobaczymy
My z mężem wypracowaliśmy sobie taką taktykę, że ok 19-20 ja karmię małego (albo podajemy mm zależy) i zazwyczaj usypia wtedy ładnie do 3 godzin, to ja idę spać a tata ogląda mecze i pilnuje. Potem czas na kolejne karmienie i ja się już w nocy zajmuje Brunem, a mąż śpi bo do pracy. Ta drzemka wieczorna mnie ratuje, wtedy w dzień spokojnie funkcjonuje, a jak w nocy ładnie śpi to już w ogóle miód malina.
Teraz o dziwo usnął, więc zdążyłam poogarniać. Dzisiaj do łóżeczka wsadziłam moją poduszkę ciążową rogala i chyba pomaga. On lubi się przytulać do czegoś, w gondoli zawsze przy boczku leży. Tylko muszę bardziej uważać żeby się za bardzo nie tulił i miał czym oddychać.
Piękna spacerowa pogodamoże uda mi się z nim wyjść dzisiaj samej?
wrzesień 2018 - synek -
Angel1988 wrote:cześć mamuski... dawno mnie tu nie było ale niestety przy trojce dzieci jest co robic
w miare nadrobilam zaleglosci... GRATULUJE wszystkim nowym mamusia a za te które czekaja jeszcze na maluszki zycze duzo cierpliwosci
u nas dzisiaj dwa tygodnie od pierwszego spotkania z coreczka jak narazie nie mam co narzekac malutka fajnie je i ladnie spi
mam putanie: jak odciagacie pokarm to gdzie go przechowujecie i jak pozniej podgrzewacie?? w sobote ide do fryzjera i musze mezowi odciagnac pokarm. pozdrawiam i zycze milego dnia :*
Ja to co wiem, ze zużyje na bieżąco to trzymam w lodowce (ponoć mogą stac nawet 96h), a jak widzę że już mam nadmiar to mroze w specjalnych woreczkach. Podgrzewam w podgrzewaczu. -
nick nieaktualnyMy dzisiaj fatalna noc...a było już tak pięknie. Nakarmilam ja o 20 no i szykujemy się do spania. Ona niespokojna strasznie. Do 23 walczyliśmy już na końcu chciałam mm podać ale w końcu usnęła na cycku i jakoś poszło. Ale miałam wrażenie że śpi strasznie płytko. Obudziła się o 2.30 cyc i znowu z godzinę minimum zasypiala. Później o 6 i tak do teraz nie śpi. Ja ledwo żyje. W dzień mam nadzieję że pójdzie spać to odespie...
Nie wiem wczoraj byliśmy na spacerze piękna pogoda była a już słyszę opinie że to A wcześnie itp i może coś złapała ? Co myślicie ? -
veritaserum wrote:My dzisiaj fatalna noc...a było już tak pięknie. Nakarmilam ja o 20 no i szykujemy się do spania. Ona niespokojna strasznie. Do 23 walczyliśmy już na końcu chciałam mm podać ale w końcu usnęła na cycku i jakoś poszło. Ale miałam wrażenie że śpi strasznie płytko. Obudziła się o 2.30 cyc i znowu z godzinę minimum zasypiala. Później o 6 i tak do teraz nie śpi. Ja ledwo żyje. W dzień mam nadzieję że pójdzie spać to odespie...
Nie wiem wczoraj byliśmy na spacerze piękna pogoda była a już słyszę opinie że to A wcześnie itp i może coś złapała ? Co myślicie ?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
100krotka30 wrote:Kochana zazdroszczę takiej nocki na tym etapie dzieci na mm tyle nie śpią raczej
hehe
Mój bardzo ulewa czasem wręcz chlusta, gdyby się nasililo dostaniemy skierowanie do chirurga. Dziwne bo myślałam ze gastrolog od tych spraw. Ja wczoraj pospałam od 19 do 20.30 to był raj. Potem karmienie 23-24. Kolejne 2 potem 3.30 i po 4 płacz do 6.20 lezelismy razem prZy cycku i drzemalam. Ciężko jest bo w dzień córka nie da pospac. Dopiero po 15 wraca malz to jest szansa. Miłego dnia i trzymam kciuki za oczekujące na poród mamusie
Moja pierwsza córka miała 7 tyg jak zaczęła przesypiać nocki, może mi się takie dzieci trafiają. My tylko kp.
Wiesz co z tym ulewaniem to ja przy starszej córce tak miałam. to były aż takie chlusty i dużo plakala. Wszyscy mówili, że to normalne że przejdzie. W końcu ktoś stwierdził alergie i alergolog kazała przejść na Bebilon pepti. Przeszło jak ręką odjął. Ale w wieku około 3 lat zaczęłam drążyć temat z jej brzuszkiem, bo szczupła dziewczynka a brzuch wiecznie wydęty. Zrobiliśmy USG i okazalo się, że ma bardzo leniwe jelita. I z tego miała często wymioty, bo wręcz prowadziło to do refluksu. Dostała lek debridat i przeszło jak ręką odjął, brała to pół roku i wszystko ok. Czytałam na wątku sierpniowym, że niektóre dziewczyny też to podają . Tylko to lek na receptę. Może w tą stronę warto spróbować? -
Veritaserum ja urodziłam w czwartek 30.08 a w niedzielę wyszliśmy do domu. W poniedziałek była położna i mówiła że mamy wyjść, więc się nie przejmuj. Pogoda piękna trzeba korzystać.
-
Hej dziewczyny widzę u Was temat kp i mm.
A ja wczoraj miałam wizytę i mały ma już 4 kg i jak do 27 nie urodzę naturalnie, to dostanę skierowanie na cc, ze względu na dużą wagę dzidziusia.
I mam tu do Was pytania, czy któraś też urodziła duże dziecko? I udało się sn czy cc?
Przyznam się, że boję się cięcia.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Hej dziewczyny widzę u Was temat kp i mm.
A ja wczoraj miałam wizytę i mały ma już 4 kg i jak do 27 nie urodzę naturalnie, to dostanę skierowanie na cc, ze względu na dużą wagę dzidziusia.
I mam tu do Was pytania, czy któraś też urodziła duże dziecko? I udało się sn czy cc?
Przyznam się, że boję się cięcia.tp wg om mam na 26.09.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:51
Antoś
-
Asiaf sama nie wiem co lepsze
w każdym razie dzięki za odpowiedź.
I powodzenia dla Ciebie<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓